Как да проверя дали чужда фирма е легитимна? saintcars.net

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
bayernfan
Автомобил: Audi A3
Двигател:

Re: Как да проверя дали чужда фирма е легитимна? saintcars.net

Мнениеот bayernfan » Пон 19 окт 2020 15:34

Нищо не съм гледал ами направо питах. Зад всяка фирма стои някакво лице, на което може да се търси отговорност. Проблемът е, че това лице или не подозира, че има фирма, или е социално слаб, малоимотен и прочие, и не може да върне нищо. Като пари процедурата предполагам е скъпа да. Като всеки си прежали парите и каже майната им, ще си продължат схемите необезпокоявани.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 19 окт 2020 16:06

Разбрахме че си т*п. Явно си и упорит. Жалко, че не съм един български адвокат да ти обещая как ще разпилея фирмата-измамник и ще спечелиш минимум милион. Защо милион? Ами така, за неимуществени вреди - чел си и си се ядосал на лъжливите им оферти. Няма начин да не ти присъдят милиона. Делото ще се води в английски съд. Като ми платиш 2-3 командировки до Англия, ще започнеш да мислиш дали нямаше да е по-изгодно да си купиш една чисто нова кола от магазина. А може би си по-хитър и няма да се занимаваш с български адвокати и командировките им - ще предпочетеш да наемеш някоя лондонска кантора с история. Теглиш един заем и си готов да плащаш.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 19 окт 2020 17:44

Колега 777, от едно време те наблюдавам, че си позволяваш нещо повече от добър тон. Тук сме се събрали читави хора и не обичаме да ни наричат тъпи...
ТОВА е последното предупреждение така в духа на добрия тон
следващо няма да има по този приятелски начин
мерси

PS Това ми е второто предупреждение в тази тема към теб. :banghead

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 19 окт 2020 18:33

Pichaga написа:...
Благодаря за намесата, време беше!
п.п. и да не се счита за спам горенаписаното, този форум е един от малкото останали полезни, а не тип ЕЖК или дай са да видим на кой му е по-така атрибута. Няма нужда от изказване по всяка тема, особено при липса на знания в областта!

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 20 окт 2020 9:56

Pichaga написа:Колега 777, от едно време те наблюдавам, че си позволяваш нещо повече от добър тон. Тук сме се събрали читави хора и не обичаме да ни наричат тъпи...

Разбирам ти предупреждението, но прегледай постовете на въпросния човек. Премислих доколко ще вляза в нарушение и затова сложих звездичка, но човекът определено се напъва над възможностите си и не спира. Влече го темата - ако не може да си купи супер евтина кола, поне да осъди някого. Добрият тон във форума е важен, но писането на дразнещо несериозни изказвания е друга форма на лош тон. Надявам се поне наполовина си съгласен.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 20 окт 2020 10:08

Повечето спорове не са заради разлика в мненията на двете страни , а заради грешния тон. Форума е една приятна форма на диалог между непознати, но това в никакъв случай не трябва да се приема като стена, зад която може да си позволяваш обиди и откровено подценяване на отсрещната страна, още повече да квалифицираш някого като тъп , защото има различно от твоето мнение. Не на последно място е и форма за взаимопомощ , а не за надсмиване и надменно поведение граничещо с голяма себеоценка просто, защото сбъркалия не си ти. Едно време като деца имахме един лаф паднал най-лесно се рита.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 20 окт 2020 11:01

Не четох цялата тема,само видях линка с цените и се втрещих ! Значи колко трябва да си наивен /за да не ползвам правилната дума/ за да захапеш на тая гола кука ??

Потребителски аватар
bayernfan
Двигател:

Мнениеот bayernfan » Сря 21 окт 2020 17:30

Въпросният "колега" се заяжда от първия си коментар, но упорито не му обръщам внимание. Философи дал бог по форумите. Коментари от типа "Ти луд ли си, тва нема да стане" не знам на кого помагат в случая. Не разбрах и кое е тъпо и несериозно, че си изгорял с 5/6000 евро и се опитваш да си ги върнеш? Коментарите ми са насочени предимно към хората вече изгорели защото явно има такива. Не съм адвокат, не гледам филми за адвокати, срещу 30 лв се усведомих какво наистина може да се направи преди/след покупка и го споделям тук, а не просто да се присмивам на хората колко са наивни. Лесно е да го кажеш като не си дал парите ти. Не ровя никъде, за мен темата е приключена отдавна, ако бях решил да си купувам кола от тия щях да го направя и без да пиша по форуми.

