Избор на джип бюджет ~ 15 000лв

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на джип бюджет ~ 15 000лв

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 15 яну 2026 9:50

Този Туарег го продава мой познат, поддържан е при мен, Перфектен външен вид , безупречно окачване. Сменен EGR с нов , няма DPF така е купен преди 3 години някъде, всесезонни гуми Michelin на символични километри на 2 сезона. Колата се кара рядко уикендите на близка вила до София, перфектен интериор, няма течове и проблеми, спрени вихрови клапи, ако представлява интерес може да се види в Люлин след предварителна уговорка, може да се закара и в сервиз за оглед. Има валидно каско и ГО и допълнително защитно устройство срещу кражба. Сменено масло на скорости и охладител , заслужава си да се види , ако отговаря на изискванията

https://www.mobile.bg/obiava-21766249229162433-vw-touareg

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Чет 15 яну 2026 11:58

Не мисля,че ще му се понрави разходът и поддръжката на тази машина.Отделно въздушното окачване е скъпа екстра.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Чет 15 яну 2026 12:28

Точно този не е на въздушно окачване, т.е. не е поръчан с тази екстра.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Чет 15 яну 2026 13:37

bundy_rs написа:Здравейте, от 8-9г карам пасат б5.5 1.9 ТДИ 131кс 2002-ра, а преди това бях на VW POLO CLASSIC 64кс,това са 2-те ми лични коли до сега. Сега обаче мисля да мина на по висока, че пътищата са трагедия. Ще се кара по асвалт, никакви горски или подбни глупости. Просто искам малко по-голяма и висока кола. С пасата съм пренасял какво ли не като му смъкна задните седалки, така че обичам големия багажник, но не чак като миниван нали...

Ще ми се да е нещо по икономично като разход на гориво, затова се озъртам за газ/бензин (карам всеки ден, но в града между 10 и 50км градско, всяка седмица 1 път до село 50км и 1 път на 3 месеца нещо по-далече) грубо към 10к км на година въртя
Ще ми се и автоматик, че да ми е по-айляк.
Ще ми се и като возия да не е някой твърда каруца, щото пасатчето си вози като в облаци, а кача ли се на майка голф 4-ката или на сестра ми голф 5-цата се усеща всяка една трапчинка на пътя...
Скоро време се надявам и да трябва да вкарвам бебешка количка и кош в колата :bowdown

Грубо съм се насочил към моделите VW Tiguan, Ford Kuga, Kia Sportage и може би Hyundai ix35.
Приготвил съм около 15к лв и всякакви предложения, препоръки и мнения биха ми били адски полезни.
Благодаря предварително

Имаш Пасат . Не е малка кола . Сам казваш , че е голяма и удобна . Изброените са по - малки , съответно и по - некомфортни . Търси Пасат комби 4х4 . Не съм видял у нас асфалтови пътища , разбити или не , налагащи използването на СУВ . Дори неасфалтираните не са проблем в 90% от случаите , че и повече . Освен ако не искаш висока шофьорска позиция . Отделно , няма как да е голяма , комфортна , да събира достатъчно багаж , автомат , да върви нормално без да се мъчи , да има има нисък разход .

Последна промяна от yms на Чет 15 яну 2026 13:44, променено общо 1 път.

humanic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот humanic » Чет 15 яну 2026 13:43

Ако не ти е прогнил пасата или в плачевно състояние не виждам причина да го сменяш.
В момента не е време за купуване на нищо.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Чет 15 яну 2026 14:55

yms написа:
Имаш Пасат . Не е малка кола . Сам казваш , че е голяма и удобна . Изброените са по - малки , съответно и по - некомфортни . Търси Пасат комби 4х4 . Не съм видял у нас асфалтови пътища , разбити или не , налагащи използването на СУВ . Дори неасфалтираните не са проблем в 90% от случаите , че и повече . Освен ако не искаш висока шофьорска позиция . Отделно , няма как да е голяма , комфортна , да събира достатъчно багаж , автомат , да върви нормално без да се мъчи , да има има нисък разход .

Попринцип по-нов пасат няма да вози по-добре, 5.5 е с надлъжен мотор и многоточково окачване отпред, следващите пасати са на макферсон, което е по-зле.
Ъпгрейд би бил само Audi A4.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Чет 15 яну 2026 15:06

fur1ous написа:
yms написа:

Попринцип по-нов пасат няма да вози по-добре, 5.5 е с надлъжен мотор и многоточково окачване отпред, следващите пасати са на макферсон, което е по-зле.
Ъпгрейд би бил само Audi A4.

Съгласен съм , но това е , което иска . Голяма , комфортна , да събира багаж . Съответно Пасат комби е началният минимум . Тези , които е изброил първоначално и тези впоследствие са по - малки и возят по - лошо . Без Q5 .

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Чет 15 яну 2026 18:18

25 годишна кола вози по-зле от съпоставима чувствително по-млада ако ще и с извънземно окачване да е. С годините има деформации по шасито отварят се хлабини, частите с които се подменя окачването са далече от тези за първоначалното вграждане и т.н и т.н. Като човек минал през пасат 5,5 ще кажа че много се надценява и дори митологизира това многораменно окачване.Колегата да си вземе едно Дъстърче и ще си джитка къде си иска. Е няма да е джиджано няма да е престижно няма и да е кой знае колко комфортно но пък е жипче за малко пари и поддръжка без пари.
Инак споделям мнениято че с лек автомобил се стига навсякъде дори и без асвалт . Аз живея на улица без асвалт на стръмно с течащи води и зимата има дни в които ми се иска 4х4 ,но пък после ми минава и си казвам за няколко дни...... Не знам каква е идеята на автора да се метне от една кошница на друга по-голяма. Вероятно истинската причина е, че му се кара нещо ново и по-модерно, но за 15 хилки ще е пременил се илия пак в тия. От трън та на глог и т.н.и едни 15бона назад.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 16 яну 2026 11:42

chifut написа:25 годишна кола вози по-зле от съпоставима чувствително по-млада ако ще и с извънземно окачване да е. .....Колегата да си вземе едно Дъстърче и ще си джитка къде си иска. Е няма да е джиджано няма да е престижно няма и да е кой знае колко комфортно но пък е жипче за малко пари и поддръжка без пари.

Напълно съм НЕсъгласен с това мнение, особено пък с предложението за Дъстър, ти качвал ли си се на такъв варел да видиш за какво става въпрос, а как се пътува магистрално с него...не е за всеки :banghead

chifut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chifut » Пет 16 яну 2026 14:40

Имаш по конституция право да не си съгласен. Всеки сам да си преценя.
Ежедневката ми е Дъстър. Да кофти е особено на магистрала и съм го споменал, но пък има други убавини дето също съм ги споменал.

ognqn
Автомобил: Suzuki Swift
Двигател: 1300

Мнениеот ognqn » Пет 16 яну 2026 14:51

Сув,който отговаря на изскванията и не бе спомент Митсубиши Аутлендър,2ра генерация.Според мен е с голям багажник.2,4 бензинов мотор.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 16 яну 2026 15:10

Стара/нова няма значение.
Ако колите са здрави тази с многоточково ще вози по добре и няма нищо учудващо в това.
Имам с многоточково 16 годишна кола, здрава, по хубаво вози от чисто новата на макферсон изкарана от магазина миналата година.
И двете са VAG.
И да на 16 годишната разпределението на тежестта е по-лошо, просто окачването компенсира и то доста и това се усеща.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”