Съпоставка Толедо/Пасат Б4/406 съвет преди покупка

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Съпоставка Толедо/Пасат Б4/406 съвет преди покупка

Мнениеот Matematiks » Съб 15 дек 2012 9:52

Има някой тампон по окачването за смяна.Собственика беше голям българин и шоферската седалка е на нищо facepalm ,останалият салон е БЕЗУПРЕЧЕН.В момента е с пасатова седалка :| за шофера.Лайсните доло на вратите са за смяна също

А забравих да кажа,че я взех от Варна с нови пружини и БИЛЩАЙНИ :shock :shock :shock жълтата серия :roll:

Колата я имам от 2 години и съм и врътнал по малко от 10К км.Лятото карам мотор :)

Съединителя исках да се ревизира,така и така бяха свалили кутията и като видях Щампа 10 месец 1994 година взех направо един Закс :banana маслото в кутията също е сменено.

Колата подгрява огледала,задно стъкло и пръскалки.С раираният салон е рикардо и с кожения трилъчев волан и махагони навсякъде.Има клима и шибидах :shock (адски рядка комбинация за ауди от тия години).Има си и касТофон с УСБ 8)

Пазя си и кутиите от всичко,пазя старите дискове и накладки с доста живот в тях- просто съм маняк и ги смених :applause:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 15 дек 2012 9:58

Matematiks написа:рикардо
Патрезе или някой по-неизвестен? mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 15 дек 2012 10:00

myrshavija написа:
Matematiks написа:рикардо
Патрезе или някой по-неизвестен? mhihi

:cop :046: :042: :041:

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Съб 15 дек 2012 10:05

Да уточня,говорим за Толедо Фейслифт: http://www.cars.bg/u789328 като това например,ако имах парите отивах още днес да го взема за тая цена.На колегата с Аудито съм обяснил на лични каква е ситуацията в момента с парите,колата наистина много ми харесва и в момента,в който имам парите в джоба,ще говорим сериозно за нея,а не само да си чешем езиците сега.За обезшумяване и уплътняване на VW няма какво да говорим,имах В3 и имах безплатен климатик mhihi mhihi .А кво толкова ги плюете тея ламарини на Толедото,В3ките да не би да са с по-здрави? в 2 катастрофи съм бил с Б3(едната моята),и в двата случая предницата беше компот,а на другата кола почти нищо,едната беше Фордче Фиеста от по-новите и ако щете вярвайте кьорихме се 10мин да намерим нещо и накрая една малка драскотина и девойката се качи и си замина,без да се занимаваме(нашия шофьор беше виновен-удар отзад),а Пасата леш.Мен ме събраха с един джип на кръстовище(не по моя вина тоя път),моята предница не ставаше за нищо(900лв щети по ГО :shock ) на джипа само бронята.Та колко да са слаби ламарините на Толедото,няма да са по-зле.
Колегата да стиска Аудито до след НГ и да го взимам и да приключваме темата :beer :drunk :beer

stefan4o написа:Миро, човекът търси евтина кола, а не красива mhihi
Ако Джета имаше 1.9 ТДИ щях аз да му предложа такава пък :Mr Green Fun

И ако не беше жената да каже "Не" щях да те послушам без да се замислям :beer

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 15 дек 2012 10:21

Да хвърли поглед и на тая обява viewtopic.php?f=44&t=356272
8 лети джанти влизат в цената гледам,може да се договори и да влезе в бюджета.Аудито печели от към шум и лукс,но пък ремонти по окачване отстъпва на простия Пасат.И най-важното,обема вътре в салона.На мен ми е тясно в Ауди,пък било и А4 99 година.Да не говорим,че не обичам предницата да ми стърчи пред погледа все едно карам ЗиЛ.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 15 дек 2012 10:24

rahwin написа:И ако не беше жената да каже "Не" щях да те послушам без да се замислям :beer

