Избор на лек автомобил съвети?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на лек автомобил съвети?
Колата ще се вземе от автокъща, държи я един мои познат. Надявам се, че няма да ме прецака. Ако трябва ще дам 3500 лв. само и само после да си нямам проблеми с колата. Иначе за по-горния въпрос ще ми отговорите ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно по притесненията за документите - зависи как ще се купува колата. Ако е от човек от същия окръг и колата си е с български номера - няма нужда от пререгистрация, даже и от чужда област да е пак мисля , че не е задължително (само че е добре , че повече ги крадат ако са "чуджи" ) , иначе ако е нов внос с транзитни номера се ходи в кат , чака се по-големи опашки с часове (поне така беше в Бургас като си купувах аз колата) , а вече застраховка, данък - щом питаш за тези неща всъщност колата явно тепърва ще влиза в експлоатация - ами всичко ще ти кажат - проверяваш за гражданската къде е най-изгодно и там правите застраховка, относно данъка - в общината ще се плаща , там ще ти кажат колко ще е. Прехвърлянето се прави при нотариус , който всъщност гарантира покупко-продажбата, ще се разберете с продавача за чия сметка ще е това и така... всичко , което не ти е ясно - се случва в самия процес на покупко-продажбата и с питане. Лошото е , че много чакане има и те размотават от гише на гише (говоря за преди години , не знам сега дали се е променило това )
-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно по притесненията за документите - зависи как ще се купува колата. Ако е от човек от същия окръг и колата си е с български номера - няма нужда от пререгистрация, даже и от чужда област да е пак мисля , че не е задължително (само че е добре , че повече ги крадат ако са "чуджи" ) , иначе ако е нов внос с транзитни номера се ходи в кат , чака се по-големи опашки с часове (поне така беше в Бургас като си купувах аз колата) , а вече застраховка, данък - щом питаш за тези неща всъщност колата явно тепърва ще влиза в експлоатация - ами всичко ще ти кажат - проверяваш за гражданската къде е най-изгодно и там правите застраховка, относно данъка - в общината ще се плаща , там ще ти кажат колко ще е. Прехвърлянето се прави при нотариус , който всъщност гарантира покупко-продажбата, ще се разберете с продавача за чия сметка ще е това и така... всичко , което не ти е ясно - се случва в самия процес на покупко-продажбата и с питане. Лошото е , че много чакане има и те размотават от гише на гише (говоря за преди години , не знам сега дали се е променило това )
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще се купува от автокъща!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Все пак не си мисли , че няма да имаш никакви проблеми с колата - възможно е да се появят някои неща за оправяне , за обслужване - което НЕ значи , че колата е лоша! Просто това е като неписан закон - купиш ли кола втора ръка , винаги трябва да си предвидил малко повечко пари , над тези които си дал първоначално - да речем за 3500 лв ако ти е колата - поне една хилядарка да имаш за всеки случай или поне за важни консумативи - като смяна на всички течности и ангренажен ремък и ролки и тем подобни неща, както и документи - данъци, застраховки ... - освен ако наистина имаш пълня вяра на продавача и той те убеди че наистина е обслужена скоро, поне от там да спестиш. Но и това да не те плаши толкова , защото когато човек има желание , а и подкрепа все пак от някой - нещата се случват , аз се влюбих в моя голф навремето...бях лапе на 22 години с несигурна работа , имах 2500 лв на куп , а колата ми 3500 - че и при мен беше познат човек , че го измолих 1000 лв да му ги платя след 1 година ... че всичките пари си дадох за кола , даже не ми стигнаха ...имах да давам , че и след 1 месец и леко птп направих - и там отидоха около 400 лв и влязах яко вътре и така затънах ... ама се оправих , платих си я точно както бях обещал на човека и му дадох дължимите 1000 лв чак на другата година. А междувременно още преди да ми я прехвърли на мен бях загубил и големия талон и познай! Наложи се да си сменям номерата още веднъж в кат и изобщо само аз си знам през какво съм минал... така че си отваряй очите на 4 и си пази документите, че аз се бях вкарал в големи филми с този мой голф преди 10 години... ама мерака си е мерак , знам какво е , сън не те хваща от кеф
. И знаеш ли , че после стария талон, който уж бях изгубил се появи от нищото ... и в момента имам 2 големи талона на голфа , като единия е невалиден - но хубавото е че след лекото птп се случи така , че си и смених номера , стария ми номер започваше с 13 и наистина не ми вървеше , от както го смених номера нямам проблеми толкова мн години ...че чак някой път си мисли дали няма някаква истина в това фатално 13...
п.с. съжалявам ако отговора ми за документите и прехвърлянето не те устройват , но отдавна беше времето когато аз си взимах колата и нямам конкретни спомени, а явно другите колеги спят вече, не се притеснявай - те си знаят работата продавачите , нотариусите , каквото не ти е ясно питаш и така

