Кола до 5000лв. за извън градско

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Кола до 5000лв. за извън градско

Мнениеот stefan4o » Сря 02 май 2012 19:38

Всеки ги вижда по различен начин нещата. Ако моята Джета имаше климатик, никога нямаше да се оглеждам за друга кола :lol:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 02 май 2012 20:13

stefan4o написа:Всеки ги вижда по различен начин нещата. Ако моята Джета имаше климатик, никога нямаше да се оглеждам за друга кола :lol:

eх да имаше сега да продават нови голф двойки........ех мечти

Последна промяна от gr_kanev на Чет 03 май 2012 12:37, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 02 май 2012 20:15

Има! В ебай съм виждал почти нови екземпляри на по 30-40 000км, но цената няма да ти хареса :lol:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 02 май 2012 21:00

@lion_heart002 Кво е според теб съотношението на здрави коли и "тотални морги" в бг като става въпрос за 25 гидини коли.Дали не са 1 на 100 като твоята уж безсмъртна еденичка???

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Чет 03 май 2012 8:10

moimoimoi написа:koлега дай една снимка на двигателя да видим от къде тече и колко
аз сега като се замисля и единия ми пасат е целия в масло,явно си тече между блока и главата ама не го пипам, не създава проблем,колата върви кат самолет така да се каже,а маслото дето го доливам е около литър на 10000км
пп:и най вероятно на 50% от колите в форума им тече между главата и блока

Днес , като се прибера от работа , ще снимам двигателя . Един колега от форума ми даде много интересна оферта за Seat с "марково БРЦ с ламбда контрол" Какво означава това ?! :shock

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 03 май 2012 9:52

Paclevkov написа:Един колега от форума ми даде много интересна оферта за Seat с "марково БРЦ с ламбда контрол" Какво означава това ?! :shock

Значи , че не е ГИ .Не знам с какъв код е мотора , но тоя ламбда контрол не върви на мултипойнт / 4 инжектора/.То и Сеат имат само 1 модел :screwy

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 03 май 2012 10:35

Значи, че е една идея по-икономична от нормална газова. Следят се показанията на ламбда сондата и на база на тях се правят корекции на газоподаването. И това само при положение, че ти работи ламбда сондата.

Иначе при лошо финансово състояние бих се огледал за стар и подържан кошник с газова. Без да ме интересува външният вид (че даже по-зле, по-добре - ще смъкне от цената). Някое старо поло (по-лека кола -> по-икономична), опел корса. Нещо с пословично здрав мотор.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 03 май 2012 13:04

Малката кола едва ли ще е по-комфортна от голфа, возията на Сеата е същата работа и като слезеш от тях пак ще си толкова изморен. Щом искаш комфорт ти трябва голяма кола, поне колкото пасат, а за икономия най-добре търси кола с метан. При това с обикновена уредба, а не с инжекцион защото разликата в цената не си струва няколкото магарета повече, които дава инжекциона. Ламбда контрола е хубаво нещо, ако работи, но ефекта не е толкова значим - 5 - 10 % икономия. От друга страна, ако се скапе просто трябва да махнеш стъпковото моторче и да сложиш обикновено кранче на негово място.
Не бързай с покупката, голфа ти нищо му няма и можеш да си го караш спокойно, изчакай повечко оферти, а най-добре да изчакаш да ти вземат служебна - от нея по-добра и здрава няма.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Чет 03 май 2012 18:35

ktamen написа:... най-добре да изчакаш да ти вземат служебна - от нея по-добра и здрава няма.

Колега, ако ти си работодателят, едва ли щеше да мислиш така. Работодателите не са спонсори или благодетели; те също си имат своите грижи и финансови проблеми. Нека колегата да си стегне Голфа и да не се обвързва с "екстрите" на служебните коли. Все пак авторът пътува на дълги разстояния по лични задачи и не трябва да е зависим от благосклонноста на шефа си. :да:

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Чет 03 май 2012 19:11

:link
Снимка1 Снимка2 Снимка3 Снимка4 Снимка5 Снимка6 Снимка7 Снимка8
Снимка9

Така изглежда двигателя в момента , Снимките са с висока резолюция , но незнам дали ще успеете да видите сълзенето между блока и главата. :| В първата снимка съм снимал състоянието на маслото , да ми кажете дали толкова трябва да показва или е малко :dummy:

Поздрави

Потребителски аватар
resim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resim » Чет 03 май 2012 20:11

Колега не искам да правя реклама на нищо и никого,но днес като се рових не можах да му устоя...
http://www.cars.bg/u660973
Предполагам може да получиш и коментар на цената според мене това си струва парите и няма никакъв смисъл в твоето положение да се набутваш със заеми и евентуално кола,която никак няма да ти се отрази положително на финансовото състояние,пожелавам ти успех с ремонта на 2ката,но според мене и това е добър вариант ???

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Чет 03 май 2012 20:39

Определено да, ако наистина харесам хубав автомобил , може и да се стигне до заем. Нека колегите видят първо снимките с теча на маслото... :077:

Поздрави

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 04 май 2012 9:22

'97-ма като бях студент в Благоевград, само гледах как тройките се набират по булеварда към кв. Еленово, и аз тайно си мечтаех за една такава...Сбъднах мечтата си, 10 г. по-късно. Извън това лирично отклонение по темата ти колега, заем за кола не тегли. Колата трябва да е слуга, не господар.

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Пет 04 май 2012 13:24

Здравейте колеги . Тази вечер заминавам за софия и ще съм там събота/неделя. Ако има някой майстор от форума свободен да погледне голфчето , ще се радвам да го направим. Погледнете все пак снимките , но се съмнявам да видите точно сълзенето , щото е много замърсен блока. :|

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Нед 06 май 2012 18:28

Здравейте колеги, виждам , че няма отговори от дни. Искам да изкажа огромни благодарности на всички , които се отзоваха на проблема ми.Отказах се от заема , вече имам представа и насока към кола , която да закупя , евентуално ако реша. Голфа ще го погледнат майстори и дано да го закърпят :| Моля темата да бъде заключена.

Поздрави С. Левков

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”