passat b3 покупка

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Re: passat b3 покупка

Мнениеот vpetrovbg » Сря 19 юни 2013 13:16

Iezekil написа:Както казах ми е странно как в червена кола салона е син?Правилния цвят е черен...Но аз и не съм виждал червен Б4 на живо,нека запознати колеги да кажат...

Имам двама приятели с такива червени. Единият е със светло сив салон - обикновена тапицерия, а другият е с тъмно синият плюшен салон с цветчетата.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 19 юни 2013 14:04

Таблата им сини ли са?
А що се отнася до оня Пасат дето с 2 комплекта джанти и остана един...в обявата не пише,че е с климатик/странно/.

dando
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dando » Пет 21 юни 2013 2:44

Здравейте,

При първа възможност ще отидем с моя познат до Ботевград да огледаме Б4. Междувременно попаднах на тази обява за Б3 от София: http://www.cars.bg/c334332. Изглежда, че има и климатик, но цената вероятно е малко висока за кола на тези години. Ако технически е наред обаче, може би също си струва да се огледа.
На Вас как се струва?

Поздрави,
Николай

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 21 юни 2013 4:22

Цената не е висока, нито колата има климатик. Загледай се хубаво в снимката, дето е снимано багажното пространство... Ако имаше щеше да е упоменато с ей такива букви :th_up

dando
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dando » Пет 21 юни 2013 12:48

stefan4o написа:Цената не е висока, нито колата има климатик. Загледай се хубаво в снимката, дето е снимано багажното пространство... Ако имаше щеше да е упоменато с ей такива букви :th_up

Благодаря! От тази снимка се вижда, че кората на задната дясна врата е различна от другите. Има ли още нещо, което пропускам?
Иначе днес са обявили отново варненския Passat B4 на по-ниска цена: http://www.cars.bg/c315464
Поздрави,
Николай

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 21 юни 2013 13:42

Търси си светла кола - бяла, или сребриста. Като идеш на поляната, ще се нагрява доста по-малко от тъмните, да не говорим за черна. Полимерките ще са радостни на температура 60 градуса в купето...
Климатик на кола 92 - 94 година е толкова амортизиран, че в повечето случаи работи на магия. Гледай колите в и около София, щото ако отидеш до Варна и се върнеш без покупка, колко пари си назад? Аз бих се насочил към Б3, защото Б4 са с по-лоша антикорозионна обработка. Гледай да е запазен салона, да са здрави седалките и пластмасите, да работи добре мотора и да не хлопа ходовата част. Избягвай коли с тунинг и преправяния, за предпочитане е отзад да е с барабанни спирачки. Дисковите на тази възраст носят повече ядове.
Ако имаш въпроси, пиши ми тук, или в Моделистика. Успех! :th_up

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 22 юни 2013 12:59

Обявата за варненския пасат нещо ми се нрави, особенно това изречение " Бартер друга с агу". Всеки сам да си прави изводи.

dando
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dando » Нед 29 май 2016 20:35

Здравейте, Колеги,

Изборът на автомобил отново е на дневен ред.
Тъй като не се спрях на никой Passat B3/B4 от София в последните месеци, разширих малко кръгозора за търсен автомобил.
Нужен е сравнително просторен и удобен автомобил с по-просто устройство. Тъй като за мен ще е първи личен, ще е добре да мога по-дребните неща да отстранявам сам, за да се понауча.
Бюджетът е 4000 лв. с оформяне на документите и първоначално обслужване.

Отново предпочитаният вариант е комби, но в този случай считам за кандидати основно:

- Seat Toledo 1L - добър вариант за бюджетен автомобил, вероятно за период от няколко години, след което ще бъде сменен с по-нов при нужда. Не е комби, но четох, че има по-голям багажник. Проблем - ръжда по купето около калниците и праговете. Кола от около 1996-1997 г.
- Skoda Octavia 1 - по възможност комби. По-нов, но и изглежда по-скъп за първоначална покупка и обслужване от Толедото.
- Toyota Avensis 1 - подобно на Шкодата, но вероятно с по-скъпи части.

Ще се радвам да получа отзиви за агрегатите на последните два модела. Като цяло предпочитам бензинов двигател с газова уредба, но четох, че на Тойота имат проблеми с клапаните и вследствие на това - с разхода на масло.
Passat B5 също би бил вариант, но не останах с много позитивно впечатление от прочетеното за него.

Засега харесах този Сеат и възнамерявам да го огледам при първа възможност:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e1lovg

Всякакви мнения и съвети ще са от полза :)

Поздрави,
Николай

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 29 май 2016 21:43

dando написа:Тъй като не се спрях на никой Passat B3/B4 от София в последните месеци...

Здравей,колега.В този случай по-правилно е да се каже"последните години" вместо месеци...
Тея коли,дето ги даваш ми се виждат неотговарящи на критерия" сравнително просторен и удобен автомобил с по-просто устройство".Еле 1,6 101 коня, АБС,климатик...кво му е простото устройство?Сеат и Шкода са ментетата на Фолксваген,вземи си оригинала.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 29 май 2016 21:54

Iezekil написа:Еле 1,6 101 коня, АБС,климатик...кво му е простото устройство?Сеат и Шкода са ментетата на Фолксваген,вземи си оригинала.

Колега,2016 година сме,все пак.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 30 май 2016 20:28

Така е,ама въпросния Сеат е 97-ма.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”