п.с. съжалявам ако отговора ми за документите и прехвърлянето не те устройват , но отдавна беше времето когато аз си взимах колата и нямам конкретни спомени, а явно другите колеги спят вече, не се притеснявай - те си знаят работата продавачите , нотариусите , каквото не ти е ясно питаш и така
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Polo6R написа:Колега, преди да правите такива елементарни нападки, първо се научете да пишете грамотно, уж сте модератор- не ви отива на имиджа.
1. Отваряме мобиле.бг и търсим VW Passat от 2000 до 2000 г. Сортираме по цена. Получаваме 115 резултата - 6 страници:
http://www.mobile.bg/89hv8p
2. Махаме първата и последната страница от резултатите, за да се отървем от бараките и неразумно надценените екземпляри и получаваме, че тези коли вървят между 3300 и 5200 лв или СРЕДНО 4250 лв

Всъщност от 115 автомобила, които се продават в момента (Пасат 2000 г.), до 3000 лв са само 10, половината от тях стават само за части, а другата половина са гробници.
Дефакто ако има нещо елементарно в темата, то това е следното изказване:
Polo6R написа:Много са, такъв пасат върви между 2700-3000лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Окей, кои мотор да гледам да купя. Тъй като ще докарат следните;
Пасат 1.9 тди 90 к.с. 5 скорости / 1.9 тди 90 к.с. 6 скорости "ръчка"
Пасат 1.9 тди 110 к.с. 5 скорости / 1.9 тди 110 кс. 6 скорости "ръчка"
След 40 мин. пристигат колите, ако е възможно до 13;20 ч. да ми кажете кои мотор да взема.
Пасат 1.9 тди 90 к.с. 5 скорости / 1.9 тди 90 к.с. 6 скорости "ръчка"
Пасат 1.9 тди 110 к.с. 5 скорости / 1.9 тди 110 кс. 6 скорости "ръчка"
След 40 мин. пристигат колите, ако е възможно до 13;20 ч. да ми кажете кои мотор да взема.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
jorkata944 написа:1.9 тди 90 к.с. 6 скорости "ръчка"
Б5 нямат такиваjorkata944 написа: 1.9 тди 110 кс. 6 скорости "ръчка"

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Който е на по-малко стотин хиляди - него купи. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
според мен с по-малкото коне е по-добре, защото: 1-во - двигателя би се издухал по-трудно , отколкото ако е наблъскан с повече коне, 2-ро: данъка скача драстично над 100 коня , 3-то - може би ще е и с една идея по-икономична като разход на гориво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добър вечер, взех си Пасата 90 к.с. дизел 5 скорости всичко изглежда засега отлично. Закарахме го на канал, всичко отдоло изглежда здраво/стегнато. Сега я паркирах пред блока, още няма нито номера, нищо днеска пред КАТ беше някаква лудница. Ще пробваме утре да я регистрираме. Цената беше 3500 лв. пробвахме да свалим, но без голям успех само с 100 лв.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Честито и внимавай да не ти я откраднат тази нощ!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Честито и я пази по-зорко докато е без регистационни табели, че стават обект на кражби. Мисля , че избора е чудесен , оптимален вариант , в който хем имаш един стабилен автомобил на пътя - седан, доста комфортен и надежден,сравнително икономичен , от друга страна не е толкова скъп , остава да си късметлия и да нямаш някакви сериозни ремонти по него.
.

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Честито и от мен
Само бензин , пардон, нафта да вижда !

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви, утре след като всичко приключи ще кача няколко снимки. Иначе говорих с баща ми, той каза да ни изкара 2-3 години, след това ще се мисли за по-нов автомобил. Все пак още съм нов шофьор, книжката ми е само от 2 години :) Тази вечер ще го наглеждам, че мен също ме е страх, ако трябва ши спЪ в колата :D
П.п. Прехвърлянето го поех аз, излезе ми близо 200 лв. Мисля, че ще е по-добре колата да е на името на баща ми, че той има доста голям стаж зад волана, тогава ще плащаме по-малко би трябвало?
П.п. Прехвърлянето го поех аз, излезе ми близо 200 лв. Мисля, че ще е по-добре колата да е на името на баща ми, че той има доста голям стаж зад волана, тогава ще плащаме по-малко би трябвало?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”