Мнения и съвети относно избор на автомобил до 5000 лв. Пассат В5.5 1.8Т?
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения и съвети относно избор на автомобил до 5000 лв. Пассат В5.5 1.8Т?
20 + годишна кола днес е супер утре е брак....екстериора е зле не че 5.5 е актуалнна но е доста по добре....аз не бих дал повече от 3000лв пряко сили и .....не знам що всеки иска да купи кола за х пари да я кара у години и да я продаде минимум за х пари щото видите ли бил вкарал докато я карал z пари....единсвеното сигурно за тази кола са и годините...другото е ала бала....може да е вярно може и да не е.....
Аз пък прочетох темата за "чичкомобила" и там някакъв човек питаше новия собственик дали е разбрал защо се продава колата. И така и нямаше отговор.
После и новия собственик стана бивш, и следващия и той [emoji2]
Да не би да няма изхранване тази кола [emoji618][emoji2]
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
rld написа:Аз пък прочетох темата за "чичкомобила" и там някакъв човек питаше новия собственик дали е разбрал защо се продава колата. И така и нямаше отговор.
Тоя човек е като теб - винаги някой се опитва да го прецака. Много сте.

silent написа:не знам що всеки иска да купи кола за х пари да я кара у години и да я продаде минимум за х пари щото видите ли бил вкарал докато я карал z пари....
Не знам защо реши, че тук е такъв случая, при положение че нямаш нужната информация. Колата в момента е ЗНАЧИТЕЛНО по-евтина от цената, която аз платих за нея през 2016г. и цената която плати текущия собственик, въпреки добавените аксесоари, големи обслужвания и тн. Все пак времето си върви - и текущата цена е коректно намалена.
silent написа:може да е вярно може и да не е.....
Тук директно казваш, че лъжа. Който си има глава на раменете, да се ориентира... Пуснал съм обявата във форума, за да помогна евентуално на някой човек от мила за мен общност, да си реши успешно автомобилно търсене. Особено ми е забавно, как се опитваш да ми вменяваш някакви тъмни джамбазки функции.

silent написа:20 + годишна кола днес е супер утре е брак....екстериора е зле не че 5.5 е актуалнна но е доста по добре....аз не бих дал повече от 3000лв пряко сили и .....не знам що всеки иска да купи кола за х пари да я кара у години и да я продаде минимум за х пари щото видите ли бил вкарал докато я карал z пари....единсвеното сигурно за тази кола са и годините...другото е ала бала....може да е вярно може и да не е.....
Пичага, като искаш да не плащаш голяма наддценка за стар автомобил, бягай от VAG! - Има голямо търсене и всички надуват цените до небесата.
Тук не говоря за конкретния екземпляр във форума, а като цяло.
Когато търсех автомобил преди 2 години, имаше Голф 4 по 4000-4500лв НОВ ВНОС - 99-01г.
Ами, гледах, търсих - всичките карани до припадък.
В крайна сметка си купих Peugeot 407 2.2HDI 170 коня, би-турбо (2007г), с всички екстри за модела - кожа, ел седалки, автопилот, автоматични фарове с измиване и ксенон, панорамен покрив, ESP, сензор за дъжд, навигация и куп други неща, за 6000лв, внос от Швейцария, на 198 000км реални, проверени в СФА. 6000лв е цената с регистрацията.
Вече й навъртях 20 000км и всичко, което съм сменил са шарнири.
Всеки сам си преценява, просто споделям, защото и аз робувах на марки преди, имал съм 4 VW. И за парите, за които си купувах Поло и Голф, можех да имам голям автомобил с много повече екстри и доста по-запазен.
Snuupy написа:Пичага, като искаш да не плащаш голяма наддценка за стар автомобил, бягай от VAG! - Има голямо търсене и всички надуват цените до небесата.
И ти си прав. Еквивалентното комби на форд от тези години е на части и за скраб вече
Иначе голф четворки и аз гледах навремето, но бяха яко скъпи и скъсани от каране [emoji2]
Възхвалявай си Голфа, щом на теб ти харесва повече, от колкото да караш по-висок и луксозен автомобил.
Аз съм карал Ford Mondeo 2.2TDCI 155к.с. и за 3 години, само окачване съм правил и смяна на масло...
Имам приятелка, която купи чисто ново Поло 2018г и ходи 6 пъти до официалното представителство за проблеми с електрониката.
Приятел с Polo 6N2 GTI, който сменя сегменти, гумички на клапаните и куп други работи по двигател и периферия.
Няма Поло, което да не му тръгне първичния вал на скоростите или синхронизаторите. Което се отнася и за Голф 4 - 1.4/1.6., 2.0 - харчи масло като побъркана. А прехваления 1.8Т има проблеми с бобини и още други детски болести.
Извод: Перфектни коли - НЯМА. Въпрос на, какво ще попаднеш.
А щом за някой е ОК да даде 5000лв за 20+++ годишен автомобил - СУПЕР! Със здраве.
Аз съм карал Ford Mondeo 2.2TDCI 155к.с. и за 3 години, само окачване съм правил и смяна на масло...
Имам приятелка, която купи чисто ново Поло 2018г и ходи 6 пъти до официалното представителство за проблеми с електрониката.
Приятел с Polo 6N2 GTI, който сменя сегменти, гумички на клапаните и куп други работи по двигател и периферия.
Няма Поло, което да не му тръгне първичния вал на скоростите или синхронизаторите. Което се отнася и за Голф 4 - 1.4/1.6., 2.0 - харчи масло като побъркана. А прехваления 1.8Т има проблеми с бобини и още други детски болести.
Извод: Перфектни коли - НЯМА. Въпрос на, какво ще попаднеш.
А щом за някой е ОК да даде 5000лв за 20+++ годишен автомобил - СУПЕР! Със здраве.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Snuupy написа:Възхвалявай си Голфа, щом на теб ти харесва повече, от колкото да караш по-висок и луксозен автомобил.
Имам приятелка, която...
За това Мондео ли имаш предвид - https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=87&t=481680&p=4746194#p4746194 Или то беше на приятел?!

