:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

пежо 307 -мнения

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Re: пежо 307 -мнения

Мнениеот relaxxx » Пет 10 фев 2012 11:18

Колега, ти го уби тва пижи... аз мога да кажа, че от досега ми с пежо, обаче бензика 406ца ама никви грижи и си вози къде по комфортно от бората, масивна кола, надеждна, разкошни спирачки, добра тяга, тиха, не много лакома... както споменах проблеми - козметични най вече .. та така. И 307 ца съм карал 1,6 също отличен автомобил, тих, бърз, и много икономичен, естествено ако земеш някой дарак разпорен от каране няма как да е добре. И като завършек не искам да прозвучи кофти, но ФВ са ми давали най големи ядове, а най малки опел :oops: .... хахаха

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 10 фев 2012 11:59

relaxxx написа:Колега, ти го уби тва пижи... аз мога да кажа, че от досега ми с пежо, обаче бензика 406ца ама никви грижи и си вози къде по комфортно от бората, масивна кола, надеждна, разкошни спирачки, добра тяга, тиха, не много лакома... както споменах проблеми - козметични най вече .. та така. И 307 ца съм карал 1,6 също отличен автомобил, тих, бърз, и много икономичен, естествено ако земеш някой дарак разпорен от каране няма как да е добре. И като завършек не искам да прозвучи кофти, но ФВ са ми давали най големи ядове, а най малки опел :oops: .... хахаха

Абсолютно съгласен с колегата,най много проблеми с Голф 4 TDI и най безгрижни километри с Опел Астра и Форд Орион.Търкаляхме няколко години и един служебен Партнер 1.9 чист дизел, и с него абсолютно никакви проблеми а се караше на уволнение поне две години :mrgreen:
Инъче по-казуса на колегата аз лично бих избрал бензиново 406 след фейслифта :D

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 10 фев 2012 13:36

Дам,да си призная и аз голфи ме е оставял два пъти на пътя.Ситроен,Форд и една дузина други карани доволно все над 10000 никога не са ми правили проблем. Само с Фиат съм имал повече проблеми от VW!
Спирам до тук,защото тези с капаците край очите дето са доста тук ще ревнат mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 10 фев 2012 13:45

ама какво говорите бе , аз имам голф 2-ка още от 2004-та година, дори катастрофирах по врати я обърнах още като я взех , е няма такава машина - направо бойна военна машина , навъртях над 100 000 км от тогава без произшествия! връщах се във една виелица, в която нямаше видимост, след мен затвориха пътя, даже тези от пътното се чудиха как съм се върнал (с летни гуми даже бях между нас да си остане) , а имаше десетки закъсали коли по пътя, как ще ми кажете че проблеми създават фолксваген, а опелите също не са лоши , но корозията им е болно място, няма да говоря за френски автомобили, защото определено нямам наблюдения, но с немското качество не може да се сравнява френското, просто с толкова майстори сме говорили на тази тема - всички казват да бягаме далече от френски и италиански коли, най-добри са немските , дори старите руски са по-добри, японските също са качествени, но пък са фрашкани с електроника , а и корозията също им е проблем , говорим са по-старите автомобили... така че това не е мое мнение , а и на много хора дето с ремонти си вадят хляба и го казват от опит, имат просто супер кофти места за смяна на части , все трудни места и нищо не е направено като хората. Затова си има една нация и тя е Германия, всичко друго е компромис! Не забравяйте , че тези които карат снегорини, отиват на работа до снегорините с фолксваген!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 10 фев 2012 13:56

сега може би ще тръгнат да се присмиват някои , затова бързам да поясня за случката ми с обръщането - бях шофьор на един месец и за първи път карах кола моя лична .. в смисъл такъв някои от вас сигурно още преди курса вече са били понаучили някои неща, после са карали с придружител и т.н. Не че това ме оправдава - разбира се че оправих щетите на хората - занесох им малко цимент и някой лев за нови колове задето им съборих оградата.Както и да е - казах го имайки предвид това, че съм и изпробвал ламарините един вид и като попадна в този селски двор колата ми си мислих че сигурно за нищо няма да става , но след като я измъкнаха от този трап (защото беше с дълбочина около 2 метра) се оказа че ми е счупено огледалото (мн.ясно) и е паднала едната пласмасова лайстна от вратата , нито ламарини огънати , нито стъкла счупени , нищо.. само за пребоядисване заради надраскването , дори носачите ми бяха здрави , а за този случай с виелиците беше необясним дори за всички, които тогава бяха в колата - е вярно взехме разстоянието от 20 км за час и половина , но успешно и без закъсване, за сметка на това много други коли се бяха предали и закъсали по пътя, а тези от пътното дори се бъзикнаха да ми сложат едно гребло отпред и да разчиствам и аз и всичко това с летни гуми!!!

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 10 фев 2012 14:00

Това важи за всички автомобили произведени в края на 80-те и началото на 90-те прости и надеждни, за жалост вече такива автомобили не се произвеждат :wink:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 10 фев 2012 14:02

forski написа:Това важи за всички автомобили произведени в края на 80-те и началото на 90-те прости и надеждни, за жалост вече такива автомобили не се произвеждат :wink:

За жалост като минат 20 лазарника и от прости и надеждни стават само на... прости mhihi

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 10 фев 2012 14:10

Така е колега , за по-старите машини се отнася , няма да забравя учудения поглед на момчето и баща му с лебедката и дори боклукджийския камион с който ми изтеглиха тогава голфа - още помня реакцията му " е това не е кола - даже стоповете му са здрави" , защото от към страната на обърнатото единия стоп беше толкова издраскан , но здрав, помня как някои от местните селяни ми казаха - е , ще я продадеш на части , важното е че сте живи и здрави (защото бяхме 4 човека), а аз все още съм с тази кола и толкова мн.километри след тази случка... всичко това го казвам в подкрепа и пример за един средно статистически немски автомобил, не е разводняване на темата! дори за да я изтеглят от мястото минаваше точно тогава автобус 32 - бургас - изворище и всички пътници бяха по стъклата на рейса и много потресени гледаха уж голямата катастрофа , а то нищо - много се зарадвах като видях,че почти нищо и нямаше , а в момента на обръщането беше много интересно защото вратата ми се отвори нагоре като на ламборджини и всички пътници ги вадих с подаване на ръка , дори обърната - двигателя работеше и музиката също , фаровете също, но нямаше какво друго да направя освен да я угася и да я заключа , защото можеше да я оберат...

