Passat B5.5 1.6 102 к.с.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Passat B5.5 1.6 102 к.с.
След В4,всички Пасати са яма бездънна.
Iezekil написа:Цял живот карам бензин,ще ми се да пробвам динамиката на дизела.Не виждам генерална разлика от към поддръжка да има.
Не знам каква динамика очакваш от 1.9 дизел в купето на Пасат. Съвсем не е бърза кола. Разлика в поддръжката на дизел има и то не малка. Тепърва да купуваш PD е безсмислено и финансово неоправдано. Дори само ако помислиш последваща препродажба. Най-удачния вариант е 1.8Т.
Въпреки че ако се избира Пасат Б5 бих се насочил към Ауди С5. Поддръжката е еднаква но колата предлага много повече, като комфорт, шумоизолация и екстри.
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Искаш да кажеш,че 1.9 няма динамика ли? Ти сериозно ли? И да смяташ 1.8Т за по-динамичен мотор... моля те.
Довечера съм свободен.
Слагаме по 100лв. Може и на участък... Бургас -Ветрен/ Бургас - Поморие.

От кръвна група ауди се засегнаха 
Пак си мислят, че са си купили изтребители

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Виж сега... ясно е че на дълго Стоково 1.8Т ще опука Стоково 1.9 131 дизел... Обаче ти засегна думата динамика - когато 1.8Т е с 4 човека и багаж до горе и си в прохода, или трябва да изпревариш бързо -връщаш предавки здраво за да върви - е за мен това не е динамика.. Много важна част играят нютоните 310 срещу 210 - не всичко е конски сили. Да не говорим за чипосан AVF ..
DaDiablo написа:От кръвна група ауди се засегнаха
В Бургас я няма таз група.

А 1.8Т не е някаква сила но е прекрасен мотор в последната си версия BFB.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Аз че не съм в час,не съм и ми трябва помощ.
Първата е да ми се намери С5 за 5-6 бона/инък тоз съвет е безмислен/
Второ ми се чини,че турбиниран бензин едва ли е по-еластичен от съответния турбиниран дизел.Щото не говоря за 1,9,а 1,9тди.
пп няма по обявите 1,8т
Първата е да ми се намери С5 за 5-6 бона/инък тоз съвет е безмислен/
Второ ми се чини,че турбиниран бензин едва ли е по-еластичен от съответния турбиниран дизел.Щото не говоря за 1,9,а 1,9тди.
пп няма по обявите 1,8т
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
MMM1 написа: Тепърва да купуваш PD е безсмислено и финансово неоправдано.
Бре? Вече от 4 години и 70'000 км баща ми кара Passat B5.5 Avant 1.9 TDI PD AVF 131 к.с. - 2002 г.Zdravko Zankov написа:След В4, всички Пасати са яма бездънна.
"Финансово неоправдано" не зная какво имаш предвид? Брат ми ходи лятото до Чехия и разходът му беше 5.2 по колонка. Близо 1200 км с едно зареждане, преди да светне лампата.
Относно ремонтите - те зависят в голяма степен от състоянието на автомобила. Скъпи ремонти не е имал до момента. Само консумативи - накладки, дискове, течности, термостат + задни амортисьори и някакви други дреболии.
Като го купувах 2012 г. на Горубляне имаше такива пасати по 6000-6500 (Един highline показваше 164'000 на таблото, а VCDS 404'000). А този ми излезе 9500 от Германия. С екотаксата, ГО и номерата в КАТ - 10 бона. И не съжалявам - пак бих го купил, нищо, че е по-скъп. В крайна сметка аз не го купувам с идеята да го препродавам, а да се кара надежден и приятен за управление на дълъг път автомобил.
Като цяло съм съгласен, че ако нямаш възможност да си купиш автомобил с доказана история, по-добре не си купувай помпа-дюза.
Всъщност за мен вече по никакъв повод не седи варианта да си купя кола от автоморгите в Горубляне, с. Труд до Пловдив, Дупница и тем подобни. Цените там са ниски, но качеството е двойно по-ниско.
Vlad777 написа: "Финансово неоправдано" не зная какво имаш предвид?
Трудно се намират вече PD елементи из моргите. РВ и глави също.
Аз може и да съм пристрастен но PD със специфичното си тракане за мен е непоносимо. Карал съм доста 2.0TDI CR в Golf VI и е съвсем друг като шум и вибрации двигател.
- Iezekil
В този ценови клас и 10-13 годишна кола...какво би предложил?
Iezekil написа:В този ценови клас и 10-13 годишна кола...какво би предложил?
Аз сума не видях да се споменава .. Аз съм привърженик на VAG. Ако можеш да си позволиш вземаш Ауди ако не Сеат, Шкода, Фолсваген. Ако намериш поддържан Пасат 5.5, Ауди А4 Б6/Б7, А6 С5, Сеат Exeo с двигател 1.8T не го изпускай.
- Iezekil
В този пост не каза нищо,но все пак говори.Ще си взема Б5,5 тди,щото е по-евтин от изброените от теб модели на Сеат и Ауди,а може би и по-стар.Сумата е като за него,не съм споменал ама видя обявата.Само не разбрах,защо трябва да е бензиново турбо?
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Виждам че колегата МММ1 е наплещил бая глупости на куп без никаква връзка с конкретния въпрос но така или иначе темата е за 1.6 бензин - така че някой друг път ще му отговоря колко безсмислена и финансово неоправдана е покупката на 1.9TDI PD в купето на B5.5 и как нямало динамика ... Гледам много "балъци" има дето са се "минали" точно с тази "безсмислена" покупка а той тариката ги гледа от високо с неговото неземно 1.8т и влезе в темата за 1.6 да им обясни на бързо как стоят нещата и колко са заблудени ... 

stoev87 написа: ...
По цял ден се занимавам с дизелови двигатели .... По тази причина и не ги харесвам. Това което съм написал е вярно, който иска да вярва. Гледам да спестя на хората скъпите неприятности с дизелови двигатели с неясен пробег и поддръжка. Каменотрошачка PD да се препоръчва ...

Глупости и шеги не ми се пишат....
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”