Избор на кола на носеща рама

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Избор на кола на носеща рама

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 31 яну 2026 16:52

Който иска емоция, да седне в 340i , повече няма да се сетите за тия скучни коли :mhihi

iron4o10
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на кола на носеща рама

Мнениеот iron4o10 » Съб 31 яну 2026 17:31

Kn0cK3r написа:Заради разделените три седалки на задният ред.
Ако това е "must have" условие, то информативно XC90-то е с 6см по-широко от Съпърба на задният ред.
Вярвам, че две столчета и възрастен (освен ако не е участник от "Живот на кантар") биха се поместили съвсем спокойно.

Да това ми е чуденката в момента Алхамбра/Шаран или XC90. Спрях се на тези 2 модела. Но не знам като двигатели кое е най-добре. За вагините май нямам избор освен 2.0 ТДИ 150 коня за волвото нямам идея кое е добре от дизела и кое от бензина(за да става на газ).

fur1ous написа:Не го взимай лично колата просто не ми харесва, както казах и горе това е лично мое мнение, не ангажирам никои, просто никога не съм харесвал Пасат, нито Октавия.

Като са "много по висок клас" VW, кажи що използват същото табло в VW Sharan като на Alhambra-та, или нещо аз не разбирам от "висок клас коли" при VAG?
Или що в Ексеото което карам таблото е от Audi A4 B7 Cabrio вътре, това означава ли,че Seat-a ми е с по високо качество от VW, с една дума да.. щото 95% от него е Audi A4 B7, "висок клас" при VAG е малко относително нещо, всичко е много индивидуално.

Бих карал по скоро

Cupra Leon ST,
Seat Leon ST,
Seat Exeo ST - каквото имам,
Audi A4 комби и другите комбита на Audi.
Но не и Пасат/Октавия

Ако исторически погледнеш пасат, за мен картинката е много тъжна, реално тръгнаха правилно с B5 и B5.5, надлъжни мотори, многоточково окачване отпред и от B6 натам, пълна скръб. Нищо премиум.
Дали ще си купиш Passat комби, Seat Leon ST, Cupra Leon ST, Skoda Octavia комби все тая. Нищо технически не отличава пасат от тези които изредих освен малко интериор или външен вид.
Реално ако караш B5.5, дори да си купиш B6/B7 пасат няма да получиш нещо повече като технология (нямам предвид entertainment), а дори обратното ще получиш вместо мултилинк - макферсон - чудно.
Буквално от B5.5 трябва да си купиш Audi A4 за да може да имаш по хубава кола :mhihi

Аз примерно не разбирам как някои би карал "Passat B8 TSI 280кс R-Line", като за по малко пари взимаш "Cupra Leon Sportstourer 2.0 TSI (310 Hp) 4Drive DSG", която между другото с Stage 1 чип отива на 380 коня и 500nm, което си е сериозно за комби.

Абсолютно съгласен съм аз карах 10 години Б5.5 1.8Т много добра кола и когато реших да си взема следващият пасат се оказа че вместо да напредвам назадвам. Возията на Б7/Б8 е като на моя голф- пълна каруца. Един познат има Артеон копчетата вътре са от същата пластмаса като на голфа, само дето неговите огледала се прибират и подглавника се регулира всичко останало е същата кочина като голфа. Но Артеона струва колкото 3 голфа. След Б5.5 ако иска човек същата возия и комфорт няма избор и отива на А4/А6 просто на мен ми бяха прекалено ниски(затова и продадох пасатора, защото все се влачеше по корем) и трябваше оллроуд пък там нямах нужда от това постоянно 4x4 и подръжката на автомата и т.н. та се върнах назад към шкодата и сега към голфа. Та да след б5.5 няма вече пасат има просто по-голям голф комби на размери.

Та в момента дилемата ми е волвото или алхамбрата/шарана. И кой от двигатели ако е волвото.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”