Избор на лек автомобил съвети?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор на лек автомобил съвети?
Имат един който не е TDCI ами е TDdI по-стар мотор който е с помпа, ма там пък помпата се скапва, хубавото е че ремонта е в рамките на 300-400лв.
- Polo6R
- Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
- Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010
Хайде стига глупости. По твоята логика защо са ги купували тези Фордове като са толкова скапани? То и Поло разпъваше вериги и чупеше мотори, но ги купуват хората. Няма модел, който да е безпроблемен, всичко е до късмет. Колега, отваряй си хубаво очите и ушите и каквото сабя покаже.
Polo6R написа:По твоята логика защо са ги купували тези Фордове като са толкова скапани?
Ами най-вече защото са примамливо евтини на фона на нова година и доста екстри. Макар че това не значи 100% гаранция, че ще се разпадне. Всеки който търси "нещо по-ново и с повече екстри" опира до варианта Форд.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Явно, повечето хора са за пасата?
Ako дилемата е 98 или 2006г,май няма място за сравнение(било и Форд)
ТДЦИ е добър двигател въпреки градските легенди.
ТДЦИ е добър двигател въпреки градските легенди.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
jorkata944 написа:Явно, повечето хора са за пасата?
Ако попиташ във форума на Форд сигурно ще е обратното, обективни мнения по-форумите няма да получиш, така че не очаквай някой друг да избере кола вместо теб.Нито тези които ти дават акъли ще броят парите за колата нито пък след това ще ти плащат ремонтите

Хубаво ти казах аз да вземеш Пежо за да не се чудиш Форд или Пасат :) Но не е зле да помислиш и за Вектра. Даже по-стария модел на мен специално повече ми харесва на вид и можеш да намериш свястно запазена за скромна сума (тия дето са преди 2000г). Основен критерий - да не е от Австрия.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Ти пак с тва Пежо, та и Опел. Отивай в другите форуми, кво правиш тук? Говорим си за Автомобили.
Mishonti написа:Ти пак с тва Пежо, та и Опел. Отивай в другите форуми, кво правиш тук? Говорим си за Автомобили.
За Мерцедеси ли говорим като казваш Автомобили? Мисля, че последно се обсъждаше Форд на тая страница.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добър вечер, значи утре ще си взимам Пасат 2000 г. Интересуваме как стоят нещата след, като се купи Пасата? Прехвърлянето кои го плаща, след това къде се ходи, колко струва всичко? Искам да подчертая, че колата ще се води на името на баща ми,тъй като той има вече над 25 години стаж зад волана. Благодаря предварително :)
П.п. Пасата е 3500 лв. Мисля, че е добра цена? Вие какво ще кажете, или да се опитаме да смъкнем още малко?
П.п. Пасата е 3500 лв. Мисля, че е добра цена? Вие какво ще кажете, или да се опитаме да смъкнем още малко?
- Polo6R
Много са, такъв пасат върви между 2700-3000лв.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Абе и това е много. Такива пасати вървят по 500 лв. По-добре си купи поло като на автатара на колегата по-горе за 5000 лв.
- Polo6R
Колега, преди да правите такива елементарни нападки, първо се научете да пишете грамотно, уж сте модератор- не ви отива на имиджа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи тези пари са много? Добре, ще се пробваме да намалим поне под 3К за колата. Иначе кои модел да взема? 90 к.с. или 110 к.с. След това, какво трябва да се прави. До колкото разбрах;
Застраховка
Данък
Винетка
Друго какво трябва, колко пари ще ми излезе всичко. Как стой въпроса с прехвърлянето?
Застраховка
Данък
Винетка
Друго какво трябва, колко пари ще ми излезе всичко. Как стой въпроса с прехвърлянето?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Усещам иронията на колегата , писал над мен и с право. Пасата си е една супер яка кола , честито за покупката (освен ако не прибързвам). Нормално е цената да е такава , дори за мен е ниска, пасата все пак е сравнително нов модел - 2000 година, освен това е по-висок клас кола , дори и пред чисто ново поло - пасат си е пасат - стабилен, спи на пътя , по-добра возия и т.н. Годината на производство е може би на самата граница - когато спираха да правят качествени автомобили и постепенно започваха да правят автомобили за по-краткотрайна употреба (дано все пак да си хванал от качествената ера
). А и се вписва в първоначалните посочени параметри в темата : да е седан , ръчка , с голям багажник и там другите неща...Само за сравнение ще кажа , че негово величество Голф Втори , който аз закупих като 13-годишен автомобил преди 10 години - платих 3500 лв , та вие сега ще изкарате че едва ли не един пасат на почти същата възраст (аналогично на моя случай 14 години) да струва дори по-малко от голф ? Как ще стане това ? Едно нещо ако е читаво поддържа някакъв минимум - то ако пасат от 2000 година е под 3 бона аз ще започна да се чудя къде е уловката - дали няма някой бая голям скрит удар , дали няма някакъв скъп за отстраняване ремонт , дали няма някакъв проблем с документи и т.н. Дори бих съветвал автора наистина да пробва да се споразумее за по-ниска цена и ако продавача се съгласи да пада драстично надолу - да се замисли дали няма нещо гнило , че да иска да се отърве на каква да е цена от тази кола 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”