пасат 155 няма
има
AKN - 150
BDG - 163
BDH/BAU - 180
Passat b5.5 - 2.5 V6 (150hp)
Re: Passat b5.5 - 2.5 V6 (150hp)
Здравейте колеги,
От 3 дни съм собственик на подобен автомобил. Автомобила е закупен нов от БГ обслужван само в фирмени сервизи и всички ремонти са доказани, още повече че го купувам от приятел, който ми е споделял кога какво си сменя дълго преди и двамата да знаем,че аз ще съм новия му собственик. Всички ремъци ролки и т.н + съединител са сменени преди 50 хил км. още повече,че и неговия механик ми е познат и няма как и двамата да крият нещо. Колата е уникално стегната,а 190 хил км-ра и при все че си е карана тук няма никакви тракания по ходова част,двигател или трансмисия..........засега.
Та на въпроса.......Другите ми автомобили са - Навара 2,5 - 170 к.с и Х-трейл 2,0 150 кс. Та имам чувството,че и при двата двигателя мощността е е по добре разпределена през целия диапазон на оборотите и турбо дупка почти не се усеща. Другото което забелязвам,че че 6-ка иска малко повечко обороти за да тръгне да ускорява за разлика от Наварата.
Разбутах си борд компютър, но сега първо ще прочета книжката преди да Ви питам глупави въпроси
Искам да знам, на какво да обърна внимание на механика ми да огледа, освен вече добре известни валове, кобилички, филтър картерни газове и т.н ако някой знае някой слаби места на които да се обърне по осторожно внимание да помогне. Имам и всеобщия проблем със задната чистачка. Също да ми препоръчате марки за тампони на двигател и скоростна кутия.
Утре ще кача и снимки, това е засега...........тепърва ще ви задавам въпроси по колата
От 3 дни съм собственик на подобен автомобил. Автомобила е закупен нов от БГ обслужван само в фирмени сервизи и всички ремонти са доказани, още повече че го купувам от приятел, който ми е споделял кога какво си сменя дълго преди и двамата да знаем,че аз ще съм новия му собственик. Всички ремъци ролки и т.н + съединител са сменени преди 50 хил км. още повече,че и неговия механик ми е познат и няма как и двамата да крият нещо. Колата е уникално стегната,а 190 хил км-ра и при все че си е карана тук няма никакви тракания по ходова част,двигател или трансмисия..........засега.
Та на въпроса.......Другите ми автомобили са - Навара 2,5 - 170 к.с и Х-трейл 2,0 150 кс. Та имам чувството,че и при двата двигателя мощността е е по добре разпределена през целия диапазон на оборотите и турбо дупка почти не се усеща. Другото което забелязвам,че че 6-ка иска малко повечко обороти за да тръгне да ускорява за разлика от Наварата.
Разбутах си борд компютър, но сега първо ще прочета книжката преди да Ви питам глупави въпроси
Искам да знам, на какво да обърна внимание на механика ми да огледа, освен вече добре известни валове, кобилички, филтър картерни газове и т.н ако някой знае някой слаби места на които да се обърне по осторожно внимание да помогне. Имам и всеобщия проблем със задната чистачка. Също да ми препоръчате марки за тампони на двигател и скоростна кутия.
Утре ще кача и снимки, това е засега...........тепърва ще ви задавам въпроси по колата
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Здравей, разгледай този раздел, който е за поддръжка и технически проблеми:
http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=24
Темата е разделена след покупката на колегата:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=433265
http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=24
Темата е разделена след покупката на колегата:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=433265
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
2.5 TDI V6 155 коня мотора се монтира на А4/В6/,A6/C5/ и Skoda Superb първо поколение.
Задвижването е предно,кутии:6-степенна ръчна и мултитроник автоматична.
Проблемна помпа/ГНП/-VP44,монтирана в маса автомобили,основно електрически заминава.
Умна дюза.
Разпределителни валове,може да има проблем.
Ако е мултитроник,поради големият въртящ момент и многото изминати километри,може да има проблем.
Капаци на главите,като всяко V6.
Задвижването е предно,кутии:6-степенна ръчна и мултитроник автоматична.
Проблемна помпа/ГНП/-VP44,монтирана в маса автомобили,основно електрически заминава.
Умна дюза.
Разпределителни валове,може да има проблем.
Ако е мултитроник,поради големият въртящ момент и многото изминати километри,може да има проблем.
Капаци на главите,като всяко V6.
едно уточнение, автоматичните скорости при Шкодата с тоя двигател са типтроник с 5 предавки (по-здравата автоматика, но с по-висок разход), а не мултитроник.
- embata_VW
- Автомобил: VW Passat b5.5
- Двигател: 2.5 V6
Вчера сменях маслата и филтрите, но реших да сменя и гарнитура на капака на клапаните (2 бр.) Видях ме с майсторите валовете и са като НОВИИИИ няма никакво износване! Наистина много се радвам,че закупих тази кола!

браво, попаднал си на читава бройка, и за да остане така ВИНАГИ сипвай само и единствено маслото, което препоръчва производителя, а не разни хора.
винаги карай с хубава нафта (не прави експерименти с непроверно гориво или био дизел), за да не ти се скапе помпата, сменяй горивен филтър навреме и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО предварително обезвъздушаване. Помпата гори от зор.
Общо взето агрегата не е дефектен, а е малко по-капризен към правилно обслужване и експлоатация, както и помпата.
Моята я продадох на 300к реални с перфектни валове, кобилици и автоматик, ама беше голяма борба :)
А и повечето проблеми, които имах с това-онова, си бяха по моя вина поради някои от горните проблеми.
- embata_VW
- Автомобил: VW Passat b5.5
- Двигател: 2.5 V6

Много се радвам,че съм попаднал на читава бройка,а и за напред ще е в добро състояние понеже, аз си държа на колата

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”