Поредната тема посветена на чудене, какво и дали да си купя

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Re: Поредната тема посветена на чудене, какво и дали да си к

Мнениеот H2O » Съб 24 авг 2013 16:45

Още по чудно става,когато се започне с изместване на темата в друга посока!Не ми харсва начина по когато под вола требе да намерим теле :mhihi Комерсиални списания,"добри"журналисти,файтони,S класи...Та колеги,пак прочетете темата на колегата.Вижте на какви години и какъв клас търси,че да започнем отначало.
ПП Термин(кола на старо)е като рибата.Винаги може да се изплъзне :wink Може да е 1г.може и 12г!Та пак опираме до парите.Всеки иска по доброто,нали?И децата го знаят :bowdown

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 24 авг 2013 21:05

Нали твърдеше, че Мерца бил номер едно и най-търсен? Сега какво стана - термини, ала-бала, платени журналисти ... ADAC и те са журналисти сигурно?!
И да - всеки иска най-доброто. За около 10 000 лева покупна цена това трябва да е надежден, качествен и удобен автомобил с приличен разход на гориво и вървене, с поносима поддръжка. Тук изборът за мен зависи изцяло от личните предпочитания на купувача, защото "бейби" Бенц и Голф са тотално различни. Като концепция, имидж, функционалност, задвижване и т.н. Моят избор е ясен от това, което карам, затова съвети в тази насока няма да давам.

С изписаното в по-горните постове мисля стана съвсем ясно, че няма такова понятие автомобил номер едно. Всичко е въпрос на личен избор.

Потребителски аватар
Mr. S. King
Автомобил: Passat
Двигател: TDI 1995-1999

Мнениеот Mr. S. King » Съб 24 авг 2013 21:35

ВАГ-а си е ВАГ, Мерца си е Мерц, Волвото си е Волво- колегата да си избера какво му приляга и какво може да си позволи и да го кара с кеф. Аз му препоръчвам Мерцедеса, въпреки, че още аз самия нямам и винаги ще уважавам Фолксваген, но без фанатически да го изкарвам, че е номер 1, след като по цял свят е ясно, че не е точно така. Пазарна ниша има за всички автомобили, било то нови или не, но марки като Мерцедес просто не задоволяват масовия потребител, като това не ги прави лоши коли, камо ли да ги измести от лидерската им позиция сред хората с високи финансови възможности, които са над теорията- "Моето е най-добото и най-оптималното." Успех с покупката.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 25 авг 2013 8:44

На човек, дето не знае какво иска е много трудно да му се помогне. :no

Последна промяна от stefan4o на Нед 25 авг 2013 13:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 25 авг 2013 9:22

Да допълня,че всички тези класации са до мах.6-7 годишни автомобили!Пак повтарям,говорим за 10+години.Там класацията и журналистите сме ние!Нещо май не можем да се разберем?При мен всичко е наблюдения с опита,който имам.Няма начин Мецан С,Е да е идеалната кола за 10+ години!Все пак си остава много добър избор за кола на старо!Стига да имаш финансова възможност!
За ремонтите един Голф4-5 съм сигурен,че ще ти създаде доста повече проблеми от една С класа!
ПП Всеки си знае!На някой и една Микра им е достатъчна.И един доста безпроблемен автомобил!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 26 авг 2013 7:59

Е добре де, как може да си сигурен в такова нещо?
Нали все пак говорите са секънд хенд коли?!
От кола до кола има огромна разлика, била тя една марка и модел...
Тук повечето мнения са на база карал/возил се/комшията ми каза... не може да се категоризира един или друг модел автомобил на базата на такива впечатления...

п.п. На микрата какво и е? Че търся точно такава :)

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 26 авг 2013 8:13

Микрата е удобен ,градски автомобил.
Лично за мен - приятен външен вид , различен интериор , забавно табло , сравнително модерен агрегат ,който е достъпен за газифициране , еластичен в градски условия.....какво се бъзикате с Микрата незнам... :Mr Green Fun

H2O

ПП Всеки си знае!На някой и една Микра им е достатъчна

Още един горд собственик на Бентли във форума... :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 26 авг 2013 8:14

Нищо, какво да и е, говорим за бензинова, перфектна градска кола :biggrin

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 26 авг 2013 13:54

Вчера направих една кратка обиколка през няколко автокъщи, в общи линии като минах през няколко петички, определено си е по - готино от четворката. Както и да е. Направи ми впечатление животното наречено VW Golf Plus (Не се бях сещал даже да погледна за такъв) Отвън на мен лично ми се струват по - грозни, но вътре като влезнеш - кеф, обаче по спецификации, екземплярите от 2005 - а ми се струват малко тромави, с изключение на "проблемния" 140 к.с. дизел. Тътсих повече мнения тук, но не видях голямo разнобразие от такива. Някой да има впечатления от тази кола?

