Внимавайте когато си купувате нов автомобил!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Внимавайте когато си купувате нов автомобил!

Мнениеот stefan4o » Вто 05 фев 2013 14:16

StrEagle написа:Добре де, ако купя кола на 2г не е ли по-малко набутвацията?

Да, по-малко е. Ама ако не се чупи. Щото се предполага, че за толкова нова кола ще трябва да ползваш официалните сервизи. А там цените... ах, цените. :mhihi

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Вто 05 фев 2013 14:18

Е нали това е идеята, да има още към 2г гаранция, пък да е 50% от оригиналната цена.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 05 фев 2013 14:18

Ако има още гаранция - да. Ама кой продава такива коли? Който не може да им плаща вноската само :exclaim

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Вто 05 фев 2013 14:26

Върнати от лизинг.
И това е лошо защото..?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 05 фев 2013 14:28

Не съм казал, че е лошо. Но съм останал с впечатление, че цените на такива коли са около 10 до 20 процента по-ниски от чисто новите :eek Иначе ако е на 50% от цената - аз бих взел, ако има остатъчна гаранция 2-3 години. :thup

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 05 фев 2013 14:30

Завсиси от лизинга- едно е от оперативен лизинг- там караш като за последно, а продавача цели максимално евтино ремонтиране на повредите, теб пък ти дреме, понеже ще вземеш нова след 2-3-4 години независимо колко зле е текущата.
Ако е върната от нормален лизинг, е по- вероятно собственика да им е пилил на главите ремонтите да са качествено направени и да попаднеш на прилична кола, но не е за пренебрегване и факта 'стил на стопанисване на МПС на предишния собственик'.

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Вто 05 фев 2013 14:32

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1zzrt0

Единственото което не ми харесва е че няма аудио и че е внос.

Да и моето мнение е да е взета от банката за неплатен лизинг, а не от авто къщата защото е сменена с нова по лизинг..

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 05 фев 2013 18:36

Колата от тази обява колко е струвала като е била нова според теб? :mhihi Тая цена е доста далеч от 50% на новата кола.

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Вто 05 фев 2013 18:52

ESP, фабрична газова, изключване на пасажерския айрбаг, странични айрбагове, предни и задни ел. стъкла, ел. външни огледала, фарове за мъгла, амарма, металик, климатична инсталация с охлаждане на жабката, преден подлакътник, странични огледала и дръжки на вратите в цвета на купето

мисля че 30 може да стигне, не знам колко струва газовата а и в какъв пакет е продадена в Германия(ако от там е внесена, съдя по надписа), но тук тези неща се доплащат

за съжаление сега видях и че е с барабанни задни спирачки..

Последна промяна от StrEagle на Вто 05 фев 2013 19:03, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 05 фев 2013 19:02

Ползвах конфигуратора и избрах Поло Комфортлайн с 4вр. и добавих екстри металик, лети джанти и фарове за мъгла. 26091лв. ми излезе. :mhihi Вероятно газовата ще оскъпи до към 30 000 :thup
Вероятно колата е с изтекла гаранция, но ако ти харесва много не пречи да се обадиш да питаш.

Последна промяна от stefan4o на Вто 05 фев 2013 19:04, променено общо 1 път.

StrEagle

Мнениеот StrEagle » Вто 05 фев 2013 19:04

Странно колега, аз получих друга сума :mhihi

Polo Trendline 1.4
предно задвижване, 1.4 / 63 кВт. / 85 к.с., 5МТ, 4 Врати,
Брутна цена 23 260
Reflex Silver Metallic 667
Тапицерия на седалките: текстил
"Електрически Пакет" 336 (отопляеми странични огледала, виждат се на снимките)
4 врати с предни и задни ел.стъкла 371
Алармена система с обемен датчик 467
Асиметрично делима задна седалка 305
Две предни въздушни възглавници 68 (с изключване на пасажерската)
Електронна стабилизираща програма (ESP) 1 217
Климатична инсталация 1 826
Кожен волан с декорация "Matte Chrome" 322
Преден подлакътник с кутия за вещи 191
Странични огледала и дръжки на вратите 97 (в цвета на купето)
Фарове за мъгла 348
Общо: 29 475,01

а даже не видях къде са страничните възглавници, и що е то "Соларни Стъкла" ?

edit: според мен е Trendline, понеже тези джанти от снимките ги няма към Comfortline

edit2: извинявам се, бях пропуснал кожения волан и делимата задна седалка (в описанието)

edit3: възможно е да не е доплатено за гаранция от 4г :(

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 06 фев 2013 9:16

Единствено от първия собсвеник и от дилъра може да се разбере за колко е купено като ново това Поло!! През 2011г ни предложиха Поло 1,2тси(105кс) комфортлайн за 26 000лв. В Германия цената е доста по-висока, но трендлайн с 1,4 и газова също вероятно е купено за тези пари. :th_up Обезценката във всеки случай е сериозна, но това е нисък клас. От Порше се продаваше и Г6 на 2г и около 30000км, цената му беше 29000лв, а чисто нов струваше 34000лв. Октавията ни след 1г ползване е обезценена от 34500лв до към 32000лв. :icon_smile

