Някакви впечатления от Daewoo Lanos 98г

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Някакви впечатления от Daewoo Lanos 98г

Мнениеот rokera671 » Нед 04 юли 2010 21:17

Matematiks написа:Това е вечен спор,и скоро на глава няма да излезете.
Истината е че съм виждал Деу Матиз в Италия с блокирал двигарел на 30000 км.
Ако от тези коли има дори и петима купили си ги чисто нови за лично ползване(не служебни) то са определено луди.Ламарината е кашкавал.Но този пич ме срази с разхода честно 15 на 100 от 1,5 -добре че нема 3000 кубика Деу че незнаааммм mhihi

Такива сравнения с таксита да не съм и чул-Вие луди ли сте да сравнявате кола която не се гаси с кола която е изминала същите километри на отсечки от по 5 км студена :screwy

Говориш глупости!!Знаеш ли как се кара такси?Верно е ,че се кара топла.Ама тая кола не знае какво е пазене!Кара се да ти вади пари и не се жали!!Аз съм карал такси и знам какво е.Голфа го карам само на дълго и мотора трака яко а е на 170 000 км.И го пазя ,толкова става!!

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Нед 04 юли 2010 21:31

stefan4o написа:За возията не зная, може и така да е, ама за екстрите - ще извиняваш... Посочи ми Ланос, който има бордови компютър, климатроник например, за това се сещам на прима виста.

Като казах за екстрите, че са повече имах в предвид, че на всички Ланоси има стандартно оборудване като :климатик, хидравлика, чупещ волан, ел-регулируеми фарове, ел стъкла, и други гъдели, които на повечето Голфове се водят за екстра, да не говорим, че има доста без тези екстри. А... колега, има и Ланоси с борд комп и климатроник, но са също толкова рядко, колкото и Голф-3 с тези джаджи. Лично моя Ланос има дори автоматична ел. антена. Ето климатроник на Ланос:

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Нед 04 юли 2010 21:56

Matematiks написа:Това е вечен спор,и скоро на глава няма да излезете.
Истината е че съм виждал Деу Матиз в Италия с блокирал двигарел на 30000 км.
Ако от тези коли има дори и петима купили си ги чисто нови за лично ползване(не служебни) то са определено луди.Ламарината е кашкавал.Но този пич ме срази с разхода честно 15 на 100 от 1,5 -добре че нема 3000 кубика Деу че незнаааммм mhihi

Такива сравнения с таксита да не съм и чул-Вие луди ли сте да сравнявате кола която не се гаси с кола която е изминала същите километри на отсечки от по 5 км студена :screwy

:да:

Имам познати с Пасати 1.8 ABS мотори дето тропат като ярмомелки ама тия пичове сменяват масло на 30000км :screwy това значи ли че Пасатите са боклуци.Има много повече 25-30 годишни голфове отколкото 10-15 годишне ланоси.Щом Голф (особенно Голф2 )тропа значи така е гледан и е преживял неща дето никой ланос няма да ги преживее.Това за такситата е вярно просто някой хора явно не знаят колко се прецаква двигателя от студения старт.И стига с тея таксита , таксиджийте ползват ланоси и тем подобни защото са в пъти по евтини от истинска кола а все ще искара 5-6 години (все пак е нова и с гаранция).По вашата логика щом няма много BMW, AUDI и MERCEDES като таксита значи тези марки са боклуци.

П.С. Аз мисля че тая тема трябва да се заключи защото стана тема тип "всеки си хвали магарето".

stambera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stambera » Чет 05 авг 2010 10:10

[/color]Истината е че съм виждал Деу Матиз в Италия с блокирал двигарел на 30000 км.
Ако от тези коли има дори и петима купили си ги чисто нови за лично ползване(не служебни) то са определено луди.Ламарината е кашкавал.Но този пич ме срази с разхода честно 15 на 100 от 1,5 -добре че нема 3000 кубика Деу че незнаааммм

Това мнение ще ме извините но ми звучи несериозно.Всеки е чувал дори и за блокирали двигатели на чисто нови Мерцедес и БМВ предполатам това не ги прави най слабите производители на немски антомобили.
Що се отнася до това дали трябва да сравним Ланоса с Голф 3 или голф 4 да го направим...... Всеки е чувал мита в България за Голфовете " ефтини и много яки коли".Нека ги сравним по този мит за Голфовете.Едно прилично Део Ланос в момента 2000 година с всички есктри може да се купи между 2500-3000 лв голф 4 такава година и с всичките ексти които предлага Ланоса проверете колко струва.За части сравнение няма да правя там разликите са също в пъти.Друго което Ланоса га купуваш и го правиш "уличница" тоест оставяш го пред блока и не го мислиш не ти трябва каско дори(по този въпрос знам че има различни мнения), докато на голф 4 каското е почти задължително(повече се крадът понеже са по масова кола в БГ а и са доста по скъпи).За здравината на Ланоса направете извод от по горните коментари.Така че за коя кола е този мит според Вас ?

