Закупуване и внос на автомобил от Германия

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Закупуване и внос на автомобил от Германия

Мнениеот samo_pechka » Сря 08 ное 2023 9:48

Отписване и износ ( червени номера ) става във всяко градче/село с Цуласунгщеле. Това независимо с каква немска регистрация е. Често няма опашки и термини.
В големи градове е проблем, искат термини предварителни и т.н. Оправията в такъв случай ( ако няма в близост някое село с Цуласунгщеле) , да се свържете с посредник, той поема с/у заплащане галимацията и не се чака повече от два дни. Също и там дето правят застраховки/номера за износ, те също се справят доста бързо с липсата на термини :) , ест доп. пари се плащат-да.
Хубавото е, че в повечето случаи с посредник, не се ходи доп. на сверка номера . Посредника оправя всичко , взимате си документите и номерата, без въобще да се налага носене на колата в Цуласунг-а. Слагате си ги и готово.
Ако се взима от автокъща, те също "оправят" без проблем вс. необходими документи + номера. И колата се взема готова.

dwlkr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dwlkr » Чет 09 ное 2023 13:06

Благодаря за информацията!
Пратил съм запитване към един голям дилър в Мюнстър дали асистират и колко време отнема процедурата. Като ми отговорят ще пусна и тук инфото.
Ако се купува кола от частно лице, явно ще трябва да се контактне Цуласунг от по-малко градче.

dwlkr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dwlkr » Чет 09 ное 2023 17:44

За мое учудване ми отговориха, че не могат да ми помогнат за номерата. Нито пък ми казаха нещо повече от това, че е техническ ОК. Вярно е, че става дума за кола под 10к евра, но все пак очаквах малко повече от голяма фирма.

bongoo
Автомобил: Passat B8-5
Двигател: 150 TDI 7DSG

Мнениеот bongoo » Сря 22 ное 2023 14:34

Колеги, дайте контакти за читави фирми, които може да сте ползвали или имате информация за превоз на автомобили от Германия(Бремен) до София. Благодаря.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 22 ное 2023 15:21

bongoo
Автомобил: Passat B8-5
Двигател: 150 TDI 7DSG

Мнениеот bongoo » Чет 23 ное 2023 13:57

Има ли риск от измама при доставката на автомобила при положение че не се плаща предварително, а след доставката.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 23 ное 2023 14:45

Винаги има риск от измама. Ако използвате доверен търговец и съответно го има в търговския регистър и договора Ви е написан кадърно, риска е минимален.

Възможно ли е да смени акумулатор, капачки, дребни неща, да си обере каквото има в багажника и т.н. - Да, но читавите фирми не се захващат с такива неща чак. От Бремен до София със сигурност ще почива и преспи някъде, т.е. дали някой от контингента няма да се качи и да окипази каквото може - не е зависещ от доставчика фактор.

hag77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hag77 » Вто 19 мар 2024 11:04

Привет колеги , някй ползвал ли е услугите на APEX3 за внос

Потребителски аватар
Mhz
Автомобил: m440i
Двигател:

Мнениеот Mhz » Чет 21 ное 2024 13:46

Здравейте,
По молба на Vlad777, понеже докарах една кола на ход от Германия, и ще опиша разходите и някои особености при пътуването:
1. 300лв - червени номера със застраховка за 9 дни. Имайте в предвид че е страшна драма с тези номера и си предвидете няколко дни само за тях, бюрата за регистрация работят само сутрин в отделни общини и следобед, най-добре търсете в малък град, защото големите са претоварени, в Щутгарт имаше час за средата на декември.
2. Данък - 30лв.
Документи навсякъди пише какви трябва да са ама ще ги повторя:
Малък и голям талон, застраховка и по-новите коли имат един сертификат от производителя със спецификациите на колата.
Пожарогасител! Другите неща колата ги има.
Пътни такси:
1. Пътни такси в Германия няма.
2. Винетка за Австрия - 11.50 EUR, купих я като стикер от първата бензиностанция.
3. Винетка за Унгария - 22.01 EUR за 10 дни, купува се онлайн - https://en.autovignet.hu/ , имайте в предвид че дневната важи до 12 часа същия ден, не е 24 часа , в случая не ми вършеше работа защото затстъпах 2 дни.
4. Румънска винетка - 5лв дневна. https://www.roviniete.ro/
5. Дунав мост : 6 EUR
Горива,
Цените са сходни навсякъде, Германия , Австрия , Унгария и Румъния, 95, E10 е около 3лв на литър. Много е важно да не се зарежда по магистралите защото стига до 2.05 - 2.10 евро на литър. Дизел нямам спомен, не гледах внимателно.

Маршрут: Силно препоръчително е да се избягва А3 в участъка между Нюрнберг и Пасау - страшно натоварена е самата магистрала, защото е тясна и се събира трафика от Северна, Северозападна Германия , Холандия, Белгия и т.н т.е. задръствания много и постоянно. Аз понеже тръгнах от Щутгарт до Мюнхен карах по А8 после по А94 и тя свършва на Австрийската граница , от там се кара около 30км по обикновен междуградски път и се стига до А8. От там до Зегет пътя е познат. Отне ми около 9.5 часа с едно спиране за зарядка и вода, имаше едно миниатюрно задръстване до Мюнхен, после до междинната ми точка в Унгария проблеми нямаше. Силно препоръчително е да използвате навигация, защото магистралата между границата и Будапеща влиза в Самия град и ако изпуснете отбивката става мазало, иначе на табели се гони магистрала М5. Препоръчително е да се нощува в Унгария на хотел с покрит паркинг, защото напрактика колата се води ничия в този режим на регистрация и ако я щипнат е неоткриваема. Моята нощувка беше в Зегет, после тръгнах към Тимишоара по един малък селски път и минах границата рано сутринта за 5 минути, без да ми търсят нищо освен талон на колата и лична карта: https://shorturl.at/ILHzY , чувал съм че Унгарците се заяждат понякога за разни работи, та тук нямаше проблем. Преди Тимишоара се качих на магистралата и слязох на Лугож и от там до Дунав Мост е двулентов главен път, минава през много населени места, в 90% от маршрута асфалта е добър. Отнема около 10-11 часа.
Общото разстояние е 1880км.
Общо взето това е накратко към днешна дата.
Най-бързият маршрут е през Сърбия , но свинепасите приеха някакви нови закони и наредби ,та всяка кола с временни номера се третира като внос в Сърбия съответно трябва да се попълва манифест, който някаква фирма гърби по 250-300 евра на Суботица, от скоро чувам че искат да се внася митото и на Калотина ти го връщали, типични балкански цигании, та през Румъния като цяло е безпроблемно пътуването, просто е по-бавно.

ПП. убедих се че ние и румънците сме царе на глупавите ограничения.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”