Какъв пасат ми препоръчвате - бензин на газ или дизел?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Какъв пасат ми препоръчватет - бензин- на газ или дизел?

Мнениеот forski » Вто 04 фев 2014 12:54

Не съм я чел темата, но съм чел много подобни, предполагам за какво става въпрос :smile
Човек не може, а и не е нужно да разбира от всичко, предполагам всеки може да намери приятел или познат който да го посъветва или да отиде с него при оглед и покупка на автомобил.
На мен ми се е налагало да купувам кола и за 1500лв. но избрах автомобил по-който ще имам най малко дертове, въпреки че нито много ми е харесвал нито много е вървял, нито нищо.
При колегата е същото, с бюджет от 3хил. според мен трябва да търси кола която да му създава най малко ядове и проблеми, финансови, технически, и каквито още там се сети.
Ако ще е Пасат аз бих търсил бензинов Б4 + газ и пей сърце. Никакви дизели, никакви турбини, бегачки, алуминиеви носачи и тем подобни глупости които да ти бъркат в скъсания джоб :smile

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 фев 2014 12:55

forski написа:Ако ще е Пасат аз бих търсил бензинов Б4 + газ и пей сърце. Никакви дизели, никакви турбини, бегачки, алуминиеви носачи и тем подобни глупости които да ти бъркат в скъсания джоб :smile

Именно, именно, виж как говорим на един език :th_up По-напред в темата мисля му бях предложил един, който го продава колега от форума. Според снимките в идеално състояние. С бюджет 3000 лева към днешна дата вероятно бих избрал Б4 с бензинов мотор и приличен набор от екстри, мисля, че отговаря най-добре на този бюджет. :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 04 фев 2014 13:05

Ако говориш за онзи белия с 2.0 мотора,беше унакален,колкото и банално да звучи това уникален.
Аз за тия пари бих предпочел него,от колкото по-новия.Понеже знам за тия пари колко и ще е здрав.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 04 фев 2014 13:17

TiL написа:...

Сега ще ядеш голем кютек од дизелджиите задето ги оскверни :a045

Само да вметна... Имам познат занимаващ се с... Как да го кажа... Направата на нафта от специални водорасли. Последните проучвания които са рпаыели сочат дрста добри неща за него и спонсорите му за в бъдеще.

Ще яде ами :icon_lol тъйй ...сега дай да видим друго - колко от вас карат редовно по магистралите с пасатчето си 1.8т ? А колко от вас правят основните си километри на къси разстояния ? Май сметката стана ...друга :wink
Аз карам редовно, имам магистрално каране с АФН - около 6 макс нафта на 100 , рядко падам под 120 км/ч , предимно 130-140 с пет милиметра натиснат педал :Mr Green Fun изминавам минимум 15-16 к.км на година, навън. От догодина се очертава двойно повече , поне 25к.км. В Бг 12-15к.км, но на извънградско + градско , то тук край мен мн магистрали няма ..
Чак се чудя как съм се прее..л да си купя дизели , ами не бензинки, като ви чета коментарите за разходи :mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 04 фев 2014 13:24

Колко ти харчи зимата градско на къси разстояния,моля те не ми казвай 6 или 7 :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 04 фев 2014 13:36

Копирам мои отговор от тема за разход :
samo_pechka написа:Последно засичане А4 АФН куатро : 10-ина дни, 768 км , 56 л гориво-дизел . 60% извънгр. 40% градско . Средно идва 7.300 разход на сто . Извън градско се поддържа около 100-110 ,Рядко повече с цел - одухване на вентилатора .
Много-малко , толкоз ! Смешно ми става като прочета за някой Пасат АФН как му гори градско 6 , а извън не му минава 4.5 :eek хайде аз съм с още едни железа отгоре , да сложим на сметките поне по кило горница и пак не мога се включа в посочените цифри за разход :beer
П.п. да не се изцепи някой , че не ми е добре колата , щом има такъв разход :mhihi

