Мазда 3 2.0 дизел или Фолксваген голф 5 2.0 дизел
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мазда 3 2.0 дизел или Фолксваген голф 5 2.0 дизел
На Мазда също е независимо многораменно, не се учудвай.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Пробвай и Пежо 308/407, подозирам че тези ще ти харесат повече и от японките... 

hooligan_sk написа:японките...
Няма много япоско точно в тези Мазди

- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Карал съм Мазда 626 и Тойота Карина Е. Г5 е доста по-стабилен.
По AMS Channel често гледам рубриката Die Tester и мнението ми се потвърждава на 100% - Г5 е най-стабилен в класа си.
Автомобили от обяви ли си пробвал?
Познатите ти с какви дюзи са имали проблеми? Бош или Сименс? На колко км са спукали глави? Колко познати имаш с А3?
По AMS Channel често гледам рубриката Die Tester и мнението ми се потвърждава на 100% - Г5 е най-стабилен в класа си.
DeutJP написа:Пробвах и двата автомобила.
Имам и познати с Ауди А3 2004-5г.Толкова проблеми имат с дюзите и пукането на глави и още ги е яд.
.
Познатите ти с какви дюзи са имали проблеми? Бош или Сименс? На колко км са спукали глави? Колко познати имаш с А3?
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Какво общо имат 626, Карина и Г5?
Те са съвремениици на Голф от 2 до 4, отделно на това са в класа на Пасат от същия период.
Aз също имах Карина Е 2.0D, това е ... няма вече такива автомобили, а сравнението с Голф от същите години е абсурдно.
Те са съвремениици на Голф от 2 до 4, отделно на това са в класа на Пасат от същия период.
Aз също имах Карина Е 2.0D, това е ... няма вече такива автомобили, а сравнението с Голф от същите години е абсурдно.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
hvp800 написа:hooligan_sk написа:японките...
Няма много япоско точно в тези Мазди
hooligan_sk написа:Ако трябва да е Ford C1 платформата, по-добре Фокус 2 или Волво отколкото Мазда 3.

ssssl написа:Карал съм Мазда 626 и Тойота Карина Е. Г5 е доста по-стабилен.
По AMS Channel често гледам рубриката Die Tester и мнението ми се потвърждава на 100% - Г5 е най-стабилен в класа си.DeutJP написа:Пробвах и двата автомобила.
Имам и познати с Ауди А3 2004-5г.Толкова проблеми имат с дюзите и пукането на глави и още ги е яд.
.
Двама са.И двете Аудита са пукали глави.Това става преди поне 2,3 години.По-спомени единия беше казал 900 лв ремонт,може и да се лъжа.Бош са и двамата.
Zdravko Zankov написа:DeutJP написа:Голфа,вътре с тази евтина пластмаса,също много ме отблъсна.Маздата беше много по-стабилна на завои.Аз не съм пристрастен нито зомбиран като вас и говоря реално,как стоят нещата.
Хм,първото твърдение ми е малко странно,Голфа е с независимо окачване.
Взимай я тая Мазда тогава.
Е,няма как.Щото двулитрова мазда,както казах почти няма.Ако има то се броят на едната ти ръка и 5 не можеш намериш.Говоря за дизелови,бензинови се намират.
Аз знаех каква е возията на голф 5,защото съм се возил.Но все пак и тази от авто къщата я пробвах.На мазда не се бях качал,останах приятно изненадан.
[quote="hooligan_sk"][/quote]
Е като не чета темата отначало
А и повечето собственици на Мазда получават аритмия като споменеш, че карат Форд . А автора на темата ако се огледа за Фокус може да остане още по-приятно изненадан, освен ако не държи на "японска" кола (която едва ли е виждала жив японец
ама това е друга тема )
Е като не чета темата отначало

А и повечето собственици на Мазда получават аритмия като споменеш, че карат Форд . А автора на темата ако се огледа за Фокус може да остане още по-приятно изненадан, освен ако не държи на "японска" кола (която едва ли е виждала жив японец

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Е да се каже , че Мазда 3 е по - стабилна от Голф 5, вече ме изгубихте. Хайде малко. Ако Голфа е бил с 10 годишни гуми, може, ама при равни "консумативи" и техническо изправно състояние и дума неможе да става :)
hvp800 написа:hooligan_sk написа:
Е като не чета темата отначало![]()
А и повечето собственици на Мазда получават аритмия като споменеш, че карат Форд . А автора на темата ако се огледа за Фокус може да остане още по-приятно изненадан, освен ако не държи на "японска" кола (която едва ли е виждала жив японецама това е друга тема )
С платформа на Форд е.Преди години уж така са били маздите.Сега вече,казват,че изцяло самостоятелно,колко е вярно не знам.
На мен ми хареса поведението на пътя.Вътре,вънка ми пасва на моя вкус.Но няма от двигателя,който търся.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Определено и Мазда 3 и Мазда 6 са виждали жив японец защото и двата автомобила се произвеждат в Хирошима Япония
Това че споделя платформа с Фокус е вярно, до колко това е в плюс или минус е отделен въпрос. Информация в мрежата има много, сравнителни тестове, статии от автомобилни списания, тест драйв, статистики за повреди и т.н.
Навсякъде мненията и оценките за автомобила са повече от добри, с две думи автомобил който оправдава очакванията, и затвърждава реномето на марката в положителна насока.
Същата информация я има и за Голф 5, всеки може да я прочете и да си извади съответните изводи.
От 2008 сътрудничеството м/у Мазда и Форд приключва.

Това че споделя платформа с Фокус е вярно, до колко това е в плюс или минус е отделен въпрос. Информация в мрежата има много, сравнителни тестове, статии от автомобилни списания, тест драйв, статистики за повреди и т.н.
Навсякъде мненията и оценките за автомобила са повече от добри, с две думи автомобил който оправдава очакванията, и затвърждава реномето на марката в положителна насока.
Същата информация я има и за Голф 5, всеки може да я прочете и да си извади съответните изводи.
forski написа:Определено и Мазда 3 и Мазда 6 са виждали жив японец защото и двата автомобила се произвеждат в Хирошима Япония![]()
Новите мазди,за мен са изключително добър избор за автомобил.
Обаче от 3-ки,всичко е 1.6.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Бензиновите са на Форд, дизеловите 1.6 са някаква колаборация м/у Пежо, Форд и Мазда
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Пием си често кафето с фен на ПСА. Според него 1.6 не е толкоз надежден като 1.9 ХДИ. И там имаш демпфер, дето всички така го плюете на вагените.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”