Закупуване на Golf IV 1.9 TDI колко коня?
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Закупуване на Golf IV 1.9 TDI колко коня?
Моята наистина вози меко, не виждам голяма разлика спрямо пасата. По каталог разликата в разхода е 0,1л/100 и на практика няма как да го усетиш, само цените дето са по-височки, но пък място отзад бол.
Комбито си е голямо предимство, събира и малко и много багаж. Според мен 90 коня ( заради малкия данък) и да е комби колата. Това е най-добре според мен. Да не говороим, че има и възможност за чип ( за състезателите), с което караш доста мощна кола, а плащаш 30 лв. данък.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
sherco написа:Комбито си е голямо предимство, събира и малко и много багаж. Според мен 90 коня ( заради малкия данък) и да е комби колата. Това е най-добре според мен. Да не говороим, че има и възможност за чип ( за състезателите), с което караш доста мощна кола, а плащаш 30 лв. данък.
Стига с този данък , разликата е има няма 100 лв на година. Да не си мислиш , че чипа струва 5 лв , че да оправдава разликата в данъка.Ако сумата на данъка са проблем , не ми се мисли за поддръжката и за евентуални и непредвидени ремонти.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Колеги. Мога да се похваля, че и аз съм горд собственик на Голф 4 от днес.
Взех 1.9ТДИ 110к.с. HighLine поне по това което ми обясни собственика.
Може ако някой има желание да ми поясни по какви белези мога да позная дали са ме метнали.
Сменена е турбината и ЕГР клапана на автомобила в италия и има още 6 месеца международна гаранция.
А сега почват и основните питания:
-Ангренаж (комплект) каква марка бихте предложили да сложа "INA" читави ли са ако не какво бихте предложили?
-Водна помпа - Предложете добри марки моля да са няколко вида.
-Филтър купе,маслен,въздушен - Предложете добри марки моля да са няколко вида.
-Горивен филтър - обясниха ми, че е добре ако нямам проблеми да карам за момента с този и преди зимата да го сменя заради замръзване на водата която се отделя от нафтата? (Моля кажете истина ли е?)
-Масло- предложете марка и какво да бъде? Собственика ми каза да попитам за Castrol 5w30 за стандартен дизел, а не за помпа дюза?
А също така и по повод маслото къде мога да отида за да ми се изтрие някаква грешка която е свързана с достигане на 15000 км. (Предела на маслото) ?
ПС: ОТ СОФИЯ СЪМ.
А относно частите ме интересуват марки защото мога да закупувам авточасти с отстъпки от работата ми и се интересувам от качесто и различни видове марки.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! :)

Взех 1.9ТДИ 110к.с. HighLine поне по това което ми обясни собственика.
Може ако някой има желание да ми поясни по какви белези мога да позная дали са ме метнали.
Сменена е турбината и ЕГР клапана на автомобила в италия и има още 6 месеца международна гаранция.
А сега почват и основните питания:
-Ангренаж (комплект) каква марка бихте предложили да сложа "INA" читави ли са ако не какво бихте предложили?
-Горивен филтър - обясниха ми, че е добре ако нямам проблеми да карам за момента с този и преди зимата да го сменя заради замръзване на водата която се отделя от нафтата? (Моля кажете истина ли е?)
-Масло- предложете марка и какво да бъде? Собственика ми каза да попитам за Castrol 5w30 за стандартен дизел, а не за помпа дюза?
А също така и по повод маслото къде мога да отида за да ми се изтрие някаква грешка която е свързана с достигане на 15000 км. (Предела на маслото) ?
ПС: ОТ СОФИЯ СЪМ.
А относно частите ме интересуват марки защото мога да закупувам авточасти с отстъпки от работата ми и се интересувам от качесто и различни видове марки.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! :)
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
BobyM написа:-Ангренаж (комплект) каква марка бихте предложили да сложа "INA" читави ли са ако не какво бихте предложили?
Читави са "INA"
Водна помпа пак "INA"
Филтри, все тая, каквито искаш - MANN, BOSCH, HENGST
Горивена пак същата работа като другите, каквото си харесаш, сменяй го с маслото и няма да имаш проблеми, не струва милиони.
