Съвет за евтин във всяко отношение автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за евтин в всяко отношение автомобил

Мнениеот anonym0us » Пон 04 май 2015 0:09

Ето един евтин от където и да го погледнеш автомобил. http://www.cars.bg/c785834?ref=203

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 04 май 2015 0:46

Това не бих го нарекъл автомобил :mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 04 май 2015 1:08

chef_ss написа:За кой Голф ще купиш карета в Тутракан - I или VII?

В началото на темата писах, че карам голф 2 1,6. Повечето 3ки също са с такива карета. И доста полота и те са със същите. Май и пасати и аудита има с карета, като моите. Ако изобщо в Тутракан се продават някакви карета (дори да няма магазин или морга все ще има някой строшляк за части) значи ще има карета и за мен.
chef_ss написа: Света не се върти около Голф III/IV и София.

Нали точно това се опитвам да ти обясня :exclaim Света не обикаля около голфовете, голфовете го обикалят, щото не чакат на трупчета с месеци за някоя дреболия. Не знам в кой век живееш, но както сам каза - Века, в който от всеки град в Европа може да си поръчаш нещо и то да е при теб за няколко дни е недопустимо да се чака за глупости. Ами ако този дето ти носи чистачките закъса в Звездец за каре?
Ще си купя екзотична кола света да се завърти около нея :screwy демек чарковете и да обиколят половината свят, както явно смяташ, че е нормално!?!?
Нищо не си изсмуквам от пръстите, случаят с жилото на съединителя е съвсем реален!
Ако закъсам в Звездец и наистина не мога да се оправя сам на място, ще звънна на някой приятел от Бургас и ако има отворени магазини след 2 часа стъклото ще е при мен. Ако се интересуваш от цената погледни в раздел "Продава" на този форум и се убедиш, че и цените са смешни. От стария голф предното го продадох за 20лв, а задното още си ми стои въпреки едноцифрената цена, опитах се да го подаря на един приятел, че беше пуснал снимка с три дупки на неговото стъкло заради грудушката, ама каза, че вече си бил намерил - и това няколко часа след градушката.
chef_ss написа:
Българина е капризен човек - иска всичко и веднага, но да евтино (безплатно) и с най-високо качество.

Щом смяташ, че да разчиташ на колата и да се осмеляваш да идеш с нея до Тутракан без да трепериш за чистачките, е каприз - значи съм капризен.
Деуто е удобна и здрава кола, частите са евтини. Ама и за тях много се чака :exclaim

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пон 04 май 2015 9:40

Българинът не е капризен човек, просто се е парил N брой пъти от "търговци", които ти свалят звезди от небето и ти обещават разни срокове, които после не спазват. Включително и аз съм се парил. Съвсем наскоро, става въпрос за мебели, не авточасти, но то навсякъде е едно и също. Ще дойдат другата седмица, отиваш другата седмица - ами той камиона не пристигна, сигурно заради празниците, елате другата седмица. И докато най-накрая ми писна и си поисках капарото обратно. Всеки гледа да ти вземе парите, след това мисли как да ти свърши работата. В случая ми върнаха капарото, ама ако не бяха? Трябваше да се занимавам с КЗП, да си губя още време. Някой ще ми плати ли времето и нервите? Затова лично мое решение е, че занапред поръчвам стоки само от проверени магазини, с възможно най-кратки срокове за доставка, ако ги няма налични. Точно защото живеем в 2015г, а някои търговци си мислят, че живеят в 1985г и могат да лъжат клиентите. Немасов автомобил? Да, може, но не и докато живея в БГ.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 04 май 2015 11:12

beuchat написа:Това не бих го нарекъл автомобил :mhihi

Да си забелязал, точно този модел в България се кара най-много. Такситата само такива карат, и не ги спират! Не само заради това, че са по-нова година, а заради това, че не гният и подръжката е много евтина. Да си видял ГОЛФ такси?? Аз не, май и няма да видя. И си има причина за това! 1. Скъпи части, които се равняват на цената на Ауди и Мерц. 2. Доста са трошливи и винаги има какво да се прави по тях. 3. Обслужването е доста скъпо, и не си струва. Имам Голф и затова го пиша.
Тази кола, е асматик, но доста добра за парите си, и всеки запознат няма да го оспори!
Не искам да доказвам на никой нищо, всеки си има мнение, но точно този автомобил от г2 до г4 за цената и екстрите доста конкуренция прави!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 04 май 2015 11:52

Махам Vento 2Е и си купувам Daewoooo Lanos преди да дойде следващият ремонт на Ел.стъкла :Mr Green Fun Много ли е по-бавен Ланос-а? :gruebel

