пежо 307 -мнения
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Re: пежо 307 -мнения
Колега, ти го уби тва пижи... аз мога да кажа, че от досега ми с пежо, обаче бензика 406ца ама никви грижи и си вози къде по комфортно от бората, масивна кола, надеждна, разкошни спирачки, добра тяга, тиха, не много лакома... както споменах проблеми - козметични най вече .. та така. И 307 ца съм карал 1,6 също отличен автомобил, тих, бърз, и много икономичен, естествено ако земеш някой дарак разпорен от каране няма как да е добре. И като завършек не искам да прозвучи кофти, но ФВ са ми давали най големи ядове, а най малки опел
.... хахаха

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
relaxxx написа:Колега, ти го уби тва пижи... аз мога да кажа, че от досега ми с пежо, обаче бензика 406ца ама никви грижи и си вози къде по комфортно от бората, масивна кола, надеждна, разкошни спирачки, добра тяга, тиха, не много лакома... както споменах проблеми - козметични най вече .. та така. И 307 ца съм карал 1,6 също отличен автомобил, тих, бърз, и много икономичен, естествено ако земеш някой дарак разпорен от каране няма как да е добре. И като завършек не искам да прозвучи кофти, но ФВ са ми давали най големи ядове, а най малки опел.... хахаха
Абсолютно съгласен с колегата,най много проблеми с Голф 4 TDI и най безгрижни километри с Опел Астра и Форд Орион.Търкаляхме няколко години и един служебен Партнер 1.9 чист дизел, и с него абсолютно никакви проблеми а се караше на уволнение поне две години

Инъче по-казуса на колегата аз лично бих избрал бензиново 406 след фейслифта

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Дам,да си призная и аз голфи ме е оставял два пъти на пътя.Ситроен,Форд и една дузина други карани доволно все над 10000 никога не са ми правили проблем. Само с Фиат съм имал повече проблеми от VW!
Спирам до тук,защото тези с капаците край очите дето са доста тук ще ревнат
Спирам до тук,защото тези с капаците край очите дето са доста тук ще ревнат

-
- Автомобил:
- Двигател:
ама какво говорите бе , аз имам голф 2-ка още от 2004-та година, дори катастрофирах по врати я обърнах още като я взех , е няма такава машина - направо бойна военна машина , навъртях над 100 000 км от тогава без произшествия! връщах се във една виелица, в която нямаше видимост, след мен затвориха пътя, даже тези от пътното се чудиха как съм се върнал (с летни гуми даже бях между нас да си остане) , а имаше десетки закъсали коли по пътя, как ще ми кажете че проблеми създават фолксваген, а опелите също не са лоши , но корозията им е болно място, няма да говоря за френски автомобили, защото определено нямам наблюдения, но с немското качество не може да се сравнява френското, просто с толкова майстори сме говорили на тази тема - всички казват да бягаме далече от френски и италиански коли, най-добри са немските , дори старите руски са по-добри, японските също са качествени, но пък са фрашкани с електроника , а и корозията също им е проблем , говорим са по-старите автомобили... така че това не е мое мнение , а и на много хора дето с ремонти си вадят хляба и го казват от опит, имат просто супер кофти места за смяна на части , все трудни места и нищо не е направено като хората. Затова си има една нация и тя е Германия, всичко друго е компромис! Не забравяйте , че тези които карат снегорини, отиват на работа до снегорините с фолксваген!
-
- Автомобил:
- Двигател:
сега може би ще тръгнат да се присмиват някои , затова бързам да поясня за случката ми с обръщането - бях шофьор на един месец и за първи път карах кола моя лична .. в смисъл такъв някои от вас сигурно още преди курса вече са били понаучили някои неща, после са карали с придружител и т.н. Не че това ме оправдава - разбира се че оправих щетите на хората - занесох им малко цимент и някой лев за нови колове задето им съборих оградата.Както и да е - казах го имайки предвид това, че съм и изпробвал ламарините един вид и като попадна в този селски двор колата ми си мислих че сигурно за нищо няма да става , но след като я измъкнаха от този трап (защото беше с дълбочина около 2 метра) се оказа че ми е счупено огледалото (мн.ясно) и е паднала едната пласмасова лайстна от вратата , нито ламарини огънати , нито стъкла счупени , нищо.. само за пребоядисване заради надраскването , дори носачите ми бяха здрави , а за този случай с виелиците беше необясним дори за всички, които тогава бяха в колата - е вярно взехме разстоянието от 20 км за час и половина , но успешно и без закъсване, за сметка на това много други коли се бяха предали и закъсали по пътя, а тези от пътното дори се бъзикнаха да ми сложат едно гребло отпред и да разчиствам и аз и всичко това с летни гуми!!!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Това важи за всички автомобили произведени в края на 80-те и началото на 90-те прости и надеждни, за жалост вече такива автомобили не се произвеждат 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
forski написа:Това важи за всички автомобили произведени в края на 80-те и началото на 90-те прости и надеждни, за жалост вече такива автомобили не се произвеждат
За жалост като минат 20 лазарника и от прости и надеждни стават само на... прости

