Много съвети могат да ес дадат/колкото хора толкова и мнения/,но ми се струва,че най-правилния съвет ще намериш от близките си-в къщи.
Бачкам преди 10 години и във фирмата наемаме младеж на твоите години,за рекламен агент.Заплата малко над минималната,прва раота за него.Свястно и взпитано момче.
Момчето имаше БМВ 5-ца,автомат,някакъв стар модел и си мечтаеше за нов.Сподели,че техните ще му помогнат,а той бачка дето се вика за джобните си.Поразпитах го-майка счетоводител с много работа и живеещи под наем,понеже баща му продал апартамента за да купи крави,които гледаше в някакво село наблизо.Та бяха обещали на нашия да теглят кредит 20 бона и да му го дадат,за да си купи 10 годишна 5-ца,златист цвят.Речено -сторено.Мъчих се да разбера мисленето им,защо биха ги дали за кола,а не за жилище и т.н....по това,което виждах в сина,явно бяха наивни и добродушни хора,не и глупави,а явно не и мързеливи.Не и богати.Искаха от сина да си намери работа/макар и ниско платена/ и да ходи почивните дни да помага на баща си.Той нямаше други амбиции,освен колата.
Та наливахме акъл и логики,ама без файда.Ние не разбирахме,той също не вдяваше"защо не",щом мама и тате са "за".Всички бяхме с 15 годишни коли,само аз бях я купил с кредит,другите им помагаха семейството.Явно всички се простираме според чергата и неговата си отговаряше.На нас ни остава същото,като тогава-да замълчим за да изглеждаме по-умни...а и по-бедни.

Помощ при покупка на автомобил. BMW5
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Re: RE: Re: Помощ при покупка на автомобил. BMW5
opsi4 написа:donMaranzano написа:БМВ е хубав автомобил, но за улегнали хора. Инак трудно ще го вкарат в правия път. Ако човек има БМВ, задължително и джип трябва да има.
По голяма тъпотия не бях чувал.. Ти xDrive нещо?
Ами именно, щото знам затова обяснявам. Xdrive е слаба система и не може да се разчита на нея. 4Motion е много по-добър от нея, куатрото още по-добро, а най-добре симетрикал драйв на Субару.
- opsi4
- Автомобил: BMW E91 06
- Двигател: Yamaha FZ6 S2 09
Re: RE: Re: RE: Re: Помощ при покупка на автомобил. BMW5
donMaranzano написа:opsi4 написа:donMaranzano написа:БМВ е хубав автомобил, но за улегнали хора. Инак трудно ще го вкарат в правия път. Ако човек има БМВ, задължително и джип трябва да има.
По голяма тъпотия не бях чувал.. Ти xDrive нещо?
Ами именно, щото знам затова обяснявам. Xdrive е слаба система и не може да се разчита на нея. 4Motion е много по-добър от нея, куатрото още по-добро, а най-добре симетрикал драйв на Субару.
Чакай малко сега.
В темата се търси автомобил за спиране пред дискотеките в студентски. Никой няма да ходи по гори и паланки, а да не говорим, че всяко едно AWD в 99.9% от случаите ще е повече от адекватно.
Така, че бмв за целите на запитващия би било напълно добър избор, без да е нужно закупуването на Лада Нива за 2ра кола ;)
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Помощ при покупка на автомобил. BMW5
golfer написа:Иска ми се да заключа безмислената тема, но ще я оставя да видим до къде могат да стигнат мечтите на един младеж.
Моите 10 ст`инки: Застраховка, данък, винетка 150лв. на месец. 200лв. за гориво, 100лв. предвидими и непредвидени разходи за ремонти...
Та с 50/100 лева оставащи месечен доход са 2 излизания с мацка някъде на тънкана.
Да си купиш вървежна кола с още не изкарани средства, неясен и нисък доход за това удоволствие, очаквайки мама и тате да те хранят докато могат, само и само да се издигнеш в очите на слепите... съвсем нормално мислене на днешната българска младеж.
Да си светиш с Айфона във външната тоалетна това го има само в България.
Въпреки всичко пожелавам ти успех. Човек е голям , колкото мечтите си!

