Така че предполагам, че твоето решение ще функционира още много време

icefire написа:Това, което си прочел, колега, за 1080 MPa е 0,2%-овата граница на провлачване (Rp). Това представлява 90% от номиналната якост на опън (това означава 9-ката след точката). Номиналната якост на опън при клас 12.9 е (логично) 1200 MPa (Rm). Твоята стомана е към 2 пъти по-слабо издръжлива на опън от тази, но това в случая не е решаващото. Пак са много по-здрави от нитовете, защото проблемът на фабричните нитове е в лошата им изработка и некачествения монтаж, а не толкова в оразмеряването им.
Така че предполагам, че твоето решение ще функционира още много време
pedalchobaba написа:Късането на нита при кутиите Green Cap става винаги при затварящата глава. Т.е. диаметъра на стеблото не оказва никакво влияние. Нита не се срязва, а просто затварящата му глава изхвърква и той изпада в кутията. До сега не съм виждал нит, който да се е скъсал на друго място - откъм другата глава или посредата. Когато партидата е калпава при самото нитоване не се осигурява плътното прилепване между двете повърхности и с течение на времето аксиалните усилия го разбиват. От там става и белята. При стягането с ремонтния комплект болтове, точно тази хлабина е невъзможно да се получи и с това сглобката става надежна, без да е необходимо да се променя диаметъра или якостта на материала.
е грешно изказване по всички закони на машиностроенето и механиката.Т.е. диаметъра на стеблото не оказва никакво влияние.
pedalchobaba написа:Харалампи, обясни на нас невежите, от научна гледна точка или поне по DIN-нормите - Roloff/Matek, защо болтовете не се късат. При това с резба М 9х1, което прави вътрешен диаметър 8 мм на сечението.
pedalchobaba написа:Ако е възможно изтълкувай и защо проблема го има само при тези кутии, а не при по-старите от същия тип. Там нитовете със сигурност не са 11 мм.
Благодаря.
pedalchobaba написа:Ясно.
Всичко ми се изясни.
VW инженерите наистина разполагат с малко повече знания и умения от нас тук и са преценили че 11 мм нитове решават проблема, но не. Първо защото са допуснали този проблем и второ защото преди съм го казвал, че 11 мм също късат. Не като другите, но все пак се случва и то в не малък процент. Мисля, че някъде и линкове ти бях дал. Питал ли си се защо ги нитоват с по-големи нитове след като са установили грешката, а не ги правят с болтове? Припомни си "Колела" на Артър Хейли и ще си отговориш.
Изобщо виждал ли си наживо тази сглобка, та говориш за торсионното напрежение и динамичния хистерезис. Ако си виждал знаеш ли на кое от двете отвора е по-голям. На касетата или на короната. Защо е така? И занитващата глава от коя страна е?
Както и да е. Не ми се спори вече.
Уморих се.
botor написа:...
Haralampi написа:
Като искаш нещо правено не чрез изчисления а на око "с резерв" - вземи си лада - там нищо се не чупи, а туй дет се чупи можеш и сам да си го издялкаш![]()
...
Haralampi написа:Само дето до сега не съм чул веднъж VAG да изтеглят кола от пазара.....
Haralampi написа:А относно ремонтния комплект - той не съм убеден че идва от VW и че те му искат 150лв Само ще ти кажа, че цената на такъв комплект в чужбина е около 30-50 евро ....Сам си отговори откъде идва безсрамието
icefire написа: Още по-голяма наглост е фактът, че те никога официално не признават за проблем със СК.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 51 госта