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 04 май 2015 12:04

Колега anonym0us не пиша празни приказки.Карам Голф 2,а майка ми въпросното Деу.Максимално опростено е,няма никакви екстри и въпреки това му се прецака машинката на шофьорския прозорец,после му умря бензиновата помпа.Ламарините са доста тънки,щом като се подпра на нея и се вдлъбва :mhihi
Да не говорим за интериора вътре,който е мега пластмасов.Като се кача от Деуто в Голфа имам чувството,че съм се качил в по-нова кола.Отделно,че е правено за хора с ръст 1.60-1.70.Висок съм 1.83 и карам с почти опряла глава в тавана.Никаква видимост през задния прозорец,кофти видимост от огледалата,доста шумен,муден и горящ мотор.
Нормално да ги карат таксиджии,при положение че са евтини.Аз в днешно време много рядко виждам такава кола по пътищата,което говори колко са здрави и надеждни :mhihi
P.S.Не ангажирам никой с мнението си!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 04 май 2015 12:13

beuchat написа:.Аз в днешно време много рядко виждам такава кола по пътищата,което говори колко са здрави и надеждни

То пък за мен Vento/Golf3 в такъв случай не е надеждно. Почна да ми тече вода в багажника - слагах силикони, изглежда през стоповете е влизала, стартера се прецака, зумера не ми работеше - клеморед скоро ще се сменя, машинката на ел.стъклото пасажерско предно дясно. Централното се прецака и го правих. Запоявах кабели като луд. Оказа се, че и с ръжда се налага да се боря впоследствие. Ама от най-гадният тип. Не просто ръждясване, ами гниене. Машинките на задните спирачки комбинирани с хронични проблеми с ръчната. И там трябва да се рециклира, че ръчна - йок. Както си имаше, така и няма вече. Всичките тия проблеми, някои от които разбрах, че са типови просто не говорят добре.
Значи благодаря само на хората тук, че помагат. Иначе щях да се разоря от майстори и да я дам отдавна на вторични.
Повече кола с никакви екстри, освен климатик не бих купил. Ел.стъкла, ел.огледала и прочие - не, мерси. Дори и централно не искам.
Ще се ядосам, ще го трампя тва Венто за Лада 7-ца. :bowdown За това автора го разбирам поне малко. Само не знам от къде е славата на тия коли, че били издържливи и защо си държат цените. За мен с нищо не е показала тая кола до момента, че е по-нагоре от Рено, освен че мога да си сменям крушките не през калника.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 04 май 2015 12:26

Ами такъв ти бил късметът. Да заклеймиш дадена марка заради единичен случай е неправилно. Всяка кола си иска нужната поддръжка и се троши малко или много. Друг е въпросът как ти приемаш нещата. Ако си мислиш, че ще купиш кола на половин милион километра и 20 години и те чака само каране... то точно там ти е грешката :wink

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 04 май 2015 12:34

Колега beuchat, никъде не съм споменал, че пишеш празни приказки! Всеки пише от неговата гледна точка, и това няма нищо лошо. Но да кажеш на Деу, че не е кола, е мега изгъзица. Не знам колко харчи вашето, но със сигурност е по-икономично от твоя карбураторен голф. (Не се заяждам) А относно дизайна не знам, ама за мен г2-ката има табло на Лада, дано не с засегне някой но е така. И не знам в какво състояние е вашето Деу, но аз говоря за това което съм поснтал по-напред в темата. Това е кола като Опел Кадетт, но без ръждата. Да всичко е до самия автомобил, но аз съм карал такова и ти казвам, бих го предпочел пред Голф2 и Голф 3, Венто, но модела със 101 коня. Дано не си се засегнал но това е истината. Частите спрямо Голфовете на това Деу, са без пари! :c020 Няма никаква електроника, и общо взето затова ме кефи. Ще ме питаш защо карам Голф, ми защото не си взех поука от 3-тата грешка и направих 4-та, но ще е последнта :surprised :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 04 май 2015 12:50

stefan4o написа:Ами такъв ти бил късметът.

..Ако ги нямаше типовите повреди и дефекти, щях да се съглася с теб. Ръждата, клапите на парното, теченето в багажника на вода, задните спирачни апарати са хронични проблеми. Както и дебиломера, очевидно. И кабелите са хроничен проблем. И машинките са хроничен проблем и легендата е, че няма Голф3 с работещи ел.стъкла. То в момента моите на едното копчето не му работи, трябва да го гледам и сменям. Иначе вози много меко. Вярно е. Ама не обичам да се притеснявам, че колата ще ме остави на пътя, при условие че постоянно влагам в нея време и пари.
Значи, ако нямаше толкова много теми с еднотипни проблеми, включително и моите, щях да се съглася с теб. Аз обичам една кола да я карам повече, отколкото я кърпя. На старата й сипвах бензин и масло и вървеше. Свещи, капачки, кабели, палчета - не знаеше какво е това нещо. А и тя не е била от много поддържаните. Капака съм го отварял само когато сипвам масло, сипвам течност за чистачки/антифриз, проверявам ремъците и свалям акумулатора за дозареждане.
В моята кола ми харесва само, че вози меко, че дърпа и че има относително здраво окачване. Въпреки, че 2000кубика 115 коня е нещо осакатено, при условие че Хонда 1.8 има повече коне и ме дърпа със секунда и половина до 100. Ще ми бъде кофти да се кача в някой куц/сакат кон. Но ще го преживея, ако има работеща клима и ми спести голяма част от проблемите.

