Avensis 147 vs Golf 122

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Avensis 147 vs Golf 122

Мнениеот forski » Пет 05 авг 2011 21:15

Matematiks написа:Само да не почнете да сравняте сега и Камри с ГоУфа оти ке паднем :063: Тва е нема такава кола :beer

Нер де Ямбул,нер де стамбул :beer

И на двете нации нещата са с паднало качество но и двете наций са много напред и старите им модели са с прекрасно качество.И двете марки са прекрасни коли!

Хондата ми е 95 година и е с ОРИГИНАЛНИЯ акумолатор Ясса :kissy:

Да не намесваме и Хонда че ке стране страшно mhihi

абе къде е автора на темата,той всъщност какво питаше ... :drunk :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 05 авг 2011 21:23

tisho_psg написа:
stefan4o написа: Клиповете не бяха ли достатъчни? Или ти си на принципа ръка да пипне? Все пак не може човек да има допир до абсолютно всичко на тоя свят, затова има интернет mhihi

Аз се предавам.
Щом клиповете са ти достатъчно и от тях си си променил мнението за Тойото кажи поне досегашното мнение на база на какво го имаше? На други подобно клипове в който "победител" са били японските коли ли? :roll:

Досегашното ми мнение се базираше на сравнително малък допир до японската марка и не дотам задълбочено вглеждане в детайлите в автомобилите им. Ако питаш дали съм имал японска кола - не съм. По принцип никога не бих се сетил да дърпам уплътненията по вратите или да гледам с колко болта е хванат задния капак, но щом други го забелязват, явно не съм с такова набито око. Иначе може би ще го кажа за 3ти път - не отричам, че японските марки са най-предпочитани в САЩ и най-надеждни, дори в немските автомобилни списания, на черното бяло човек не може да каже. Да речем, че предпочитам да карам ФВ, на който му се белят копчетата пред това ако ударя птичка или заек на пътя колата ми да има повече щети от него mhihi Моят аршин е такъв, ако твоят е по-различен това не те прави задължително по-обективен относно харесване/нехаресване на дадена марка/модел автомобил. :beer
п.п. не съм фен на голф. Нито на Мк2, нито на Мк3, нито на Мк4, нито на който и да е. Обичам само и единствено Джета :beer Ако колегата пуснал темата търси семеен автомобил, то моето мнение е - Авенсис е по-подходящ за целта.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 05 авг 2011 21:34

Така няма да чета цялата тема, и 101 спора, но колега бих те посъветвал при равни условия /гаранция,финасиране и т.н/ да вземеш голфа. Защо ? В 6-цата нещата стоят по съвсем различен начин спрямо което и да е поколение спрямо предишно свое...Идеята е че като дизайн е страхотен автомобил, доста икономичен и същевременно мнооого сигурен. В класа си /когато все пак е произведен/ е най-сигурният автомобил. За мен това е достътчно. Като техника също е направен много по надежден тъкмо поради Японската конкуренция идваща точно с много здрави коли.

Но все пак покарай го малко сам ще разбереш :beer Успех

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 05 авг 2011 21:49

StS написа:Така няма да чета цялата тема, и 101 спора, но колега бих те посъветвал при равни условия /гаранция,финасиране и т.н/ да вземеш голфа. Защо ? В 6-цата нещата стоят по съвсем различен начин спрямо което и да е поколение спрямо предишно свое...Идеята е че като дизайн е страхотен автомобил, доста икономичен и същевременно мнооого сигурен. В класа си /когато все пак е произведен/ е най-сигурният автомобил. За мен това е достътчно. Като техника също е направен много по надежден тъкмо поради Японската конкуренция идваща точно с много здрави коли.

Но все пак покарай го малко сам ще разбереш :beer Успех

Извинявам се за репликата,ама не се сдържах :oops:
Какво означава "В 6-цата нещата стоят по съвсем различен начин спрямо което и да е поколение спрямо предишно свое"? Точно при голф всяко следващо поколение е зализан вариянт на предишното.Не казвам,че няма разлики,но там приликите са най-много!
Като дизайн не виждам какво му е страхотното.Даже напротив-до конкурентите си изглежда...грозен. ? (Тук е малко субективно,признавам)
Относно сигурността-пак греда.С какво е по-сигурен от рено меган тоя голф?
За надеждността мисля е рано да се изказваме-нека минат 5-6 години,сега малко избързваме със заключенията.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 05 авг 2011 21:54

Извинявай човече,ти рено меган имал ли си?Карал ли си?Поддържал ли си?Щото баща ми в момента има две рена и ги е купил само защото се евтини! Едното е меган,другото е сафран и двете са пълни кенефи,даже той си го признава,сафрана по мяза на кола де... :lol:

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 05 авг 2011 21:56

Тише говоря за сглобката и използваните агрегати. Иначе дизайна за един каруца за друг самолет.

