Passat B5.5 автоматик препоръки

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5.5 автоматик препоръки

Мнениеот Stivi » Съб 03 дек 2016 18:06

Поредната тема за чесане на клавиатури ! Ще се изпишат още 2-3 страници и ще отмре в небитието без резултат :a045

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 19:18

Stivi написа:Поредната тема за чесане на клавиатури ! Ще се изпишат още 2-3 страници и ще отмре в небитието без резултат :a045

Не бих казал, че 5 страници са чесане на клавиатури. Аз получих доста от информацията, която ми трябваше и съм доволен от което. Разбира се бих бил доста по-доволен, ако винаги след дадено твърдение се обяснява защо се казва въпросното твърдение, но и това е достатъчно.

Ако мислиш, че можеш да допълниш казаното или да го коригираш, ще се радвам да те чуя.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 03 дек 2016 20:32

Защо ли недялков ми напомня за някой от писалите преди? :biggrin

По темата - разглежданите автомобили въобще не са конструктивно разчетени за 15-20 години експлоатация. Надявам се, не е необходимо да обяснявам защо е така.

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Съб 03 дек 2016 21:29

muns61 написа:Защо ли недялков ми напомня за някой от писалите преди? :biggrin

По темата - разглежданите автомобили въобще не са конструктивно разчетени за 15-20 години експлоатация. Надявам се, не е необходимо да обяснявам защо е така.

Ако имаш предвид, че споменатите автомобили не са произведени, за да бъдат използвани 20 години, това не се ли отнася за всички коли? В белия свят карат колите по 9-10 години максимум и ги хвърлят. В България, купувайки кола с нормалния за повечето хора на моята възраст бюджет, избираш възможно най-запазения боклук от Европа. Както казах нямам възможност да отида в чужбина и да дам 20к за нова кола, та трябва да избирам според наличното.

Напълно съм наясно, че няма как кола за 5000 лева на 20 години да е болид от Формула 1, нито някога съм изисквал разни луксове и тем подобни. Както казах още при отварянето на темата, всички изисквания освен автоматичната скоростна кутия търпят промяна. Нито съм казал, че искам колата да е задължително бензин, нито, че искам да е задължително седан, нито, че искам да е задължително след 2003-та година. Това го имам като желание, ако успее да се случи, чудесно, ако не - живи и здрави.

Както написах и по-горе, вариантът хечбек е абсолютно реален и ще се радвам да видя предложения в тази посока, независимо от марката. Вариантът дизел също.

Иначе нямам представа на кого ти напомням, но това е първата ми регистрация в автомобилен форум.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 04 дек 2016 14:12

Може ли да попитам? Сега като караш шофьорския курс на автоматични скорости после каква категория ще ти напиша в книжката?

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Нед 04 дек 2016 14:36

Vasseto написа:Може ли да попитам? Сега като караш шофьорския курс на автоматични скорости после каква категория ще ти напиша в книжката?

Нямам представа как е формулирано чисто от законова гледна точка, но ще имам право да карам коли с автоматична скоростна кутия, без такива с ръчна. Накракто точно това, което ми е необходимо :)

Ето и формулировката на една от софийските школи, която съвпада с моята общо взето.

Курсът включва теоретична и практическа подготовка. Управлението на автомобила се провежда на полигон, в населено и извън населено място.
Курсистите изкарали курса за категория „В” на автомобил с автоматична скоростна кутия, взимат книжка, която им дава право да управляват само автомобил с автоматична скоростна кутия.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 06 дек 2016 9:42

Колега, автоматиците похапват повечко гориво, около 1-1.5 литра повече. Особено в градски условия. Според мен няма как да намериш Пасат 5.5 автоматик гола като пушка, за да икономисаш от екстри, които оскъпяват колата, че и след 2003 г., което е просто абсурд. Или вдигаш бюджета или се качваш на нещо непретенциозно и без екстри, има и Golf 2 с автоматична кутия.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 дек 2016 10:09

Ако някой ми беше казал че като караш курсове на автомат имаш право да караш само такъв щях да помисля че се ебава с мен,пък то било истина :eek

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Сря 07 дек 2016 8:58

ALESYZ написа:Колега, автоматиците похапват повечко гориво, около 1-1.5 литра повече. Особено в градски условия. Според мен няма как да намериш Пасат 5.5 автоматик гола като пушка, за да икономисаш от екстри, които оскъпяват колата, че и след 2003 г., което е просто абсурд. Или вдигаш бюджета или се качваш на нещо непретенциозно и без екстри, има и Golf 2 с автоматична кутия.

