помощ за семеен автомобил
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: помощ за семеен автомобил
Обслужен, проверен, регистриран и застрахован автомобил от познат или проверен собственик излиза много по-изгодно отколкото каквито и да е други варианти. Като краен резултат имам предвид. Може самата цена по закупуването да е по-висока от тази на т.нар. нов внос, но разходите след това, ако се направят както трябва, клонят към 1 500 лева поне.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
По принцип няма лоша кола... Лош мизерен стопанин който чака последния момент да закъса на пътя 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Едно от нещата на които трябва да обърнеш много сериозно внимание ако решиш да купиш Мазда 6 е наличието на ръжда!
За съжеление автомобилите Мазда нямат антикорозионна защита дори и при 6-цата, много често се забелязва ръжда при автомобилите внос от Германия и Австрия, може би най добрия вариант за този автомобил е да е внесен от Италия.Поява на ръжда се наблюдава най вече в задната част на купето около задните калници и вежди.
Двигателя 1.8 120к.с. идва малко муден за купето на 6-цата, търси мотор 2.0 или 2.3, двигателите са достатъчно здрави и стабилни, скоростната кутия (механична) също не създава никакви проблеми!
Окачването е здраво и непретенциозно, най много някоя биалетка да се обади за смяна, комплект качествени такива струват около 50лв.
Части има достатъчно на нормални цени както нови така и втора употреба, писанията за скъпите японски части поне за мен вече е мит.
Колеги се оплакват от не много добра шумоизолация и слаби фарове, за сметка на това автомобила като цяло е здрав и достатъчно надежден!
Успех
http://forum.mazdabg.com/viewforum.php?f=40&sid=771b78e6ca935036e51d1c58ce8d8fba
За съжеление автомобилите Мазда нямат антикорозионна защита дори и при 6-цата, много често се забелязва ръжда при автомобилите внос от Германия и Австрия, може би най добрия вариант за този автомобил е да е внесен от Италия.Поява на ръжда се наблюдава най вече в задната част на купето около задните калници и вежди.
Двигателя 1.8 120к.с. идва малко муден за купето на 6-цата, търси мотор 2.0 или 2.3, двигателите са достатъчно здрави и стабилни, скоростната кутия (механична) също не създава никакви проблеми!
Окачването е здраво и непретенциозно, най много някоя биалетка да се обади за смяна, комплект качествени такива струват около 50лв.
Части има достатъчно на нормални цени както нови така и втора употреба, писанията за скъпите японски части поне за мен вече е мит.
Колеги се оплакват от не много добра шумоизолация и слаби фарове, за сметка на това автомобила като цяло е здрав и достатъчно надежден!
Успех

http://forum.mazdabg.com/viewforum.php?f=40&sid=771b78e6ca935036e51d1c58ce8d8fba
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И аз препоръчвам Мазда, проблемите им са най-вече ,както и колегата пред мен спомена -ръждата, хубаво да се гледа там! . Но като цяло пък са мн надеждни коли 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
samo_pechka написа:И аз препоръчвам Мазда, проблемите им са най-вече ,както и колегата пред мен спомена -ръждата, хубаво да се гледа там! . Но като цяло пък са мн надеждни коли
Проблема с ръждата по задните калници наистина го има при първата генерация, след 2005 е отстранен

- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колеги,поразрових се из нета и установих ,че октавиа е много по евтина като подръжка кола от маздата.е и по-стара на години.според мен и според разходите които ще идат по новозакупена кола ,като че ли шкодата печели.за мен тя е по рентабилния вариант за мен.просто явно няма да ми стигнат възможностите за толкова нова кола,.здраве да е .разгледах обявите и често попадам на 2.0 115 к.с.4x4.добър ли е този мотор,?това 4x4 може ли да се счита за опция или за притеснение?питам защото мотора като мощност е оптимален .карал сам 115 коня голф и ми харесва.не знам мотора на шкодата с 8 или 16 клапана е.ако е 16 и това 4x4 е стабилно мисля, че взех решение за модел.е -приемам предложения от кам мотор за октавия ,защото не знам дали този 115 коня е сполучлив като 2Е 115к.с. при голф 3.гледам из обявите се намират с климатроници което е добре.а и не са скъпи кои знае.според мен октавия 2.0 4x4 е добра инвестиция.как мислите вие.?или поне някаква съпоставка с някои от моделите на пасат пак около 2001-2003г.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Колега, и аз се позаглеждам в последно време по октавиите, само че 1,9 тди 90к. Този 2.0 115к, също е добър, 8 клапана е и е лесен за газифициране. Въпреки това обаче препоръчват ГИ, за да нямаш ядове после. За 4х4-то, доколкото знам е същото като на Голф 4, т.е. Халдекс. Не е постоянно, а се задейства само при нужда, което е добре според мен, защото не качва толкова разхода на гориво, като при Торсен, но пак ще е по-голям разхода, в сравнение с нормалното задвижване. Трябва да имаш едно наум, че и там има периодично обслужване - масло и филтър. Освен това, мисля че намалява обема на багажника, също и е препоръчително да се кара с четири еднакви гуми. Общо взето, както се вика, като си имаш брада, трябва и гребенче за да си я сресваш. За ръждата, смятам че Октавиите са по-добре защитени от Мазда 6, някой ако има други наблюдения, да ме поправи.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Имаше скоро тема с питане за гумите специално при двойнозадвижените ВАГ-автомобили. Проблемацията идва от факта, че трябва да се кара с 4 гуми с еднакъв диаметър. Аз лично бих заложил само на предно специално при Октавия, защото чарът на този автомобил е именно в ниската цена на поддръжка и обслужване, освен ако не се катериш често по трудно проходими за коли с предно места.
Бензиновите 2.0 не са толкоз масови като 1.6 например, но не са и неоткриваеми. Съветвам те да се насочиш именно към 2.0 или 1.8 с или без турбо 

- Ivaylichko
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:.... Проблемацията идва от факта, че трябва да се кара с 4 гуми с еднакъв диаметър. .....
Мисля, че почти всички коли се карат с еднакъв диаметър гуми или греша?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Да не разводняваме темата с гумите. Ето тук пише достатъчно по въпроса:
viewtopic.php?f=78&t=360174
viewtopic.php?f=78&t=360174
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
DundyTheCroc написа:samo_pechka написа:И аз препоръчвам Мазда, проблемите им са най-вече ,както и колегата пред мен спомена -ръждата, хубаво да се гледа там! . Но като цяло пък са мн надеждни коли
Проблема с ръждата по задните калници наистина го има при първата генерация, след 2005 е отстранен
Всъщност не е, Мазда "ремонтира" ръждата безплатно (Германия) и на актуалното поколение 6 например. Където такава в някой случай се появява още от 3тата година по ръбовете на вратите и задните калници.

honda crv 2000m3,147коня удобна сигурна здрава голям багажник перфектен семеен автомобил
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Като фен на марката ще ти кажа пасат.....
Четох темата,има много предложения.Ягуари,Мазди,Хонди , но никои не каза нещо за това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1ftw7m (примерно). Най здравата от японските марки според мен.
Просто като идея.Нямам представа за поддръжка и возия.Харесва ми като визия.
Лично мнение не ме хранете.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1fu62q
Четох темата,има много предложения.Ягуари,Мазди,Хонди , но никои не каза нещо за това http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1ftw7m (примерно). Най здравата от японските марки според мен.
Просто като идея.Нямам представа за поддръжка и возия.Харесва ми като визия.
Лично мнение не ме хранете.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1fu62q
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Тези тойоти вече само името им е японско . Правят се вече извън Джапан и ...качеството им куца
.Королата е турска сглобка (комбитата , хечбека е английска) и е доста добър избор спрямо английското производство , което било доста по-зле като качество . Въпрос на избор и късмет. Имам френд си купи Авенсис 2.2 Д4Д .Мотор с много пауър и салон накичен от-до. засега е доволен от колата ..

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
За тойтата или само хубаво или нищо , предложението ти е много добро на 100% но то е за хора който са любители на автомобила не на VW = )
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”