icoico написа:ktamen написа:Темата си е точно за правосъдието в България

Ако то си вършеше работата, авторът изобщо нямаше да пише тук. Всъщност, ако правосъдието ни работеше джамбазите нямаше да мамят толкова нагло...
Аз нещо май не останах с впечатление авторът изобщо да се е обърнал към джамбазина, камо ли към правосъдието?
Здравейте, искам да поясня, че водих неколкократни разговори с двама от служителите на ласерман карс в продължение на близо месец след покупката. Разговорите започнаха още от момента в който автомобила угасна и влезе в авариен режим в деня на покупката (на 30 км от София). Тези хора отказаха да поемат каквато и да е отговорност. До последно твърдяха, че колата е в перфектно състояние и че е с оригиналният си софтуер.
На въпроса защо е сменян двигателя (от КАТ Варна бяха много озадачени) служителят от ласерман карс твърдеше, че не е сменян и видите ли „от КАТ не можели да твърдят подобно нещо“, защото номера на двигателя не фигурирал в италианските талони (Проверка в системата на Хонда показва че мотора не е сменян гаранционно). На въпроса ми как оригиналният софтуер не индикира с някаква грешка дори и най-фрапантното: липсата на филтъра за твърди части, получих отговор; „не е вярно колата има филтър за твърди частици“ и т.н. изключително „адекватни“ отговори. В друг разговор пък ме пренасочиха да говоря с баш майстора на ласерман карс, който на дълго и широко отново ми обясни как цитирам: „оригиналният софтуер на колата не подлежи на модифициране, защото се намира на сървър в космоса и се ъпдейтва със специална машина само онлайн и не подлежи на сваляне на лаптоп и презапис“. На следващият ми въпрос, защо не може да се включи дистроника, експертът ми отговори: „Дистроника работи, но включването му е много специфично за този модел. Това, че не може да го включите си е ваш проблем няма как да ви обяснявам по телефона“, когато го попитах наистина ли вярва, че и всичките пет сервиза през които мина колата, сред които и официалният дилър не знаят как се включва прословутият дистроник, баш майстора ми затвори телефона.
Тезата, към която се придържат от ласерман карс е:
1. Те са продали колата в същото състояние в което са я закупили (не са пипали нищо).
2. Дори автомобила да е имал някакви дефекти те са били скрити и от автокъщата е нямало как да знаят за тях (Тук разчитат на т.6 от договора за покупко – продажба: ПРОДАВАЧЪТ не носи отговорност при скрити дефекти по агрегати и възли на автомобила.
П. с. Пуснах темата за да информира, а не за да прося безплатна адвокатска помощ. Консултирал съм се с адвокати и повечето ми обещаваха, че и Папата да е собственик на автокъщата а братовчед му съдия в Перник пак могат да спечелят делото. Здравият разум обаче ми казва, че най-вероятно и това дело ще завърши, както делото "Батко и братко". Със сигурност много от колегите няма да се съгласят, но нямам нерви и за точещо се с години съдебно дело с предизвестен край (явно доверието ми в съдебната система и добрите адвокати борещи се за правдата с най-искрени намерения и добро заплащане не е на ниво). Точно затова и продължавам да твърдя, че е крайно време автотърговците да бъдат задължени със закон да дават гаранция или право на връщане на иначе „перфектната“ си стока. Това е единственият начин да се спре с бутафорните ремонти и воденето на безкрайни дела за измами.