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Колата била на 20 години... Ами такива са пасатите B5 в днешно време. И по-стари ще стават.
Много е важно обаче как е поддържана една кола и в какво техническо състояние се намира.
Моят пасат е на 18 г. и знам в какво състояние е колата и колко неща са сменени в нея. Още утре мога да запаля и без никакви притеснения да замина за Германия и обратно, без да ме е страх, че ще ме остави на път или ще ми създава проблеми (освен естествено влизането в центъра на големите градове заради еко нормата, която не покрива).
Но за да бъде в това състояние не се правят компромиси. Започна да припушва повечко - свалихме главата - ревизия при Джуди, турбото на ревизия в Адлер Ауто, нов разпред. вал, ремонтен комплект дюзи, нов ангренаж, малко преди това чисто нов EGR, защото сълзеше масло от него. Отделно нови дискове отпред и отзад и накладки. Рециклирах му и фаровете и им залепихме фолио отгоре, за да не матират. Сега изглеждат като нови.
И заедно с едни нови гуми и каското и данъка и лека-полека разходите през последната година отидоха на цената на подобен пасат на Горубляне.
Само дето на моят му знам реалните километри 254 000, защото имам сервизната му история откакто е произведен до момента на закупуването му от Германия през 2012. Сега като са му сменени основни възли и е обслужен ще може още няколко години да си се кара и да не съзадава никакви проблеми и да си остане надеждна и сигурна кола.
И в това състояние и положение дали бих го продал за 3-4000 лв? За толкова щях да го продам ако бях решил да го продавам преди да направя гореописаните ремонти, защото и без тях колата си вървеше безпроблемно. Но дали и колко щеше да изкара - божа работа.
Затова и съм склонен като си купувам кола да обръщам внимание на поддръжката и отношението на собственика към нея. Ако си купувах такъв Пасат нямаше да ми е все едно дали е обслужен от-до за 3-4 хиляди лева или на мен ще се падне тази чест...
Стигаме и до колата от обявата, за която се искат 4000 лв. Ами ако искаш да караш сигурна и надеждна кола - ще й смениш ангренажа, ще й купиш нови гуми, винетка, спирачки. Колко струва това?
Купи си нов внос, плати си екотаксата и регистрацията в КАТ, обслужи я, купи втори комплект гуми и джанти за зимата и ми направи сметка колко ще излезе всичко това? И то тогава е точно котка в чувал - нито знаеш кога е обслужвана, нито къде, нито на колко километра е. А колата от обявата е точно обратното.
Естествено има и мърлячи, които ще вземат най-евтината кочина и ще я карат до разпад, но тях не ги притеснява дали ще ги остави на пътя... То в тия гуми за мъгла има още хлеб... А и дисковете че карат.

