Избор на бензинов SUV 4х4
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Re: Избор на бензинов SUV 4х4
Да пробвам да кача снимка, тая е случайна Шкода за продаване, минавах покрай нея с автобуса тия дни. Немците понякога така си продават колите, изкарва на ливадата, лепи тебелки, и не се занимава с интернет. И за тая не виждам обява в немското мобиле. Погледнах ги да се ориентирам в цените, само две-три обяви имаше с малко по-евтини, а доста бяха значително по-скъпи. Но това може и от разлики в оборудването да идва.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Аман от черни и въобще тъмни. При мен задължително да е светла, за предпочитане бяла. Тъй като белите са малко, сребрист металик до средно тъмносив.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Oktavia... немска му работа.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
muns61 написа:Аман от черни и въобще тъмни. При мен задължително да е светла, за предпочитане бяла. Тъй като белите са малко, сребрист металик до средно тъмносив.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Сдобих се с автомобил за риболов и лек офроуд. Тази сутрин срещнах мой съученик, не се бяхме виждали от доста години. Та от баща му останала Лада Нива, забравена с вода и спукала блок, но със здрава трансмисия и ходова част. Даже и ръжда почти няма!
Спазарих я за 10 минути, затеглих я на мой приятел в двора и другата седмица я почвам. Имам двигател 1500 кубика, ремонтиран с шлайф на вал, блок, всичко ново - бутала, лагери, ангренаж, разпределителен вал. И с документ.
Сега остава и автомобил да си харесам, но няма да е 4х4.

Спазарих я за 10 минути, затеглих я на мой приятел в двора и другата седмица я почвам. Имам двигател 1500 кубика, ремонтиран с шлайф на вал, блок, всичко ново - бутала, лагери, ангренаж, разпределителен вал. И с документ.
Сега остава и автомобил да си харесам, но няма да е 4х4.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Колкото и невероятно да звучи, преди да разглабяш двигателя, стига да пали и работи опитай да го затвориш с K-Seal. Спукан блок на Волво В70 , вече 60 000 км откакто го сипах и няма проблеми, затвори пукнатината в блока и всичко е 6.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
При положение, че имам здрав мотор, не виждам смисъл да се занимавам с оригиналния. А и моят е производство 1975-та, цилиндрите имат в горните 40 мм заляти втулки от бял чугун, които се разстъргват заедно с блока. Сглобен с оригинални леонидбрежневски части, буталата и сегментите са български на Дружба - Разград. Тези мотори са правени от 73-та до 79-та и караха по 300к до ремонт. После си спестиха масрафа.
Не съм опитвал да я паля, извадено е делкото и кабелите. Ще приспособя запалване от Г2 с комутатор. Отделно имам съединител, карета и разни други. Абе, намерих си занимавка

Не съм опитвал да я паля, извадено е делкото и кабелите. Ще приспособя запалване от Г2 с комутатор. Отделно имам съединител, карета и разни други. Абе, намерих си занимавка

- stefan4o
- Контакти:
Честито. Вместо да си пиеш винцето си намерил хубава занимавка - Лада. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
С прискърбие бракувах тази от аватара ми. Ладичките са ми слабост, колко съм реанимирал и боядисал. На нстоящата Нива, ако не ме домързи, ще направя глава с хидрокомпенсатори.
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
muns61 написа:Сдобих се с автомобил за риболов и лек офроуд. Тази сутрин срещнах мой съученик, не се бяхме виждали от доста години. Та от баща му останала Лада Нива, .
Поздравления сега ще откриеш тайната на добрия офроуд, не е важна колата важно е да имаш какво да ремонтираш и да не ти е жал да я вкараш в калта :)
Задължително сложи хубав щит от долу не само под картера а навсякъде, клирънса и е малък
- stefan4o
- Контакти:
muns61 написа:С прискърбие бракувах тази от аватара ми. Ладичките са ми слабост, колко съм реанимирал и боядисал. На нстоящата Нива, ако не ме домързи, ще направя глава с хидрокомпенсатори.
По-новите модели Лада не са ли с хидро?
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Да, но първите години кото бяха излезли бяха доста капризни откъм масло и блокираха компесаторите....
- stefan4o
- Контакти:
Синтетичното не решава ли проблема?
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Когато тъпите представители ти наливат от варел наливно масло Мобил 10/40 на чисто новата ти нива, която е да речем на 20-30 хиляди км. и ти казват маслото е ок няма проблеми , ние само такова имаме ,то за човека който е непредубеден и трябва да му важи гаранцията на автомобила, никога не би имал предвид ,че може да му блокират конпенсаторите...Това за съжаление беше масов проблем и стигна чак до производителите и те направиха някои промени,като разбира се отрицателния "ефект"изчезна.
- stefan4o
- Контакти:
На нова кола да сипеш полусинтетика.... без коментар 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”