С възхищение възмутен гледам на какво са готови днешните младежи, заради едната гъзария. Аз ако съм на заплата 500лв. не бмв, ами продавам Веднага полото си, и започвам пак да си бръмча с тикото. Може да мина и само на колело.
А БМВ е автомобил, който обича да яде парички, дори и без да се чупи. И си мисля, защо и малкото пари, които има трябва да ги дава на БМВ-то да ги изяде, а не си ги изяде сам?!?
Толкова ли не може да свали една мацка в бара, без да има БМВ, явно ние без БМВ-та сме девствени още

Любовта на мама и тати е безгранична, дори ако трябва те да се лишават от доста неща, за да може синчето да кара "точилка". А в повечето случаи те се лишават, като няма да споделят това със синчето. И ако синчето вземе, че се усети какво се случва,и как се вкарва сам в беля, въвличайки и родителите си, без да му подшушне някой ще е добре.
пп. По- горното не важи, ако родителите му са милионери

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Кеф цена няма.Сам ще си изкара парите...а и ако приказваме без да сме поддържали такава кола...значи по-добре да мълчим.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Оооо да, знам от горчив опит как се поддържа бмв Х5 карах 6 месеца. Тогава вземах доста над 1000 чисто заплата и ми дойде нагорно. Айде ако не е джип няма да е толкоз, ама там някъде. Само ако си сметне обслужване, данъци и каско - ще му пламне главата, да не говорим, ако се счупи нещо.
Ако иска толкова бмв- да си вземе едно е46 2.0 дизел- ама фейса- те не гният отзад отгоре на задните амортисьори. Това е хем готина кола, хем няма ядове да има ако я намери читава
Ако иска толкова бмв- да си вземе едно е46 2.0 дизел- ама фейса- те не гният отзад отгоре на задните амортисьори. Това е хем готина кола, хем няма ядове да има ако я намери читава

С възхищение възмутен гледам на какво са готови днешните младежи, заради едната гъзария. Аз ако съм на заплата 500лв. не бмв, ами продавам Веднага полото си, и започвам пак да си бръмча с тикото. Може да мина и само на колело.
А БМВ е автомобил, който обича да яде парички, дори и без да се чупи. И си мисля, защо и малкото пари, които има трябва да ги дава на БМВ-то да ги изяде, а не си ги изяде сам?!?
Толкова ли не може да свали една мацка в бара, без да има БМВ, явно ние без БМВ-та сме девствени още
Любовта на мама и тати е безгранична, дори ако трябва те да се лишават от доста неща, за да може синчето да кара "точилка". А в повечето случаи те се лишават, като няма да споделят това със синчето. И ако синчето вземе, че се усети какво се случва,и как се вкарва сам в беля, въвличайки и родителите си, без да му подшушне някой ще е добре.
[/quote]
Не съм съгласен с теб само за едно нещо, защото само за това съм сигурен, че не си прав. Надявам се, че няма да се обидиш, защото искам просто да ти обясня тъй като явно не си разбрал. Искам да си купя кола, но не маминка и татко да ми дадат половината или дори цялата сума за автомобила. По цял ден си правя сметки колко г/д ще ми излезе каското, данъци и т.н. за да преценя каква кола мога да си позволя и ако случайно не ми достигне някой лев да не лягам на нашите на гърбът. От първи клас започнах да им помагам в ливадата за сено, в градината да копая и да събирам картофи ,в трети клас започнах и да ходя за дърва ,защото баща ми беше сам и колкото и да съм се оплаквал съм давал всичко от себе си, за да им помагам. Винаги съм искал лаптоп, но те винаги са били в затруднено положение тъй като имат огромен заем и просто не могат да си го позволят колкото и да им е криво. Семейството ми не е малко, 5-членно е и винаги нашите са се лишавали от това да си купят нещо за себе си и да се поглезят, за да имаме ние..децата. Научил съм се да работя и да целя труда на нашите, не мисля да ставам лекенце ,което да цеди живота и парите им! Просто искам да знам дали с достатъчно желание, лишения и упоритост мога да поддържам такъв автомобил и за какви проблеми да съм готов ако си закупя някой от изброените модели.
До автора, който се изказа, че заради момичета искам БМВ. Имах проблем с липсата на индивиди ( наричам ги така, защото не искам да използвам обидни думи за някой от тях. ) до 8 клас докато не се сбих в 8 клас и не опердаших двама дебили дето ме тормозеха от 5 клас ( откакто започнах гимназия ). След побоя много конско ми четоха в дирекцията, но все пак тогава това да се биеш беше "геройство" за мен.. Започнах да се държа по - надъхано, да се отварям повечко и както всички знаете това беше достатъчно, за да започнат момичетата да ми обръщат внимание. От тогава до ден днешен нямам проблеми с момичетата. Споделям всичко това с цел да ме разбереш, че не искам да ми се лепят "мацките" заради колата, материалистките са за една нощ, а на мен с такива вече ми омръзна да попадам. Искам да си взема БМВ, защото визията и агресивният вид с който минават по пътя просто ми доставят удоволствие и ужасно много искам да карам такъв автомобил. Искам БМВ заради кефа, до онзи ден карах Passat 4 b5 комби 1997-1999 година, не съм сигурен точно коя и пак ми се лепяха момичетата на по 15 - 18 г. защото за тях е голяма работа да имаш просто кола, а пък на мен по - големи не ми трябват, но както се изказах момичета не ми трябват, имам си една..трябва ми автомобил, който да ме кара да настръхвам когато сядам в него и то не само първите 20-30 пъти, а винаги.
Благодаря на всички, които продължават да ме съветват и ще съм благодарен за още мнения, въпроса ми е дали трудно ще свикна с десен волан ако си взема кола оттук направо ( Англия ) или ще трябва да прехвърля волана?
Съжелявам за спама по тази тема. Надявам се Админите и Модераторите да не ми се сърдят много..
Поздрави. 