Много е важно обаче как е поддържана една кола и в какво техническо състояние се намира.
Моят пасат е на 18 г. и знам в какво състояние е колата и колко неща са сменени в нея. Още утре мога да запаля и без никакви притеснения да замина за Германия и обратно, без да ме е страх, че ще ме остави на път или ще ми създава проблеми (освен естествено влизането в центъра на големите градове заради еко нормата, която не покрива).
Но за да бъде в това състояние не се правят компромиси. Започна да припушва повечко - свалихме главата - ревизия при Джуди, турбото на ревизия в Адлер Ауто, нов разпред. вал, ремонтен комплект дюзи, нов ангренаж, малко преди това чисто нов EGR, защото сълзеше масло от него. Отделно нови дискове отпред и отзад и накладки. Рециклирах му и фаровете и им залепихме фолио отгоре, за да не матират. Сега изглеждат като нови.
И заедно с едни нови гуми и каското и данъка и лека-полека разходите през последната година отидоха на цената на подобен пасат на Горубляне.
Само дето на моят му знам реалните километри 254 000, защото имам сервизната му история откакто е произведен до момента на закупуването му от Германия през 2012. Сега като са му сменени основни възли и е обслужен ще може още няколко години да си се кара и да не съзадава никакви проблеми и да си остане надеждна и сигурна кола.
И в това състояние и положение дали бих го продал за 3-4000 лв? За толкова щях да го продам ако бях решил да го продавам преди да направя гореописаните ремонти, защото и без тях колата си вървеше безпроблемно. Но дали и колко щеше да изкара - божа работа.
Затова и съм склонен като си купувам кола да обръщам внимание на поддръжката и отношението на собственика към нея. Ако си купувах такъв Пасат нямаше да ми е все едно дали е обслужен от-до за 3-4 хиляди лева или на мен ще се падне тази чест...
Стигаме и до колата от обявата, за която се искат 4000 лв. Ами ако искаш да караш сигурна и надеждна кола - ще й смениш ангренажа, ще й купиш нови гуми, винетка, спирачки. Колко струва това?
Купи си нов внос, плати си екотаксата и регистрацията в КАТ, обслужи я, купи втори комплект гуми и джанти за зимата и ми направи сметка колко ще излезе всичко това? И то тогава е точно котка в чувал - нито знаеш кога е обслужвана, нито къде, нито на колко километра е. А колата от обявата е точно обратното.
Естествено има и мърлячи, които ще вземат най-евтината кочина и ще я карат до разпад, но тях не ги притеснява дали ще ги остави на пътя... То в тия гуми за мъгла има още хлеб... А и дисковете че карат.

-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Случайно днес загледах, че има А6 C5 с 1,8Т, включително и на 180 коня и с 4х4. Цените са некъде около бюджета, колата е сходна като механика... Да, вероятно някои едрогабаритни части, или нещо специфично ще е по-скъпо, но като цяло защо пък не?! Особено пък за почитатели на истинско 4х4...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Бяла лястовица е това.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
В Пасат 5 и 5.5 задвижването е същото като в Ауди Куатро. Това идва от надлъжният двигател, който се монтира в тези две генерации. Торсен като в А4 и А6. От Пасат 6 нататък отново са напречни с Халдекс, който при Ауди е в А3. Най-новите генерации на Ауди вече също са Халдекс.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Snuupy написа:В крайна сметка си купих Peugeot 407 2.2HDI 170 коня, би-турбо (2007г), с всички екстри за модела - кожа, ел седалки, автопилот, автоматични фарове с измиване и ксенон, панорамен покрив, ESP, сензор за дъжд, навигация и куп други неща, за 6000лв, внос от Швейцария, на 198 000км реални, проверени в СФА.
Може ли да обясниш как провери реалните километри в СФА? Извадиха ли ти пълен списък с ремонти до 2017-2018 когато си я купил или само ти казаха, че са реални? Защото по моя информация в СФА могат да ти дадат сведение до момента на изтичане на гаранцията, т.е. максимум до 5-тата година. Ако колата е купувана в България (и се е появявала при тях до последно), тогава ще имат всичко, но тая е от Швейцария.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”