П.П.Пропуснах да спомена за "Ако от тези коли има дори и петима купили си ги чисто нови за лично ползване(не служебни) то са определено луди".Обръщам се към автора -Разгледай им цените като нови и ще ги разбереш.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 05 авг 2010 10:39

Аз пък не съм съгласен с горното...

Ланос изобщо не го сравнявай с Голф 3 или 4. Максимума е при сравнение с Голф 1 или 2, поне според мен. Карал съм няколко Деу-та... Нубира, Нексиа, Есперо и Ланос.

Мъкаааа. Няма какво друго да кажа. Може да не вървят, но за сметка на това харчат. mhihi
Качих се на Астра Ф след Ланоса и ми се стори като супер масивен автомобил. mhihi

И по-добре да не говорим за качество на материалите в интериора, удобство зад волана, ергономия в купето и т.н., че още съм погнусен. mhihi

По-новите корейки определено са по-добри. Деу, обаче, си е кола, която напълно отговаря на цената си...

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Чет 05 авг 2010 22:04

moleo написа:те за това такситата ланос от едно време още ( 7-8 години ) , са на по 2 милиона километра и варвят без проблем. Нашите голфове дали ще изкарат толкова.

:063: Ха, това с такситата ми е доста смешно!!!!! Преди да си купя предният Голф2, 2 години 1998-99 ми се обясняваше какви са кенефи голфовете и как, ако бяха читави, здрави и икономични - всички бакшиши щяха да карат Голф2, а не кадети и нексии(деу кадет). Тааааа гледайки назад ми е доста интересно: колко кадета се търкалят по улиците и колко 2ки (смятаите отношението грубо : 1:100 , 1:1000....).

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 05 авг 2010 22:47

ВАН написа:... колко кадета се търкалят по улиците и колко 2ки (смятаите отношението грубо : 1:100 , 1:1000....).

Аз мяркам още кадети - бивши таксита :) Ама и голфове не е като да няма :wink:
Кадета е корава машина и не е за подценяване. :mrgreen:
А това Daewoo за мен си е кадет, само че произведен по-скоро. Нещо като ладите - мисля че още може да си купиш 2107 от магазина.
С много работи написани тук не мога да се съглася - с окачване на кадет, а вози по добре от голф :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 05 авг 2010 23:01

да сте виждали СТАРО Деу да се продава скъпо-аз не.Сигурно има защо
Още докато бях в Италия тия кошници на по 4-5 години бяха по 1000 евро
за 1500 тогава струваше пассат Б4 с 10 годи отгоре
що ли? :wink:
Най добрия регулатор е пазара-евтини са щото няма търсене
а няма търсене щото са БУКЛУЦИ
Де да можеха корейците да копират като японците
ама на най си

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 06 авг 2010 8:31

Matematiks написа:да сте виждали СТАРО Деу да се продава скъпо...

Точно на място! :applause:

Вторичният пазар изключително рядко допуска изкривявания, т.е. отвратителен автомобил да държи някаква цена. :)

Winner25 също е прав. Хлопелите си имат доста предимства, но за сметка на слабата защита от ръжда.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 06 авг 2010 10:17

Сериозно ли сравнихте Ланос с Г3/4 АХАХАХААХАХАХАХАХ АХАХАХАХАХАХХАХАХА :lol:

stambera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stambera » Пет 06 авг 2010 10:39

Хубави мнения .....харесаха ми. :D
Добре понеже всички тук са фенове на голф. Дайте да кажем преимуществата на тези коли.Напаример защо ги харесвате.Кое им харесвате? :) нека говорим за 3-4 нагоре да не се излагаме повече, понеже 1ца и 2 ка са едни силно ръбати коли малко след средата на миналия век (макар че лично за мен голф 2 е най хубавия голф на всички времена до момента).

stambera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stambera » Пет 06 авг 2010 10:59

Аз пък не съм съгласен с горното...

Ланос изобщо не го сравнявай с Голф 3 или 4. Максимума е при сравнение с Голф 1 или 2, поне според мен. Карал съм няколко Деу-та... Нубира, Нексиа, Есперо и Ланос.

Мъкаааа. Няма какво друго да кажа. Може да не вървят, но за сметка на това харчат.
Качих се на Астра Ф след Ланоса и ми се стори като супер масивен автомобил.

И по-добре да не говорим за качество на материалите в интериора, удобство зад волана, ергономия в купето и т.н., че още съм погнусен.

