Мнение за Пасат Б8
- steich
- Автомобил: Passat B8 2 TDI 190hp DSG 2017
- Двигател: DFCA
- Контакти:
Re: Мнение за Пасат Б8
Като говорим за возия и поведение на пътя ... а бе тоз пасат ( не е 4х4 ) ми се вижда малко нестабилен спрямо предната ми кола Mazda 6 GH. Една идея е малко по висока ... ама едва ли това е толкова от значение. Случвало ми се е на няколко пъти в завой на планинси път да подам газ и да почне да 'играе' ... не стои стабилно на пътя. Някой път при почти пълен ляв десен и тръгване ... малко странно ми се държи. Отделно имам едно хлопане/тропане отзад като минавам малко по бързо през легнал полицай. И в ПИ и ПЗ я гледаха ... казаха че всичко си е наред, ако е така ... просто странна кола като поведение. Маздата беше бетон ... влизам в завоя с газ без да се притеснявам, тук имам едно наум.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
Заради халдекса е.
-
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Заради окачването на Маздата е.
Wishbone е отпред и отзад, т.е. double wishbone.
Wishbone е отпред и отзад, т.е. double wishbone.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
steich написа: Случвало ми се е на няколко пъти в завой на планинси път да подам газ и да почне да 'играе' ... не стои стабилно на пътя. Някой път при почти пълен ляв десен и тръгване ... малко странно ми се държи.
Аз това коментирам.
Халдекса има склонност към начално презавиване.
После минава повече на предно и недозавива.
Зимно време или на мокро, на подходящо място е хубаво да се тества и свикне. Има си особености.
На S скорости прехвърля поначало повече назад и се държи малко по-предвидимо - не е толкова изразено това начално зацепване и презавиване.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Галине, колегата е написал в скоби, че неговия пасат не е 4х4
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
steich написа:Като говорим за возия и поведение на пътя ... а бе тоз пасат ( не е 4х4 ) ми се вижда малко нестабилен спрямо предната ми кола Mazda 6 GH. Една идея е малко по висока ... ама едва ли това е толкова от значение. Случвало ми се е на няколко пъти в завой на планинси път да подам газ и да почне да 'играе' ... не стои стабилно на пътя. Някой път при почти пълен ляв десен и тръгване ... малко странно ми се държи. Отделно имам едно хлопане/тропане отзад като минавам малко по бързо през легнал полицай. И в ПИ и ПЗ я гледаха ... казаха че всичко си е наред, ако е така ... просто странна кола като поведение. Маздата беше бетон ... влизам в завоя с газ без да се притеснявам, тук имам едно наум.
По-скоро въпрос на джанти+гуми. Не съм имал такива наблюдения на моя Б8, също само на предно.
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Шумно е предното окачване, отзад за да има шум може и да има проблем с амортисьор/тампон и от там нестабилност в завои.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Според мен колата има проблем с окачването щом се чувства нестабилна. Аз съм карал и Пасат Б8 на предно и с 4х4 по завои и не съм имал никога такова усещане.
Подобно усещане имах на предишния Пасат, преди да сменя задните амортисьори - бяха си заминали.
А пък на аудито като ми бяха заминали предните - при неравности в завой, колата губи сцепление с предницата и излиза в обратната посока на завоя.
Подобно усещане имах на предишния Пасат, преди да сменя задните амортисьори - бяха си заминали.
А пък на аудито като ми бяха заминали предните - при неравности в завой, колата губи сцепление с предницата и излиза в обратната посока на завоя.
- steich
- Контакти:
Освен да отида на тест на амортесьори ... макар че тези друсачки не знам колко адекватно показват. На един познат с Шаран понеже имал скодно потропване, от ПИ му обяснявали че било така щото амортесьора тук работел само в едната посока и ала бала.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
За съжаление докато не се свалят няма как да разбереш точното им състояние, на колата разбираш,че са зле когато вече са много зле.
- steich
- Контакти:
Освен в ПИ и ПЗ са оглеждани и в 3-ти сервиз, няма омасляване.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Точно на друсачката си личи кой как е.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
muns61 написа:Точно на друсачката си личи кой как е.
+1.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ами аз ходих на друсачка, и четирите ми амортисьора ги даваше на около 60% и според нея смяната не била задължителна, обаче излизам на северната тангента и като карам със 120 и изпреварвам камион, духне ли ме вятъра, има амортисьор за смяна. В моя случай бяха и четирите 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”