Избор "нов" автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stoev87
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор "нов" автомобил

Мнениеот stoev87 » Пет 11 мар 2016 12:59

Vlad777 написа:Кви мазди, кви рена, кви 5 лв? Къде е кон и къде кокошка?

Колега forski, няма нужда на всяка страница във всяка тема да ги хвалиш тия ръждиви мазди. Хубаво, дал си препоръка на предишната страница, но спри се до там. На никой тук не му се чете едно и също мазда... мазда... мазда. Ми карай си я тая мазда и си пиши в мазда форума. До сега не съм видял някой от пишещите за рено и мазда постоянно да е препоръчал някой Volkswagen в някоя тема. Ми като не ви кефи марката какво правите тук? Лесно и просто е.

Volkswagen (VAG) имат чудесни модели, които ще вършат перфектна работа на колегата, който явно правилно се е ориентирал да търси тук съвет, а не в другите форуми.

Много истина има в тоя пост на колегата Vlad777 ! Някои колеги забравят понякога че се намират във VW форум . Нямам нищо против ако някой пита за VW във Мазда форума да го убеждават колко по-добра е маздата. Но ако пита във VW форум за VW да почнат да го убеждават как всичко друго е по-добро от VW е това ми идва малко в повече ...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 11 мар 2016 13:09

Виж точка 6 от първия пост на автора.
Давам му абсолютно адекватно мнение за модел който отговаря на неговите нужди и финансови възможности, без да претендирам и да сравнявам с други такива, какъв е проблема?

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пет 11 мар 2016 13:25

Като Ви питат за съвет относно покупка на автомобил предлагайте само VW, защото иначе ще Ви питат - кво прайте в този форум :mhihi, най-добре избягвайте такива теми за да няма грешки ...
Така може и да станем по-сноби и от колегите от BMW форума, за Мерцедес не говоря, защото техния е по-заспал и от раздела "подарявам" тук

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 11 мар 2016 14:55

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 11 мар 2016 15:08

Никъде не съм написал да се предлагат само VW. :wink

Просто на страница 2 от темата се предлага Mazda Premacy. На страница 3 отново Mazda Premacy. И на страница 4 отново същия човек, отново същата Mazda Premacy. И това е във всяка тема. На някаква латерна ми избива.

Бора, Голф IV & V, Ауди A3 8L & 8P, Skoda Octavia I & II са в един клас, с еднакво (малко) място на задните седалки.
forski написа:Като се има в предвид с каква сума разполага за закупуване на автомобил, и по-всичко личи че не е някой скучаещ милионер, кой чудесен VW вариант ще му предложиш?

Вече съм писал по-напред в темата каква кола отговаря на критериите. И то перфектно. Няма да се повтарям.

Поддържам с личен труд в момента следните автомобили, които ходят в сервиз само за по-съществени ремонти като смяна на ангренаж, реглаж, ел. проблеми:
VW Golf 2 1.8 mono - мой и на брат ми
VW Golf 4 1.9 TDI 131 к.с - на Dessi
Audi A3 8L 1.8 20V 125 к.с. - мой
VW Bora 1.8 20V 125 к.с. 4motion - на брат ми
VW Passat B5.5 1.9 TDI 131 к.с. - на баща ми

В близкото минало имах и служебен VW Golf 3 1.8 mono - ползвам го за части за двойката. А Dessi имаше Golf III 1.9 TDI AFN 110 к.с.

Така че съм доста наясно с поддръжката на тези автомобили, кое колко струва, как и къде се ремонтира.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пет 11 мар 2016 21:11

hvp800 написа:Като Ви питат за съвет относно покупка на автомобил предлагайте само VW, защото иначе ще Ви питат - кво прайте в този форум :mhihi, най-добре избягвайте такива теми за да няма грешки ...
Така може и да станем по-сноби и от колегите от BMW форума, за Мерцедес не говоря, защото техния е по-заспал и от раздела "подарявам" тук

Нека има разнообразие, що да се предлагат само ФВ, форум ли е, или подобие на секта? Даже, ако не се лъжа, във форума на опел има раздел за сравняване, на различни марки и модели, защо и тук да няма такъв?
А понякога, липсата на обсъждания по форумите, е само по себе си, добра новина! Ако БМВ и Бенц нямат кой-знае какви проблеми по колите си за обсъждане, какво да обсъждат?