В краш теста 6цата за времето си /пак го пиша тва/ е по сигурна от френската чек**

П.С колега имали сме 2 френски недомислици и скоро се надявам да се отървем и от последната ..

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 05 авг 2011 22:05

Абе аз от една камара години пиша, за точно тия недостатъци на японските коли, ама никой не слуша и не вярва, всеки разбира...

Повечето имат неграмотно направени подкалници (или липсват), шумоизолацията е под всякакво ниво, тапицериите където се сетите са леш, плафони, таван и сенници и такива дреболии за изключително евтино направени.
На повечето коли им липсват елементарни нещата като
лумблано регулиране на седалките и двете :idea: , регулиране на пасажерската седалка по-височина, телескопично регулиране на волана, сензор за течност за чистачки, сензор за налягане на гумите, сваляне и вдигане на стъклата с едно натискане, осветление на копчетата на вратите и т.н. и т.н.
При лаковото покритие и антикорозионна обработка също нещата не са както трябва да са, Мазда 6 е пример в това отношение

За останалите евтини материали в интериора не ми се говори...под капака повечето нямат елементарни кори. :idea:
На NVH нивата(шум, вибрации) също не обръщат особено внимание.
Да не говорим, че в момента всичките им предложения в средния клас са на торсионна греда отзат и с нечувствително управление и w моторната гама няма нито един модерен бензинов мотор с директно връскване и принудително пълнен и модерна трансмисия с два съединителя.

Просто са доста евтино и упростено сглобени возила.

Това дето някой споменава за беленето на копчетата ами виждал съм обелени в БМВ Е90, Е60, нови Мицубишита и Нисани и Тойоти, Волва и още една камара автомобили -> това отдавна е факт при повечето нови коли, факт е и това че някой от тях се рециклират на 90% :mrgreen:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 05 авг 2011 22:13

Хубаво,тойотата е боклук.Сега дойде ред на рено ли? :lol:
Хора,карайте си VW,никой няма да ви го забрани.Ама нещо не ме убеждавате,ама по никакъв начин,че мега грозния Голф 6 е по-сигурен от мегито.
lion_heart002 не знам защо ми споделяш за автопарка на баща ти,аз писах,че голфа не е по-сигурен от мегана.Това няма общо с какво съм имал и подържал.
Че ако кажа Рено като марка има по-сигурни модели от VW май пак няма да сгреша,ама айде да не се дразнят колегите.
StS хубаво говориш за сглобка и агрегати.Но в предишния ти пост говореше за големи различия в поколенията,страхотен дизайн,надеждност,най-сигурен в класа си...
не оспорвам безспорните качества на голфа,но нека да не го издигаме до небесата и да не му преписваме качества за който не е сигурно,че притежава :beer

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 05 авг 2011 22:17

Чакай сега то един 10годишен Меган 2 от 2002ра година е по-сигурен от БМВ Е46, Е39, Ауди А4 Б7 и беше една от най-сигурните коли не малко години след като излзе, ама това него прави повече кола от изброените нали?
При проектирането на всяка кола се залагат различни приоритети.
Аз сега ако ти кажа, че на съседа едно куче на мегана му язеде калника, и крушката може да си я смениш само в сервиз mhihi

А иначе според EuroNcap, организацията която блъска колите м/у последния Меган и Голф Мк6 почти имат почти индентични резултати от Краштестовете, като Голфа сумарно има повече точки. :mrgreen:
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2008/338.aspx
http://www.euroncap.com/tests/renault_m ... 8/337.aspx

Последна промяна от niikoo_1 на Пет 05 авг 2011 22:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
StS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 05 авг 2011 22:19

tisho_psg написа:Хубаво,тойотата е боклук.Сега дойде ред на рено ли? :lol:
Хора,карайте си VW,никой няма да ви го забрани.Ама нещо не ме убеждавате,ама по никакъв начин,че мега грозния Голф 6 е по-сигурен от мегито.
lion_heart002 не знам защо ми споделяш за автопарка на баща ти,аз писах,че голфа не е по-сигурен от мегана.Това няма общо с какво съм имал и подържал.
Че ако кажа Рено като марка има по-сигурни модели от VW май пак няма да сгреша,ама айде да не се дразнят колегите.
StS хубаво говориш за сглобка и агрегати.Но в предишния ти пост говореше за големи различия в поколенията,страхотен дизайн,надеждност,най-сигурен в класа си...
не оспорвам безспорните качества на голфа,но нека да не го издигаме до небесата и да не му преписваме качества за който не е сигурно,че притежава :beer

Сигурно трябва да го напиша по "невъзхваляващо" . Може ли да посочиш кола от класа на Голф 6 с по добри показатели за активна и пасивна безопасност ?

