Помощ в избора на семеен автомобил
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Помощ в избора на семеен автомобил
Аз малко да похваля моята кола.....не го правя нарочно,а да обобщя кво ми излезе грубо на мен и да си направиш сметката.За жалост колата е комби,а вие не търсите такова,но се предлага и във вариант седан.И аз карах досега все VAG,последно А4 Комби,сега Mercedes C200 пак комби.Модела е до 2001ва година с квадратните фарове.В случея моето е с 192коня двигател,но има 136 и 163 коня.Лично аз препоръчвам или 163 или 192,но данъка е по-голям.За жалост 136то коня гори колкото тези по-големи двигатели,а разликата в данъка е има няма 100лв дето се вика.Колата се взима с преспектива да ти е удобно и комфортно.Моят съвет е да не взимате малка кола,да не да отеснее рязко когато детето порасне?И айде пак да търсите кола.Поддръжката на този модел мерцедес (S202 е комбито , W202 е седана) не е скъпа или поне на мен не ми е на фона на Ауди А4 и производните 2000 година. Има вариант и да си вземете C180 ,което по спомен е под 136 коня(нещо от сорта на 110/115). Дори и да не се вслушате вземете нещо което ви харесва и да е голямо щом сте с дете. Ако ви хареса W203 което е от 2001ва нагоре,там нещата изгрубяват с авточастите малко или много,но като цяло от W202 има до 2001ва година и цената им на новият внос е между 3 и 4 хиляди.След това грубо 270лв екотакса,170 гражданска,80 КАТ,40 аптечка(ГРУБО ) ,а регистрираните са по 4000 или 5000 с газови уредби а у .А за разхода.....А4ката ми ,която беше 125кс гореше 1л повече бензин спрямо 192 конният мерцедес.
До сега Мерцедес не съм гледала, но го асоциирам веднага със скъпи части. + това тея коне... много бе. Мъжа не дава толкова мощна кола, че малко имам склонност да настъпвам.
Към списъка на оглежданите коли добавих и Хонда и Тойота, като по-малко чупещи се и здрави автомобили, не че мерцедеса не е, но японското си е друго.
Към списъка на оглежданите коли добавих и Хонда и Тойота, като по-малко чупещи се и здрави автомобили, не че мерцедеса не е, но японското си е друго.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Добра Тойота и Корола и Авенсис при положение че не искате комби трудно ще намерите със вашия финансов ресурс, Хонда Сивик при положение че ще е с четири врати е т.нар. англичанка, не лош вариант според мен, ако я намерите и с V-tec мотор още по-добре :
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Nissan Almera 1.5 - 90 кончета предлагам аз. Влизат в ценовия диапазон, колата е доста здрава. Двигателят е с верига и спестява първоначалното обслужване. Визията и е доста приятна, колата никак не е тясна и е много приятна за каране.
Да, не е лош Нисана, но сякаш малък ми се вижда, нисък. Мъжо е 2 метра, забравих да спомена... 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

- mupk0
- Контакти:
след като се спреш на модел кола виж примерни цени на части щом това е фактор. има един сайт powerauto или нещо от сорта.виж в гугъл и ще го намериш. гледай масови части като дискове,накладки,тампони и съединител. а цените там са реални кажи кажи. а иначе тук ще ти дадем.един милион мнения :)
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Viktoria_ написа:Точно тази преглеждах няколко пъти. Харесва ми доста
Хондата е хубава, направете и един обстоен преглед и ако всичко е наред купувайте

-
Viktoria_ написа:Да, не е лош Нисана, но сякаш малък ми се вижда, нисък. Мъжо е 2 метра, забравих да спомена...
В такъв случай забравяш за кола среден клас от типа на Фокус, Голф, Алмера, Меган и прочие ...
Виж тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11391280457971516&f1=details&slink=5w92is
Голяма, икономична, комфортна, кретеноустойчив мотор с верига, супер евтина поддръжка. Е верно е 140 кончета ... но ти гарантирам, че е по-икономична от Акорда по-горе. Тези Акорди са си змейове.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Много наточена тая Примера...хубав е Нисана и той е оферта, сега остава да ти намеря и една лачена Мазда и ще затворим кръгъ с японските автомобили 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Абе кола с разход 11 на сто градско изобщо не спада към категорията на змейовете,ама айде... Това пък ако е и на газ си супер.
Друг е въпроса,че с този мотор ще е малко спъната,но пък и на теб не ти трябва бърза кола доколкото разбрахме. Неслучайно ти дадох за пример Киата,в момента поддържам 5 автомобила и само киата и полото класик което имам мога да кажа,че са със супер евтина поддръжка. Още повече май ще ви е първа кола,разхода по покупката на колата е най-малкия,после се почва гуми,всички ремъци,филтри,свещи,накладки,спирачни течности,масла от всякакъв вид и тн... Или поне аз така винаги процедирам като купя кола. Имаш и документи,такси,винетки,застраховка и какво ли още не. И това е само ако колата която ще купиш няма да има нужда от ремонт,което също е напълно възможно.
Така,че си отдели и пари за това.