Не съм съгласен с теб само за едно нещо, защото само за това съм сигурен, че не си прав. Надявам се, че няма да се обидиш, защото искам просто да ти обясня тъй като явно не си разбрал. Искам да си купя кола, но не маминка и татко да ми дадат половината или дори цялата сума за автомобила. По цял ден си правя сметки колко г/д ще ми излезе каското, данъци и т.н. за да преценя каква кола мога да си позволя и ако случайно не ми достигне някой лев да не лягам на нашите на гърбът. От първи клас започнах да им помагам в ливадата за сено, в градината да копая и да събирам картофи ,в трети клас започнах и да ходя за дърва ,защото баща ми беше сам и колкото и да съм се оплаквал съм давал всичко от себе си, за да им помагам. Винаги съм искал лаптоп, но те винаги са били в затруднено положение тъй като имат огромен заем и просто не могат да си го позволят колкото и да им е криво. Семейството ми не е малко, 5-членно е и винаги нашите са се лишавали от това да си купят нещо за себе си и да се поглезят, за да имаме ние..децата. Научил съм се да работя и да целя труда на нашите, не мисля да ставам лекенце ,което да цеди живота и парите им! Просто искам да знам дали с достатъчно желание, лишения и упоритост мога да поддържам такъв автомобил и за какви проблеми да съм готов ако си закупя някой от изброените модели.
До автора, който се изказа, че заради момичета искам БМВ. Имах проблем с липсата на индивиди ( наричам ги така, защото не искам да използвам обидни думи за някой от тях. ) до 8 клас докато не се сбих в 8 клас и не опердаших двама дебили дето ме тормозеха от 5 клас ( откакто започнах гимназия ). След побоя много конско ми четоха в дирекцията, но все пак тогава това да се биеш беше "геройство" за мен.. Започнах да се държа по - надъхано, да се отварям повечко и както всички знаете това беше достатъчно, за да започнат момичетата да ми обръщат внимание. От тогава до ден днешен нямам проблеми с момичетата. Споделям всичко това с цел да ме разбереш, че не искам да ми се лепят "мацките" заради колата, материалистките са за една нощ, а на мен с такива вече ми омръзна да попадам. Искам да си взема БМВ, защото визията и агресивният вид с който минават по пътя просто ми доставят удоволствие и ужасно много искам да карам такъв автомобил. Искам БМВ заради кефа, до онзи ден карах Passat 4 b5 комби 1997-1999 година, не съм сигурен точно коя и пак ми се лепяха момичетата на по 15 - 18 г. защото за тях е голяма работа да имаш просто кола, а пък на мен по - големи не ми трябват, но както се изказах момичета не ми трябват, имам си една..трябва ми автомобил, който да ме кара да настръхвам когато сядам в него и то не само първите 20-30 пъти, а винаги.
Благодаря на всички, които продължават да ме съветват и ще съм благодарен за още мнения, въпроса ми е дали трудно ще свикна с десен волан ако си взема кола оттук направо ( Англия ) или ще трябва да прехвърля волана?

