Здравейте, само за инфо - днес взех под наем Голф 8 с идеята да го тествам по-обстойно и споделям впечатленията си.
2021 - на 6400 км - хечбек - 1.5 etsi - автоматик - 130 к.с. - оборудване Life (тази конфигурация е с торсионна греда). София-Ихтиман-Самоков-Боровец-Костенец-София - Общо 193км - 5.7 среден разход.
Нарочно избрах този маршрут, защото участъкът извън магистрала е много лош.
Колата превъзхожда Мегана 2019 (който имам и спрямо който сравнявам) в повечето отношения и като цяло ми направи много добре впечатление.
Единствено ме разочарова поведението на магистрала

. Над 120 км/ч става шумно в купето и това което още повече ме изненада - колата при 130-140 не е в свои води. Меганът определено стои по-стабилно при тази скорост и е по-тихо в купето. Този минус хич не е малък за съжаление

Много странно при положение, че на скорости под 90-100 Голфът пък е по-стабилната и приятна за каране кола - особено по лоши пътища, където Меганът доста подскача.
Потвърждавам казаното от колеги по-горе, че DSG при eTSI, е наистина отлична кутия! (Аз не се отказвам от предпочитанията си към ръчните все пак

. Като всеки автоматик на изкачване планинско държи понякога ниски обороти и като натиснеш педала се получава едно леко забавяне при смяна на предавката. При спускане пък си има моменти, когато държи 3000 оборота и двигателят шуми повече. На ръчни няма да оставя колата да стигне 3000 оборота например - но тези работи почти не се усещат и не дразнят)
Спирачката ми се стори, че спира по-бавно отколкото трябва, но може би е до свикване. Возията като цяло е много добра. Има някои моменти, в които се усещат повече неравностите (може би зависи от комбинация настилка и скорост), но като цяло не уморява и не дразни. Предполагам с многораменното окачване, ще е още по-добре. Двигателят е много сполучлив, рядко го чуваш, има си достатъчно тяга. Ако се сетя още нещо, ще добавя.