Passat B5.5 автоматик препоръки
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5.5 автоматик препоръки
Поредната тема за чесане на клавиатури ! Ще се изпишат още 2-3 страници и ще отмре в небитието без резултат 

Stivi написа:Поредната тема за чесане на клавиатури ! Ще се изпишат още 2-3 страници и ще отмре в небитието без резултат
Не бих казал, че 5 страници са чесане на клавиатури. Аз получих доста от информацията, която ми трябваше и съм доволен от което. Разбира се бих бил доста по-доволен, ако винаги след дадено твърдение се обяснява защо се казва въпросното твърдение, но и това е достатъчно.
Ако мислиш, че можеш да допълниш казаното или да го коригираш, ще се радвам да те чуя.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Защо ли недялков ми напомня за някой от писалите преди?
По темата - разглежданите автомобили въобще не са конструктивно разчетени за 15-20 години експлоатация. Надявам се, не е необходимо да обяснявам защо е така.

По темата - разглежданите автомобили въобще не са конструктивно разчетени за 15-20 години експлоатация. Надявам се, не е необходимо да обяснявам защо е така.
muns61 написа:Защо ли недялков ми напомня за някой от писалите преди?![]()
Ако имаш предвид, че споменатите автомобили не са произведени, за да бъдат използвани 20 години, това не се ли отнася за всички коли? В белия свят карат колите по 9-10 години максимум и ги хвърлят. В България, купувайки кола с нормалния за повечето хора на моята възраст бюджет, избираш възможно най-запазения боклук от Европа. Както казах нямам възможност да отида в чужбина и да дам 20к за нова кола, та трябва да избирам според наличното.
Напълно съм наясно, че няма как кола за 5000 лева на 20 години да е болид от Формула 1, нито някога съм изисквал разни луксове и тем подобни. Както казах още при отварянето на темата, всички изисквания освен автоматичната скоростна кутия търпят промяна. Нито съм казал, че искам колата да е задължително бензин, нито, че искам да е задължително седан, нито, че искам да е задължително след 2003-та година. Това го имам като желание, ако успее да се случи, чудесно, ако не - живи и здрави.
Както написах и по-горе, вариантът хечбек е абсолютно реален и ще се радвам да видя предложения в тази посока, независимо от марката. Вариантът дизел също.
Иначе нямам представа на кого ти напомням, но това е първата ми регистрация в автомобилен форум.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Може ли да попитам? Сега като караш шофьорския курс на автоматични скорости после каква категория ще ти напиша в книжката?
Vasseto написа:Може ли да попитам? Сега като караш шофьорския курс на автоматични скорости после каква категория ще ти напиша в книжката?
Нямам представа как е формулирано чисто от законова гледна точка, но ще имам право да карам коли с автоматична скоростна кутия, без такива с ръчна. Накракто точно това, което ми е необходимо :)
Ето и формулировката на една от софийските школи, която съвпада с моята общо взето.
Курсът включва теоретична и практическа подготовка. Управлението на автомобила се провежда на полигон, в населено и извън населено място.
Курсистите изкарали курса за категория „В” на автомобил с автоматична скоростна кутия, взимат книжка, която им дава право да управляват само автомобил с автоматична скоростна кутия.
Колега, автоматиците похапват повечко гориво, около 1-1.5 литра повече. Особено в градски условия. Според мен няма как да намериш Пасат 5.5 автоматик гола като пушка, за да икономисаш от екстри, които оскъпяват колата, че и след 2003 г., което е просто абсурд. Или вдигаш бюджета или се качваш на нещо непретенциозно и без екстри, има и Golf 2 с автоматична кутия.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой ми беше казал че като караш курсове на автомат имаш право да караш само такъв щях да помисля че се ебава с мен,пък то било истина 

