Закупуване на Golf IV 1.9 TDI колко коня?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Закупуване на Golf IV 1.9 TDI колко коня?

Мнениеот vanesto » Сря 12 мар 2014 21:12

Моята наистина вози меко, не виждам голяма разлика спрямо пасата. По каталог разликата в разхода е 0,1л/100 и на практика няма как да го усетиш, само цените дето са по-височки, но пък място отзад бол.

sherco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sherco » Чет 13 мар 2014 14:49

Комбито си е голямо предимство, събира и малко и много багаж. Според мен 90 коня ( заради малкия данък) и да е комби колата. Това е най-добре според мен. Да не говороим, че има и възможност за чип ( за състезателите), с което караш доста мощна кола, а плащаш 30 лв. данък.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Чет 13 мар 2014 18:10

sherco написа:Комбито си е голямо предимство, събира и малко и много багаж. Според мен 90 коня ( заради малкия данък) и да е комби колата. Това е най-добре според мен. Да не говороим, че има и възможност за чип ( за състезателите), с което караш доста мощна кола, а плащаш 30 лв. данък.

Стига с този данък , разликата е има няма 100 лв на година. Да не си мислиш , че чипа струва 5 лв , че да оправдава разликата в данъка.Ако сумата на данъка са проблем , не ми се мисли за поддръжката и за евентуални и непредвидени ремонти.

BobyM
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 1.9 TDI

Мнениеот BobyM » Чет 13 мар 2014 20:27

Колеги. Мога да се похваля, че и аз съм горд собственик на Голф 4 от днес. :bowdown

Взех 1.9ТДИ 110к.с. HighLine поне по това което ми обясни собственика.
Може ако някой има желание да ми поясни по какви белези мога да позная дали са ме метнали.
Сменена е турбината и ЕГР клапана на автомобила в италия и има още 6 месеца международна гаранция.

А сега почват и основните питания:
-Ангренаж (комплект) каква марка бихте предложили да сложа "INA" читави ли са ако не какво бихте предложили?
-Водна помпа - Предложете добри марки моля да са няколко вида.
-Филтър купе,маслен,въздушен - Предложете добри марки моля да са няколко вида.
-Горивен филтър - обясниха ми, че е добре ако нямам проблеми да карам за момента с този и преди зимата да го сменя заради замръзване на водата която се отделя от нафтата? (Моля кажете истина ли е?)
-Масло- предложете марка и какво да бъде? Собственика ми каза да попитам за Castrol 5w30 за стандартен дизел, а не за помпа дюза?
А също така и по повод маслото къде мога да отида за да ми се изтрие някаква грешка която е свързана с достигане на 15000 км. (Предела на маслото) ?
ПС: ОТ СОФИЯ СЪМ.

А относно частите ме интересуват марки защото мога да закупувам авточасти с отстъпки от работата ми и се интересувам от качесто и различни видове марки.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! :)

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 13 мар 2014 20:59

BobyM написа:-Ангренаж (комплект) каква марка бихте предложили да сложа "INA" читави ли са ако не какво бихте предложили?
-Водна помпа - Предложете добри марки моля да са няколко вида.
-Филтър купе,маслен,въздушен - Предложете добри марки моля да са няколко вида.
-Горивен филтър - обясниха ми, че е добре ако нямам проблеми да карам за момента с този и преди зимата да го сменя заради замръзване на водата която се отделя от нафтата? (Моля кажете истина ли е?)
-Масло- предложете марка и какво да бъде? Собственика ми каза да попитам за Castrol 5w30 за стандартен дизел, а не за помпа дюза?
А също така и по повод маслото къде мога да отида за да ми се изтрие някаква грешка която е свързана с достигане на 15000 км. (Предела на маслото) ?

Читави са "INA"
Водна помпа пак "INA"
Филтри, все тая, каквито искаш - MANN, BOSCH, HENGST
Горивена пак същата работа като другите, каквото си харесаш, сменяй го с маслото и няма да имаш проблеми, не струва милиони.
Масло, http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=19233 ако имаш нерви чети, 5W40 - 10W40 каква марка ти си решаваш.
Тази грешка да не е "service oil" ?
За да разбереш дали не са те излъгали, понеже всеки втори Г4 по-обява е хайлайн търси този стикер в багажника около резервната гума, там пише.

Честито, и много безаварийни :smile
Прикачени файлове
passat-mark.jpg

BobyM

Мнениеот BobyM » Чет 13 мар 2014 21:11

Е грешката я изписва на италиански но е нещо от сорта на Engine Service ?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 13 мар 2014 21:16

sherco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sherco » Пет 14 мар 2014 15:50

Искам да попитам дали комбито е по високо от хечбека? Бях чул, че е малко по-високо.

BobyM

Мнениеот BobyM » Пон 17 мар 2014 15:26

Пичове автомобила е HighLine лепенката е на края с HIGHL.
Сега обаче дойде въпроса за обслужване и малко се хванах за главата.
В един сервиз за Ангренаж комплект + пистов комплект ми искат сумата 700 лв.
Без масло и филтри .... и отделно 130лв за работа.

Намерих си частите + масло и филтри за около 410лв с отстъпка и се чудя дали да ходя да ги сменят за 130лв,
тъй като човека ми обясни, че гаранция имало само като го прави с негови части.

Споделете какво мислите и благодаря предварително :)

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пон 17 мар 2014 15:44

Кажи им тая гаранция да си я заврат у.... Има форумни майстори, щом си от Сф, потърси ги. За частите - не знам точно какво си смятал в тази цифра, но има и обяви тук в раздел Продава за части с отстъпка, направи си едно сравнение, масло Мотул има също.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Пон 17 мар 2014 15:54

Обслужване на Пасат B5 110 к.с AFN , преди 2-3 месеца във Варна . Значи ангренаж , ролки , ремъци + водна помпа 400лв с труда , масло + филтри (горивен,въздушен,маслен ,купе) 120лв. Общо 520лв части + труд.

BobyM

Мнениеот BobyM » Пон 17 мар 2014 15:56

Тази цена е за Ангренажен комплект + Пистов ремък + обтегача с амортисьора на пистовия + масло + филтри. (410)
Като маслото е Castrol Magnatec 5w40 .

По повод последното мнение което се пусна докато пишех. 130+410=540 лв. грубо части + труд.

Но говориме за части с отстъпка иначе доста по нагоре.

Потребителски аватар
vanesto

Мнениеот vanesto » Пон 17 мар 2014 16:17

Не си писал марката на ремъците, но според мен са ти добри цените. Аз дадох 750лв с отстъпката за ангренажен ремък, ролки, водна помпа, антифриз, обтегач на пистовия ремък /без пистовия ремък/, 4-те филтъра и масло Repsol 10W40. Само обтегача е 160лв с отстъпката. Колега plamen-roni, за AFN-на частите са по-евтини, и ролките са по-малко, така че не са съпоставими.

BobyM

Мнениеот BobyM » Вто 18 мар 2014 18:30

Ремъците са DAYCО, ролките са INA и GMB, водната помпа е AIRTEX, горивния филтър е Hengst, масления е Champion, въздушния и купе са Filter Master, и маслото е Castrol Magnatec 5w40.

Интересува ме следното нещо с баща ми оглеждахме водната помпа и нещо му се струва странно това, че е с пластмасова турбина, а също забележихме, че липсва и една гарнитура според нас.
Трябва ли да има гарнитура водната помпа освен единият О-пръстен който е от едната страна?

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 18 мар 2014 20:05

С тази водна помпа ще береш ядове след време , вземи си такава с метална турбина . :a045

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”