Как да проверя дали чужда фирма е легитимна? saintcars.net

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
bayernfan
Автомобил: Audi A3
Двигател:

Re: Как да проверя дали чужда фирма е легитимна? saintcars.net

Мнениеот bayernfan » Нед 11 окт 2020 0:32

Добре, ясно било, че е схема. Ако цените бяха пазарни дали щеше да се усъмни човек, че е схема? Даже ще се набуташ с много повече пари. На теория всичко изглежда ок, както казах вече всеки един европейски сайт за търгове работи на същия принцип. Естествено е човек да си каже, "бре ами ако е истина". Аз говорих и с адвокат, варианти имаше доста в които можеше да ги проверим. Не мога да упреквам колегите които са се подлъгали, защото и аз бях тръгнал натам, но реших да говоря и с адвокат. Можеше да продължим с него и схемата щеше да се разкрие, но още в зародиш се усетих като им поисках примерен договор и банкова сметка които да проверим с адвоката. Нищо не отговориха. Даже имаше вариант и да отида на търга, но и на това не ми отговориха. В комбинация с домейна от 2 месеца вече стана ясно. Риск печели, риск губи.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 12 окт 2020 10:44

muns61 написа:Алчността не е само да грабиш, а и мерака винаги да минеш тънко.

И алчност става, но лакомия мисля, че по-точно описва поведението на измамения. На един стар филм една бабка се криеше под леглото и се протегна да вземе една бонбона - убиецът й видя ръката...

bayernfan написа:Добре, ясно било, че е схема. Ако цените бяха пазарни дали щеше да се усъмни човек, че е схема? Даже ще се набуташ с много повече пари.

Ако цените са пазарни, никой няма да рискува да купува котка в чувал. Цените са супер ниски за да подмами лакомите наивници. Лакомията заслепява съзнанието и върши работа. А и при пазарни цени ще има да "продават" една кола на месец - после започват проблемите с прецакания. Ако си на мястото на измамника какво ще избереш - да пробуташ една кола и да закриваш бизнеса + чакане да стане сделка или да се изръсят 20 наивника за 2 седмици, прибираш парите и при първи сигнал за недоволство пускаш кепенци. Явно измамникът е реалист и не страда от лакомия като жертвите си (а ти пробваш да му даваш акъл как да печели повече).

Потребителски аватар
bayernfan
Двигател:

Мнениеот bayernfan » Сря 14 окт 2020 16:07

Bat Lubo написа:След което ми изпратиха отново цения набор от документи с включената отстъпка от 160€ за доставката плюс... .

Какви документи си получил и какво пише в тях, това би било интересно да се види. Аз исках да ми ги пратят предварително да ги проверя, но нищо.

Относно километражите бях проверил няколко шведски коли и само с една имаше откровена издънка, беше обявена за продажба от съвсем друга фирма. Всички останали бяха експортнати и от там следата се губи.

По принцип може да се съди фирмата, но това ще е по английското право и не е ясно като се стигне до някое лице, дали то ще може да въдстанови сумата. Това ми каза адвокатът. Все пак си струва да се пробва, но е свързано с още разходи и то вероятно не малко.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 14 окт 2020 16:35

bayernfan написа:По принцип може да се съди фирмата, но това ще е по английското право и не е ясно като се стигне до някое лице, дали то ще може да въдстанови сумата. Това ми каза адвокатът. Все пак си струва да се пробва, но е свързано с още разходи и то вероятно не малко.

Наистина не разбирам, след всичко написано по-горе, защо продължаваш да ровиш в... темата?

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 15 окт 2020 9:53

Абе мисли си човека, че все пак има шанс да му изпратят кола след като преведе парите. Сърбят го ръцете.

Bat Lubo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat Lubo » Чет 15 окт 2020 12:59

Ето това ми изпратиха ..., и все още нямам логично обяснение за това, че ми върнаха парите...
Късмет, може би...
Прикачени файлове
VEHICLE SALE AGREEMENT - HYUNDAI SANTA FE.pdf
(977.4 KиБ) Свален 337 пъти
INVOICE 50280309025.pdf
(1 MiB) Свален 312 пъти
INVOICE 50280307162.pdf
(1017.19 KиБ) Свален 287 пъти

Последна промяна от Bat Lubo на Чет 15 окт 2020 21:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 15 окт 2020 14:12

Плати пак - да видим ще ти ги върнат ли още веднъж.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Чет 15 окт 2020 14:46

@Bat Lubo, премахни си личните данни и качи документите отново.

Според теб не е ли странно, че една фирма е регистрирана в Англия, а банковите й сметки са в Полша. Как тази фирма би плащала данъци в Англия, след като няма никакви приходи там? Две фактури - едната със сметка в ING BANK, другата - PKO BANK POLSKI. Сметките не са фирмени, или поне под Account name не е изписано SAINT CARS LTD, а само SAINTCARS / SAINT CARS. За мен това е достатъчно, за да не се занимавам с такава фирма.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 15 окт 2020 15:21

Намерили са мулета в Полша и затова са им там сметките. Вероятно някои руски или други емигранти готови на всичко за някое евро в повече.

Bat Lubo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bat Lubo » Пет 16 окт 2020 11:10

777 написа:Плати пак - да видим ще ти ги върнат ли още веднъж.

Ами аз вече платих два пъти и двата пъти ми се врънаха парите..., на магия. Трети път със сигурност няма да има ;-)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 16 окт 2020 19:37

Любо, няма да кажа какво мисля за теб...

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 16 окт 2020 19:51

Нещо гнило има ...

Потребителски аватар
bayernfan
Двигател:

Мнениеот bayernfan » Пет 16 окт 2020 20:27

joro_kem написа:Наистина не разбирам, след всичко написано по-горе, защо продължаваш да ровиш в... темата?

Струва си да се пробва да се осъди фирмата, а не да купуваш кола. За който е изгорял. И нищо да не стане което е много вероятно поне ще си опитал да си ги върнеш.

И поначало при съмнителни трансакции като тази, е добре човек да се консултира с адвокати. Не винаги през гугъл може да провериш всичко. И фирмата и сметката могат да се проверят от тях доста по-адекватно.

Наистина е странно как са върнали парите, или искат да те подведат да преведеш повече, или да разказваш, че са читави и да се подлъжат повече хора.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 16 окт 2020 22:22

Странно е да си минал между капките и да искаш пак да пробваш, за да провериш дали не си сънувал първия път!

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 19 окт 2020 13:49

bayernfan написа:
joro_kem написа:Наистина не разбирам, след всичко написано по-горе, защо продължаваш да ровиш в... темата?

Струва си да се пробва да се осъди фирмата, а не да купуваш кола.

Струва ми се, че си гледал доста американски филми с адвокати. Да те ориентирам, че фирмата е английска, а ние сме в България. Реалните измамници е възможно да не са англичани. Дано имаш 50-100 хиляди свободни пари, за да се заемеш с разгрома им. А ако не се получи... е, ще знаеш че е трудно.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”