Избор на надежден джип

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Избор на надежден джип

Мнениеот stefan4o » Съб 10 авг 2024 20:16

Аз нямам против никоя марка, не ме разбирай погрешно. Дъстър в много отношения ми допада като автомобил - карал съм служебен такъв, но сравнително рядко. Може би ако търсех евтин и сравнително проходим автомобил щях да взема точно такъв ( отвори ми се възможност за такъв 1.5 дци 4х4 на около 70 000 км през 2021). Но Тойота, като марка, ми се струва прехвалена.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 10 авг 2024 20:40

stefan4o написа: Но Тойота, като марка, ми се струва прехвалена.

Не знам какво означава това.
Притежавал съм Рав4 и ТЛК120 само.
Най-добрите ми коли от всички!
Коли! Не тъпотии кат пластмасова експертиза.
Техника. Двигател, скорости, разход, надеждност, съотношение възможности/комфорт, поддръжка etc.
Никое vw не ми е дало това, освен може би 2ките едно време, които имах.
Това е моето мнение и опит. Не го натрапвам, а споделям.

Off: тези дни видях новия Дъстър на живо и ми хареса много. Само да сложат нещо 4ри цилиндрово на 4х4 и съм аз... :mhihi

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 10 авг 2024 21:00

Няма да сложат...

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Съб 10 авг 2024 21:00

Общо взето, тойотите се вземат от хора, които искат да нямат главоболия най-общо казано. Аргументите, че са дървени и не били комфортни са по-скоро от индивиди с впечатления от преди 20 години.

По темата, когато се коментира старо МПС и ново МПС общо взето нещата винаги са до късмет. Автора търси "надежден" джип, ама дефакто и най-здравото да му препоръчаме, пак може да се насади на лимонка и пак да отидат над 10 хиляди лева да се приведе в ред.

Q7 не е джип, не става за извън пътя и не може да се конкурира дори с Фиат Панда по проходимост. Не му е това целта, не е проектират за това и никой с акъл в главата няма да тръгне да го прави.

А коментара, че Тойота не предлага комфорта на Ролс, Майбах и Бенти е много пресилен. Никой не тръгва да сравнява комфорта и материалите в Дачия Логан спрямо Артеон, така и не е много редно да се сравнява Тойота с точно тези премиум марки.

Груп правилно казва, че при един определен вид клиенти, можеш просто да се обадиш в завода и да ти я изкарат, ако искаш и с кожа от девици. VW не прави това. Там легото е еди си кво с еди си що, ама ако не искаш - дори и да си платиш - не може.

За всеки влак си има пътници и щом има клиентела за грозните, големи гадни джипки на японците - значи всичко е наред. Просто не обсъждаме на една вълна. Така както има хора, които биха казали, че трябва да си психично болен да дадеш 122 хиляди лева за T-Roc, така и има и другия лагер.
T-roc_price.PNG

ЕДИТ: Коментара ми не се отнася към който и да е колега лично, както и Т-рока е R с всички възможни екстри.

Последна промяна от thanis на Съб 10 авг 2024 21:24, променено общо 2 пъти.

thanis

Мнениеот thanis » Съб 10 авг 2024 21:02

joro_kem написа:Няма да сложат...

В момента имат.... H4M Мотора е 4 цилиндъра в Дъстър 2024

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 10 авг 2024 23:33

thanis написа:
joro_kem написа:Няма да сложат...

В момента имат.... H4M Мотора е 4 цилиндъра в Дъстър 2024

4х4?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 11 авг 2024 6:03

В предпоследното поколение имаше 1.3 турбо 130к.с., сега в този новия има 1.6, но е хибрид и не е 4х4. Но пък е с индиректно впръскване и може да му се сложи несложна и нескъпа газчица :icon_lol

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 11 авг 2024 9:56

Предлагам клубът да се преименува на клуб на привържениците на Тойота/дачия/хюндай.
Така или иначе Фолксваген не могат да правят коли и ги карат само заблудени и душевноболни.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Нед 11 авг 2024 10:47

thanis написа:Общо взето, тойотите се вземат от хора, които искат да нямат главоболия най-общо казано. Аргументите, че са дървени и не били комфортни са по-скоро от индивиди с впечатления от преди 20 години.

По темата, когато се коментира старо МПС и ново МПС общо взето нещата винаги са до късмет. Автора търси "надежден" джип, ама дефакто и най-здравото да му препоръчаме, пак може да се насади на лимонка и пак да отидат над 10 хиляди лева да се приведе в ред.

Q7 не е джип, не става за извън пътя и не може да се конкурира дори с Фиат Панда по проходимост. Не му е това целта, не е проектират за това и никой с акъл в главата няма да тръгне да го прави.

