Как да проверя дали чужда фирма е легитимна? saintcars.net
- bayernfan
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Re: Как да проверя дали чужда фирма е легитимна? saintcars.net
Добре, ясно било, че е схема. Ако цените бяха пазарни дали щеше да се усъмни човек, че е схема? Даже ще се набуташ с много повече пари. На теория всичко изглежда ок, както казах вече всеки един европейски сайт за търгове работи на същия принцип. Естествено е човек да си каже, "бре ами ако е истина". Аз говорих и с адвокат, варианти имаше доста в които можеше да ги проверим. Не мога да упреквам колегите които са се подлъгали, защото и аз бях тръгнал натам, но реших да говоря и с адвокат. Можеше да продължим с него и схемата щеше да се разкрие, но още в зародиш се усетих като им поисках примерен договор и банкова сметка които да проверим с адвоката. Нищо не отговориха. Даже имаше вариант и да отида на търга, но и на това не ми отговориха. В комбинация с домейна от 2 месеца вече стана ясно. Риск печели, риск губи.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Алчността не е само да грабиш, а и мерака винаги да минеш тънко.
И алчност става, но лакомия мисля, че по-точно описва поведението на измамения. На един стар филм една бабка се криеше под леглото и се протегна да вземе една бонбона - убиецът й видя ръката...
bayernfan написа:Добре, ясно било, че е схема. Ако цените бяха пазарни дали щеше да се усъмни човек, че е схема? Даже ще се набуташ с много повече пари.
Ако цените са пазарни, никой няма да рискува да купува котка в чувал. Цените са супер ниски за да подмами лакомите наивници. Лакомията заслепява съзнанието и върши работа. А и при пазарни цени ще има да "продават" една кола на месец - после започват проблемите с прецакания. Ако си на мястото на измамника какво ще избереш - да пробуташ една кола и да закриваш бизнеса + чакане да стане сделка или да се изръсят 20 наивника за 2 седмици, прибираш парите и при първи сигнал за недоволство пускаш кепенци. Явно измамникът е реалист и не страда от лакомия като жертвите си (а ти пробваш да му даваш акъл как да печели повече).
- bayernfan
- Двигател:
Bat Lubo написа:След което ми изпратиха отново цения набор от документи с включената отстъпка от 160€ за доставката плюс... .
Какви документи си получил и какво пише в тях, това би било интересно да се види. Аз исках да ми ги пратят предварително да ги проверя, но нищо.
Относно километражите бях проверил няколко шведски коли и само с една имаше откровена издънка, беше обявена за продажба от съвсем друга фирма. Всички останали бяха експортнати и от там следата се губи.
По принцип може да се съди фирмата, но това ще е по английското право и не е ясно като се стигне до някое лице, дали то ще може да въдстанови сумата. Това ми каза адвокатът. Все пак си струва да се пробва, но е свързано с още разходи и то вероятно не малко.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
bayernfan написа:По принцип може да се съди фирмата, но това ще е по английското право и не е ясно като се стигне до някое лице, дали то ще може да въдстанови сумата. Това ми каза адвокатът. Все пак си струва да се пробва, но е свързано с още разходи и то вероятно не малко.
Наистина не разбирам, след всичко написано по-горе, защо продължаваш да ровиш в... темата?
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Абе мисли си човека, че все пак има шанс да му изпратят кола след като преведе парите. Сърбят го ръцете.
Ето това ми изпратиха ..., и все още нямам логично обяснение за това, че ми върнаха парите...
Късмет, може би...
Късмет, може би...
- Прикачени файлове
-
- VEHICLE SALE AGREEMENT - HYUNDAI SANTA FE.pdf
- (977.4 KиБ) Свален 337 пъти
-
- INVOICE 50280309025.pdf
- (1 MiB) Свален 312 пъти
-
- INVOICE 50280307162.pdf
- (1017.19 KиБ) Свален 287 пъти
Последна промяна от Bat Lubo на Чет 15 окт 2020 21:16, променено общо 1 път.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Плати пак - да видим ще ти ги върнат ли още веднъж.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
@Bat Lubo, премахни си личните данни и качи документите отново.
Според теб не е ли странно, че една фирма е регистрирана в Англия, а банковите й сметки са в Полша. Как тази фирма би плащала данъци в Англия, след като няма никакви приходи там? Две фактури - едната със сметка в ING BANK, другата - PKO BANK POLSKI. Сметките не са фирмени, или поне под Account name не е изписано SAINT CARS LTD, а само SAINTCARS / SAINT CARS. За мен това е достатъчно, за да не се занимавам с такава фирма.
Според теб не е ли странно, че една фирма е регистрирана в Англия, а банковите й сметки са в Полша. Как тази фирма би плащала данъци в Англия, след като няма никакви приходи там? Две фактури - едната със сметка в ING BANK, другата - PKO BANK POLSKI. Сметките не са фирмени, или поне под Account name не е изписано SAINT CARS LTD, а само SAINTCARS / SAINT CARS. За мен това е достатъчно, за да не се занимавам с такава фирма.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Намерили са мулета в Полша и затова са им там сметките. Вероятно някои руски или други емигранти готови на всичко за някое евро в повече.
777 написа:Плати пак - да видим ще ти ги върнат ли още веднъж.
Ами аз вече платих два пъти и двата пъти ми се врънаха парите..., на магия. Трети път със сигурност няма да има ;-)
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Любо, няма да кажа какво мисля за теб...
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Нещо гнило има ...
- bayernfan
- Двигател:
joro_kem написа:Наистина не разбирам, след всичко написано по-горе, защо продължаваш да ровиш в... темата?
Струва си да се пробва да се осъди фирмата, а не да купуваш кола. За който е изгорял. И нищо да не стане което е много вероятно поне ще си опитал да си ги върнеш.
И поначало при съмнителни трансакции като тази, е добре човек да се консултира с адвокати. Не винаги през гугъл може да провериш всичко. И фирмата и сметката могат да се проверят от тях доста по-адекватно.
Наистина е странно как са върнали парите, или искат да те подведат да преведеш повече, или да разказваш, че са читави и да се подлъжат повече хора.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Странно е да си минал между капките и да искаш пак да пробваш, за да провериш дали не си сънувал първия път!
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
bayernfan написа:joro_kem написа:Наистина не разбирам, след всичко написано по-горе, защо продължаваш да ровиш в... темата?
Струва си да се пробва да се осъди фирмата, а не да купуваш кола.
Струва ми се, че си гледал доста американски филми с адвокати. Да те ориентирам, че фирмата е английска, а ние сме в България. Реалните измамници е възможно да не са англичани. Дано имаш 50-100 хиляди свободни пари, за да се заемеш с разгрома им. А ако не се получи... е, ще знаеш че е трудно.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”