Дилема: Голф 4 1.8Т или АФН

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Дилема: Голф 4 1.8Т или АФН

Мнениеот hooligan_sk » Пон 07 ное 2011 10:50

MK4 написа:Аз имам няколко приятели с 1.8Т с газови инжекциони и драми няма, колите си въртят километри яко, едната е с чип, а едната е и повечки позасилена от чип.

И аз бих сложил на мойта газ, ако нямах планове за по-сериозна мощност..
Цяла Италия и Холандия кара на газ доста по-модерни двигатели от 1.8Т (FSI-та например) така че не виждам къде е драмата...

Драмата е че е насадена система. Не е кола вече, оставя ми един горчив привкус... Италия и Холандия имат политика за газта, а и на жабарите не им дреме за колите. В Испания няма газстанции примерно, поне за Каталуния знам 100%. Проблема не е технически... като ще караш, карай, чип и газ е нещо като сватбен анцунг. Никога не бих сложил на такава кола :не:

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 07 ное 2011 11:21

Ами 1.8Т е просто един готин сполучлив двигател на ВАГ с ноухау на 15 години. Не е Вейрон или Ламбо че да е едва ли не грехота да го газифицираш...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 07 ное 2011 11:42

MK4 написа:Ами 1.8Т е просто един готин сполучлив двигател на ВАГ с ноухау на 15 години. Не е Вейрон или Ламбо че да е едва ли не грехота да го газифицираш...

Всеки според вкуса си...

Аз за най-малкото скърцване в задното окачване сменям амортесьори и тампони... примерно. Позволявам си такава поддръжка в голяма степен заради ниските ми разходи за гориво. Да кажем че карах 1,8Т на газ и имах подобни разходи за гориво... еми как да ги наливам тея хиляди левове в газифицирана кола? Просто няма да стане. Та така, от моя гледна точка газ не е вариант. Не и за кола на която ще се кефиш :да:

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 07 ное 2011 11:46

Наистина всеки според вкуса си, аз пък не виждам на дизелова кола как може да се кефиш :lol:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 07 ное 2011 11:49

MK4 написа:Наистина всеки според вкуса си, аз пък не виждам на дизелова кола как може да се кефиш :lol:

Точно ти с този Леон би трябвало да знаеш за дизеловите ти събратя от Madness motorsport. Кефа си го има, не е някакво внушение :twisted: 8)

^^MuTaKa^^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^^MuTaKa^^ » Пон 07 ное 2011 13:12

Вече 150 000км съм и навъртял на газ за малко повече от 3 години и нямам абсолютно никакви проблеми. Все още ми е кеф като я настъпя и в момента съм замислил да я позасиля до към 220-230к.с. на колелата. Кефа ми става още по-голям като знам, че мога да си я настъпвам колкото си искам и въпреки това разхода никак не ме бърка. Иначе не намирам за необходимо да се намесва поддръжка на колата в тази тема, щото и аз за 2 години съм налял в моята около 10 боня само за поддръжка, в които не влизат пребоядисване и всички подобрения, които съм правил(спортен филтър, спортно гърне, даунпайп, разтоварващ клапан от ТТ, спортен филтър К&Н, озвучение и много други). Карал съм доволно дизелови автомобили и досега кеф от тях не съм видял. Всеки си има своите възгледи и предпочитания, но не мисля, че е редно да оплюва чуждите, когато не е съгласен с тях.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 07 ное 2011 15:31

^^MuTaKa^^ написа:Вече 150 000км съм и навъртял на газ за малко повече от 3 години и нямам абсолютно никакви проблеми. Все още ми е кеф като я настъпя и в момента съм замислил да я позасиля до към 220-230к.с. на колелата. Кефа ми става още по-голям като знам, че мога да си я настъпвам колкото си искам и въпреки това разхода никак не ме бърка. Иначе не намирам за необходимо да се намесва поддръжка на колата в тази тема, щото и аз за 2 години съм налял в моята около 10 боня само за поддръжка, в които не влизат пребоядисване и всички подобрения, които съм правил(спортен филтър, спортно гърне, даунпайп, разтоварващ клапан от ТТ, спортен филтър К&Н, озвучение и много други). Карал съм доволно дизелови автомобили и досега кеф от тях не съм видял. Всеки си има своите възгледи и предпочитания, но не мисля, че е редно да оплюва чуждите, когато не е съгласен с тях.

Прав си, извинявам се. Мнението ми си е лично :beer

^^MuTaKa^^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ^^MuTaKa^^ » Вто 08 ное 2011 11:43

В интерес на истината на очаквах такъв отговор и съм приятно изненадан. Евала колега :bowdown

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Вто 08 ное 2011 22:36

Този дизел който визирах беше на 5 години и управляван лично от мен година и половина,просто споделям лични впечатления!Относно ГИ не разбирам какъв е проблема за 1.8Т все пак не е кой знае какво а само 150кс.все едно всички колеги с АБФ-и да карат само на бензин щото били бегачки!Съжалявам ако съм засегнал някой със мнението си!

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Вто 08 ное 2011 22:51

hooligan_sk написа:Прав си, извинявам се. Мнението ми си е лично :beer

Колега, с толкова лично и категорично мнение, колко км имаш на чипнато 1.8Т с газ?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 09 ное 2011 8:20

ttony написа:
hooligan_sk написа:Прав си, извинявам се. Мнението ми си е лично :beer

Колега, с толкова лично и категорично мнение, колко км имаш на чипнато 1.8Т с газ?

Прочети по-внимателно... не става дума за технически проблеми, въпроса е принципен... не се съмнявам че с хубав ГИ можеш да си караш без проблем...

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Сря 09 ное 2011 22:24

Аз съм прочел внимателно и ми е направило впечатление твърдата ти позиция против 1.8Т с модификации.
И понеже единственото което повтаряш е "това си мое мнение пък" питам на какво се базира това твое мнение и как си си изградил тези "принципи".
Може да си се сблъскал с нещо специфично, за което останалата част от форума не знае.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 09 ное 2011 22:50

Вие го обърнахте на спор сега ...
Вижте заглавието на темата!
Всеки си защитава неговата си кола (нормално), нека помогнем на колегата в избора му, а не да го объркваме.

П.П. А и той си в взел вече ;) цък :beer

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Сря 09 ное 2011 23:21

hooligan_sk написа:Никога, никога ама никога няма да сложа газ на 1,8Т. По-скоро ще ходя пеш и ще си я карам на бензин колкото мога да си позволя... газта е за коли към които нямаш каквито и да е претенции... 1,6 1,8 моно и такива коли с които трябва само да стигнеш. Все пак за много хора подобно на мен е важно колата да е в оригинално състояние - ако ти пука за нея и си я харесваш. Ако за теб е предмет за работа - слагай си газ, за мен това си е гавра. И понеже не искам да ходя пеш, а искам да карам турбинирана, еластична кола, карам ТДИ :arrow:

:да: :да: :да:

:applause: :applause: :applause:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”