Избор на семейно комби: 10-15к
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Re: Избор на семейно комби: 10-15к
Ето и един тест за размисъл на автомобил висок клас, но стар и една съвременна безопастна кола,а нека всеки сам си прецени кое му е приоритет в избора на семейна кола!
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
За ХС 70 подкрепям за един феноменален автомобил
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
naixar написа:Никой нищо не казва за Волво а те имат много модели комбита. Разгледай моделите им V50,V70 и моя фаворит XC70.
Ти поглеждал ли си колко предложения има с критериите на търсещия за тези коли !? По-лесно ще е да намери бяла лястовица

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Волво малките версии на комбито V50/60 са си живи форд фокус с различни емблеми, което също не е никак лош автомобил.
За пореден път в тази тема виждам "двигател на форд не" Дизеловите им двигатели са трагедия, но не мога да кажа лоша дума за бензиновите след 2005 година. 1.6 115 к.с идва малко слабичък, не точно слаб, но шумен защото при 140 е на 4 хил оборота и се чува, иначе върви безпроблемно. Обслужваме десетина бензинови фокуса, 2-3 мондеота и едно бензиново волво и смело мога да кажа, че няма никакви проблеми с нито един от двигателите. Не напразно екобууст беше няколко години двигател на годината.
Волвото е с 2.0 екобууст, автомат и върви на пушка, но е 2013 година и е един страхотен автомобил, само че в мобилето бензинови такива няма от тези години, а в немското мобиле са двайсетина на цени от 12 к евро и нагоре.
Фокус комби 2010 - 2011 година 2.0 147 к.с се намира за 8-9 хил лв. и напълно отговаря на изискванията. Титаниум изпълнението е със заводско монтирано БРЦ
За пореден път в тази тема виждам "двигател на форд не" Дизеловите им двигатели са трагедия, но не мога да кажа лоша дума за бензиновите след 2005 година. 1.6 115 к.с идва малко слабичък, не точно слаб, но шумен защото при 140 е на 4 хил оборота и се чува, иначе върви безпроблемно. Обслужваме десетина бензинови фокуса, 2-3 мондеота и едно бензиново волво и смело мога да кажа, че няма никакви проблеми с нито един от двигателите. Не напразно екобууст беше няколко години двигател на годината.
Волвото е с 2.0 екобууст, автомат и върви на пушка, но е 2013 година и е един страхотен автомобил, само че в мобилето бензинови такива няма от тези години, а в немското мобиле са двайсетина на цени от 12 к евро и нагоре.
Фокус комби 2010 - 2011 година 2.0 147 к.с се намира за 8-9 хил лв. и напълно отговаря на изискванията. Титаниум изпълнението е със заводско монтирано БРЦ
-
- Автомобил:
- Двигател: BSX
Та да споделя и аз защото преди година и половина и аз бях в същия филм-семейно комби.Бях свел избора до два
Kia ceed SW и Hunday i30 SW
те са с едни и същи мотори 1.4 и 1.6 по спомен 110 и 130 к.с.Бях харесал една Кия от Холандия с лек удар отпред(фарове,радиатор...бе 1000 лв.)
Хубавото на колите от Бенелюкс е че пристигат с документ от местната полиция където пише на колко км. е колата.
Докато се чудех колко ще ми излезе ремонта(нали все гледаме да се не минеме) и я продадоха.Е после взех VAG.
Бе то по някой път колата тебе те избира
Kia ceed SW и Hunday i30 SW
те са с едни и същи мотори 1.4 и 1.6 по спомен 110 и 130 к.с.Бях харесал една Кия от Холандия с лек удар отпред(фарове,радиатор...бе 1000 лв.)
Хубавото на колите от Бенелюкс е че пристигат с документ от местната полиция където пише на колко км. е колата.
Докато се чудех колко ще ми излезе ремонта(нали все гледаме да се не минеме) и я продадоха.Е после взех VAG.
Бе то по някой път колата тебе те избира
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Като ще даваш почти 20хилки за Дачия втора ръка се понапъни още малко и си вземи една Фабия комби...от магазина...
- Karaboev
- Автомобил: Mercedes s350L Diplomatic
- Двигател: M272
vuryss написа:hooligan_sk написа:https://www.mobile.bg/11547153312461600
W204 е мислен да е дълговечен и ако намериш адекватно поддържан екземпляр, проблемите ти ще са минимални. Освен това колата е доста яка.