П.С Голф 6 е модел от 2009...

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 05 авг 2011 22:21

niikoo_1 написа:Абе аз от една камара години пиша, за точно тия недостатъци на японските коли, ама никой не слуша и не вярва, всеки разбира...

Повечето имат неграмотно направени подкалници (или липсват), шумоизолацията е под всякакво ниво, тапицериите където се сетите са леш, плафони, таван и сенници и такива дреболии за изключително евтино направени.
На повечето коли им липсват елементарни нещата като
лумблано регулиране на седалките и двете :idea: , регулиране на пасажерската седалка по-височина, телескопично регулиране на волана, сензор за течност за чистачки, сензор за налягане на гумите, сваляне и вдигане на стъклата с едно натискане, осветление на копчетата на вратите и т.н. и т.н.
При лаковото покритие и антикорозионна обработка също нещата не са както трябва да са, Мазда 6 е пример в това отношение

За останалите евтини материали в интериора не ми се говори...под капака повечето нямат елементарни кори. :idea:
На NVH нивата(шум, вибрации) също не обръщат особено внимание.
Да не говорим, че в момента всичките им предложения в средния клас са на торсионна греда отзат и с нечувствително управление и w моторната гама няма нито един модерен бензинов мотор с директно връскване и принудително пълнен и модерна трансмисия с два съединителя.

Просто са доста евтино и упростено сглобени возила.

Това дето някой споменава за беленето на копчетата ами виждал съм обелени в БМВ Е90, Е60, нови Мицубишита и Нисани и Тойоти, Волва и още една камара автомобили -> това отдавна е факт при повечето нови коли, факт е и това че някой от тях се рециклират на 90% :mrgreen:

Ето това е едно точно и аргументирано изказване!
Споменатите недостатъци се оправдават с по-ниската цена.Но за корозионната защита оправдание няма.Много от тези недостатъци се срещат и при други марки (не японски).Явно няма как да се съчетае скъпи материяли с атрактивна цена mhihi

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 05 авг 2011 22:25

А иначе според EuroNcap, организацията която блъска колите последния Меган и Голф Мк6 имат почти индентични резултати от Краштестовете, като Голфа сумарно има повече точки, разгледай внимално. :mrgreen:
http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2008/338.aspx
http://www.euroncap.com/tests/renault_m ... 8/337.aspx

Голфа е толкова добра кола, защото е добре балансиран и му липсват серизни слабости, просто във всички области се представя добре и накрая като теглиш чертата получаваш един много добре уравновесен и премислен автомобил, който няма крещящ дизайн и разни модерни дизайнерски приумици, които след 3години ще омръзват. :lol:

Последна промяна от niikoo_1 на Пет 05 авг 2011 22:28, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пет 05 авг 2011 22:25

scare :drinking: . . Те нали тия японки имаха някакъв дефект по спирачната система,дето дръпнаха от пазара няколко милиона коли http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=364488

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 05 авг 2011 22:29

StS написа: Може ли да посочиш кола от класа на Голф 6 с по добри показатели за активна и пасивна безопасност ?

П.С Голф 6 е модел от 2009...

Защо аз да посочвам кола с по-добри показатели за активна и пасивна безопасност от голфа? Твое е твърдението,че голфа е най-сигурен в класа си. Кажи с какво превъзхожда последното поколение меган?
Ако не се лъжа,първия автомобил в този клас спечелил 5 звезди на euroNCAP е меган (не помня първо или второ поколение).
Превърнахме темата на колегата в некви детски спорове.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 05 авг 2011 22:30

Те имаха и едно време (2000-2005)проблеми със сегментите на 80хил.км. ги нямаше имам предвид 1.8бензиновите двигатели, завличаха лагери редовно и т.н. и т.н.

Последна промяна от niikoo_1 на Пет 05 авг 2011 22:31, променено общо 1 път.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”