Избор на първи семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Избор на първи семеен автомобил

Мнениеот group® » Съб 21 фев 2015 0:06

CrafterX11 написа: ... щом е боклук ти каква кола караш ?

Без да знам какво ти си карал, ще ти отговоря с висока степен на вероятност, че съм карал повече VW от теб :c020

Ще кажа и защо тази кола (5.5) е за фен на марката, който иска да се занимава с разни косури, а не просто да кара и да не пипа. Но тук трябва да уточним, че говоря за хора, които обичат всичко да им е наред с колата, до всяка малка подробност. А не калъфи, които ми казват, че 5.5 е екстра ама не им работят половината неща по колата icon_idea
- окачване - перфектно измислено и т.н. НО се сменя цялото!!! Винаги и само цялото!!! Няма да обяснявам защо. Писано е доста (за който може да чете). Ако някой има да каже нещо, нека е сигурен, че не е сменял само 'хлопащи' елементи. Иначе няма смисъл.
- проблемна електроника на всички врати, брави, комфорт модули и т.н. Лесно се става двуврато купе без багажник (за справка В1 :mhihi ).
- проблемен интериор с прочутото покритие по брави, средни конзоли и т.н.
- проблемни фарове - за фабричния ксенон говоря основно, но и от обикновените фарове има куп оплаквания за намалено осветяване. Не съм виждал фабричен ксенон да не са му развалени датчиците за нивелиране! Всички светят на 50% (заради тъпия рефлектор). Скапва се цялата механика във фара, а той както знаем струва мама, тате и домашния любимец.
- проблем с ABS модула заради наводняване от каналите
...и още куп дреболии, които могат да изкарат от кожата човек, който иска да кара!
Това са наистина само част от детските болести, за които е писано най-много. Но са достатъчно да ти скапят кефа от иначе хубавата кола.

Аз съм стигнал до извода, че предпочитам основен ремонт да правя на двигател, отколкото хиляди дреболии, които ми късат нервите.
Следващия ми VW ще е на не повече от 3-4-5г и караш 2-3г. и т'ва е максимума. Даже супер максимума.
Просто автомобилостроенето се променя и няма голф2, пасат3 и т.н.

Последна промяна от group® на Съб 21 фев 2015 0:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 21 фев 2015 0:08

Как лети времето само - на 2000 година кола да викаме дърта.......

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 21 фев 2015 0:14

polovera_9n3 написа:Как лети времето само - на 2000 година кола да викаме дърта.......

Да и аз още като видя голф2 с големия джам и си викам "ЕЕеее тоя е от новите" :mhihi

Едва ли някои от фанатиците в тази тема са по-големи фенове на VW от мен, но все пак се имам за здравомислещ и или VW след 2010г+ или от преди средата на 90те години :Mr Green Fun
Просто съм стар вече :a045

Последна промяна от group® на Съб 21 фев 2015 0:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 21 фев 2015 0:15

Ами че как да й викаме? Знаете ли, че навремето като четях автомобилни журнали в немските статистики на ADAC влизаха коли до 7г. Защо ли? :mhihi Аз бих избрал 7-годишна Шкода пред 13-годишен Пасат, въпрос на вкус :c020 Така или иначе и двете ще се разпаднат, само че по дефолт 7-годишната може и да имаш късмета да й се порадваш година-две повече, преди да започне да ти троши нервите :Mr Green Fun Казано с други думи с 10 хиляди в джоба коли над 7 години изобщо не бих гледал, без значение марката.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 21 фев 2015 9:09

Добре осрахме темата на колегата, аз съм доволен и от визия и от возия и да чукна на дърво за 4 месеца само наливам нафта, даже и това не правя, защото е икономична а кола дето да не се разваля въобще няма, че то ние се разваляме пък камоли един куп железария. Според мен колегата да си купи каквото му е на душата а пък който иска да кара кола и да не дава и 1 лев да си купи колело, дето казват колегите. Като си купуваш кола за 10, 20 бона и няма как да струва нещо по нея стотинки, един мой приятел има б4, каза ми че каквото и да се развали е евтино и си го сменя и си кара и така а друг комшия има б3 и той наляга без да го спира, колата му е толко мръсна че не знаеш какъв цвят е :mrgreen обаче се качва и отпрашва за някъде и не пука. Хубави коли има, но които пази и не е някой мърляч дето е надул музиката и пере през дупките и по цял ден колата му кисне пред блока на слънце, аз се грижа за колата си, имах един Fiat Tipo 90 година и на него съм сменял само капачката на маслото, защото я изгубих :mrgreen и окачването и си налягах с години, даже още си върви количката и изглежда като нова! Та на колегата му трябва пазена кола от някой който я е пазел и подържал. Такава кола още като я видиш си личи, че е такава.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 21 фев 2015 10:54

Предницата та предницата.Колко струва предница на Вектра Ц на БМВ Е46 на Мерцедес Ц класа.Скапвали се микрета за по 5лв лв и това било страшен проблем.Пасат В5.5 няма аналог като здравина и цена на поддръжка.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 21 фев 2015 11:02

:th_up

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 21 фев 2015 11:21

моят съвет е да си купиш реална кола от първи собственик поддържана в представителство със сервизна история иначе каквато и друга нов внос да вземеш ще береш ядове

Class
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Class » Съб 21 фев 2015 13:26

Само едно мнение за пасата б5.5 , който постнах - някой друг. Мисля да се ориентирам към този водел бензин 1,8Т и да му сложа една газова, хем след идна, две годити по-малък данък, хем по-евтин за поддържане.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 21 фев 2015 13:31

Газ само ако имаш читав газаджия защото 80% от тях са супер кисели типове които си мислят ,че вечно ще има кой да ги търпи.

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Съб 21 фев 2015 17:57

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11424013933967131&slink=8x0ty4 този изглежда доста свеж ,мнението ми за газовите уредби,като цяло е негативно,но ти си знаеш

Class
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Class » Съб 21 фев 2015 19:35

Какво точно е това Нави, освен този дисплей ;) и факта че е по нова година?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 21 фев 2015 21:36

Тази навигация е известна още с бойния псевдоним - "цветно радио". Иначе има разни скъпи модулчета към нея - блутут, дивиди и телевизия, има ги по ибей.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 21 фев 2015 21:51

w_smith написа: "цветно радио".
:Mr Green Fun Вярно е !
И да не съм напълно офф едно Легаси няма ли да е добър избор ? Нещо 2005-06 година двойка бензин ?
Инак признавам , че аз ако бях сега да си търся кола , отново бих се спрял на А6 с АФН мотор . За годините си изглежда добре , като поддръжка е много поносима ( е все пак и първон. състояние е от значение ) , като данъци също , чарколяци бол . За някои моторчето идвало слабо , ма не знам , имам такава , бих казал добре върви за 110к.с. , даже доста добре :icon_razz не е претенциозна към нафтата, разход- човешки , място предостатъчно, багажник голям ( комби ) ....не знам , успех пожелавам на колегата :th_up

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Нед 22 фев 2015 11:25

субару е по-зле от паста двигателите харчат много и са почти непригодни за газ а ламарината много гние а обслужването им е много скъпо,но моят съвет е щом се спрял на пасат 5.5 да обмисли и дизеловия вариант с 131 кс

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”