Ако сега трябва да си търся някакво комби, бих се спрял на точно този мотор в купето на Вектра Ц ( и комби да е разбира се )
Мазда 3 2.0 дизел или Фолксваген голф 5 2.0 дизел
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Мазда 3 2.0 дизел или Фолксваген голф 5 2.0 дизел
От двете аз предлагам Опел Астра Х ( Astra H) с 1.9 , 120к.с. и определено Z19DT мотора ( с 8-те клапана дето е) . И тя като другите си има някои ....кусурчета , но на фона на търсените в заглавието...ги слага в малкия си жоб 
Ако сега трябва да си търся някакво комби, бих се спрял на точно този мотор в купето на Вектра Ц ( и комби да е разбира се )
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
на astra h лагера е 500 гроша 
а моето предложение е пежо 207/307

samo_pechka написа:От двете аз предлагам Опел Астра Х ( Astra H) с 1.9 , 120к.с. и определено Z19DT мотора ( с 8-те клапана дето е) . И тя като другите си има някои ....кусурчета , но на фона на търсените в заглавието...ги слага в малкия си жоб
Опел-НИКОГА
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
vinixxx написа:на astra h лагера е 500 гроша
Кой лагер?
А Пежо,точно пък тия модели,мерси.
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Казах ти, ти си от "онези" хора. Които карат Пежо - това е твоята кола. 

-
buhata84
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
Кво се правите на луди,избора между Мазда3 и Голф5 е ясен и на 10 годишно дете.Просто човек като се качи в немска кола се чувства на точното място.Всичко и е там където трябва да бъде,с мисъл за водача.Не като нахвърлените и абсурдни интериори на японски ,френски и италиански возила.Голф5 е много по качествен и стилен автомобил от Мазда3 и е име в този клас наложило се веднага след появата си през 1974г.Никой неможе да измести Голф,той се е доказал през това време.Е,ако парите стигат за Мазда,това е друг въпрос...
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Питай азиатците и американците, дали изобщо знаят за съществуването на голф! Е, може да нямат акъла и на десетгодишни, знам ли...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
agumba написа:Питай азиатците и американците, дали изобщо знаят за съществуването на голф! Е, може да нямат акъла и на десетгодишни, знам ли...
Направо нищо не каза...
В САЩ Голф е икона, няма да повярваш, ама и в Япония има заклети фенове. ФВ там мисля беше най-продаваната вносна марка коли.- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Чак пък икона ... по-скоро е евтина, достъпна и практична кола. Интересните европейски марки там са други.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Явно не сте влизали във вортекс форума на VW, където има американци и канадци, ама си говорите, колкото да не заспите
Хората в САЩ още си ги карат и си им се радват точно, както го правя аз и останалите хора, които разкарваме антики от началото на 80-те и 90-те, а парите, които харчат за аксесоари и редки части няма да ги споменавам изобщо. Като цяло сте доста далече от истината и двамата.
Аз лично съм пращал части за МК2 до Япония.
Хората в САЩ още си ги карат и си им се радват точно, както го правя аз и останалите хора, които разкарваме антики от началото на 80-те и 90-те, а парите, които харчат за аксесоари и редки части няма да ги споменавам изобщо. Като цяло сте доста далече от истината и двамата.Аз лично съм пращал части за МК2 до Япония.
Последна промяна от stefan4o на Съб 12 мар 2016 9:47, променено общо 1 път.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
За автора, голф 5 има 5 звезди по euro ncap, мазда 3 има 4...
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Далеч съм от мисълта, че в Америка и Азия няма голфове, или други ФВ, все пак, живеем в почти глобализиран свят. Въпросът обаче е, какво е процентното съотношение, спрямо Европа? И докато Европа няма 1 млрд население, включая даже и РФ, то Азия е в пъти повече!!
Колкото до Америката, там са хептен бамбашка хора, ако тия канадо-американци са такива ФВ фенове, защо голф не се продава под оригиналното си име? И там процентът не е особено голям, при все, че може да си имат фенклубове!
Колкото до Америката, там са хептен бамбашка хора, ако тия канадо-американци са такива ФВ фенове, защо голф не се продава под оригиналното си име? И там процентът не е особено голям, при все, че може да си имат фенклубове!
buhata84 написа:Кво се правите на луди,избора между Мазда3 и Голф5 е ясен и на 10 годишно дете.Просто човек като се качи в немска кола се чувства на точното място.Всичко и е там където трябва да бъде,с мисъл за водача.Не като нахвърлените и абсурдни интериори на японски ,френски и италиански возила.Голф5 е много по качествен и стилен автомобил от Мазда3 и е име в този клас наложило се веднага след появата си през 1974г.Никой неможе да измести Голф,той се е доказал през това време.Е,ако парите стигат за Мазда,това е друг въпрос...
Аз също харесвам голф,но не смятам,че се правя на луд.Качих се и в двата автомобила,маздата е по-комфортна и стабилна.
И на пассат и на авенсис съм се возил и също разликата е в полза на японката.
Но по авто къщите има значително по-голям немски избор и може да случиш на добър автомобил
toraborat написа:За автора, голф 5 има 5 звезди по euro ncap, мазда 3 има 4...
2-ката остава най-здравата машина от всички,голфове.От 5-та серия има доста оплаквания.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Като ти харесва повече маздата си я купувай тогава и да се свършват тия спорове тука-естествено че в тоя форум ще има повече ЗА за голфа.Задай същия въпрос във форума на мазда(ако има такъв)и там ще е обратното.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”