Нов автомобил до 55 хил. лева

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
na4o007
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов автомобил до 55 хил. лева

Мнениеот na4o007 » Вто 09 юли 2024 14:39

telefunken написа:Да не споменавам за проблемите с мазане, охлаждане и т.н. при GDI недоразуменията на Хюндай, от които доста сервизи на запад са вдигнали ръце..

Това за нови автомобили ли се отнася?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 09 юли 2024 15:56

Аз ти говоря за нова Киа, вторичен пазар не коментирам колега. Не съм забелязал да има проблем с каквото и да е и за 1г., не е светнала нито една лампа, но нека е по лошият избор. :mhih
С тоя мотор няма как да дадеш 7.5 разход, освен ако не я газираш.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Вто 09 юли 2024 16:25

Или не се чете, или имаме проблем с грамотността. С големи букви съм написал какво коментирам. Споделям личен опит и наблюдения, що се отнася до разхода. Другото са оплаквания и решения на проблемите с GDI моторите на Хюндай в САЩ. Много неща прочетох, когато поръчах ексийда.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 09 юли 2024 17:34

Когато лично имаш проблеми, тогава пиши! Другото са съчинения. Те половината хора в развития западен свят срещат трудности и при смяна на течност за чистачки :mhihi . В България проблеми с този мотор няма!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 09 юли 2024 17:43

Аз лично не бих заменил T-ROC на предно с 1.5 TSI за същия или дори малко по-хубав Golf в никакъв случай.

gogogo79
Автомобил: Kia Ceed x-ecutive
Двигател: 1600 126 hp 2010 year

Мнениеот gogogo79 » Вто 09 юли 2024 17:49

Малко не се разбира за кой мотор на Kia/Hyundai се твърди ,че е проблемен... gdi и аз не бих си купил... Ама те нали го попенсионираха . На сегашните нови коли са t-gdi ?

telefunken

Мнениеот telefunken » Вто 09 юли 2024 18:19

Не, още не са. Проблемът с охлаждането и мазането все още е на дневен ред, според американците. При VAG нещата са по-добре при новите 1,5 и 1,0 TSI, въпреки че тестовете с 0W20 все още продължават. Новите GDI мотори на хюндай са на нивото на старите 1,4TSI на VAG, които не бяха на ниво, заради охлаждането на главата. Честата смяна на маслото решава повечето проблеми. Има и сервизна препоръка на VAG за разглобяване и почистване на главата на мотора след определен пробег. За Хюндай не знам.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Вто 09 юли 2024 18:46

Vidol Nikolov написа:Аз ти говоря за нова Киа, вторичен пазар не коментирам колега. Не съм забелязал да има проблем с каквото и да е и за 1г., не е светнала нито една лампа, но нека е по лошият избор. :mhih

Искрени съболезнования за Киата или Хуйдай , или квото там караш!
За кУрейците няма да коментирам , че много засегнати ще има , щото Ганчо ич не обича да му кажеш , че се е претаковал . Единствения щастлив от покупка на нов Хуйдай е Прасеевски ( като собственик на вносителя) , ама да не навлизам в политиката :biggrin

gogogo79

Мнениеот gogogo79 » Вто 09 юли 2024 19:11

hvp800 написа:
Vidol Nikolov написа:Аз ти говоря за нова Киа, вторичен пазар не коментирам колега. Не съм забелязал да има проблем с каквото и да е и за 1г., не е светнала нито една лампа, но нека е по лошият избор. :mhih

Искрени съболезнования за Киата или Хуйдай , или квото там караш!
За кУрейците няма да коментирам , че много засегнати ще има , щото Ганчо ич не обича да му кажеш , че се е претаковал . Единствения щастлив от покупка на нов Хуйдай е Прасеевски ( като собственик на вносителя) , ама да не навлизам в политиката :biggrin

Мнението ти не струва много . Съдържа квалификации ...,но не и аргументации. Виж тук https://automedia.investor.bg/a/0-nacha ... yundai-i30 мнение на някой ,който може и да е по- компетентен от теб в сравненията.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Вто 09 юли 2024 19:31

Американците не правят нито един от двигателите които се предлагат в Европа. Тук няма мотор на Киа/Хюндай който да има проблеми с охлаждане, мазане и нагар, ако се ползват качествени консумативи и нормална експлоатация и поддръжка. Двигателите са със стандартни 15 хиляди километра интервали. По аргументите, че TSI вървял повече и харчел с 2 литра по-малко са тотални абсурдизми и лъжи.

Бърза проверка в spritmonitor показва, че TSI води от към икономия, но не с 2 литра а под 0.5л. Динамиката при сравнени коли, може да идва от кутията (ако колегата е гледал/сравнявал DSG срещу DCT-то /и двете кутии са роботизирани ръчни кутии с мехатроника/) - а не от мотора, защото имат доста близки параметри принципно. 1.4T-GDI е здрав и икономичен мотор. 1.5TSI е също здрав и икономичен мотор. Ама да се твърди, че 1.4 T-GDI е москвич пред совалката 1.5TSI е нелепо.

За човека където пита, вместо да ни чете тъпотиите - нека отиде в Еуратек и Порше и направи тест драйв на двете коли и след това дойде и си сподели впечатленията.

telefunken

Мнениеот telefunken » Вто 09 юли 2024 19:35

gogogo79 написа:Мнението ти не струва много . Съдържа квалификации ...,но не и аргументации. Виж тук https://automedia.investor.bg/a/0-nacha ... yundai-i30 мнение на някой ,който може и да е по- компетентен от теб в сравненията.

Гошко, ако прочетеш това, което си ни поднесъл ще видиш, че не е по темата. Сиреч, можеш да си го изтриеш. Не става въпрос за бензиновите им мотори.

gogogo79

Мнениеот gogogo79 » Вто 09 юли 2024 19:40

telefunken написа:
gogogo79 написа:Мнението ти не струва много . Съдържа квалификации ...,но не и аргументации. Виж тук https://automedia.investor.bg/a/0-nacha ... yundai-i30 мнение на някой ,който може и да е по- компетентен от теб в сравненията.

Гошко, ако прочетеш това, което си ни поднесъл ще видиш, че не е по темата. Сиреч, можеш да си го изтриеш. Не става въпрос за бензиновите им мотори.

Аз съм сигурен ,че чета повече от тебе. Това ,че ти не го разбираш не е мой проблем.

telefunken

Мнениеот telefunken » Вто 09 юли 2024 22:04

Гошко, комбинацията от много четене и функционална неграмотност не предполага разбиране на материала. Автомобилите на Хюндай и Киа са много добри, що се отнася до купе, оборудване и качество на материалите. Особено при фейслифта. Това пише в статията, която си ни приложил по-горе и по което спор няма. Вероятно не си обърнал внимание, че коментираме бензиновите им двигатели, които не са на нивото на DADA. А за корейските недоразумения съм събрал много материали, на които не им е мястото тук. Хубаво е когато човек е принуден да плати над 60 х лева за нов автомобил, който струва наполовина, да направи информиран избор. А ти не помагаш.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Сря 10 юли 2024 8:29

telefunken написа:А за корейските недоразумения съм събрал много материали, на които не им е мястото тук. Хубаво е когато човек е принуден да плати над 60 х лева за нов автомобил, който струва наполовина, да направи информиран избор.

Колега - дай източници на въпросните проблеми с KAPPA двигателите на Hyundai/Kia. Или поне опиши какво толкова не им става спрямо DACA/DADA на VW

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 10 юли 2024 11:07

Толкова са лоши тия Кии, че масово са таксита. :mhihi
Колко много прецакани има :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”