Мерцедеса ми попадаше в категорията - елитна кола - 10^19 екстри които да се развалят. Поддръжката - като съм гледал ценовите листи, то смениш 2 части и платиш повече от цялата кола... А и напоследък всеки ми вика, че най-много се чупят :(
Колега кой ти ги разправя тези работи че аз направо съм шокИран от последното изречение. Ако можеш да си вземеш w212 вярно малко по голям бюджет за 18 излизат от време на време. От както съм в сферата на автоуслугите не съм видял чо здрав и издържлив бензинов мотор(изкючвам опел от края 90те), мерцедес имат доказана здравина във електрониката, 3.5 бензин е супер икономичен мотор за мощността която предлага а и има и по малки агрегати. Ако можеш да го вземеш Бейбек дават и една година гаранция от Мерцедес както направих аз. Наистина за пръв път през живота си чувам подобно твърдение за Мерцедес.....И още нещо 7G троника е прекрасен за каране и с навременна смяна на масло и подмяна на хидротрансформатора не създава никакви ама никакви проблеми.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Я пак за електрониката и Мерцедес?
Да си чувал за невероятните спирачки на Е клас?
- Karaboev
Zdravko Zankov написа:Я пак за електрониката и Мерцедес?
Колега тук говорим за гаранционен проблем отстранен още в началото, а и съм написал w212 не w211 всички проблемни коли с SBC модула са произведени до 2005 година аз говоря за кола 2008 нагоре. И както казвам всички са отстранни гаранционно във фейслифта на w211 го няма вече този проблем. Някой е чел чел ама недочел. ..
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И къде ги намирате тези w212 под десет годишни /каквато иска колегата/ за парите които дава /20 000 с голяма клизма/ !? Понеже ми се струва че за тези пари ще си вземе в най-добрия случай един голям железен проблем,а не безпроблемна семейна кола с евтина поддръжка каквато иска
Виж W211 може да вземе от последните 2009 ако го устройва....и му стиска 

- Karaboev
Колега понеже на мен това ми е работата и следя пазара на колите мога да ти кажа че е под 20 ще излезе но се продава за 2 максимум 3 часа, а тези смешници дето искат по 25 и нагоре си ги обичат и не искат да го продават тези обяви са за да се продават останалите коли. Иначе w211 фейс може да се намери под 4500€. Наскоро замина един е320 за 5000 лева така че тези коли не ги гледай дето са на 15к и нагоре. Понеже карам w221 мога да ти кажа че и на 1мил. Км да е никакъв проблем няма. Това са коли които с удължена гаранция посещават сервиза до 10годишнината си. При мен идва w222 s500 2017 г на 273хил км.бензинка разбитра се. Така че ако мислиш че 8 - 10 годишен мерцедес ще е под 500 700 хил друдна работа.
Едит: Колега я кажи коя 10 годишна коЛа е с евтина подръжка че не се сещам, като се сетя за Audi a8 d4 например което е по скъпо от Ламборгини за подръжка и като влезе в Дас ауто ги цедят като почнеш от кутията да минеш през ДПФ и дюзи леко по окачването и 15 000 лева за подръжка на белите коси на собственика
Едит: Колега я кажи коя 10 годишна коЛа е с евтина подръжка че не се сещам, като се сетя за Audi a8 d4 например което е по скъпо от Ламборгини за подръжка и като влезе в Дас ауто ги цедят като почнеш от кутията да минеш през ДПФ и дюзи леко по окачването и 15 000 лева за подръжка на белите коси на собственика
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Какви мерцове , какви 5 лева ?!
Колега vuryss , нищо лично , ще изложа моята гледна точка: купи си нещо, което е по-стара година , което смяташ , че ще може да поддържаш безпроблемно или си купи нова кола на изплащане.
И двата случая имат + и - .
В първия случай визирам нещо от категорията Пасат комби , вече модели/серия .. примерно 5.5 . Просто това са масови коли, има ги и по морги, едрогабаритни части. Познати са до подробност на почти всеки квартален мастор. Имат алтернативни части и т.н. Трябва се случи на запазен екземпляр . След 5.5 пасата стана кекава кола, тепърва ще виждаме новите коли на какво ще приличат , като навъртят години....
А останалите пари , ги инвестирай в семейството си , прекарвай повече време с тях , изведи ги навън, почивки на планина/туризъм и т.н.
На мен също ми харесва примерно Акорд осмица комби фейс , и на мен ми е фафорит , но поддръжката на тази кола не е съвсем лека. Аз бих се справил , да не казвам голяма приказка ....
Просто при покупката на каквато и да е стара кола, да не се гледа цената ѝ първо, ами състоянието ѝ . По-добре повече пари , но да е добра, здрава. А не супер, премиум модел за малко пари , но технически дръгляк...