Обратно на въпроса, цените са абсолютно нереални, факт, но ако бяха пазарни щеше ли да е по-малко измамна? Цената гаранция ли е, че нещо е читаво? Задавайки си тези въпроси пуснах темата. Проблемът не е толкова в самото осъждане, колкото във връщането на парите. Да ги осъдиш може и да не е толкова трудно, въпросът е лицето което си осъдил да ти върне парите, което е слабо вероятно ако не са пълни аматьори.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 21 окт 2020 20:42

bayernfan написа:Задавайки си тези въпроси пуснах темата. Проблемът не е толкова в самото осъждане, колкото във връщането на парите. Да ги осъдиш може и да не е толкова трудно, въпросът е лицето което си осъдил да ти върне парите, което е слабо вероятно ако не са пълни аматьори.

Приказката "Докато има балъци, ще има и тарикати" чувал ли си я? От интернет никога не купуваш нещо, което не можеш да видиш преди да платиш. Или ако наистина си решил да го правиш - правиш го от фирма с репутация, която си застава зад името и по възможност е регистрирана в същата страна. Много по-лесно е да осъдиш и да си върнеш парите от фирма, която оперира с представител и материална отговорност в страната ти, отколкото такава която се намира в Уругвай.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 22 окт 2020 11:00

bayernfan написа:Не съм адвокат, не гледам филми за адвокати, срещу 30 лв се усведомих какво наистина може да се направи преди/след покупка и го споделям тук, а не просто да се присмивам на хората колко са наивни.

Хубаво че си се осведомил, но ще те осведомя и аз малко. Първо - пълно е с неопитни адвокати, което означава, че като ти е взел 30лв няма гаранция, че си научил нещо. Казвам го, защото звучиш доста самоуверено - ето, аз знам какво да правя, дадох 30лв и вече имам сигурна информация. Второ - доста адвокати имат навика да обещават оптимистично как работата ще стане, ще спечелим делото и т.н. Имам преки впечатления, не го казвам ей така като хипотеза. Малко като при докторите - давай, няма страшно и накрая... ами то така се получи. Затова по-горе ти дадох тема за размисъл как си представяш, че осъждаш английска фирма за измама. Къде ще водиш делото - в Софийски градски съд или в някой английски съд. Този въпрос изясни ли ти го адвоката за 30лв или не сте говорили много конкретно.

Потребителски аватар
bayernfan
Двигател:

Мнениеот bayernfan » Чет 22 окт 2020 15:23

Не казвам, че ще е лесно да стане на практика нито, че ще е евтино. Просто мисля, че ако си изгорял с 10 бона е по-добре да опиташ нещо, пък и 1000 лв да си върнеш все е файда. Така или иначе тези пари трябва да се прежалят. За тези 30 лв разбрах какви са опциите и какво може да се направи, от там нататък никой не е давал гаранции. И да, съгласен съм, че адвокати всякакви, всичко си е на собствен риск. Като цяло разбирам твоята теза и ми е абсолютно ясно, че това е трънлив път който по-добре човек да не е поемал. Просто не мисля, че трябва да кажеш майната му на парите "нема да си ги върна" и да си налееш една ракия. Виждаш, има хора не питали никъде и сега са 10 бона назад.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 22 окт 2020 16:02

Не осъзнаваш ли, че разходите за делото могат да бъдат още 10000лв, които за да върнеш трябва да спечелиш делото и отсрещната страна да има пари за плащане. Така че може накрая да си с 20 хиляди вътре и успокоение, че си направил каквото трябва.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 22 окт 2020 21:10

Похарчените пари в подобна схема са всъщност инвестирани в житейски опит. Нека поне инвеститорът да осмисли този опит.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 23 окт 2020 10:44

Вярно е. Но освен с авто търговията може да се добави и опит в правото и съдебните системи на различни държави.

PLCh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PLCh » Чет 29 окт 2020 21:07

Сайта (за колите) го НЯМА вече !!! :dummy

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”