Покупка на първа кола (момиче)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Покупка на първа кола (момиче)

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 26 юни 2024 22:30

angry написа:Преди да угасне не светва нищо. Със сигурност в последствие е светнало. Ама завоите са през 50м.
Уменията ми са достатъчно адекватни, за да се размине без какъвто и да е проблем.
Да карам аз на ниска предавка, за да зарежда повече акумулатора, хайде де!
Вие ако искате на първа се спускайте, аз съм съобразил абсолютно всичко в случая.
Но е факт, че Ярис-ът се опита да ме утрепе. 1-0 за мен :)

Спуска се на предавка, първо защото използваш мотора като спирачка, второ заради ППХ, заради него ти е по нисък средния разход на гориво, третото си го изпитал, ако беше на скорост, дори и да угасне мотора се върти от тежестта на колата и хем имаш вакум за спирачките, хем серво за волана. Зареждането на акумулатора няма нищо общо. В пъти е по безопасно да се спуска на скорост, надявам се поне да си го разбрал това, иначе просто е трябвало да натиснеш малко по силно педала, пак ще спре, просто без серво трябва здрав натиск.
Всъщност дори не знам защо ги казвам тия работи при това високо мнение за себе си което имаш

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Чет 27 юни 2024 7:31

Хем това:
angry написа:Уменията ми са достатъчно адекватни, за да се размине без какъвто и да е проблем.
, хем и това:
angry написа:Но е факт, че Ярис-ът се опита да ме утрепе. 1-0 за мен :)

:mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 27 юни 2024 8:12

thanis написа:
w_smith написа:Микрата е феноменален боклук.

Купят нова кола, карат я без проблеми 150 хиляди километра и после нещата, които са си консуматив за градски автомобил почнат едно по едно да се обаждат и хайде колата е боклук. Колега Нисан Микра К12 е здрав автомобил. За 15 години нищо съществено и само основно обслужване си е пример за здрав автомобил. При положение, че почти сигурно 75-80% от километрите на колата са само градско.

Не едно по едно, а накуп и всички ремонти щяха да струват между 5 и 6 хиляди. Километрите са 50:50 градско извънградско. Годините са 10, а не 15. А и защо ярисите карат по над 300 х. км с една верига, а микрата не може. Освен това за какво и е на колежката да вземе Микра и тези неща да и се изсипят на главата. Скоро ще видим и 10 години по-нов Рапид дали ще се разпадне на 150 х. км като тъпата Микра. Фабията на баща ми не се разпадна като направи 150 х. км, а вече е и над 210 х. км. Най-същественият ремонт беше рециклаж на рейка. Съединителя още е оригиналния. Спирачните апарати също и тн.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Чет 27 юни 2024 9:34

Аз за ярисите имам много да кажа.
Ама по новите (2020г.) чисто нова служебна.
На 20 000км, отпред се разтропа, отзад се разскърца.
Излезна изолацията над таблото, точно при челния прозорец. (долу ниското)
Седалките са крайно неудобни, при 30 минутно каране започват болки в кръста и в десният крак.
За извънградско трябва да си изверг да го караш това.
Колата беше служебна на 6км я докараха, чисто нова.
Нито е мародерствано в/у нея, нито нищо.
С 2 думи, уникален боклук.

Крайно недомислени пръскалки на предния прозорец. Ако сте в колона с коли първо пръска колата в дясно от вас, след това почва по прозореца.

Имам още много да кажа, но ще си го спестя. :mhihi

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 20 юли 2024 8:12

От изброените първочално - Хонда Джаз безусловно. Но ме съмнява да стигне бюджета. Като цяло, за градски условия и другите са горе-долу ОК, но за извънградско са прекалено малки, шумни и друсащи. При Хондата са маааалко по-добре нещата ...

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 20 юли 2024 8:35

+1 глас за Хондата, иначе едно Пунто M jet е също добър вариант. Здраво окачване и доказан мотор.

gogogo79
Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
Двигател: 1600 126 hp 2010 year

Мнениеот gogogo79 » Съб 20 юли 2024 9:31

Hyundai i20 (2008-2009) бих гледал за тези пари. От тези години , Корейските коли са една сравнително сполучлива имитация на Японските коли ..., но съответно поради това ,че не са Honda или Toyota струват по- малко. Следователно в рамките на един и същи бюджет , може да се намери I 20 , която е по- нова година , по- високо оборудвана , по- малко км и т.н. отколкото Yaris или Jazz . Освен това , ако ще се купува 20 годишна Хонда е добре да се прегледа за ръжда . Цените на някои марки коли втора употреба се надуват от това ,че има създадена митология за безпроблемност..., но като цяло , хората не трябва да се вързват на това , че купувайки 20 година кола от безпроблемна марка и занапред ще им е безпроблемна. Казвам го , като човек , който е плащал за ремонт на ръчна скоростна кутия на Auris 1 на около 130 к км.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”