В този сегмент коли, почти всички имат д/г/ подобни разходи и по-големи при някои.
Във втория случай... избора е ограничен и с компромиси откъм обем и размер кола. Особено когато става върпос за финанси и подсигуряване.
И отново: най-важни в този живот са здравето и семейството ти. Всичко останало е след тях . Не ставай гърбав, не се товари с излишни заеми, за да покажеш "престиж"!
П.п. стана много писане
Успех ти желая.
Колега vuryss , нищо лично , ще изложа моята гледна точка: купи си нещо, което е по-стара година , което смяташ , че ще може да поддържаш безпроблемно или си купи нова кола на изплащане.
И двата случая имат + и - .
В първия случай визирам нещо от категорията Пасат комби , вече модели/серия .. примерно 5.5 . Просто това са масови коли, има ги и по морги, едрогабаритни части. Познати са до подробност на почти всеки квартален мастор. Имат алтернативни части и т.н. Трябва се случи на запазен екземпляр . След 5.5 пасата стана кекава кола, тепърва ще виждаме новите коли на какво ще приличат , като навъртят години....
А останалите пари , ги инвестирай в семейството си , прекарвай повече време с тях , изведи ги навън, почивки на планина/туризъм и т.н.
На мен също ми харесва примерно Акорд осмица комби фейс , и на мен ми е фафорит , но поддръжката на тази кола не е съвсем лека. Аз бих се справил , да не казвам голяма приказка ....
Просто при покупката на каквато и да е стара кола, да не се гледа цената ѝ първо, ами състоянието ѝ . По-добре повече пари , но да е добра, здрава. А не супер, премиум модел за малко пари , но технически дръгляк...
В този сегмент коли, почти всички имат д/г/ подобни разходи и по-големи при някои.
Във втория случай... избора е ограничен и с компромиси откъм обем и размер кола. Особено когато става върпос за финанси и подсигуряване.
И отново: най-важни в този живот са здравето и семейството ти. Всичко останало е след тях . Не ставай гърбав, не се товари с излишни заеми, за да покажеш "престиж"!
П.п. стана много писане

Успех ти желая.
- Karaboev
Напълно съм съгласен с колега samo_pechka. Колкото по нова кола толкова повече часове прекарани в сервиза, това е мотото на всяка извънгаранционна кола. Нова не си струва защото се обезценява много, за премиум автомобил бих по спорил но е въпрос на нагласа там но най малко пари се губят от него. Аз също бих заложил на коЛа до 5000 и то 1.8 Т пасат 5.5 здрава машина доказана във всичко. Другия вариянт е Тойота Авенсис Т25 2.0vvti пак бензин това е колата почти във всички класации за най здрав автомобил
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
тц тц тц...Карабоев добре че ни светна ... всички западняци дето си купуват нови коли какви са смотаняци...а ние българите какви сме умни андрешковци....бе направо преливаме от акъл че им купуване старите трошки...
Само печка обобщи най правилно ситуацията и съм напълно съгласен с него....всички останали са .......моето е най-хубаво ....мен вече ме мързи да ремонтирам коли не мис е и дават пари за ремонти особено като знам че няма да дам ..така че от тук насетне ще купувам бюджетни нови коли...и в интерес на истината една бюджетна нова кола има приемлив и сравним комфорт с една 20г...по-висок клас кола ... а и не пътувам до марс ...всичко останало са комлекси его и лиготии на презадоволени хора...е га не мога да отида до морето с Дачия Дъстър и вероятно ще изпадна от седалката със сетни сили за разлика от калъфа с S класата който ще е свежа току що откъсната репичка...я се стегнете малко ....има по-важни неща от купчина желязо....
Само печка обобщи най правилно ситуацията и съм напълно съгласен с него....всички останали са .......моето е най-хубаво ....мен вече ме мързи да ремонтирам коли не мис е и дават пари за ремонти особено като знам че няма да дам ..така че от тук насетне ще купувам бюджетни нови коли...и в интерес на истината една бюджетна нова кола има приемлив и сравним комфорт с една 20г...по-висок клас кола ... а и не пътувам до марс ...всичко останало са комлекси его и лиготии на презадоволени хора...е га не мога да отида до морето с Дачия Дъстър и вероятно ще изпадна от седалката със сетни сили за разлика от калъфа с S класата който ще е свежа току що откъсната репичка...я се стегнете малко ....има по-важни неща от купчина желязо....
- geleznia1
- Автомобил: golf 4
- Двигател: 1.6 SR 98
Евала, силент много добре казано.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”