Мнение за Golf 6 R-line 1.4 80 к.с.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Мнение за Golf 6 R-line 1.4 80 к.с.
Щом ще вземаш по-голяма кола след няколко месеца, а тази ще е за в града за приятелката разгледай и мини-класа от сорта на Ъп, мисля, че и чисто нова ще купиш за сума под 20 000лв. Имаше някой от форума, който я хвалеше много, че горяла малко бензин градско 

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Pokerstars написа:Обективно мнение едва ли ще получиш! Колко от вас, тези, които плюете по този двигател са се качвали и карали такава кола, та знаете, че ще е пълен мъртвец? Или си мислите, че по ги разбирате нещата от хората конструирали този двигател? Много глупости се изписаха. В никакъв случай този двигател не е за пренебрегване и изобщо не е толкова муден, колкото си "представяте". Това не е 80 кс. двигател от преди 15-20 г. драги ми разбирачи, първо покарайте такава кола и после давайте мнения и оценки!
Колега - искаш ли да направим един експеримент. Ти осигури такава кола с 80к.с. Аз ще намеря 20 годишна (кола

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Така е Краси, защото младото поколение (коли) ги хранят с МакДоналдс и разни подобни и малко напълняха. Има, няма половин тон 

- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
neon написа:Pokerstars написа:Обективно мнение едва ли ще получиш! Колко от вас, тези, които плюете по този двигател са се качвали и карали такава кола, та знаете, че ще е пълен мъртвец? Или си мислите, че по ги разбирате нещата от хората конструирали този двигател? Много глупости се изписаха. В никакъв случай този двигател не е за пренебрегване и изобщо не е толкова муден, колкото си "представяте". Това не е 80 кс. двигател от преди 15-20 г. драги ми разбирачи, първо покарайте такава кола и после давайте мнения и оценки!
Колега - искаш ли да направим един експеримент. Ти осигури такава кола с 80к.с. Аз ще намеря 20 годишна (кола) с 80к.с. и ще разрешим въпроса кое е по-мудно.
Нормален човек не би направил подобно сравнение, следователно няма смисъл да споря с такъв човек като теб. Темата е за друго.
Последна промяна от yoan4o на Пет 20 сеп 2013 14:03, променено общо 2 пъти.
Причина: Наложено предупреждение. Станаха 8. При още едно почиваш три месеца.
Причина: Наложено предупреждение. Станаха 8. При още едно почиваш три месеца.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ти сам казваш , че тези коне преди 20 години са били еди какво си , а сегашните - по-мощни ( така го тълкувам от поста ти) ?! Малко странна работа ми се види
конете са си коне , ако си е читава старата кошница.... "Представям" си как една кола с маса около 900-те кила и 80 коня "изостава" яко от кола с 20 години по-млада със сходна мощност , но пък с тегло 1200+ кг Няма как да стане , дори и да е с четири скорости 

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Pokerstars написа:neon написа:Pokerstars написа:Обективно мнение едва ли ще получиш! Колко от вас, тези, които плюете по този двигател са се качвали и карали такава кола, та знаете, че ще е пълен мъртвец? Или си мислите, че по ги разбирате нещата от хората конструирали този двигател? Много глупости се изписаха. В никакъв случай този двигател не е за пренебрегване и изобщо не е толкова муден, колкото си "представяте". Това не е 80 кс. двигател от преди 15-20 г. драги ми разбирачи, първо покарайте такава кола и после давайте мнения и оценки!
Колега - искаш ли да направим един експеримент. Ти осигури такава кола с 80к.с. Аз ще намеря 20 годишна (кола) с 80к.с. и ще разрешим въпроса кое е по-мудно.
Нормален човек не би направил подобно сравнение, следователно няма смисъл да споря с такъв човек като теб. Темата е за друго.
?????!!! Искаш да кажеш, че не съм нормален ли?!!!
Аз поне така го разбирам! Обоснови се поради каква причина ме обиждаш и то пред целия форум!!! Не виждам някъде в моя пост да съм отправял заплахи или обиди по твой адрес.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
По-добре да не застават една до друга старата раздрънкана кола с малките тринайски и ръждивите джанти и красивия и лъснат лебед от новото хилядолетие с големите си лъскави джанти тип задна гума на валяк, че резила ще е голям и ще се чуе на далече
Клипове в тубата и v бокса колкото искаш на старо с/у ново с идентична или близка мощност, в повечето случеи старото печели, погледай и ще разбереш защо!
Само ще кажа че при новото е наблегнато на лъскавата и примамлива опаковка, а при старото е наблегнато на друго, по-важно място!