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Сря 06 фев 2013 10:29

Нови коли (непродадени) се боядисват заради транспортни щети.Дори 7ма серия съм виждал.Просто тези по автовозите са за трепане.Доколкото знам първите дачии се боядисват на ръка в завода,съответно и качеството е различно.
Относно новите коли-Виждал съм А8 на 6 хил.км. с течаща водна помпа(е за тва е гаранцията де),но гаранционното обслужване товари много новата кола(сумата за нея де).Лошото е че повечето купувачи или не са запознати или не го осъзнават.Дилъра просто гледа да продаде колата,пък след това квот дойде.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 06 фев 2013 11:16

x15 написа: - Група1 - нищо не могат да заделят - ходят пеша
- Група2 - заделят 100-200 лв на месец - карат коли за по 1000-2000 лв.
- Група3 - заделят 500-1000 лв на месец - карат 3-4-5 год. коли
- Група4 - хартисват им 3-4-5....100-200-300 хил. на мес. - барат си фара и си карат к'вото си искат.

Tук малко не съм съгласен с групите. В смисъл аз например откъм $$$ мога да съм в група 3, но реално съм в група 1. Не защото няма кинта, а защото няма смисъл...от кола нали. Причини и следствия много и са за друга тема по принцип. Но забелязах, че в последно време доста станаха хората с моето мислене и си изпродадоха колите. Но тва е друга тема.

Сега за тва новата ли е най-добра или 4-5 годишната или 10+ годишната. Ми много фактори, много условности са тук. Зависи на първо място от марката. Факт е, че Мерцедесите например си държат най-много цената. Нов е 100к лв., след точно 5г. е на 100 и малко хил.км. и 70к лв. или 30% за 5г., което си е повече от добре според мен. БМВ-та, VW, Audi губят малко повече, другите марки доста повече. Тва едно. Другото, което е, че масово колите вече се правят чупливи. Факт е, че VAG групата последните години буквално се осират с извинение. Допълнителната гаранция се доплаща, а колите се чупят, като лего играчки. От няколко години насам не съм чул/видял/прочел добра дума за VW/Audi. Skoda даже има по-позитивни реакции. "Хубавото" в случая е да кажем, че частите и ремонтите са по-евтини от на BMW и Мерцедес, защото е друг факт пък, че на Мерцедес поддръжката и обслужването, както и ремонтите са най-скъпи от всички други нормални марки. В смисъл, като се изключат спортните марки и модели. Тук идва и другия тънък момент с честотата на ремонтите. При някои марки/модели ремонта е скъп и се прави често, при други е скъп и се прави рядко, при трети е евтин и се прави често, при четвърти е евтин и се прави евтино. На това също трябва да се обърне внимание при покупка на кола.
И все пак най-важния фактор от всички е това колко км. на година се кара тази кола. В един друг форум имаше тема за това колко стотинки ви излиза 1 км. пробег. Излезе една чичка с чисто нова дачия. За 3г. 140 ли 150к км. След продажбата на колата, сметнати разходи за гориво, обезценяване, ремонти, застраховки и т.н. и като дръпна чертата беше нещо от сорта на 17 ли 16ст./км. Така и не видях някой с по-добър резултат. Та това също трябва да се има впредвид при покупка на кола според мен.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 06 фев 2013 19:00

Познат си купи нов джип преди време,след няколко дни седим и пушим на терасата и като се загледахме на тавана малко по-навътре от ъгъла ламарината хлътнала.Дефект,който е елементарен и може да се види,но кой пък се сеща да се качи на гумата да огледа тавана.100% транспортен дефект и ако клиента го види и върне колата,ето ти след няколко дни в салона нов джип с пребоядисан таван.

А по другата тема за новите коли,който има възможност отива и си купува нова кола,избира си цвят,екстри и т.н и му дреме на оная работа,че след 2 год. струвала еди колко си.Кой ги смята тия стотинки на километър,не ми е ясно,какви са тия хора :facepalm Ако ще и 5 км. да ден да минаваш,отиваш и си купуваш кола по твой вкус и възможности,защото можеш да си го позволиш.Останалите си намират оправдания защото не и е по джоба и тръгваш да купуваш кола,но не каквато искаш,а каквато намериш и вместо жълт Пасат с климатроник си взимаш,сив Голф с климатик щото бил запазен и на добра цена.В момента си търся Октавия 2 и ако можех да отделя за автомобил още 2 пъти по толкова,колкото съм приготвил изобщо нямаше да мисля за автомобил втора ръка.Но ще трябва да се задоволя с това което намеря и преценя,че отговаря на моите изисквания.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”