Написал съм след 2001-ва, не след 2003-та. Отделно казах, че не годината е водещото. Ако е здрава и хубава кола ми е все тая и 1998 да е.

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Сря 07 дек 2016 9:01

Stivi написа:Ако някой ми беше казал че като караш курсове на автомат имаш право да караш само такъв щях да помисля че се ебава с мен,пък то било истина :eek

Не виждам нищо особено изненадващо или необичайно. Колкото и да им е непонятно на огромна част от шофьорите, автоматикът е бъдещето. В Западна Европа вече има страни, в които е напълно вероятно процентът на колите с ръчна и с автоматична скоростна кутия да се е изравнил(не ми се занимава да търся конкретни статистики). САЩ изобщо няма да ги споменавам, защото там не знаят какво е ръчка. Та от тая гледна точка е напълно нормално да има документ, който да ти дава право да управляваш такъв автомобил, така както има документ, който ти дава право да управляваш автомобил с ръчна скоростна кутия.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 07 дек 2016 15:39

Когато изкараш курсове на автомат, имаш право да шофираш само автомат, защото с ръчна кутия си тотално неадекватен, дори опасен. Това не важи в обратната посока. Аз лично имам и 2те в гаража си, като ги карам според настроението. Обичам да шофирам и ако трябва да избера само едното, определено предпочитам ръчната кутия. :arrow

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Сря 07 дек 2016 15:45

hooligan_sk написа:

Ми недялков още колата не е измислил, ти сега го вкарваш в размисли и за книжката... Отидоха още 5 страници :mhihi

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 07 дек 2016 16:27

Къде в ЗДвП е упоменато това за СУМПС кат. В само за автоматик :question

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Сря 07 дек 2016 16:55

hooligan_sk написа:Когато изкараш курсове на автомат, имаш право да шофираш само автомат, защото с ръчна кутия си тотално неадекватен, дори опасен. Това не важи в обратната посока. Аз лично имам и 2те в гаража си, като ги карам според настроението. Обичам да шофирам и ако трябва да избера само едното, определено предпочитам ръчната кутия. :arrow

Въпрос на избор. Аз съм се качвал и на ръчна и на автоматична кола и ако трябва да избера едно от двете, бих избрал автоматика в 10 от 10 случая.

Прекрасно знам, че кормуването на автоматик и изкарването на книжка за автоматик ми дава право да управлявам единствено кола с автоматична скоростна кутия. За да съм избрал да изкарам именно такава книжка, значи съм преценил за себе си, че нямам необходимост от книжка за ръчна скоростна кутия. Същото нещо съм написал още при отварянето на темата точно с цел да се избегне дискусия, която съм я водил със 100 различни човека.

Последна промяна от nedqlkow на Сря 07 дек 2016 17:03, променено общо 1 път.

nedqlkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedqlkow » Сря 07 дек 2016 16:58

hvp800 написа:
hooligan_sk написа:

Ми недялков още колата не е измислил, ти сега го вкарваш в размисли и за книжката... Отидоха още 5 страници :mhihi

Недялков е решил за книжката много преди да отвори темата, за да придобие представа за определен вид автомобил. Та от тая гледна точка в размисли няма как да ме вкарат коментари във форум. И разбира се, ако беше си направил труда да прочетеш първото мнение в дискусията, щеше да разбереш, че от мнението, което си написал няма абсолютно никаква полза, за смисъл да не говорим.

За да избегна и в тази тема дискусия, която съм водил стотици пъти с различни хора(ръчна vs автоматик), ще кажа, че решението, че колата ще е автоматична вече е взето и не подлежи на каквато и да било промяна. Знам какви са рисковете, знам какви са недостатъците и предимствата, доста нещо съм изчел и с доста хора съм се консултирал, за да стигна до това решение, та бих ви бил изключително благодарен, ако не се води и в тази тема същата дискусия каквато се водеше и на други места при опит да попитам.

И за финал тъй като виждам, че темата отива в посока на безсмислено спамене, от което очевидно спасение няма в нито един форум, ще кажа, че благодаря на всички, които се включиха с предложения, признателен съм. Ако модераторите сметнат за необходимо, нека да заключат.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”