И един пост от друга тема от преди време за магистрален разход :
samo_pechka написа:Не е точно Пасат , но пак е АФН но на А6 - до към 6.5 на 100 ми излезе средно по аутобана среден разход, на стъпка малко де :redface и натоварена доволно , под 4.7 не съм успявал да го смъкна ( без вкл.клима, без товар,с "нежна" газ и попътен вятър :Mr Green Fun ).Засичанията са пълно-пълно . Същият мотор на А4 куатро - 5.7 на сто последния път, пак по магистрали , натоварена, с клима на моменти ( през топлата част на деня) средна скорост - 120-130, чат пат 140-150 при изпреварване :smile това извън Бг .

Как е колега :beer няма лъжа няма измама

StanimirB
Автомобил: volkswagen golf 4
Двигател: AGN 5.12.1999 1.8 20V

Мнениеот StanimirB » Вто 04 фев 2014 13:40

колеги аз имам голф 4 1.8 125 к.с. и пасат б5 1.8 125к.с. тези двигатели за мен са доста добри

Последна промяна от gr_kanev на Вто 04 фев 2014 14:13, променено общо 1 път.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 04 фев 2014 13:59

Автомобила е като всяка друга вещ, уред, инструмент и т.н. зависи как, къде и за какво ще се използва!
Като си отговориш на тези въпроси ще знаеш каква кола, с какво купе и какъв двигател да си купиш, бензин или дизел, мощен или не, като си преброиш и стотинките в джоба ептен ще ти се изясни положението :smile

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Вто 04 фев 2014 14:02

Никога няма да пораснете с тези спорове бензин/дизел... :12 :12 :stumm
"Кой е по-по-най?" :no

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 фев 2014 14:19

Всеки двигател на къси дестинации си харчи, без значение какво е горивото. Това, смятам не е нужно да го дискутираме, понеже предполагам е ясно на всички.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 04 фев 2014 15:11

Печките са за дърва,не за шосето :icon_lol

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Вто 04 фев 2014 16:04

Подкрепям мненията, че зависи от стила на каране! Аз примерно в момента карам една измчена двойка 50 к.с. на газ и все пак си поддържам 100км/ч и то с багаж!За мен такъв Пасат ще е достатъчен защото аз искам да стигна там за където съм тръгнал и да ми е комфортно пътуването!Към колегата - избери това, което ти допадне, което е технически по изправно! Винаги ще има по-бързи и по-бавни от теб. Вторите все ще ги изпревариш някак, първите може и да ги настигнеш в някоя канавка....!

hekli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hekli » Вто 04 фев 2014 19:59

За жалост не съм се ориентирал все още, но честно казано се обърках с всички предложения. Ще търся комби, което да ми хареса, без значение дали е дизел или бензин, зависи как работи двигателя и как изглежда колата.
Приоритетен за мен е 1.9 TDI до колкото знам това е най-доброто от VW.

Благодаря Ви за вниманието! :)

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 04 фев 2014 20:12

По-колко километра правиш на година, предимно градско или извънградско, за какво ти е колата, семейството ли ще возиш или я търсиш за работа?
Какъв ти е месечния доход ако не е тайна разбира се, къде ще се кара колата в кой район/град на България?

hekli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hekli » Вто 04 фев 2014 20:24

Значи колата, която ползвам в момента е мазда 323 ф ба купе, и е с газов инжекцион, ползвам я ежедневно на работа и обратно по около 10 - 15 километра само ходенето ми до работа - отиване и връщане, след работа се кара постоянно.
Студент съм задочно обучение и когато имам лекции и изпити пътувам и се прибирам ежедневно по около 200 км. на пътуване с връщането.
Годишно правя по около 15 хил. километра.
По принцип съм много доволен от сегашната си кола, но скоро ще започне да теснее и искам предварително да осигуря автомобил за по - голямо семейство. Колата е ниска и ще бъде трудно на жена ми да се побира в нея.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”