По-новите корейки определено са по-добри. Деу, обаче, си е кола, която напълно отговаря на цената си

За "качество на материалите в интериора" съм съгласен ефтина кола ефтини материали в интериора нормално според мен.За всичко отсанало според мен си и твое мнение, лично аз незнам как се чувстваш в голф (незнам може през твойте очи да е като големите класове на мерцедес),аз лично мога да кажа "удобство зад волана, ергономия в купето и т.н., че още съм погнусен" за голф 2-3-4 за 5 ца нямам впечатления.Това естествено се и мое мнение никой не карам да го споделя.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 06 авг 2010 11:01

А дали е случайно, че "кола 2000 г. с всички екстри е 2500-3000 лв"...

Ако е толкова хубава, защо собственикът й я продава толкова евтино? mhihi Сигурно е от благотворителност mhihi Или се чуди как да се отърве от това дръвче.

Аз имам наблюдение над едно деу есперо 98 г. бензин от чисто ново. Ламя - 1.8 не върви, а лапа 13-15/100 градско. Като навърши 5 години то не приличаше вече на кола. А беше CD изпълнение - пуно екстри mhihi Всичко му се изпочупи от екстрите, какви ли не ремонти претърпя, даже за паркинг нямаше нужда да се плаща, защото си имаше паркоместо в сервиза. mhihi

Сега като се сетя даже и 2000 лв ще са много за деу на 10 години - ще си на загуба, защото на скрап повече от 300-400 лв няма да вземеш mhihi

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 06 авг 2010 11:10

stambera написа:За "качество на материалите в интериора" съм съгласен ефтина кола ефтини материали в интериора нормално според мен.За всичко отсанало според мен си и твое мнение, лично аз незнам как се чувстваш в голф (незнам може през твойте очи да е като големите класове на мерцедес),аз лично мога да кажа "удобство зад волана, ергономия в купето и т.н., че още съм погнусен" за голф 2-3-4 за 5 ца нямам впечатления.Това естествено се и мое мнение никой не карам да го споделя.

Да бе, няма нищо лошо в това всеки да си има мнение. :да:
Аз лично не съм голям фен на голфовете. Изобщо не ги слагам в клас на автомобили, които возят приятно. В сравнение с Ланос, обаче, са на светлинни години.

В нито едно Деу до сега не съм успявал да постигна магическа комбинация от удобна позиция спрямо волан, педали, видимост, скоростен лост и достъп до всички бутони в купето. Те това имам предвид под ергономия. Сбъркан автомобил и това е.
Имай предвид, че съм доста съразмерен и не съм нито дребен, нито едър. Дори в по-големите модели на марката няма вариант за удобна за мен позиция.

За сравнение - дори в Голф 2 това го постигам за няколко секунди. По същия начин нямам проблеми и в Опели и Фордове примерно. Е, имам предпочитания към определени марки (трилъчевата си я споменал), но Деу изобщо нямат представа от човешка физиология. Не знам в каква позиция трябва да е човек за да му е комфортно.

Хубаво е да се води конструктивен спор! :да:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 07 авг 2010 16:53

escrime написа:
stambera написа:За "качество на материалите в интериора" съм съгласен ефтина кола ефтини материали в интериора нормално според мен.За всичко отсанало според мен си и твое мнение, лично аз незнам как се чувстваш в голф (незнам може през твойте очи да е като големите класове на мерцедес),аз лично мога да кажа "удобство зад волана, ергономия в купето и т.н., че още съм погнусен" за голф 2-3-4 за 5 ца нямам впечатления.Това естествено се и мое мнение никой не карам да го споделя.

Да бе, няма нищо лошо в това всеки да си има мнение. :да:
Аз лично не съм голям фен на голфовете. Изобщо не ги слагам в клас на автомобили, които возят приятно. В сравнение с Ланос, обаче, са на светлинни години.

В нито едно Деу до сега не съм успявал да постигна магическа комбинация от удобна позиция спрямо волан, педали, видимост, скоростен лост и достъп до всички бутони в купето. Те това имам предвид под ергономия. Сбъркан автомобил и това е.
Имай предвид, че съм доста съразмерен и не съм нито дребен, нито едър. Дори в по-големите модели на марката няма вариант за удобна за мен позиция.

За сравнение - дори в Голф 2 това го постигам за няколко секунди. По същия начин нямам проблеми и в Опели и Фордове примерно. Е, имам предпочитания към определени марки (трилъчевата си я споменал), но Деу изобщо нямат представа от човешка физиология. Не знам в каква позиция трябва да е човек за да му е комфортно.

Хубаво е да се води конструктивен спор! :да:

Интересно ми е как в опела се настаняваш удобно,а е Деу-то не,като старите Деу-та са си чисти опели с позагладени ламарини...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”