Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ще кажете за Голф 3 1.4 АБД

Мнениеот Cern Swiss » Пет 10 фев 2012 18:20

Съгласен ли си, че цените на частите са еднакви (или с пренебрежими разлики), от данък и застраховка не се пести?

Потребителски аватар
BeerLover
Автомобил: BMW E36 Coupe
Двигател:

Мнениеот BeerLover » Пет 10 фев 2012 22:25

Cern Swiss колега тоя двигател 1.4 АБД 60 коня е за новобранците... не може някой да вземе неска книжка и да скочи на колко 100 коня... тва Абд 130 са му зор пък и ако човека който я кара има акъл в главата си знае че като му се подава повече гори отгоре ( ако му я зарежда някой друг да я цепи тя повече от тая скорост по баир надолу ще ги дигне ) Лично аз на млад шофьор който вчера е взел книжки бих му препоръчал точно този двигател.Верно е слаб и зимата си ги гори 10 и нагоре както трябва.Сега и аз се замислям да взимам по бързо и съм се надъхал за 1.6 101 коня тоя АБС вече е дърт а и като чета из темите 1.6 101 нов двигател 96-97 година и се слага и на голф 4. Ако не беше добър двигател нямаше да го слагат и на 4ките :)

Относно разход на година radi_nrj колега честно да ти кажа на голфа нищо не съм му правил 6 месеца го карах без застраховка и преглед,винетка да не говорим... Платих му данъка защото нямаше как да го прехвърля ако не му го платя и той беше 18 лева и някакви стотинки.Застраховката му я пратих за една година 150 лева. Преглед 30 лева. По колата нищо не съм правил,имам я от близо една година и само сипвам и карам : )

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пет 10 фев 2012 22:36

поредния "спор"......ще я заключат и тази тема за едва ли не най-добър двигател на голф...направо се замислям защо "неразбиращите авто инженери" проектират и произвеждат различни кубатури двигатели....според някой хора да се прават само 1,8 с 90 коня и това е heavy metal zork ,и тук форума ще е най щастлив :applause: :banana :bishop ...а в кръга на майтапа(то е трагично) според мен най добре да се правят доста по големи двигатели от това недоразумение АБС(карал съм 4 такива двигателя и къде е динамиката не съм разбрал,а разхода съм го усетил ,особено градско).......според мен 3000 кубика атмосферен и това е двигателя,да взема да пусна и тема по тоя въпрос(да се поизлагаме малко) и да я залючат и нея..престанете с тия детинщини ,на кой колата и "двигателя" е най добър и икономичен.....така правим форума необективен и недостоверен....незнам защо по другите форуми няма :да: :drinking: теми за тяхния еквивалент на нашия АБС...

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Пет 10 фев 2012 23:13

Като бивш собственик на Швейцарски Голф АБД и настоящ на Италиански АБС ще ви кажа,че като разход на газ в градски условия в Плевен съм постигал 10.5 с АБД-то и 11.5 с АБС-а.На дълъг път съотношението е 7 с АБД-то и 7.5 с АБС-а.Това е с един и същ изпарител-турска Платинка.Но и с една идея по-голяма скорост,да речем 110-120 при АБС-а и 100-110 при АБД-то.Разликата е примерно,че по баирите към Ловеч да речем,с АБС-а ги изкарвам на пета скорост,а с АБД-то ги взимам на четвърта с доста по-високи обороти.Сега АБД-то го кара тъста и масло все още не гори.На трета скорост си набира доволно в баир,но оттам нагоре си умира.Все пак 30-те коня разлика си казват думата.Взех си АБС-а,защото исках кола с климатик.Иначе още да си карам АБД-то.Няма грижи вече шеста година в БГ.Явно като е Швейцарски е гледан добре технически.А от АБС-а ми побеля косата.Но това ми бил късмета.Поне се научих на майсторлък покрай Италианския котор. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Съб 11 фев 2012 19:16