Съжелявам за спама по тази тема. Надявам се Админите и Модераторите да не ми се сърдят много..

- Iezekil
Оня ден мярнах една обява,мисля 2008 комба за 8 бона 5ца и 3ка за 6, и се замислих.И мен ме кефи визията,ама пусто това предубеждение....Та понеже мислех да сменям колата и от нямане на къде гледах Б5,5...
Та врвят на еднакви цени да кажем Пасата и БМВ...Да не би на Пасата да му е по-евтина поддръжката?Или е по-здрав?Или пък по-нов?Даже ми се струва,че БМВ е по-добрия вариант,да знаеш за какво точно плащаш.
Та с тези мои идеи срещам познат,който има БМВ от доста време,само че около 2000г.Момчето е на заплата в една кооперация.Питах го дали се чупи колата,каза че е сменил само предни амове и рейка за толкова време.
Та понеже чета тук колко струва поддръжката на един 14-15 годишен Пасат,предпочитам да си дам парите за БМВ или Мерцедес.Някак по-няма да ме боли,като се разделям със сериозни суми.А и вярвам,че премиум марката предлага по-голям комфорт.А щом е и пичеловка-това е бонус.
Навремето ме разкъндардисваха и за моя Пасатор,беше 10 годишен и можеше да се купи Рено или Аскона,Кадет за по-малко пари...
та не забравяйте-всеки сам си чупи главата.
Та врвят на еднакви цени да кажем Пасата и БМВ...Да не би на Пасата да му е по-евтина поддръжката?Или е по-здрав?Или пък по-нов?Даже ми се струва,че БМВ е по-добрия вариант,да знаеш за какво точно плащаш.
Та с тези мои идеи срещам познат,който има БМВ от доста време,само че около 2000г.Момчето е на заплата в една кооперация.Питах го дали се чупи колата,каза че е сменил само предни амове и рейка за толкова време.
Та понеже чета тук колко струва поддръжката на един 14-15 годишен Пасат,предпочитам да си дам парите за БМВ или Мерцедес.Някак по-няма да ме боли,като се разделям със сериозни суми.А и вярвам,че премиум марката предлага по-голям комфорт.А щом е и пичеловка-това е бонус.
Навремето ме разкъндардисваха и за моя Пасатор,беше 10 годишен и можеше да се купи Рено или Аскона,Кадет за по-малко пари...
та не забравяйте-всеки сам си чупи главата.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Зависи кой къде се цели, една Е46-ца 318 преди фейса, в никой случай не е по-скъпа за поддръжка от Пасат Б5.
От друга страна Пасат и 5-та серия не са в един клас, и 5-та серия е по-скъпа за поддръжка от Пасат.
В крайна сметка всичко зависи от конкретната бройка, и една 318-ка може да ти изяде главата за сметка на безгрижното шофиране с някой читав Пасат!
И пак всичко опира до финансови възможности, и пари които можеш да похарчиш за даден ремонт без това да ти наруши драстично финансовия конфорт.
А и тук коментираме 10 годишни автомобили, демек 2005-2008 с обем на двигателя м/у 2500-3000 кубика, и срещу тези желания стои финансова възможност от 500лв. на месец, и пари които евентуално ще бъдат изкарани от бригада в Англия
От друга страна Пасат и 5-та серия не са в един клас, и 5-та серия е по-скъпа за поддръжка от Пасат.
В крайна сметка всичко зависи от конкретната бройка, и една 318-ка може да ти изяде главата за сметка на безгрижното шофиране с някой читав Пасат!
И пак всичко опира до финансови възможности, и пари които можеш да похарчиш за даден ремонт без това да ти наруши драстично финансовия конфорт.
А и тук коментираме 10 годишни автомобили, демек 2005-2008 с обем на двигателя м/у 2500-3000 кубика, и срещу тези желания стои финансова възможност от 500лв. на месец, и пари които евентуално ще бъдат изкарани от бригада в Англия