Последна промяна от инжектопляктор на Пон 04 май 2015 12:59, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 04 май 2015 12:58

http://www.cars.bg/c1150020
Те такова животно майка ми го разцепи от каране....Вкара я 2002-2003 година(нямам много спомен) и се караше постоянно София-Видин. Докато майка ми беше в Германия, леля ми поемаше щафетата. Въпреки, че бях малък не помня да е имало някакви драми с тази кола....Помня само, че с леля ми и майка ми(когато си идваше от Германия) ходехме всяка седмица до Видин, а от Видин през Лом, Козлодуй, преспивахме и газ към София....Абе навъртя доста километри, а и вървеше бангията....за онова време беше доста модерен автомобил :mhihi

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 04 май 2015 13:36

Тъжната истина е, че вече няма евтини автомобили във всяко едно отношение.

lubopa4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubopa4kata » Пон 04 май 2015 14:01

vw passat b3 1.8 mono 90h.p...... :th_up

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 04 май 2015 14:08

инжектопляктор написа:
beuchat написа:.Аз в днешно време много рядко виждам такава кола по пътищата,което говори колко са здрави и надеждни

То пък за мен Vento/Golf3 в такъв случай не е надеждно. Почна да ми тече вода в багажника - слагах силикони, изглежда през стоповете е влизала, стартера се прецака, зумера не ми работеше - клеморед скоро ще се сменя, машинката на ел.стъклото пасажерско предно дясно. Централното се прецака и го правих. Запоявах кабели като луд. Оказа се, че и с ръжда се налага да се боря впоследствие. Ама от най-гадният тип. Не просто ръждясване, ами гниене. Машинките на задните спирачки комбинирани с хронични проблеми с ръчната. И там трябва да се рециклира, че ръчна - йок. Както си имаше, така и няма вече. Всичките тия проблеми, някои от които разбрах, че са типови просто не говорят добре.
Значи благодаря само на хората тук, че помагат. Иначе щях да се разоря от майстори и да я дам отдавна на вторични.
Повече кола с никакви екстри, освен климатик не бих купил. Ел.стъкла, ел.огледала и прочие - не, мерси. Дори и централно не искам.
Ще се ядосам, ще го трампя тва Венто за Лада 7-ца. :bowdown За това автора го разбирам поне малко. Само не знам от къде е славата на тия коли, че били издържливи и защо си държат цените. За мен с нищо не е показала тая кола до момента, че е по-нагоре от Рено, освен че мога да си сменям крушките не през калника.

Голямо рециклиране на задни цилиндърчета - 10 лева без отстъпка нов... И като го трампиш за седмица какво предимство има ? Баща ми има седмица и е монтьор направи сметка, че не му е лоша седмицата. Да ама за голфа частите са по-евтини отколкото за ладата. За возия, за динамика няма да споменавам разликите...
Колега, след като си имал голф дето е изгнил и здрав двигател, що не го сложиш тоя двигател в коша на твойта двойка и да си караш? Доколкото прочетох в другата ти тема главно от прекъсване на ДВГ се оплакваш... Ако пък не става насочи се към някаква моноинжекция да я караш на газ/бензин и си ти човека. Втора такава кола имам и нямам забележки след като един път е влезнала в пътя след обслужване и предница!

BTW Никой не е казал, че си държат цените! След като продавах два месеца читав технически голф 3 с един изгнил калник и накрая го дадох за най-малкото четицифрено число... Изредиха се сума ти хора и всеки седи и цъка: уфф то тука има за правене не знам си кво, не знам си що... А никой не пита, че съм налял една торба пари по предница и по мотор и всичко е сервизирано и оправено до перфектност. Просто купувачите толкова им е културата. Някой им казал здрави ламарини, а кво има под капака хич не ги интересува.
BTW2: Някав шибаняк от Ракуски ми звъня 50 пъти, че той щял да го вземе и да го оправи, че да го даде за 1500 лева. Ако на това му викаш държане на цената здраве му кажи!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”