А коментара, че Тойота не предлага комфорта на Ролс, Майбах и Бенти е много пресилен. Никой не тръгва да сравнява комфорта и материалите в Дачия Логан спрямо Артеон, така и не е много редно да се сравнява Тойота с точно тези премиум марки.

Груп правилно казва, че при един определен вид клиенти, можеш просто да се обадиш в завода и да ти я изкарат, ако искаш и с кожа от девици. VW не прави това. Там легото е еди си кво с еди си що, ама ако не искаш - дори и да си платиш - не може.

За всеки влак си има пътници и щом има клиентела за грозните, големи гадни джипки на японците - значи всичко е наред. Просто не обсъждаме на една вълна. Така както има хора, които биха казали, че трябва да си психично болен да дадеш 122 хиляди лева за T-Roc, така и има и другия лагер.
T-roc_price.PNG

ЕДИТ: Коментара ми не се отнася към който и да е колега лично, както и Т-рока е R с всички възможни екстри.

Само едно малко уточнение: Този тирок не е джип. Това е най-евтиния и най-бърз състезателен автомобил, притежаващ всички необходими документи за движение по пътищата. Има мощност от почти 160 W / kg тегло, каквато няма никой друг автомобил с цена под 300 хиляди лева. А авторът отдавна се е убедил, че ще ползва обществения транспорт занапред.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 11 авг 2024 12:22

Petrolhead написа:Предлагам клубът да се преименува на клуб на привържениците на Тойота/дачия/хюндай.
Така или иначе Фолксваген не могат да правят коли и ги карат само заблудени и душевноболни.

имал съм два фолксвагена, в момента имам две шкоди, явно съм душевно болен
п.п. скоро ще имам и киа спортидж 1-ва генерация, ма ще изчакам промяната, за да мога да пиша по-детайлно, за да не те напрягам :Mr Green Fun

thanis

Мнениеот thanis » Нед 11 авг 2024 12:28

telefunken написа:Този тирок не е джип. Това е най-евтиния и най-бърз състезателен автомобил, притежаващ всички необходими документи за движение по пътищата. Има мощност от почти 160 W / kg тегло, каквато няма никой друг автомобил с цена под 300 хиляди лева.

Да кажем, че бъркаш. Може би си мислиш за Golf R, защото T-Roc R няма 160W/kg.

Също така има много автомобили, които са си състезателни за движение по пътищата с над 220hp/ton и под 300 хиляди лева

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Нед 11 авг 2024 12:50

Petrolhead написа:Предлагам клубът да се преименува на клуб на привържениците на Тойота/дачия/хюндай.

Аз друго забелязвам, тия всичките привърженици основата им кола е VAG, ама иначе тойота била хубавата, айде моля ти се :mhihi

thanis

Мнениеот thanis » Нед 11 авг 2024 12:57

Форума е Volkswagen, т.е. VAG-aджии не трябва да се обаждат. Всичкото Сеат, Ауди, Шкода, Порше нямат право да пишат, щот форума не е за тях, пък за всички други марки да не говорим, еле пък японски или други европейски.

ЕДИТ: Изключително много избягахме от темата за надежден джип ...

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 11 авг 2024 13:33

joro_kem написа:

имал съм два фолксвагена, в момента имам две шкоди, явно съм душевно болен
п.п. скоро ще имам и киа спортидж 1-ва генерация, ма ще изчакам промяната, за да мога да пиша по-детайлно, за да не те напрягам :Mr Green Fun

Не се напрягам особено.
Имаме един от последните живи форуми в България, който е посветен на един от най-големите производители на автомобили, който има поне 10 различни марки, според мен не лоши автомобили, и когато дойде някой нов и пита каква кола да си купи, получава отговор Дачия/хюндай/тойота.
Разбирам, че има много хора разочаровани от фв и аз съм такъв, но марката все още има доста предимства. Ако сравнявам това което е в шоурумите в момента, фв далеч не са по-зле от конкуренцията.

telefunken
Автомобил: VW T- Roc Style DSG
Двигател: 1500 TSI OPF 2023

Мнениеот telefunken » Нед 11 авг 2024 14:31

Дачията беше оферта от преди 2 години. Наскоро цената и надхвърли 50 хиляди, което я поставя доста зад VAG като цена - качество. Хюндай / Кия направиха даунгрейд в оборудването на автомобилите си, не се справят с мазането и охлаждането на бензиновите си агрегати, а цените им са същите като на аналогичните при VAG. Така че и те не са оферта. Остават Тойота, чиито хубави модели се продават в Азия, Африка, Австралия и може би из америките, за което не съм сигурен. В Европа само хибридите им са оферта. Така че си правете сметка.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”