Ти колко Легасита кара и подържа преди на напишеш мнението си?
Или не е нужно да си притежавал даден автомобил за да изразиш мнението си за него, достатъчно е да напишеш какво си чул на спирката докато си чакал рейса!?

Избор на първи семеен автомобил
Re: Избор на първи семеен автомобил
Хайде момчета ;) не се карайте заради мен, идеята на темата е да ми помогнете с избора, а не да се направи поредната спам дискусия ...
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
tdi fen написа:субару е по-зле от паста двигателите харчат много и са почти непригодни за газ а ламарината много гние а обслужването им е много скъпо,но моят съвет е щом се спрял на пасат 5.5 да обмисли и дизеловия вариант с 131 кс
колко Субарута си имал и обслужвал, че даваш такива мнения ?
по добре извърши действието от аватара ти, за освежаване един вид

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Това сигурно ли е ? Щото имам френд, силно мои човек , има сервиз за монтаж на чесън по коли . Преди време бях яко залитнал към Субару , та той ми спомена че вече е сложил на няколко такива газови , хората предоволни били и не е имало оплаквания . После ми изпадна едно куатро А4 с АФН и купих него .tdi fen написа:са почти непригодни за газ
За мен Субару с боксер/бензин е еталон в класа леки автомобили с 4х4 . Имат и демултипликатор ( комбита само, мисля ) , а това е прекрасна екстра ( за мен примерно ) . Разбира се има си тънкости , специфични неща , поддръжка и т.н.. То като се замислиш и масата коли след 2000-2001 също не са по-различни .
А за ръждата- не са ли от 2000-та напълно поцинковани ? Така ми остана в акъла , като си търсех и затова гледах нещо към 2005-06 година да е
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Газифицира се без проблем, и според мен е перфектен семеен автомобил, eдинствения проблем е че предлагането му като кола втора ръка в БГ е доста оскъдно и избора е почти никакъв!
Варианта за намиране на добър автомобил е да се търси в чужбина, има опции за докарване на кола от там но това е друга тема.
Варианта за намиране на добър автомобил е да се търси в чужбина, има опции за докарване на кола от там но това е друга тема.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Ето ти малко помощ за избора
Незнам дали са дизел или бензин, но изглеждат страхотно, аз самия искам да докарам колата си до този вид без големите джанти и ниското окачване. За тях още се двоумя и за сега няма да ги променям.
https://www.youtube.com/watch?v=iZiZwm9dn-c
https://www.youtube.com/watch?v=ezKfGl_5EOk

Незнам дали са дизел или бензин, но изглеждат страхотно, аз самия искам да докарам колата си до този вид без големите джанти и ниското окачване. За тях още се двоумя и за сега няма да ги променям.
https://www.youtube.com/watch?v=iZiZwm9dn-c
https://www.youtube.com/watch?v=ezKfGl_5EOk
Последна промяна от betaserk на Пон 23 фев 2015 13:49, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега за семеен автомобил до колкото разбрах си изключил варианта за ван, защо? Ако има опция за ван аз мисля, че Touran е един доста добър избор (мисля да се насоча към него). Като втори вариант Зафира, Корола версо, Форд C-max. Аз лично в момента съм пред дилема също. Имам Голф 5,2007г., 71000км реални. В много добро състояние е и ми е свиден, но за семейна кола е малко малка. Комбито също е вариант, но нз мисля, че е по грозничко от вана. Този Пасат 5.5, който си харесал седана апетитен е да на тези км и става за газ, но ще ти дойде малък според мен. Седана не е за семеен автомобил. Имах Бмв е36, седан хем тогава бях с 1 дете ми не е удобно. Зимната количка съм я качвал на предната седалка понеже не влиза в багажника. Бях и на бензин, нямах бутилка в багажника. С бутилката багажника става съвсем малък и неудобен.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Е, стига де, ние като сме изгледани с жигули, зазки (с 2 врати) и без памперси, да не би да не сме хора, а?
Пускат се седалки, товари се багаж и така. Все пак мисля, че комбито ще е много по-практично за семейна кола.
Пускат се седалки, товари се багаж и така. Все пак мисля, че комбито ще е много по-практично за семейна кола.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
forski написа:Газифицира се без проблем, и според мен е перфектен семеен автомобил.....
абсолютно вярно твърдение !

и не е никакъв проблем нито частите, нито обслужването
трябва да се обърне внимание на "горски" Forester или Outback
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега НарКол, така е прав си, но все пак вече са други времена и има човек каво да избира. Комбито върши работа за семеен автомобил ако е с до 2 деца. Аз от скоро съм с 3 и например като сме всичките, срещна някой и не мога го качи. Затова по добрия вариант е ван (отделно и външния вид по ми харесва спрямо на комбито външния вид).
Колега Class, спря ли се на нещо или вече си купил автомобил?
Колега Class, спря ли се на нещо или вече си купил автомобил?
Спрях се, но утре ще ходя на оглед на този Пасат, който е уж почти нов. Направо се чудя какво да му тествам и да гледам... От една гледна точка това са много пари за тази 13 годишна кола, но от друга възможно е да ме възнагради .. Останалите му братя по автокъщите и "моргите" са с малко по-евтини (около 2000 лв + / -), но дали пък тези скрити дефекти при тях няма да излезнат повече... Моделите след 2004 са повечето комби/дизел, а аз си търся да е бензин и да си слагам след това газ, а и не ми се кара комби, разликата между седана и комбито е пространството във височина (има и малко повече място в комбито заради багажника, но е много малко), та и затова смятам, че все още ще има място за 1 дете и 2 куфара. Като знам, че преди години цяло семейство се събираше в голф 2... и нямаха проблеми, не знам къде можем да мрънкаме.
Кажете - какво според вас може да наблегна при огледа. Също така през това изминало време освен гумите, друго старее ли чак толкова много?
Кажете - какво според вас може да наблегна при огледа. Също така през това изминало време освен гумите, друго старее ли чак толкова много?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Class написа:Спрях се, но утре ще ходя на оглед на този Пасат
На кой Пасат ще ходиш на оглед

- xpl0d`
- Автомобил: VW Passat B7 DSG
- Двигател: CFFB 2011
Тази кола нещо не е както трябва, по принцип около 04та год, започват да слагат мигачите в огледалата, а тази е 02'.. колега според мен изобщо не си заслужава за тези пари, няма задни ел.стъкла, подлакътник, борд комп.. и отделно, че е 2002 год. За тези пари ще си намериш с фул екстри от този модел.
Как разбра за бордовия компютър, може ли да ми кажеш за мигачите по точно? Затова и пиша в този форум, възможно е да е някаква сглобка.. имаше 1 мнение по-горе, че колата е удряна заради голямото пространство, дали е така според вас?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”