Избор на първи семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Избор на първи семеен автомобил

Мнениеот forski » Нед 22 фев 2015 19:20

Ти колко Легасита кара и подържа преди на напишеш мнението си?
Или не е нужно да си притежавал даден автомобил за да изразиш мнението си за него, достатъчно е да напишеш какво си чул на спирката докато си чакал рейса!?

Class
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Class » Нед 22 фев 2015 20:09

Хайде момчета ;) не се карайте заради мен, идеята на темата е да ми помогнете с избора, а не да се направи поредната спам дискусия ...

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 22 фев 2015 21:45

tdi fen написа:субару е по-зле от паста двигателите харчат много и са почти непригодни за газ а ламарината много гние а обслужването им е много скъпо,но моят съвет е щом се спрял на пасат 5.5 да обмисли и дизеловия вариант с 131 кс

колко Субарута си имал и обслужвал, че даваш такива мнения ?
по добре извърши действието от аватара ти, за освежаване един вид :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 22 фев 2015 23:29

tdi fen написа:са почти непригодни за газ
Това сигурно ли е ? Щото имам френд, силно мои човек , има сервиз за монтаж на чесън по коли . Преди време бях яко залитнал към Субару , та той ми спомена че вече е сложил на няколко такива газови , хората предоволни били и не е имало оплаквания . После ми изпадна едно куатро А4 с АФН и купих него .
За мен Субару с боксер/бензин е еталон в класа леки автомобили с 4х4 . Имат и демултипликатор ( комбита само, мисля ) , а това е прекрасна екстра ( за мен примерно ) . Разбира се има си тънкости , специфични неща , поддръжка и т.н.. То като се замислиш и масата коли след 2000-2001 също не са по-различни .
А за ръждата- не са ли от 2000-та напълно поцинковани ? Така ми остана в акъла , като си търсех и затова гледах нещо към 2005-06 година да е

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 23 фев 2015 12:03

Газифицира се без проблем, и според мен е перфектен семеен автомобил, eдинствения проблем е че предлагането му като кола втора ръка в БГ е доста оскъдно и избора е почти никакъв!
Варианта за намиране на добър автомобил е да се търси в чужбина, има опции за докарване на кола от там но това е друга тема.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пон 23 фев 2015 13:25

Ето ти малко помощ за избора :c020
Незнам дали са дизел или бензин, но изглеждат страхотно, аз самия искам да докарам колата си до този вид без големите джанти и ниското окачване. За тях още се двоумя и за сега няма да ги променям.

https://www.youtube.com/watch?v=iZiZwm9dn-c

https://www.youtube.com/watch?v=ezKfGl_5EOk

Последна промяна от betaserk на Пон 23 фев 2015 13:49, променено общо 2 пъти.

miro_5195
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_5195 » Пон 23 фев 2015 13:35

Колега за семеен автомобил до колкото разбрах си изключил варианта за ван, защо? Ако има опция за ван аз мисля, че Touran е един доста добър избор (мисля да се насоча към него). Като втори вариант Зафира, Корола версо, Форд C-max. Аз лично в момента съм пред дилема също. Имам Голф 5,2007г., 71000км реални. В много добро състояние е и ми е свиден, но за семейна кола е малко малка. Комбито също е вариант, но нз мисля, че е по грозничко от вана. Този Пасат 5.5, който си харесал седана апетитен е да на тези км и става за газ, но ще ти дойде малък според мен. Седана не е за семеен автомобил. Имах Бмв е36, седан хем тогава бях с 1 дете ми не е удобно. Зимната количка съм я качвал на предната седалка понеже не влиза в багажника. Бях и на бензин, нямах бутилка в багажника. С бутилката багажника става съвсем малък и неудобен.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пон 23 фев 2015 17:16

Е, стига де, ние като сме изгледани с жигули, зазки (с 2 врати) и без памперси, да не би да не сме хора, а?
Пускат се седалки, товари се багаж и така. Все пак мисля, че комбито ще е много по-практично за семейна кола.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пон 23 фев 2015 19:43

forski написа:Газифицира се без проблем, и според мен е перфектен семеен автомобил.....

абсолютно вярно твърдение ! :th_up
и не е никакъв проблем нито частите, нито обслужването
трябва да се обърне внимание на "горски" Forester или Outback

miro_5195
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro_5195 » Сря 25 фев 2015 8:34

Колега НарКол, така е прав си, но все пак вече са други времена и има човек каво да избира. Комбито върши работа за семеен автомобил ако е с до 2 деца. Аз от скоро съм с 3 и например като сме всичките, срещна някой и не мога го качи. Затова по добрия вариант е ван (отделно и външния вид по ми харесва спрямо на комбито външния вид).
Колега Class, спря ли се на нещо или вече си купил автомобил?

Class
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Class » Сря 25 фев 2015 18:24

Спрях се, но утре ще ходя на оглед на този Пасат, който е уж почти нов. Направо се чудя какво да му тествам и да гледам... От една гледна точка това са много пари за тази 13 годишна кола, но от друга възможно е да ме възнагради .. Останалите му братя по автокъщите и "моргите" са с малко по-евтини (около 2000 лв + / -), но дали пък тези скрити дефекти при тях няма да излезнат повече... Моделите след 2004 са повечето комби/дизел, а аз си търся да е бензин и да си слагам след това газ, а и не ми се кара комби, разликата между седана и комбито е пространството във височина (има и малко повече място в комбито заради багажника, но е много малко), та и затова смятам, че все още ще има място за 1 дете и 2 куфара. Като знам, че преди години цяло семейство се събираше в голф 2... и нямаха проблеми, не знам къде можем да мрънкаме.

Кажете - какво според вас може да наблегна при огледа. Също така през това изминало време освен гумите, друго старее ли чак толкова много?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 25 фев 2015 19:26

Class написа:Спрях се, но утре ще ходя на оглед на този Пасат

На кой Пасат ще ходиш на оглед :question

Class
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Class » Сря 25 фев 2015 20:17

Потребителски аватар
xpl0d`
Автомобил: VW Passat B7 DSG
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот xpl0d` » Сря 25 фев 2015 21:19

Тази кола нещо не е както трябва, по принцип около 04та год, започват да слагат мигачите в огледалата, а тази е 02'.. колега според мен изобщо не си заслужава за тези пари, няма задни ел.стъкла, подлакътник, борд комп.. и отделно, че е 2002 год. За тези пари ще си намериш с фул екстри от този модел.

Class
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Class » Сря 25 фев 2015 21:22

Как разбра за бордовия компютър, може ли да ми кажеш за мигачите по точно? Затова и пиша в този форум, възможно е да е някаква сглобка.. имаше 1 мнение по-горе, че колата е удряна заради голямото пространство, дали е така според вас?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”