Аааа, не разбирам затова се съветвам с вас, че да не се мина с 500 лв. Без това мисля, че няма да ми стигнат за регистрацията, затова предпочитам да махнат катализатора, но поне с 500 лв. ще ми излезе по-евтина.
Това е колата;

Автомобил до 4000 лв.?
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Re: Автомобил до 4000 лв.?
muns61 написа:Я дай снимка на тая златна кола, дето до онзи ден е била по сервизите, за да я докарат във вид удобен за логаритмуване!
300 километра до смяня на маслото, смях на стадиона!Италианото не е сменял маслото последните няколко години, да не е луд за кола, дето ще я хвърля на джамбазите.
Извинявам се, маслото трябвало да й се смени след 3000 км , а не след 300 км. Но за по-сигурно аз ще си я обслужа от-до
Да не свали цялата генерация за 500лв... :)
Кажи му 3500 и ти ще му занесеш катализатора после...
Кажи му 3500 и ти ще му занесеш катализатора после...
- Xaxy
Незнам дали ще се съгласи така, но ще опитам, ако не се съгласи какво предлагате?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, не се обиждай, ама от тия сделки, дето ги въртите с джамбазина ми се чини, че кълвеш на бастун
А повечето джамбази са прецакали десетки хора, така че не си мисли, че му дреме на магданоза за тебе дали ще останеш доволен СЛЕД като вече си броил парите за колата.

А повечето джамбази са прецакали десетки хора, така че не си мисли, че му дреме на магданоза за тебе дали ще останеш доволен СЛЕД като вече си броил парите за колата.

- Xaxy
Добре тогава какво да правя, дадох капарото вече. Няма как да си го искам, а вече 4-ти месец си търси подходящата кола, тази ми хареса, но единствено ме притеснява, че цената с катализатора без да го сваля е 4000 лв. , а ако искам да го свали става на 3500 лв. Разберете ме, ясно е, че задавам мега глупавите въпроси, но няма кой да попитам за тези неща. Баща ми разбира много от автомобили, но само от товарни най-вече самосвали, а от леки коли почти си няма хал-хабер. Знае основните неща, но само до там. Повечето се занимава с камиони само.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най вероятно е имал предвид да смени мотора с друг по издухан а не катализатора за 500 лева , вземай я без катализатор ама гледай какво ще свалят от нея и поне да й сложат едно гърне ако може на мястото на катализатора.Катализатор струва не повече от 100-150 лева макс , а джамбазин да се набута такова животно нема.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

-
- Автомобил:
- Двигател:
Работата с тоя пасат за 3500 лева включени в тая цена печалба на джамбаза транспорт и други разходи ми се види че ще има тема после "взех колата и на връщане към къщи се появиха едни облаци отзад ,помогнете"
- Xaxy
С такива коментари, ще ме орочасаш и ще стане някой гаф. Все пак кола и жена трудно се избират. Баща ми разговаряше с човека, аз просто се кефих на колата си. Утре ще го попитам, какво точно му е казал и ще обясня по-подробно. Благодаря,че все още ме търпите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Xaxy написа:С такива коментари, ще ме орочасаш и ще стане някой гаф. Все пак кола и жена трудно се избират. Баща ми разговаряше с човека, аз просто се кефих на колата си. Утре ще го попитам, какво точно му е казал и ще обясня по-подробно. Благодаря,че все още ме търпите.
Колега кола купена за 800-900 евро какво очакваш , при такива коли винаги има за ремонтиране , молиш се да не е много парата за ремонтите , защото при един такъв пасат ако требе да ремонтираш мотор и съединител а там макар че нямам пасат съм сигурен че е демпферен и струва над 1000 лева.Мотора и той си требе парата дюзии турбо бутала и т.н.От вуле заминават от 2000 до 4000 лв само за мотора та стой и гледай.
С две думи тази кола спокойно ще ти стъпи още толкова колкото си дал ако нямаш нужния късмет. А бъди сигурен че тая кола е карана и то много , повечето екземпляри на цена до 1000 евро са си на 300 дори до 500 хиляди.км.
Аз се водя от един принцип и досега вече трета кола само карам без да пипам нещо повече от масла накладки и т.н все консумативи , а той е че не купувам най евтиното а напротив купувам възможно на най малко години и километри кола , разбира се след оглед.
- Xaxy
Еми аз без това нямам никакъв късмет, дано да не се случи нещо фрапиращо, че без това за Пасата изтеглих 2000+ кредит, ако се прецака нещо Господ да ми е на помощ. Благодаря ви :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може пък да имаш късмет , ако това е гледана кола и обслужвана на време , не е прегрявана или оставяна без масло или без да се сменя маслото , независимо че е на 15 години и най вероятно 300+ хиляди.км може да е читава.
Наскоро продадох едно клио 1 96 година което беше като ново но си го гледах и съм го подържал стриктно.Така че не се отчайвай но при такива евтини коли всичко е късмет и дано се разминеш ако има ремонти с възможно най лекото.
И един съвет , внимавай на кого поверяваш колата си за ремонтиране , много внимавай със смяната на ангренажния ремък защото там стават най големите фалове.
Наскоро продадох едно клио 1 96 година което беше като ново но си го гледах и съм го подържал стриктно.Така че не се отчайвай но при такива евтини коли всичко е късмет и дано се разминеш ако има ремонти с възможно най лекото.
И един съвет , внимавай на кого поверяваш колата си за ремонтиране , много внимавай със смяната на ангренажния ремък защото там стават най големите фалове.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм ти чел цялата тема,НО едно не мога да разбера,защо пък точно Пасат си купи?
Той е с много скъпа поддръжка,спрямо Голф4.
Честита да ти е.
Той е с много скъпа поддръжка,спрямо Голф4.
Честита да ти е.

- Xaxy
Благодаря :) Знам, че всичко е до късмет, но аз предимно късмет нямам никакъв не се базикам. Взех си Пасат-а, по-простата причина, че е по-голям от ГолфУ , а също така и от Ауди А4-ката. Колата предимно ще бъде за студент, от моя град ще бъдем тази година 4 момчета в един университет с една и съща специалност, затова исках голяма и удобна кола. В седмицата ще се минават най-малко по 400+ км. Най-вече затова се спрях на Пасат-а, много ми допадаше външния вид на Бора, но за тези пари не намерих нищо. "освен бензинови агрегати".
П.п. Ако под скъпа поддръжка, визираш носачите не са ми голям проблем. Имаме познат, които си разбира от работата, той най-вече ни посъветва да се огледаме за Пасат, цял комплект носачи предни/задни + бамбини "мисля, че така се казваха" , може ми ги намери за под 250 лв.
П.п. Ако под скъпа поддръжка, визираш носачите не са ми голям проблем. Имаме познат, които си разбира от работата, той най-вече ни посъветва да се огледаме за Пасат, цял комплект носачи предни/задни + бамбини "мисля, че така се казваха" , може ми ги намери за под 250 лв.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”