Закупуване на GolF 4 Variant Бензин
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Re: Закупуване на GolF 4 Variant Бензин
Колеги,
гледам, че има примерно 2.0 двигател с 3 кода на двигателя, после 1.8 пак еди колко си кода. Обаче всичките са с еднакви технически възможности. Какво налага пускането на такива как да го напиша "подробни модификации". Не знам дали има друг автомобилен производител, който да използва такава схема освен ВАГ. Просто не ми е ясно на мен.
гледам, че има примерно 2.0 двигател с 3 кода на двигателя, после 1.8 пак еди колко си кода. Обаче всичките са с еднакви технически възможности. Какво налага пускането на такива как да го напиша "подробни модификации". Не знам дали има друг автомобилен производител, който да използва такава схема освен ВАГ. Просто не ми е ясно на мен.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
За код на двигателя ли става въпрос ?
- donMaranzano
predat0r написа:За код на двигателя ли става въпрос ?
Да колега.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
То и два двигателя с еднакъв код, няма гаранция че са еднакви. За пример по-старите версии на 1.8 125к.с. AGN са с метален всмукателен колектор, по-късните версии са с пластмасов. Едните са с хидравличен обтегач на ангренажната верига, другите с електрически.
Предполагам че разликата при кодовете идва от там, с компоненти от кой подизпълнител е оборудван двигателя. За пример, при 2.0тди двигателите с дюзи Bosch са с различни кодове от тези с дюзи Siemens.
Предполагам че разликата при кодовете идва от там, с компоненти от кой подизпълнител е оборудван двигателя. За пример, при 2.0тди двигателите с дюзи Bosch са с различни кодове от тези с дюзи Siemens.
- donMaranzano
Има ли Голф 4 комби 1.8 без 4 по 4?
- predat0r
Защо пък да няма. Какво те кара да мислиш,че няма ?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се, че има но не се срещат (внасят) толкова много в БГ, защото малко хора купуват комби по ред причини.
Ако още не си избрал кола, не знам какво чакаш. Ако си набелязал някоя пускай линк да я видят колегите и да ти кажат, дали става или не.
Ако още не си избрал кола, не знам какво чакаш. Ако си набелязал някоя пускай линк да я видят колегите и да ти кажат, дали става или не.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
anonym0us написа:Както каза колегата zfa159, най-често горят перките (виско съединителите) и няма как да разбереш ако не отвориш капака и работи климатика/троника и видиш, че дадената перка не работи за да охлажда компресора. Това няма как да го усетиш, защото климатроника си работи и си охлажда но само той си знае как се мъчи и така докато разбереш какво става, си изгорял с един компресор. Ако всичко е наред по колата (климатика/троника) всичко си работи не би трябвало да имаш проблем.
1.Съмнявам се да го е написал точно той!Голф,Бора,Толедо,Октавиа нямат вископерки.
2.Охлаждат фреона в климатичния радиатор,иначе налягането се вдига критично,и това е причина компресора да почине.

- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Кво значи вископерка? Ако се визира перката на кондензора, кой е тоя климатик дето няма такава? Бора и голф си имат перки.
И как може авто климатик да охлажда фреона на друго място освен в кондензора(кл. радиатор)?
Перката се активира с активирането на компресора. Именно компресора е който вдига налягането, а не перката.
И как може авто климатик да охлажда фреона на друго място освен в кондензора(кл. радиатор)?
Перката се активира с активирането на компресора. Именно компресора е който вдига налягането, а не перката.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:anonym0us написа:Както каза колегата zfa159, най-често горят перките (виско съединителите) и няма как да разбереш ако не отвориш капака и работи климатика/троника и видиш, че дадената перка не работи за да охлажда компресора.
1.Съмнявам се да го е написал точно той!Голф,Бора,Толедо,Октавиа нямат вископерки.
2.Охлаждат фреона в климатичния радиатор,иначе налягането се вдига критично,и това е причина компресора да почине.
zfa159 написа:Електрическата е по-малката (лявата като си срещу колата).Другата е на виско-съединител и е нормално да се върти винаги, когто двигателя работи.
Малката тръгва заедно с компресора.
Виждам, че караш Шкода, когато се позатопли времето си пусни климатроника/климатика и отвори предния капак! Сложи ръката далече зад малката перка и усети как духа точно към компресора на климатика.
Ам по-горе цитирах част от поста на колегата. Но не ми се спори с теб, излишно е! Явно имаш санитарен ден, и си почистваш клавиатурата от прахоляка.
- donMaranzano
anonym0us написа:Разбира се, че има но не се срещат (внасят) толкова много в БГ, защото малко хора купуват комби по ред причини.
Защото никъде по техническите сайтове няма ГОЛФ 4 с двигател 1.8 125 коня. Колеги гледам, оглеждам се бях в Пловдив да видя 2 коли. Какво да ви кажа? Опитаха се да ме излъжат първо колата нямаше ESP, по телефона ми казаха, че има. Като отидох на място викам къде е ESP. "Ти пък какъв шофьор си ако разчиташ на техниката, не ти трябва кола с ESP много се развалят". Не съм попаднал на нещо читаво с мойте изисквания, за да се налага да пускам в сайта. Сега водя преговори с двама 2шваби да ми пуснат колата до България по автовоз. Едният каза, че ще провери и ще ми пише. В понеделник ще видя плащането как седи с акредатив. В България хората са мошеници на 100%, може да има читави продавачи, но аз такива не съм видял.
Последна промяна от donMaranzano на Нед 11 яну 2015 14:09, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
anonym0us написа:
Понякога е хубаво да си попрочел,видял,поправил,ако щеш,някой неща преди да пишеш нещо.
Написаното от zfa 159 се отнася за Пасат В5,В5.5,Ауди А4.
Голф 4,Бора,Октавиа,Толедо имат две електрически перки.Да,при пускането на климатик,климатроник се пускат и двете.
Ако е много горещо,буквално след секунди тръгва и втората степен.
И не виждам как въздуха,засмукан от перките,вече нагрят от охлаждането на климатичния и водния радиатор ще охлади компресора.
- donMaranzano
Колеги тези голфове, защо нямат 3 подглавник на задната седалка?
- predat0r
Така са преценили инжинерите 

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
И определено им е най-сериозния недостатък.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”