Избор на евтин автомобил
Re: Избор на евтин автомобил
На моя Голфи имах качване Koni Sport с червени пружини и го траях само един месец. На следващия го свалих и беше в продажба. Колата ми беше станала като каруца, за съжаление в нашия град дупки и всякакви неравности има достатъчно.
- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
Различни хора, различни идеали....Карал съм на 8 см от земята- не е чак толкова страшно и колата не стоеше във витрина.
Всеки трезво мислещ човек е на ясно, че има не малко минуси и всеки преценява за себе си.
Темата не е за това...да не задълбаваме в тази насока, че на бърза ръка ще чукнем 40 страници..
Колегата да каже дали скоро е харесал някоя нова обява или е ходил на оглед.

Темата не е за това...да не задълбаваме в тази насока, че на бърза ръка ще чукнем 40 страници..

Колегата да каже дали скоро е харесал някоя нова обява или е ходил на оглед.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ниското окачване има голям плюс за продавача - не се вижда ръждата отдолу :) Купуваш си комплект екстри.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Ако човек не се стисне, и даде 50 лева за да я качи на подемник и да я огледат в сервиз, може тези 50 лева които е дал, да му спасят парите за покупката. Затова хората са казали, евтиното излиза скъпо.
Момчето явно не бърза да купува кола, така и спомена по-назад в темата, до лятото има време.
Момчето явно не бърза да купува кола, така и спомена по-назад в темата, до лятото има време.

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Чак 50лв за подемник ми се вижда доста много. За един 2 минутен оглед не мисля, че ще вземат повече от 20лв - поне извън София. Въпросът е да има свободен сервиз в района.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Нали се сещаш, че в този сервиз, не работи само един човек. А мин. двама, също така, няма да оглеждат само купето?! Двигателя, окачването и т.н Минимум 1 час ще е цялата процедура. Ако намериш под-тези 50 лева, да ти го направят значи си късметлия.
*При нас в провинцията, на подемника пише, ако искаш да ти качат колата, на подемника е 5 лева, за диагностициране на повреда 5 лева, и ако направиш ремонта при тях, си заплащаш част-а и труда, парите за подемника и диагностиката не се плащат. Но ако откажеш да прави колата, "Сега нямам пари, мерси за диагностиката" те даруват 15 лева.
Едва ли колата която ще купи момчето, ще е от магазина и няма да и се налага да се сменя нещо, било то по-окачването или по-мотора. Така, че парите са си нормални.
*При нас в провинцията, на подемника пише, ако искаш да ти качат колата, на подемника е 5 лева, за диагностициране на повреда 5 лева, и ако направиш ремонта при тях, си заплащаш част-а и труда, парите за подемника и диагностиката не се плащат. Но ако откажеш да прави колата, "Сега нямам пари, мерси за диагностиката" те даруват 15 лева.
Едва ли колата която ще купи момчето, ще е от магазина и няма да и се налага да се сменя нещо, било то по-окачването или по-мотора. Така, че парите са си нормални.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв "Минимум 1 час" какви 5 лева? Вдигат на подемник, кандидат-купувачът поглежда за Максимум 3 минути да види има ли дупки от ръжда или други драстични проблеми и си заминава. Ако вземат 50лв за това, за един ремонт сигурно по-малко от 500лв няма да минават. Целта на занятието е да знае какво е положението отдолу, за да няма изненади в стил "тотална корозия". Вече ако е решил да взема нещо за 15-20 хиляди, може да отдели 2 часа за по-сериозен оглед в сервиз.
Последна промяна от 777 на Вто 07 окт 2014 16:01, променено общо 1 път.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Не знам какво има да се гледа отдолу цял час. Гледане за ръжда и течове е не повече от 5-10мин, а по окачването ако има нещо, то ще си покаже при пробното каране.
Като си купувах колата, ако бях пуснал тема и ако бях послушал всички съвети, които се дават на всеки начинаещ с въпроси, щях да оглеждам 1 кола цял ден и сега щях да съм си пеш.
П.П. @777 ме е изпреварил
Като си купувах колата, ако бях пуснал тема и ако бях послушал всички съвети, които се дават на всеки начинаещ с въпроси, щях да оглеждам 1 кола цял ден и сега щях да съм си пеш.
П.П. @777 ме е изпреварил
То като темата с дизела. Ако всичко това трябва да е в ред, то дизелова кола няма да си купиш никога. То покупката на нова кола е компромиси, най-малко с цената, какво да говорим за втора употреба такава.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове, момчето по-снимки им намира кусури (не го виня прав си е) камо ли да я види на живо, няма да се стигне и до подемник. Всеки купува по-различен начин кола. Има хора докато не се увери, че е от до, няма да се качи в нея, докато такива като вас, гледат по-друг начин на нещата.
За да не съм спам, колегата ако има възможност да даде някой лев отгоре да погледне това, може и да е читаво, а може и да е гнилоч, ама си има всичко http://www.cars.bg/c879019?ref=203
За да не съм спам, колегата ако има възможност да даде някой лев отгоре да погледне това, може и да е читаво, а може и да е гнилоч, ама си има всичко http://www.cars.bg/c879019?ref=203
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Разчистих 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
anonym0us написа:...ама си има всичко http://www.cars.bg/c879019?ref=203
Тц, няма всичко. Климатик например.

- 777
- Автомобил:
- Двигател:
НарКол написа:anonym0us написа:...ама си има всичко http://www.cars.bg/c879019?ref=203
Тц, няма всичко. Климатик например.
"бутилката е 60л.Тя се намира на мястото на резервната гума" - що за резервна гума имат тия голфове? Моята бутилка е 32 литра пак на същото място. Да не би голфа да е с гуми за ТИР.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така колега и аз това се чудя като гледам обявите из карса, гледам на паатите б5 пише че имат 55 литра примерно на мястото на резервната гума. Моя е б3 и бутилката ми е 40 литра = реално събира 80%,което е 32 литра. Ама като се сетя разликата идва в размера на гумите,аз съм с 14 цола минимален размер и резервната ми е такава, а б5-цата например май е най-малко с 15цола джанта затова може и 60 литра да събере ако джантата на голфа е 16 цола по каталог като най-малък размер. Това е моята логика по това. Надявам се да е вярна. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”