Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Чисто нов автомобил на лизинг - мнения?

Мнениеот niks76 » Нед 15 май 2011 22:40

Чудомир написа:Има няма преди време го дъфкахме вече тва
Няма части за различните страни. Има различни пакети от базови части. Айде вече стига с тоя "марков Ариел"... mhihi

и все пак "марковия АРИЕЛ" си съществува -нагледал съм се на сравнения на нови коли купувани от БГ ( научих доста интересни псувни mhihi от собствениците им при пряко сравнение на колата идваща току що от бг и сравняваме със същата в шоурума тук във френско)дискриминация си има и е без значение от марката

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 15 май 2011 22:45

Хора спирайте алкохола :drunk

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 15 май 2011 22:49

niks76 написа:...

Добре де, дай някъв пример...

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 15 май 2011 22:57

Имаме европейска и българска лаваца, имаме европейска и българска милка, наскоро едно лаборатория в Полша или Чехия откриха, че има разлики в още 5-6 продукта между Западна и Източна Европа... много по-логично звучи да има и разлика при леките автомобили - материали, сглобки, резервни части и т.н.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 15 май 2011 22:57

Отплесвате се към "тъмната страна" mhihi

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Нед 15 май 2011 23:13

Покупката на нов автомобил със сигурност ще изчака не до есента, а до следващата пролет. Но решението трябва да се вземе сега, тъй като другия вариант е както казват някои колеги тук.. да се дадат едни 3 000лв за да стане колата перфектна! Само че 3000лв са 15 вноски за чисто нов автомобил. А сега като се замисля, хубаво ще ги дам тия 3000лв (примерно) и ще си стегна всичко, но след 2 години пак трябва да ги дам, защото пак всичко ще е отишло на майната си! БГ реалност, няма какво да спорим за това!

Също така, днес най-накрая вкарах в движение Голфа ми, не че не беше в движение, но имаше проблем със задържането на налягане на турбината и ме отвращаваше направо! Покарах го 20-тина км.. и въобще не е лош автомобил, но мястото му не е на улицата, а на Бояна! Приятелката живот и здраве ще се изнесе у нас след 2-3 месеца и просто няма как петък, събота и неделя да прекарвам цялата вечер на Бояна примерно, колкото и да ми е приятно! Уникално удоволствие е, но един нов автомобил ще е в пъти по-подходящ за в бъдеще!

Оказа се също, че имам поне трима познати, които работят в автосалони и с които мога доста сериозно да се консултирам преди евентуална покупка! Ще се карат, хЛопели-Мопели.. Фордове, Хюндайчетааа :mrgreen:

Сигурен съм, че има доста истина и в мненията на колегите, които са "ПРОТИВ", но везната клони на другата страна! :)

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Нед 15 май 2011 23:23

KirilGeorgiev написа:Някой ви е подвел че ако изтеглите кредит от банка ще ви излезе по евтино :idea:

С кредит е по евтино отколкото на лизинг :wink:

Иначе за нова кола е добре да се пресметнат добре паричките защото са си доста и после обезценяването на колата е голямо. Иначе мойто мнение си е ЗА нова кола.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 15 май 2011 23:33

Чудомир написа:
niks76 написа:...

Добре де, дай някъв пример...

качество на сглобката-очевадна РАЗЛИКА и не говоря за единична кола и то ФВ ,и при другите европейски марки е така
п.п по австрииско може да се наприказваме на тая тема(все пак имам някакво по професионално отношение към колите) :beer

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Нед 15 май 2011 23:35

Нова кола под 40-50К лева на мен поне не ми харесва.
В пъти по-добре е премиум марка кола (Audi, BMW) на 2 години висок клас от колкото нов дарак за 25 000 лв с ръчки на прозорците на задните врати и текстилни седалки...

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 16 май 2011 6:31

Абе де да знам
за парите примерно 25 000 за нова кола които някой е отделил , от тях за 15000 може да вземе много яка колица някой "мечок" , фолскваген или ауди ... а пък 10-те хилки оставащи може да стегне колата ако има проблем.. поне аз така мисля , щото за 25 хилки или ще е някой "дарак" или някоя таратайка с малко двигателче.. щото за един десетак може да смениш най-проблемното примерно турбо или АБС и дори ще ти останат, ако искаш може и една боя да и "теглиш", а и за тея пари може в "Дойчланд" да идеш и да купиш нещо доста добро... ;)
според мен по добре един 5-6 годишен фолскваген отколкото чисто нов опел, форд или киа(корейско жигули :Mr Green Fun )