Малко са жените, които да харесат такава кола. Все пак е архаичен модел, а жените нямат усет към тези неща :Mr Green Fun Тях ги интересува да е красива, заоблена, да има климатик и т.н. Прави са си, ама за тях си mhihi

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Съб 15 дек 2012 10:26

Е явно верно съм извратен,но ... ми не ми харесва като Толедото.Безлична е според мен.Въпрос на вкус.Пак казвам,съгласен съм,че Пасата е най-здравата и проста за обслужване от всички,но...
Някъде бях споменал че мечтата ми е друга кола за ежедневка и Джета купе за събота и неделя да си я човъркам и да я направя някой ден като за Woеrthersee

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 15 дек 2012 10:35

Ми ку кажеш ше държиме :mrgreen: не съм гопускал на обява :kissy:

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Съб 15 дек 2012 11:07

Колега,не гарантирам на 100% че ще го купя,така че ако му намериш мераклия,си го продавай,не ме чакай мене,за да не се чувствам и аз задължен.Всичко може да се случи-онея да забавят или да не ми платят парите,аз да харесам нещо друго,камион да ме блъсне(пу,пу) и прочие,и прочие

Едит: Сега се сетих че на Аудито му липсва единствено най-голямата екстра на Ауди - куатрото :cry:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 15 дек 2012 12:41

Значи удряш челно пасата в задницата на някаква кола, предницата се смачква и оттам решаваш, че пасата е със слаби ламарини.

Доста умно. Браво!

Най-добре остави избора на кола на жената.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 15 дек 2012 12:55

Естествено-няма дизел куатро на Ауди 80 Б4 :lol:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 15 дек 2012 12:56

аз предлагам всеки да си вземе голф 2,джета и б3 и да им сложи по 1Z и да ги караме до живот.всяка година кърпене пребоядисване основни ремонти,ходова част сичко.и може да ги предаваме от поколение на поколение.щом са толкова здрави и вечни си заслужава кво :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
rahwin

Мнениеот rahwin » Съб 15 дек 2012 13:06

Ти да не мислиш че точно така си избирам колите-като ги удрям челно и гледам колко ще се смачка.Казвам на какво съм бил свидетел,а не да ми е разказано и преразказано.За мен не е нормално на предната кола(и то Форд) нищо да и няма,а ти да смениш капак,маска,очиларка,фарове и броня.Ама кво ли ти обяснявам,то фанатизма е голяма работа...Ако трябва да съм честен,единственото добро впечатление,което запазих от моята В3ка е пространството в купето,оттам нататък всичко беше кофти,но приемам че съм имал лош и зле гледан екземпляр и не храня лоши чувства към модела като цяло.Но за мен В3 и В4 си остават здрави и удобни,но безлични коли и не бих избрал такава,освен ако не е наистина перфектна технически.Както вече казах въпрос на вкус.Някои например обожават маслини,мен не можеш да ме накараш дори да ги помириша.Същото е с колите.

Matematiks написа:Естествено-няма дизел куатро на Ауди 80 Б4 :lol:

Не го знаех

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 15 дек 2012 13:14

Бъди малко по ларж, моля те , разреши още някой двигател. Дискриминираш ни нас недизелджиите. :talk:

А към автора- явно за теб удара "отпред" и " отзад" няма знчение. Е... както и при оная работа- има значение.

Не само пасат- която и кола да е, ще се мачка. Даже колкото по-нова, толкова повече се мачка. А сети се защо? Опитвам се деликатно да ти намекна какви глупости пишеш.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 15 дек 2012 13:23

rahwin написа:...За мен не е нормално на предната кола(и то Форд) нищо да и няма,а ти да смениш капак,маска,очиларка,фарове и броня...
В няколкото случая на "кола удря друга отзад", на които съм присъствал, ВИНАГИ задницата на ударената кола е почти без поражения, докато предницата на удрящата е помляна. Без тегличи, без значение на години, модели и каквото и да било друго. Разбира се, може да е случайно.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”