-
- Автомобил:
- Двигател:
Така е колега , за по-старите машини се отнася , няма да забравя учудения поглед на момчето и баща му с лебедката и дори боклукджийския камион с който ми изтеглиха тогава голфа - още помня реакцията му " е това не е кола - даже стоповете му са здрави" , защото от към страната на обърнатото единия стоп беше толкова издраскан , но здрав, помня как някои от местните селяни ми казаха - е , ще я продадеш на части , важното е че сте живи и здрави (защото бяхме 4 човека), а аз все още съм с тази кола и толкова мн.километри след тази случка... всичко това го казвам в подкрепа и пример за един средно статистически немски автомобил, не е разводняване на темата! дори за да я изтеглят от мястото минаваше точно тогава автобус 32 - бургас - изворище и всички пътници бяха по стъклата на рейса и много потресени гледаха уж голямата катастрофа , а то нищо - много се зарадвах като видях,че почти нищо и нямаше , а в момента на обръщането беше много интересно защото вратата ми се отвори нагоре като на ламборджини и всички пътници ги вадих с подаване на ръка , дори обърната - двигателя работеше и музиката също , фаровете също, но нямаше какво друго да направя освен да я угася и да я заключа , защото можеше да я оберат...
- relaxxx
- Двигател:
- Контакти:
Така, всички сме прави , много или малко, към колегата с 307 цата... Много е важно да вземеш читава кола, за която са се грижили и върху която не са издевателствали, това е , гледай хубаво и като прецениш скачай!
- relaxxx
- Двигател:
- Контакти:
golf_td написа:сега може би ще тръгнат да се присмиват някои , затова бързам да поясня за случката ми с обръщането - бях шофьор на един месец и за първи път карах кола моя лична .. в смисъл такъв някои от вас сигурно още преди курса вече са били понаучили някои неща, после са карали с придружител и т.н. Не че това ме оправдава - разбира се че оправих щетите на хората - занесох им малко цимент и някой лев за нови колове задето им съборих оградата.Както и да е - казах го имайки предвид това, че съм и изпробвал ламарините един вид и като попадна в този селски двор колата ми си мислих че сигурно за нищо няма да става , но след като я измъкнаха от този трап (защото беше с дълбочина около 2 метра) се оказа че ми е счупено огледалото (мн.ясно) и е паднала едната пласмасова лайстна от вратата , нито ламарини огънати , нито стъкла счупени , нищо.. само за пребоядисване заради надраскването , дори носачите ми бяха здрави , а за този случай с виелиците беше необясним дори за всички, които тогава бяха в колата - е вярно взехме разстоянието от 20 км за час и половина , но успешно и без закъсване, за сметка на това много други коли се бяха предали и закъсали по пътя, а тези от пътното дори се бъзикнаха да ми сложат едно гребло отпред и да разчиствам и аз и всичко това с летни гуми!!!
п.п. колега голф 2 няма и 1 звезда на краш тестове, 3ката мисля че има 1 или 2. Поросто да не ти се налага да катастрофираш с такава кола.. а 307 цата има 4!!!!
Гледай от 20та до 30та секунда да видиш кво става....
http://www.youtube.com/watch?v=kuOj-Ssf4y8&feature=related
- CESC
- Автомобил: B8 Variant
- Двигател: TDI
- Контакти:
И аз също бих посъветвал колегата, ако не са му проблем по-големите габарити да се преориентира към 406фейслифт. 2.0 било то дизел или бензин.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
На колегата,дето двойката му след като е бутнал оградата е била само с козметични повреди искам да му кажа,че това си е чист късмет.Голф 2 си е един вестник и въобше тая кола и сигурност не трябва да се споменават в едно изречение.
Новите фаувета са супер проблемни,затова човека залага на френско,защото напоследък французина прави коли,а наш ханс сере-това е истината.
Много Фауведжий припознаха френски коли,много припознаха и баварската марка,стига се се хващали за това Фв,все едно е най-най.Това са митове.Спрете с фанатизма.
Колкото до 307-само съм се возил,не ми направи никакво впечатление,освен неприятното усещане че предницата е някак вирната.Това може да е в резултат положението на седалката,но лично на мен не ми хареса.
Ако ще даваш 5-6 бона за кола,правилно си се ориентирал към френската марка.Немските няма какво да предложат,освен стара слава за бълъци
Новите фаувета са супер проблемни,затова човека залага на френско,защото напоследък французина прави коли,а наш ханс сере-това е истината.
Много Фауведжий припознаха френски коли,много припознаха и баварската марка,стига се се хващали за това Фв,все едно е най-най.Това са митове.Спрете с фанатизма.
Колкото до 307-само съм се возил,не ми направи никакво впечатление,освен неприятното усещане че предницата е някак вирната.Това може да е в резултат положението на седалката,но лично на мен не ми хареса.
Ако ще даваш 5-6 бона за кола,правилно си се ориентирал към френската марка.Немските няма какво да предложат,освен стара слава за бълъци
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Тоя които я е саборил тая ограда хе от даски ли е или тараба или тая 2 ка е бронирана ве 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Vidol Nikolov написа:На колегата,дето двойката му след като е бутнал оградата е била само с козметични повреди искам да му кажа,че това си е чист късмет.Голф 2 си е един вестник и въобше тая кола и сигурност не трябва да се споменават в едно изречение.
Видоле Видолеее... Ми тука повечето сме бълъци с немски коли по 5-6 бона бе, как може да продължаваш да си пишеш с такива като нас немога да разбера

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Vidol Nikolov написа:На колегата,дето двойката му след като е бутнал оградата е била само с козметични повреди искам да му кажа,че това си е чист късмет.Голф 2 си е един вестник и въобше тая кола и сигурност не трябва да се споменават в едно изречение.
Видоле Видолеее... Ми тука повечето сме бълъци с немски коли по 5-6 бона бе
Само мога да потвърдя това

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”