АБС-а е по мощен(никой не оспорва),но защо трябва да се срявняват различни кубатури двигатели(не разбирам целта)...като се замисля най добре да се произвеждат само голями кубатури и да караме само по 200кс.(като Американците с бившия евтин бензин) и да не мрънкаме,интересно ми е защо "неразбиращите" западни производители си правят малки кубатури,аз лично искам кола до 100 коня заради данъка(примерно), все пак горивата се вдигат ,живота става по скъп,кризата....и така на татък....исках мощен двигател но като гледам на къде отиват нешата се чудя дали да не е малък автомобил с почти всички екстри и чист дизел(новите се газифицират скъпо)...с една дума всеки си преценява как да си харчи парите(демек каква кола да кара)...и тия теми са безмислени...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 11 фев 2012 19:31

TiL написа:Не е просто лаф, че vw се взема от 1.8 нагоре!

Те от такива лафове тръгват легендите. Като например, че им се чупели кутиите (да, като се карат без масло се чупят mhihi )

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 11 фев 2012 20:14

Да се обадя и аз, баси готината тема! :P
Най-големият недостатък на 1,4 и 1,6 моторите на Г3 е износването на буталата бъчвообразно и голям шум при работа. Оттам и разход на масло, а буталата са доста по-скъпи от на другите модели. Вентилацията на картера също е калпава.
Задвижването на водната помпа от ангренажа също не ми харесва, освн на Опел - там простотата на мотора и здравината му заличава този проблем.
Маслената помпа не е на висота, сравнена с другите мотори.
Скоростната кутия е предразположена към тракащи звуци, даже при добра кондиция, а конструкцията на привода е недомислена.
Винаги съм се чудил, защо на Г3 го няма железният 1,6 от Г 2...
Инак като разход на гориво моторите са добри.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 11 фев 2012 23:06

muns61 написа:Да се обадя и аз, баси готината тема! :P
Най-големият недостатък на 1,4 и 1,6 моторите на Г3 е износването на буталата бъчвообразно и голям шум при работа. Оттам и разход на масло, а буталата са доста по-скъпи от на другите модели. Вентилацията на картера също е калпава.
Задвижването на водната помпа от ангренажа също не ми харесва, освн на Опел - там простотата на мотора и здравината му заличава този проблем.
Маслената помпа не е на висота, сравнена с другите мотори.
Скоростната кутия е предразположена към тракащи звуци, даже при добра кондиция, а конструкцията на привода е недомислена.
Винаги съм се чудил, защо на Г3 го няма железният 1,6 от Г 2...
Инак като разход на гориво моторите са добри.

Всичко е вярно!Колегата muns61 е винаги прав! :bowdown :beer Обаче ,не са калпави мотори.Имам Аверче с АБД и всичко казано по горе е така ама си го кара вече 3 та година без да пипне нищо.АБУ то е мое .И не мога да кажа нищо против този мотор ,с тази разлика ,че този мотор и върви.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 11 фев 2012 23:14

Ако имам такъв мотор, ще усиля музиката да заглуши шумовете.
Най-добро е това, което можеш да си позволиш. А за приказките за разход - всеки е прав за себе си...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 11 фев 2012 23:21

muns61 написа:Ако имам такъв мотор, ще усиля музиката да заглуши шумовете.
Най-добро е това, което можеш да си позволиш. А за приказките за разход - всеки е прав за себе си...

В момента имам възможност за по хубав автомобил ,обаче като видях подръжката и се шашнах направо.А за Голфа си трака само докато си загрее.после си мърка и не се чува.Не ми се разделя с тая машина ,това е истината!! :beer

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Съб 11 фев 2012 23:34

Aз не знам защо не спрат да прават малки мотори ,направо изстребители само за българина.Нема два лева в джоба,ама ако може да е във ВР 6.Всеки мотор зависи от подръжката.Дайте да се съберем със АБД-тата и да ги принесем в жертва,че като чета чак ме фаща яд.И да взимаме нещо от 1.8 нагоре .Колко нагоре????????

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 11 фев 2012 23:37

Като направя сметка на парите за кола и за семейството, май мога и с по-стара бричка да се придвижвам.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 11 фев 2012 23:40

freshenero написа:Aз не знам защо не спрат да прават малки мотори ,направо изстребители само за българина.Нема два лева в джоба,ама ако може да е във ВР 6.Всеки мотор зависи от подръжката.Дайте да се съберем със АБД-тата и да ги принесем в жертва,че като чета чак ме фаща яд.И да взимаме нещо от 1.8 нагоре .Колко нагоре????????