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 16 май 2011 7:25

То има и чисто нови ФВ-та на прилични пари ;), Киата отдавна е призната като добър автомобил и то по-добър от Ауди А3, това беше още преди 3-4 години ;) А Хюндай И30 е на светлинни години напред просто :lol:

А малкия мотор, направо ще е малка радост в семейството! За тези, които не знаят, Голфчето ми е доста позасилено и направо ми писна от коне.. :mrgreen:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 16 май 2011 9:41

sk. написа:То има и чисто нови ФВ-та на прилични пари ;), Киата отдавна е призната като добър автомобил и то по-добър от Ауди А3, това беше още преди 3-4 години ;) А Хюндай И30 е на светлинни години напред просто :lol:

А малкия мотор, направо ще е малка радост в семейството! За тези, които не знаят, Голфчето ми е доста позасилено и направо ми писна от коне.. :mrgreen:

Ти май си мислиш че си убеден , обаче още се терзаеш , търсиш подкрепа или оправдание за делото , в смисъл " Те ме посъветваха , те накараха " :mrgreen: . Човек сам отговаря за делата си . За семеен човек (особенно мъж :Mr Green Fun ) , казвам го от опит (10-тина години стаж) , е много трудно да отделя всеки месец по 300-400 лв. от бюджета си , дори и да има доходи в четирицифрена сума . Аз не бих се заробил за кола , за жилище - може би , на за някаква нова барака без никакви екстри - НЕ ! И то такава малка таратайка , дето като ти се народят едни деца :да: след 1-2 години ще трябва да я смениш с по-голяма - предполагам пак нова .....
А за това дали има подбор на стоките според посоката (страната) към която ще отпътуват - помислете трезво и ще си отговорите , има и още как , най-вече продиктуван от нашите търговци .

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 16 май 2011 9:50

по-скоро не бих си купил нова кола на лизинг в България.

1. Това си е камък на шията, за нещо което не е от жизнена необходимост. Изплащал съм кола и 200 лева на месец дори при 10 пъти по-голяма заплата, пак си тежат.
2. Пътищата, престъпността и съседите не позволяват да поддържаш новата си кола в идеално състояние
3. Допълнителните разходи са прекалено високи/ застраховки, гараж, сервиз и тн./

Това което препоръчвам аз е да си купиш една стара кошница на газ за 2000-3000 лева и да я караш докато те остави някъде, после следващата и така. голфа в гаража за съботно-неделно каране.
нека се възползваме от това, че в България да притежаваш кола все още е евтино.

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 16 май 2011 10:21

Ти май си мислиш че си убеден , обаче още се терзаеш , търсиш подкрепа или оправдание за делото , в смисъл " Те ме посъветваха , те накараха "

Не си прав колега, не си прав! За съжаление съм един от малкото хора, които могат да си кажат "Да, аз съм си виновен" ;)

Бтв, аз по-скоро не бих си и помислял да събирам пари за апартамент, тъй като сумата е огромна, а квартирите в БГ са на прилични цени. Правил съм си сметки и излиза, че ако можеш да си позволиш да отделяш по 700лв на месец за ипотека на апартамент, е много по-добре да даваш 400лв за квартира и 300лв да слагаш в банка. На 20-тата година от ипотеката (20 години е нормален период), ще имаш 150 000лв в банка и ще можеш да си купиш апартамента кеш, а през всичките тези 20 години ще си разполагал със пари под ръка, защото това е наистина важно! Кел файда, че имаш апартамент за 200 000лв на кредит, като нямаш 1 лев заделен настрани ;)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 16 май 2011 10:48

тънкият момент е дали след 20 години апартаментите ще са на същите пари (за справка виж последните 20 години :)) Срявнението не е уместно, щото едното може да поскъпне, докато другото е само надолу, но това е друга тема.

понеже питаш за мнения, докато не мога да си го позволя, аз също предпочитам стара, но качествена кола, пред чисто нова орязана версия. Средно на 3 години си сменям колата, разделям всички разходи/приходи по колата за периода на 3, сравнявам спрямо годишния ми доход и преценям. Лично моите критерии са, че разликата трябва да е в пъти. Към това добавяш малко рискове, + всички сметки и за алтернативния вариант "стара кола". Да не говорим, че човек има и други нужди и интереси ... вместо нова кола, за тези пари бих предпочел да имам стара кола + оффроуд Джип и кросарка. За мен всичко омръзва в един момент, да правя сметка, че ще карам колата 8 години не мога. Прецени си за теб, сравняваш всичко и си даваш сметка заслужава ли си от твоя гледна точка.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”