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 10 фев 2012 14:59

Така, всички сме прави , много или малко, към колегата с 307 цата... Много е важно да вземеш читава кола, за която са се грижили и върху която не са издевателствали, това е , гледай хубаво и като прецениш скачай!

Потребителски аватар
relaxxx
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 10 фев 2012 15:06

golf_td написа:сега може би ще тръгнат да се присмиват някои , затова бързам да поясня за случката ми с обръщането - бях шофьор на един месец и за първи път карах кола моя лична .. в смисъл такъв някои от вас сигурно още преди курса вече са били понаучили някои неща, после са карали с придружител и т.н. Не че това ме оправдава - разбира се че оправих щетите на хората - занесох им малко цимент и някой лев за нови колове задето им съборих оградата.Както и да е - казах го имайки предвид това, че съм и изпробвал ламарините един вид и като попадна в този селски двор колата ми си мислих че сигурно за нищо няма да става , но след като я измъкнаха от този трап (защото беше с дълбочина около 2 метра) се оказа че ми е счупено огледалото (мн.ясно) и е паднала едната пласмасова лайстна от вратата , нито ламарини огънати , нито стъкла счупени , нищо.. само за пребоядисване заради надраскването , дори носачите ми бяха здрави , а за този случай с виелиците беше необясним дори за всички, които тогава бяха в колата - е вярно взехме разстоянието от 20 км за час и половина , но успешно и без закъсване, за сметка на това много други коли се бяха предали и закъсали по пътя, а тези от пътното дори се бъзикнаха да ми сложат едно гребло отпред и да разчиствам и аз и всичко това с летни гуми!!!

п.п. колега голф 2 няма и 1 звезда на краш тестове, 3ката мисля че има 1 или 2. Поросто да не ти се налага да катастрофираш с такава кола.. а 307 цата има 4!!!!

Гледай от 20та до 30та секунда да видиш кво става....

http://www.youtube.com/watch?v=kuOj-Ssf4y8&feature=related

Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот CESC » Пет 10 фев 2012 15:19

И аз също бих посъветвал колегата, ако не са му проблем по-големите габарити да се преориентира към 406фейслифт. 2.0 било то дизел или бензин.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 10 фев 2012 15:31

На колегата,дето двойката му след като е бутнал оградата е била само с козметични повреди искам да му кажа,че това си е чист късмет.Голф 2 си е един вестник и въобше тая кола и сигурност не трябва да се споменават в едно изречение.
Новите фаувета са супер проблемни,затова човека залага на френско,защото напоследък французина прави коли,а наш ханс сере-това е истината.
Много Фауведжий припознаха френски коли,много припознаха и баварската марка,стига се се хващали за това Фв,все едно е най-най.Това са митове.Спрете с фанатизма.
Колкото до 307-само съм се возил,не ми направи никакво впечатление,освен неприятното усещане че предницата е някак вирната.Това може да е в резултат положението на седалката,но лично на мен не ми хареса.
Ако ще даваш 5-6 бона за кола,правилно си се ориентирал към френската марка.Немските няма какво да предложат,освен стара слава за бълъци

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 10 фев 2012 16:09

Тоя които я е саборил тая ограда хе от даски ли е или тараба или тая 2 ка е бронирана ве :D

:неграмотно

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 10 фев 2012 16:55

Vidol Nikolov написа:На колегата,дето двойката му след като е бутнал оградата е била само с козметични повреди искам да му кажа,че това си е чист късмет.Голф 2 си е един вестник и въобше тая кола и сигурност не трябва да се споменават в едно изречение.
Новите фаувета са супер проблемни,затова човека залага на френско,защото напоследък французина прави коли,а наш ханс сере-това е истината.
Много Фауведжий припознаха френски коли,много припознаха и баварската марка,стига се се хващали за това Фв,все едно е най-най.Това са митове.Спрете с фанатизма.
Колкото до 307-само съм се возил,не ми направи никакво впечатление,освен неприятното усещане че предницата е някак вирната.Това може да е в резултат положението на седалката,но лично на мен не ми хареса.
Ако ще даваш 5-6 бона за кола,правилно си се ориентирал към френската марка.Немските няма какво да предложат,освен стара слава за бълъци

Видоле Видолеее... Ми тука повечето сме бълъци с немски коли по 5-6 бона бе, как може да продължаваш да си пишеш с такива като нас немога да разбера :lol:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 10 фев 2012 17:05

hooligan_sk написа:
Vidol Nikolov написа:На колегата,дето двойката му след като е бутнал оградата е била само с козметични повреди искам да му кажа,че това си е чист късмет.Голф 2 си е един вестник и въобше тая кола и сигурност не трябва да се споменават в едно изречение.

Видоле Видолеее... Ми тука повечето сме бълъци с немски коли по 5-6 бона бе

Само мога да потвърдя това :да:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”