Масло, http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=19233 ако имаш нерви чети, 5W40 - 10W40 каква марка ти си решаваш.
Тази грешка да не е "service oil" ?
За да разбереш дали не са те излъгали, понеже всеки втори Г4 по-обява е хайлайн търси този стикер в багажника около резервната гума, там пише.
Честито, и много безаварийни

-
Е грешката я изписва на италиански но е нещо от сорта на Engine Service ?
Искам да попитам дали комбито е по високо от хечбека? Бях чул, че е малко по-високо.
-
Пичове автомобила е HighLine лепенката е на края с HIGHL.
Сега обаче дойде въпроса за обслужване и малко се хванах за главата.
В един сервиз за Ангренаж комплект + пистов комплект ми искат сумата 700 лв.
Без масло и филтри .... и отделно 130лв за работа.
Намерих си частите + масло и филтри за около 410лв с отстъпка и се чудя дали да ходя да ги сменят за 130лв,
тъй като човека ми обясни, че гаранция имало само като го прави с негови части.
Споделете какво мислите и благодаря предварително :)
Сега обаче дойде въпроса за обслужване и малко се хванах за главата.
В един сервиз за Ангренаж комплект + пистов комплект ми искат сумата 700 лв.
Без масло и филтри .... и отделно 130лв за работа.
Намерих си частите + масло и филтри за около 410лв с отстъпка и се чудя дали да ходя да ги сменят за 130лв,
тъй като човека ми обясни, че гаранция имало само като го прави с негови части.
Споделете какво мислите и благодаря предварително :)
- vanesto
Кажи им тая гаранция да си я заврат у.... Има форумни майстори, щом си от Сф, потърси ги. За частите - не знам точно какво си смятал в тази цифра, но има и обяви тук в раздел Продава за части с отстъпка, направи си едно сравнение, масло Мотул има също.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Обслужване на Пасат B5 110 к.с AFN , преди 2-3 месеца във Варна . Значи ангренаж , ролки , ремъци + водна помпа 400лв с труда , масло + филтри (горивен,въздушен,маслен ,купе) 120лв. Общо 520лв части + труд.
-
Тази цена е за Ангренажен комплект + Пистов ремък + обтегача с амортисьора на пистовия + масло + филтри. (410)
Като маслото е Castrol Magnatec 5w40 .
По повод последното мнение което се пусна докато пишех. 130+410=540 лв. грубо части + труд.
Но говориме за части с отстъпка иначе доста по нагоре.
Като маслото е Castrol Magnatec 5w40 .
По повод последното мнение което се пусна докато пишех. 130+410=540 лв. грубо части + труд.
Но говориме за части с отстъпка иначе доста по нагоре.
- vanesto
Не си писал марката на ремъците, но според мен са ти добри цените. Аз дадох 750лв с отстъпката за ангренажен ремък, ролки, водна помпа, антифриз, обтегач на пистовия ремък /без пистовия ремък/, 4-те филтъра и масло Repsol 10W40. Само обтегача е 160лв с отстъпката. Колега plamen-roni, за AFN-на частите са по-евтини, и ролките са по-малко, така че не са съпоставими.
-
Ремъците са DAYCО, ролките са INA и GMB, водната помпа е AIRTEX, горивния филтър е Hengst, масления е Champion, въздушния и купе са Filter Master, и маслото е Castrol Magnatec 5w40.
Интересува ме следното нещо с баща ми оглеждахме водната помпа и нещо му се струва странно това, че е с пластмасова турбина, а също забележихме, че липсва и една гарнитура според нас.
Трябва ли да има гарнитура водната помпа освен единият О-пръстен който е от едната страна?
Интересува ме следното нещо с баща ми оглеждахме водната помпа и нещо му се струва странно това, че е с пластмасова турбина, а също забележихме, че липсва и една гарнитура според нас.
Трябва ли да има гарнитура водната помпа освен единият О-пръстен който е от едната страна?
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
С тази водна помпа ще береш ядове след време , вземи си такава с метална турбина . 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”