- mupk0
- Контакти:
Ако може така да структорираме разходите за колежката при кола нов внос:
Кола ХХХХХ лева
Екотакса : 265лв(толкова беше моята,която не зависи от кубиците,а годината) в случея 14 годишна кола
КАТ: грубо 90-100лв
Гражданска отговорност : 160-200лв
Комплект пожарогасител и аптечка : 25-40лв
И до тук сме я регистрирали...сменяш масло,филтър маслен,въздушен,горивен и на купето грубо 150-200лв(все пак не говорим за голф 2ка с филтър от 5лв).За всеки случей накладки и дискове 300лв грубо(не е задължително) и караш си колата.Ако решиш да смениш веднага ангренажен комплект (ролки с ремъци) това зависи много от колата,но грубо 300лв или нагоре зависи от модела с колко ремъка и ролки е.
Ако колата е вече регистрирана отпада Еко Таксата,но идва нотариус от 50 до 100лв
Кола ХХХХХ лева
Екотакса : 265лв(толкова беше моята,която не зависи от кубиците,а годината) в случея 14 годишна кола
КАТ: грубо 90-100лв
Гражданска отговорност : 160-200лв
И до тук сме я регистрирали...сменяш масло,филтър маслен,въздушен,горивен и на купето грубо 150-200лв(все пак не говорим за голф 2ка с филтър от 5лв).За всеки случей накладки и дискове 300лв грубо(не е задължително) и караш си колата.Ако решиш да смениш веднага ангренажен комплект (ролки с ремъци) това зависи много от колата,но грубо 300лв или нагоре зависи от модела с колко ремъка и ролки е.
Ако колата е вече регистрирана отпада Еко Таксата,но идва нотариус от 50 до 100лв
-
Ето ви разбивка за примерата.
Кола 4200-4350 лева (зависи колко ще се пазарите)
Екотакса : 265лв(толкова беше моята,която не зависи от кубиците,а годината) в случея 13 годишна кола
КАТ: грубо 80 лв с таксите и комисионите към СИБАНК в КАТ Търново
Гражданска отговорност : 160 лв в SDI. Ако я правиш в КАТ Велико Търново, там брокерите мисля, че искат пак горе-долу толкова.
Смяна на масло и филтри:
- Оригиналното масло на Нисан 5W40 е на цена 73 лв за 5 литра. Тези 5 литра за кажи речи за 2 смени, защото тази кола иска 2.8-3 литра масло. Има вариант за по-евтино масло, като Тотал 5W40, който е 60 лв за 5 литра.
- Оригинален маслен филтър на Нисан е 17 лв. Алтернативата на VIG (японски) от Евро07 е 6 лв.
- Въздушен филтър оригинален е 20 лв, алтернатива на VIG (японски) е 10 лв от Евро07
- Горивен филтър оригинален е 25 лв, алтернативите са по 15 лв.
- Смяна на ремъци - 2 бр. Аз лично предпочитам Gates. Единият е 12 лв, а другия е 13. Това са ремъците за водна помпа, генератор, климатик и серво. Ако са в добро състояние, може да не се наложи тяхната подмяна. Ангренажен ремък и ролки нямаш за смяна! Всичко може да се направи дори и пред блока. Автомобилът е изключително просто устроен и не иска някакви специални условия и майстори.
= 200 лв с труда, при положение, че се ползват оригинални масла и филтри, или 150 лв с неоригинални части.
ПС: В Търново има оторизиран сервиз на Нисан на излизане в посока София. Това също е голям +
Давай де :)
Някой да направи една разбивка за Пасат и А4 ако може. Моето Ауди е дизел и не мисля, че мога да съм полезен.
Кола 4200-4350 лева (зависи колко ще се пазарите)
Екотакса : 265лв(толкова беше моята,която не зависи от кубиците,а годината) в случея 13 годишна кола
КАТ: грубо 80 лв с таксите и комисионите към СИБАНК в КАТ Търново
Гражданска отговорност : 160 лв в SDI. Ако я правиш в КАТ Велико Търново, там брокерите мисля, че искат пак горе-долу толкова.
Смяна на масло и филтри:
- Оригиналното масло на Нисан 5W40 е на цена 73 лв за 5 литра. Тези 5 литра за кажи речи за 2 смени, защото тази кола иска 2.8-3 литра масло. Има вариант за по-евтино масло, като Тотал 5W40, който е 60 лв за 5 литра.
- Оригинален маслен филтър на Нисан е 17 лв. Алтернативата на VIG (японски) от Евро07 е 6 лв.
- Въздушен филтър оригинален е 20 лв, алтернатива на VIG (японски) е 10 лв от Евро07
- Горивен филтър оригинален е 25 лв, алтернативите са по 15 лв.
- Смяна на ремъци - 2 бр. Аз лично предпочитам Gates. Единият е 12 лв, а другия е 13. Това са ремъците за водна помпа, генератор, климатик и серво. Ако са в добро състояние, може да не се наложи тяхната подмяна. Ангренажен ремък и ролки нямаш за смяна! Всичко може да се направи дори и пред блока. Автомобилът е изключително просто устроен и не иска някакви специални условия и майстори.
= 200 лв с труда, при положение, че се ползват оригинални масла и филтри, или 150 лв с неоригинални части.
ПС: В Търново има оторизиран сервиз на Нисан на излизане в посока София. Това също е голям +
forski написа:Много наточена тая Примера...хубав е Нисана и той е оферта, сега остава да ти намеря и една лачена Мазда и ще затворим кръгъ с японските автомобили
Давай де :)
Някой да направи една разбивка за Пасат и А4 ако може. Моето Ауди е дизел и не мисля, че мога да съм полезен.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”