Без претенции да съм разбирач, от четене и споделени наблюдения, разбирам, че бензиновите мотори не са силата на ФВ, и отстъпват по качество на японските, докато при дизелите е обратното! Дано това да е от полза на кандидат-купувачите!

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пет 11 мар 2016 22:44

Колега agumba по някаква причина не разбра иронията ми, нищо ще се научиш някой ден :mhihi
А това за безпроблемния автомобил ще се направя че не съм го прочел, нито БМВ, нито МБ са такива. И за да не е мнението ми спам и всичко да е по-правилата, ще предложа на колегата Дачия логан комби ...

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Съб 12 мар 2016 7:48

Може и да се "науча", някой ден, а може би няма, но едно съм научил със сигурност, че иронията също може да бъде неуместна! Лично за себе си, такива дискусии са ми от голяма полза, да сравнявам между отделните марки и модели, техните достойнства и недостатъци, потенциално слаби страни, и прочие! Ако се ограничим само до хвалене, каква ще е ползата? Защото, хайде да си го кажем направо, ФВ отдавна не е това, което беше в миналото! Те отдавна се " вляха" в световната тенденция, на "планираното остаряване', не са някакво изключение! Малко или много, всички производители следват тази тенденция, на практика, всички модели от едни години, са си пълни аналози, по добри и лоши страни! И ако все пак, японците и азиатците като цяло, са по-големи традиционалисти от европейците, би следвало да очакваме, че произведеното от тях, ще е поне една идея по-качествено от европейското! Все пак, по-големите тук, сигурно още помнят ония години,в които, японската техника в електрониката, бяха символ на недостижимост, предпочитани в цял свят! Сони, Панасоник, Хитачи, Тошиба, Айва, и т.н. В сферата на промишлената електроника, японците отново са напред, техните CNC машини са най-скъпо продаваните. Мицубиши електроникс произвеждат оборудването за може би, най-скъпите и добри машини в бранша, на фирмата Ямазаки - Mazak. Така че, да се говори, че японското е калпаво, е най- малкото, несериозно! Даже и ИДИЛ ползват изключително пикапи на Тойота, а повярвайте, там вече се касае за живот и смърт, едва ли изборът им е случаен, и едва ли са толкова глупави, та да не предпочетат други аналози!

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Съб 12 мар 2016 8:52

Vlad777 написа:Skoda Octavia I & II са в един клас, с еднакво (малко) място на задните седалки.

Само с това не съм съгласен, разликата в мястото между двете е огромна.

А това, че Мазда Премаси е един отвратително изглеждащ, гниещ боклук, съм напълно съгласен.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 12 мар 2016 9:38

До момента сте от изключителна полза на автора, той ви иска широка кола с евтина поддръжка и добър бензинов двигател за около 5-6 хил.лв, някой няма ли да предложи нещо различно от Голф комби и производните му ?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 12 мар 2016 10:41

forski написа:До момента сте от изключителна полза на автора?

А ти?
Мазда,та Мазда...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 12 мар 2016 10:56

Каквото и да си говорим няма по-подходяща кола която да отговаря на критериите от Пасат комби :a045

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 12 мар 2016 11:00

Скъпа поддръжка!
С кой двигател?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 мар 2016 11:24

1.6 или 1.8 125к.с.

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Съб 12 мар 2016 11:47

stefan4o написа:1.6 или 1.8 125к.с.

Като ще е 1.6 за пасат, защо направо не му дадеш един трабант, сигурно ще има по-добра динамика? На пасата му подхождат поне 150 коня, за да се усеща, че върви добре. Поне така мисля, никого не ангажирам с мнението си!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”