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 26 авг 2013 14:02

AmW имал съм Мерцедес,знам какво е!Имал съм и куп друга железария и тях знам какви са!
ПП Та за Нисан-Микра :wink Това е едно от най добрите изпълнения на Нисан!Това имах в предвид,колеги :mhihi Ако си мислите,че когато се спомене друга марка в този форум,то значи,че някой се бъзика с това,това значи,че сте станали зависими!Аз не искам и не мога да стана зависим от автомобил :mrgreen Някъде из някоя тема бях споменал,че за момента след Голф 4,кола на VW не бих си взел!Много проблеми и един залязващ имидж.Все още медиите подържат формата на марката :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 26 авг 2013 15:32

H2O написа:Някъде из някоя тема бях споменал,че за момента след Голф 4,кола на VW не бих си взел!Много проблеми и един залязващ имидж.Все още медиите подържат формата на марката :th_up

И аз също бях споменал някъде в друга тема за хората, които се оплакват от качеството на VW и то точно през годините на голф 4, Пасат B5 и Пасат 5.5, които са изключително здрави автомобили.

Качеството си е на ниво, просто сте попаднали на умъртвени горублянски екземпляри. icon_idea Казвам го като човек, който от 8 години поддържа Audi A3 (което е 100% еднакво с Голф 4 като техника), а от по-скоро и Golf 4 1.9 TDI 131 к.с. и Passat 5.5 1.9 TDI 131 к.с. (втори такъв, след като другия го откраднаха). Притежавам и Golf 2, 1.8 - 90 к.с., както и служебен Golf 3 1.8 - 90 к.с.

Първо се хвърлят хората на Golf 4 TDI за 3-4000 лв и Пасати 5.5 по 5000 лв и после изведнъж разбираш ли били егати боклуците... :screwy А то някой го карал докато му вземе душата без поддръжка, напарфюмирали го в Горубляне, върнали му 350000 км., за да стане на 138000, боядисали волана, сменили кожата на скоростния лост, изпрали седалките и мокета, леко пръскане на ударите с преливки и АЙДЕ НА ДАЛАВЕРАТА!

И после що има такива отзиви във форумите.... :scare3

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 26 авг 2013 15:32

H2O написа:...

Донякъде имаш право, но знаеш, че от кола до кола разликата е голяма... колкото и банално да звучи.
А за микрата съвсем сериозно питах. В момента търся такава за половинката, но информация за двигатели и за колите като цяло нямам никаква...

Vlad777 написа:...

И аз като човек поддържал доста години характерен за VW модел мога да кажа, че за парите които съм дал за колата и поддръжката и можеше да получа нещо повече. Просто впечатления са ми такива... 1200лв смяна ангренаж + масло и филтри, 1000лв носачи и други подобни сладки ремонти... Не е кой знае какво, но като се има в предвид, че сменях масло всеки месец и сметката излиза доста дебела...
Не се оплаквам, не ме разбирайте погрешно... но когато даваш такива пари за поддръжка на една проста кола то поне бих искал да не ми скърцат пластмасите и вратите да се заключват по нормален начин... а не да се налага да седи отключена пред блок :mhihi

Последна промяна от AmW на Пон 26 авг 2013 15:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 26 авг 2013 15:41

AmW написа:
H2O написа:...

Донякъде имаш право, но знаеш, че от кола до кола разликата е голяма... колкото и банално да звучи.
А за микрата съвсем сериозно питах. В момента търся такава за половинката, но информация за двигатели и за колите като цяло нямам никаква...

http://www.nissanbg.com/forum/viewforum.php?f=37

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 26 авг 2013 16:38

Дискусиите VW vs Mercedes са сладки, но все пак, някой има ли какво да каже за Golf Plus? :redface Иначе с риск да предизвикам война в темата (моля ви се не се карайте и биите като задам този въпрос), та явно дилемата за мотор, ако ще е голф е 1,9 TDI и 1,6 FSI. Чел съм, знам колко струва да оправиш турбо и другите му тем подобни, въпроса ми е колко от вас имат този мотор под капака, и колко от вас са имали или виждали проблемите отнасящо се за него - все пак го според класациите е много здрав мотор, но пък колите в БГ идват с извадена душа. Другото е колко от вас имат 1.6 FSI,какви са ви личните наблюдения от него или от този на свой приятел. И моля ви се за обективни мнения :beer , а не :scare3 И последно пояснение, нито мисля да газифицирам бензина, нито да тунинговам евентуалния дизел.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 26 авг 2013 18:12

gugun4u написа:Дискусиите VW vs Mercedes са сладки, но все пак, някой има ли какво да каже за Golf Plus? :redface Иначе с риск да предизвикам война в темата (моля ви се не се карайте и биите като задам този въпрос), та явно дилемата за мотор, ако ще е голф е 1,9 TDI и 1,6 FSI. Чел съм, знам колко струва да оправиш турбо и другите му тем подобни, въпроса ми е колко от вас имат този мотор под капака, и колко от вас са имали или виждали проблемите отнасящо се за него - все пак го според класациите е много здрав мотор, но пък колите в БГ идват с извадена душа. Другото е колко от вас имат 1.6 FSI,какви са ви личните наблюдения от него или от този на свой приятел. И моля ви се за обективни мнения :beer , а не :scare3 И последно пояснение, нито мисля да газифицирам бензина, нито да тунинговам евентуалния дизел.

Колега ти колко километра навърташ на година, 30-40хил.км. правиш ли годишно?
Колко градско и извън градско горе, долу караш като километри?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”