PASSAT B6 - 2006-2008 - Съвет за покупка!
Re: PASSAT B6 - 2006-2008 - Съвет за покупка!
Бягай от BKP - един приятел с ауди а3 2.0tdi bkp в момента бере грижи.. 

hondacbr написа:Колеги как най-лесно се хваща спукана глава на Passat 6 2.0tdi 140к.с.? Харесах си един екземпляр 2005та и като цяло ми харесва но с тези глави съм малко наплашен! Благодаря!
Цената на цилиндровата глава дори нова е приемлива. Гледай да няма проблеми с ТК, маховик, АСК, че там цените са солидни.....
-
- Автомобил: VW Passat B 6
- Двигател: CBAB 2008
декември 2013 г. си купих Пасат Б6 Вариант с първа регистрация септември 2008 г. и мотор СВАВ на 119 600 км, внос от Торино.
До днешна дата съм минал 24 000 км /за около година и пет месеца/. При купуването го обслужих напълно с ремъци, ролки, филтри, водна помпа и масло от Фолксваген. Да не ме чуе дявола до ден днешен не съм имал никакъв проблем, освен февруари тази година когато започна от дясно да духа не толкова топло от парното /вероянто запушено радиаторче или клапа/. Много съм доволен към момента
До днешна дата съм минал 24 000 км /за около година и пет месеца/. При купуването го обслужих напълно с ремъци, ролки, филтри, водна помпа и масло от Фолксваген. Да не ме чуе дявола до ден днешен не съм имал никакъв проблем, освен февруари тази година когато започна от дясно да духа не толкова топло от парното /вероянто запушено радиаторче или клапа/. Много съм доволен към момента
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
2008 година с този код са комън-рейл при тях няма проблеми с главата
-
да няма проблем, а също така и с масления привод
не знам с кои носачи са - алуминиеви или железни
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
hooligan_sk написа:В гугъл излизат нмерата на моторите и кой какъв е, в момента нямам време да поровя. Но BKP беше точно с пиезо дюзите, които ако не са попаднали в сервизна акция и не са ъпгрейднати могат да ти скъсят живота.
Точно те знам, че са проблемните, но трябва някой да е бил много глупав, че да не ги е сменил миналата година, защото акцията май вече не върви.

Моят е точно BKP и бяха сменени в Порше София Юг миналото лято по сервизната акция, както и привода на маслената помпа (той не по сервизна акция, а по мое искане,ама не в Порше, че там искат мама и тате за смяна на шестограма :)).
Колата няма DPF филтър фабрично. Пасата е вкаран от Дания, в общи линии досега е сменяна една горивна свещ и миналия месец влезе водичка в ЕКУ-то, та ми беше изкарала акъла, но сега всичко е изчистено и хубаво залепено със силикон корпусче на ЕКУ-то. Други проблеми не е имала никакви колата.
И сега ме хвърляте в тъч с тия проблемни глави, а точно за BKP не бях чел по чуждите форуми да са ревали от това, ама може и мой пропуск да е.
Видях ти коментара кои са проблемните версии, но май не мога да проверя. При всички положения трябва да пипа антифриза, ако е пукната главата, предполагам?
Hustle написа:Бягай от BKP - един приятел с ауди а3 2.0tdi bkp в момента бере грижи..
Какво точно?
Pagemakerboy написа:hooligan_sk написа:Hustle написа:Бягай от BKP - един приятел с ауди а3 2.0tdi bkp в момента бере грижи..
Какво точно?
Глава + дюза, за която от Порше му отказват безплатна смяна.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Ако Ауди-то е минало годините нищо чудно да му откаазват смяна.
А на главата какво и е? На колко километра е колата?
А на главата какво и е? На колко километра е колата?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Radoslav Marinov написа:да няма проблем, а също така и с масления привод
Със стоманени носачи е този модел
IRRITATING написа:Със стоманени носачи е този модел
"Стомана" http://drive.bg/index.php?ModelId=18729&cPath=10113_10308&osCsid=h0mcu5dg5gl4m9kb9jr8d5pm26
-
благодаря. това, че са стоманени ме успокоява, че при нас заради водния цикъл са такива ями
не че много ще помогне, но по-добре от алучиниеви
не че много ще помогне, но по-добре от алучиниеви

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”