ALESYZ написа:Колега, автоматиците похапват повечко гориво, около 1-1.5 литра повече. Особено в градски условия. Според мен няма как да намериш Пасат 5.5 автоматик гола като пушка, за да икономисаш от екстри, които оскъпяват колата, че и след 2003 г., което е просто абсурд. Или вдигаш бюджета или се качваш на нещо непретенциозно и без екстри, има и Golf 2 с автоматична кутия.
Написал съм след 2001-ва, не след 2003-та. Отделно казах, че не годината е водещото. Ако е здрава и хубава кола ми е все тая и 1998 да е.
Stivi написа:Ако някой ми беше казал че като караш курсове на автомат имаш право да караш само такъв щях да помисля че се ебава с мен,пък то било истина
Не виждам нищо особено изненадващо или необичайно. Колкото и да им е непонятно на огромна част от шофьорите, автоматикът е бъдещето. В Западна Европа вече има страни, в които е напълно вероятно процентът на колите с ръчна и с автоматична скоростна кутия да се е изравнил(не ми се занимава да търся конкретни статистики). САЩ изобщо няма да ги споменавам, защото там не знаят какво е ръчка. Та от тая гледна точка е напълно нормално да има документ, който да ти дава право да управляваш такъв автомобил, така както има документ, който ти дава право да управляваш автомобил с ръчна скоростна кутия.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Когато изкараш курсове на автомат, имаш право да шофираш само автомат, защото с ръчна кутия си тотално неадекватен, дори опасен. Това не важи в обратната посока. Аз лично имам и 2те в гаража си, като ги карам според настроението. Обичам да шофирам и ако трябва да избера само едното, определено предпочитам ръчната кутия. 

hooligan_sk написа:
Ми недялков още колата не е измислил, ти сега го вкарваш в размисли и за книжката... Отидоха още 5 страници

- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Къде в ЗДвП е упоменато това за СУМПС кат. В само за автоматик 

hooligan_sk написа:Когато изкараш курсове на автомат, имаш право да шофираш само автомат, защото с ръчна кутия си тотално неадекватен, дори опасен. Това не важи в обратната посока. Аз лично имам и 2те в гаража си, като ги карам според настроението. Обичам да шофирам и ако трябва да избера само едното, определено предпочитам ръчната кутия.
Въпрос на избор. Аз съм се качвал и на ръчна и на автоматична кола и ако трябва да избера едно от двете, бих избрал автоматика в 10 от 10 случая.
Прекрасно знам, че кормуването на автоматик и изкарването на книжка за автоматик ми дава право да управлявам единствено кола с автоматична скоростна кутия. За да съм избрал да изкарам именно такава книжка, значи съм преценил за себе си, че нямам необходимост от книжка за ръчна скоростна кутия. Същото нещо съм написал още при отварянето на темата точно с цел да се избегне дискусия, която съм я водил със 100 различни човека.
Последна промяна от nedqlkow на Сря 07 дек 2016 17:03, променено общо 1 път.
hvp800 написа:hooligan_sk написа:
Ми недялков още колата не е измислил, ти сега го вкарваш в размисли и за книжката... Отидоха още 5 страници
Недялков е решил за книжката много преди да отвори темата, за да придобие представа за определен вид автомобил. Та от тая гледна точка в размисли няма как да ме вкарат коментари във форум. И разбира се, ако беше си направил труда да прочетеш първото мнение в дискусията, щеше да разбереш, че от мнението, което си написал няма абсолютно никаква полза, за смисъл да не говорим.
За да избегна и в тази тема дискусия, която съм водил стотици пъти с различни хора(ръчна vs автоматик), ще кажа, че решението, че колата ще е автоматична вече е взето и не подлежи на каквато и да било промяна. Знам какви са рисковете, знам какви са недостатъците и предимствата, доста нещо съм изчел и с доста хора съм се консултирал, за да стигна до това решение, та бих ви бил изключително благодарен, ако не се води и в тази тема същата дискусия каквато се водеше и на други места при опит да попитам.
И за финал тъй като виждам, че темата отива в посока на безсмислено спамене, от което очевидно спасение няма в нито един форум, ще кажа, че благодаря на всички, които се включиха с предложения, признателен съм. Ако модераторите сметнат за необходимо, нека да заключат.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”