Че си е куц си е куц.Това го казват всички които познавам .Като виде баир иска 4 та.Ама не е калпав мотор .И е икономичен ,в зависимост как се кара.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Нед 12 фев 2012 0:12

Темана май се поизчерпа и си плаче за ключ. Иначе нищо ново не прочетох, ама не ми и трябва понеже имам едно такова скопено конче вкъщи и сам си правя изводите, който са че не е толкова лош мотор. Едно 120-140 съм си ги поддържал на дълго повече не посмях да го настъпя :Mr Green Fun Иначе имам го от 2009-та лятото, подкарах го към пролетта/лятото 2010-та година. Карам го предимно градско за това мисля и тази година да не купувам винетка mhihi Ходя си с него на работа, от време на време като е лошо времето и вали, а имам спешна работа пак излизам с него да не ме мокри дъжда.

С колата нямам и 10 000км до сега. карам я само на бензин, замислял съм се за газ, ама кога ли ще си избия парите които ще дам за поставянето на нова газова? Ако имам 500 лв по-добре за тез пари да си купя бензин :drinking:

От както съм го купил съм сменил: ангренажен ремък, водна помпа, радиатор, антифриз, въздушен филтър, горивен филтър, масло, маслен филтър, капачка за маслото, гарнитура на капака на клапаните, гумички на болтовете на капака на клапаните, семеринга на разпределителния вал, О-пръстен на делкото, нови свещи, нов акумулатор, ябълка на скоростен лост + втулката и пръстенчето, лагер на главина (предно ляво колело).

Може би има още нещо за което не се сещам :wink: иначе газарийките от сорта на музики, усилватели, кори на вратите, стопове, широки ножове, ключове за фарове, копчета, светлинки и т.н. да не ги броим, че излиза че съм се оженил за тая кола и ще тъжа много за нея ако я дам за някви си смешни 1500 лв :oops:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 12 фев 2012 9:23

някъде бях писал че съм карал 1,8 АБС(на венто и голф) е да така е..... и динамика няма(има само при турбо кола или 16 клапана и то след 3000 об).....разхода съм го засичал и си е с 2-3 литра(бензин) градско нагоре а извън градско с 1-2 литра на горе...дотук добре 1-2-3 лиртра не са проблем ,но я смятайте за 50000 км и вижте какво се получава..второ няма как да караш слаб мотор пък да го натискаш и да искаш голям вървеж(това го искаме само в бг,и да не гори нищо ако може)....взимаш си евтина кола със слабо двигателче и си караш кротко като пенсионер и си свиркаш,ако искаш динамика изпреварване на тир колона с 5 човека и 500 кг багаж си взимаш минимум 150 коня и то дизел ,че въртящия момент е голям..и да добавя имам колеги и приятели със всякакви двигатели ,и най вече на Фауве и наблюдавам какво се случва,кефят се на вървежа и малко ми се подиграват ,че мойта не върви, но като почнат нещо да сменят(и то все толко скъпо, че аз 3 двигателя ще взема) и ходим с мойта невървяща количка и обикаляме цял ден да намерим някоя част по евтинко ,че от разликата мога да си ремонтирам основно мойта....даже някой вече оставят 1,8Т и направо на корса искат да се качат или нещо по евтинко за возене...всичко е комплексно(аз лично искам подръжка на АБД и да върви като 1,9 ТДИ 150 коня-ама няма) не е само прословутия вървеж и пак казвам престанете с тоя 1,8 АБС , че се излагаме ,изтърка се много...отдавна не го правят и не виждам с кой двигател ще се захванете да хвалите скоро, от по новата гама морототи да прочета(да се информирам) и да си го взема ,че отиваме на прогрес и не намирам друг така хфален двигател....а ми предстои смяна на голфето(от което никак не съм очарован -освен от евтината подръжка),най вече изчетох много теми за голф 4 и се поотказах

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”