Клипове в тубата и v бокса колкото искаш на старо с/у ново с идентична или близка мощност, в повечето случеи старото печели, погледай и ще разбереш защо!
Само ще кажа че при новото е наблегнато на лъскавата и примамлива опаковка, а при старото е наблегнато на друго, по-важно място!
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Всеки за него си в тоз живот, кои каквото харесва 

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Каквото и да говорите на тази кола единствения и недостатък е цената,една малко по-атрактивна цена и ще я отнесат като багер пътна настилка
пък нека не върви.

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
forski написа:Bai Sando написа:А,браво 19-ки с 80 катъра
На автомобил 100к.с. и 152nM със 16-ки 205/55/16 умира тотално, извън градско при натоварен трафик изпреварването е мираж, грозна работа, тук направо е руска ролетка.Както и да е, уникална визия и до там, цък-цък язък!

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Нема лъжа, нема измама, с бензинова атмосферка под 150к.с. повече подобни скъпо струващи експерименти не си правя 
Нищо не късам по-светофарите, скъсах си нервите докато ги продам

Нищо не късам по-светофарите, скъсах си нервите докато ги продам

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е според джоба на купувача! Ако има пари да си купи такава кола, значи е преценил, че 80-те водни кончета, му стигат!
Всичко зависи от стил на шофиране! Но както е казал мечо пух "колкото повече, толкова повече" и умрал от свръх доза, така е и при конете, колкото повече, толкова повече стъпкаш педала на газ-та, докато не те дават по новините!
Аз ако имах парите бих си я купил, мен не ме интерсува кой ме изпреварва, имало е случаи на долник са ме изпреварвали деца с колела, е какво??? Да тръгна да се гоня с тях ли? Все едно някой да е тръгнал да се самоубива, и ти ще го гониш, да скочиш преди него?
Извън града спокойно си държи 100км/ч на тези цени на горивата, си е икономична колата! 
Всичко зависи от стил на шофиране! Но както е казал мечо пух "колкото повече, толкова повече" и умрал от свръх доза, така е и при конете, колкото повече, толкова повече стъпкаш педала на газ-та, докато не те дават по новините!
Аз ако имах парите бих си я купил, мен не ме интерсува кой ме изпреварва, имало е случаи на долник са ме изпреварвали деца с колела, е какво??? Да тръгна да се гоня с тях ли? Все едно някой да е тръгнал да се самоубива, и ти ще го гониш, да скочиш преди него?

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Съгласен съм с всички и тези, които казват, че е слаб мотор, и с тези, които считат, че става.
Съгласен съм, че 80 кс се държат прилично, когато трябва да се спазват ограниченията на скоростта, наложени в България.
До тук всичко е ОК и няма проблем. Проблемът идва, когато на първокласен път трябва да се изпревари камион или още по-лошо ТИР. Не е приятно в отсечката м/у два завоя, където изпреварването е позволено всеки път човек да трепери дали ще му стигне мощност, за да завърши маневрата.
За мен 80 кс са ОК, но в доста по-леко купе, а тук, както каза някой преди мен, имаме почти 1.5 тона.
Съгласен съм, че 80 кс се държат прилично, когато трябва да се спазват ограниченията на скоростта, наложени в България.
До тук всичко е ОК и няма проблем. Проблемът идва, когато на първокласен път трябва да се изпревари камион или още по-лошо ТИР. Не е приятно в отсечката м/у два завоя, където изпреварването е позволено всеки път човек да трепери дали ще му стигне мощност, за да завърши маневрата.
За мен 80 кс са ОК, но в доста по-леко купе, а тук, както каза някой преди мен, имаме почти 1.5 тона.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това имах в предвид и аз. В един момент малкото коне стават опасни...
В един период работата ми беше свързана с много каране - 3000км за 7-9 дни в България.
Всичките служебни ( с изключение на едно кади и една А6-ца) са метанови или чисти дизели и честно да ви кажа имах доста често ситуации по китните ни пътища.
@my heart iS iCe не ми казвай, че караш по магистралите с 100 или по малко за да ти е икономично...
В един период работата ми беше свързана с много каране - 3000км за 7-9 дни в България.
Всичките служебни ( с изключение на едно кади и една А6-ца) са метанови или чисти дизели и честно да ви кажа имах доста често ситуации по китните ни пътища.
@my heart iS iCe не ми казвай, че караш по магистралите с 100 или по малко за да ти е икономично...
- forski
- Двигател:
- Контакти:
brabus написа:За мен 80 кс са ОК, но в доста по-леко купе, а тук, както каза някой преди мен, имаме почти 1.5 тона.
1.5тона, 19 цола джанти, 1.4 мотор и 80к.с.

Магистрали, планински проходи, натоварен извънградски трафик, ко прайм?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”