Последна промяна от forski на Чет 16 фев 2017 10:43, променено общо 1 път.
- opsi4
Каквото и да си говорим с доходи под 1.5к чисто като не се плаща наем и човек е не семеен е несериозно да се говори за BMW e90 или още повече BMW e60.
Само каското и данъците са им около 1.5-2к на година. За какво изобщо говорим.
В случая голфче 4-ка 1.6 или 1.8 с газчица и си ти.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Само каското и данъците са им около 1.5-2к на година. За какво изобщо говорим.
В случая голфче 4-ка 1.6 или 1.8 с газчица и си ти.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
angeloww написа: На 19 години съм и си нямам много голямо понятие от коли ,повече неща знам за фитнеса и компютрите./
angeloww написа: Искам БМВ заради кефа, до онзи ден карах Passat 4 b5 комби 1997-1999 година, не съм сигурен точно коя и пак ми се лепяха момичетата на по 15 - 18 г. защото за тях е голяма работа да имаш просто кола, а пък на мен по - големи не ми трябват
Пак призовавам да се заключи тази тема хранилка,човека разбира от фитнес и бройка 15 годишни дето кола не са виждали, и вече му било омръзнало от "материални кифли" /как пък успяха още на 19 да му омръзнат/ ,а вие сте се захванали акъл да му давате кое BMW да си купи....айде стига глупости ! Да отива във форума на марката,там такива като има доста,ще го посъветват по-добре !
- Iezekil
Колега,ако не можеш да помогнеш,гледай да не пречиш.
За мен не е сигурно кое по-скъпо или по-здраво от Пасат и БМВ 2008г.Щом може да изкара 10-11 000 лв. за няколко месеца,не му правете разчет на доходите.Нека си купи каквото иска и съответно той да пише след година-две как е.Аз не мога да си представя да се качвам всеки ден в кола,която не ме кефи.И по тая логика,преди 12 години с доход 330лв/месец,не трябваше да си купувам 10 годишен Пасат,а Рено 11.
opsi4,кви са тея данъци 2 бона на година?Я дай разбивка.
пп Темата е точно отражение на вица за казана-един се мъчи да излиза-другите го дърпат за краката.Кво толкова ще изгуби?Като му дойде нанагорно,винаги ще вземе някакви пари обратно....
За мен не е сигурно кое по-скъпо или по-здраво от Пасат и БМВ 2008г.Щом може да изкара 10-11 000 лв. за няколко месеца,не му правете разчет на доходите.Нека си купи каквото иска и съответно той да пише след година-две как е.Аз не мога да си представя да се качвам всеки ден в кола,която не ме кефи.И по тая логика,преди 12 години с доход 330лв/месец,не трябваше да си купувам 10 годишен Пасат,а Рено 11.
opsi4,кви са тея данъци 2 бона на година?Я дай разбивка.
пп Темата е точно отражение на вица за казана-един се мъчи да излиза-другите го дърпат за краката.Кво толкова ще изгуби?Като му дойде нанагорно,винаги ще вземе някакви пари обратно....
- opsi4
Ако приемем някоя вървежна e60/e90 със слаб мотор.
700-900лв каско
300лв ГО
250-300лв данък
97лв винетка
И това, ако колата е с лява дирекция.
Както сложим и предстоящото увеличение на застрахователите заради предстоящите изменения свързани с ПТП 5-10%, май излизат сметките?
700-900лв каско
300лв ГО
250-300лв данък
97лв винетка
Както сложим и предстоящото увеличение на застрахователите заради предстоящите изменения свързани с ПТП 5-10%, май излизат сметките?
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
opsi4 написа:Ако приемем някоя вървежна e60/e90 със слаб мотор.
700-900лв каско
300лв ГО
250-300лв данък
97лв винетка
Е ти па и винетката ли сметна тя и при лада си е пак 97лв

Иначе за останалото съм съгласен имаме в семейството E61 530xd и наистина цените са такива. Застраховката може да е най евтината, защото ако някой те блъсне за теб ще е важно човека отсреща къде се е застраховал защото парите ще си ги искаш от тях, а не от твоя застраховател. А каското трябва да си е точно защото иначе не признават нищо драскотини, или примерно в някой коловоз оставяш кората под мотора и разни такива дребни работи не ги признават кофти фирмите.