Помощ в избора на семеен автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
bobbby11
Автомобил: Seat Toledo GT
Двигател: 2.0 2E 1994

Re: Помощ в избора на семеен автомобил

Мнениеот bobbby11 » Вто 11 мар 2014 15:48

Svetlix написа:Ето ви разбивка за примерата...

Искам да попитам от личен интерес /а и за колежката ще е полезно/ - как е положението с "носачите", че във форума на "Нисан" много плачат ???...
Иначе цените, които споменаваш са супер, а и точно тоя модел Примера много ми лови окото и отвънка и като двигател...

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Вто 11 мар 2014 16:33

Цената на носачите не е никак страшна около 150 лв , чак толкова да се оплакват хората не съм чул едва ли се разбират повече от на един Пасат например. Пък и има доста теми за направата им с лагерчета .

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Вто 11 мар 2014 18:23

Егати бозата стана тук!

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Вто 11 мар 2014 19:07

bobbby11 написа:
Svetlix написа:Ето ви разбивка за примерата...

Искам да попитам от личен интерес /а и за колежката ще е полезно/ - как е положението с "носачите", че във форума на "Нисан" много плачат ???...
Иначе цените, които споменаваш са супер, а и точно тоя модел Примера много ми лови окото и отвънка и като двигател...

Говорим за предни горни носачи предполагам. При този модел са 2 носача, обикновено горния страда. Има по 160 лв с лагери, има и по-евтин еквивалент на 555 за 120 лв (по спомен). Имайте в предвид, че едни носачи карат по поне 50 000 км, което не са никак малко. Някои потребители сменят втулки, чувал съм даже за монтирани втулки от Трабант ... но за мен това не е решение. От долен носач не съм чувал никой да се оплаква до сега.

Когато носачите са зле, в топлото време се хващат най-лесно, защото скърцат. Първо винаги се разскърцва десния. Нямам идея защо. Преди имах Примера (от първите) и на мен също десния се разскърца и го правеше само в най-голямата жега.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 11 мар 2014 19:48

ruslanmilev написа:Егати бозата стана тук!

сефте ... :mhihi

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 11 мар 2014 19:51

За тия пари - Сценик 1 фаза 2 /2001-2003/. С много ексти, двигатели всякакви.. Въпрос на избор.. И да се строши резервните оригинални части са на цените на турските ментаци за Ауди ..

П.С - не раждаясват, нямат и от аларма нужда и са с подръжка на Голф 2...

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Вто 11 мар 2014 20:45

Защо се избягва емблемата за семейна кола, а именно Volvo?! http://www.cars.bg/c643763 Верно е малко голямо комбито,а и Търново не се слави с големи булеварди(свиква се с габаритите на колата), но пък моделите около 2000г. изглеждат доста добре и не приличат на катафалки......може да се вмъкне и в бюджета на колежката! Давам марката за пример, защото не я видях до сега, запознатите ще кажат дали си заслужава относно качество, поддръжка и т.н.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 11 мар 2014 20:53

Аз останах с впечатлението,че колежката не иска комби.По-скоро нещо компактно или малко до около 4000лв.

Потребителски аватар
Nikurlq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikurlq » Чет 20 мар 2014 13:17

Viktoria_ написа:Здравейте!
Както става ясно, жена съм. Имам нужда от малко мъжка помощ в избора на семейна кола. Младо семейство сме с дете на 1,6г. Пиша тук, защото мъжа ми грам не разбира от коли (питам го: каква е тази кола? той казва: черна... :screwy )
Аз съм малко по-ориентирана от него и за това съм се заела с търсенето. А именно на автомобил след 2000г за около 3500-4000 лв. Не държим да е голяма кола, защото аз съм шофьора. Искам да е бензин с тенденция да сложим газ, ако не намерим някоя с монтирана вече газова уредба. Мощността да е до 100 к.с. До сега съм харесала Форд Фокус, Рено Сценик, Голф 4, Сеат Ибиза ии май това е. Та, моля кажете мнение и давайте предложения.
Благодаря предварително! :beer

Нека да дам и аз едно мнение. След тази година и за тия пари ми се върти в главата само форд фокус комби. Четирима мои приятели са с Фокуси (един от който комби) и са много доволни от тях. Предполагам, че и на Вас ще ви свърши работа.
Също бих ти препоръчал някой цваген комби но или ще се разминеш с годината на производство или с цената.
Успех с търсенето!

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Чет 20 мар 2014 14:04

Като започнах да чета темата, ми дойде на акъла Голф 4 - сравнително евтина поддръжка, 1.6 мотора попада в ниския данък, можеш да изпревариш на междуградско, стабилен е на пътя. Щом събра багаж на 4-ма възрастни за море, няма да ви е чак толкова малък откъм багажник. Много по - сигурен е от 406 - ца - за справка сайта на EURONCAP (а това са кола от тия години, която ще е семейна е важно) НО има голямо НО с 2-ма много високи, отпред, задни седалки все едно НЯМА. Аз където съм 183 см, на човек който трябваше да седи зад мен, хич не беше щаслив. Това няма да е проблем докато детето е на 1,6 години, но след някоя друга год... незнам. Бора ... то разтоянието между седалките е същото. А3 - ка - по - скъпи части, като големина е същото. Може би Акорд-а или Нисана който предложиха най - добре ще отговарят на изискванията - здрави, по - просторни и ще горят колкото 4-ката. Тойота Авенсис около 99-2000 също е добър вариант според мен. Аз лично Рено не бих си взел, Фокуса е нелош на вид, евтини части, но като изпълнение на интерериора и возия не ми допадат. Астрите също влизат в категорията на Фокуса. Нелоши, не гният толкова ама колкото повечето опели но...

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 20 мар 2014 14:38

Купихте ли нещо или чешем клавиатурите тук :biggrin

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 21 мар 2014 12:08

vaiper 1 написа:Купихте ли нещо или чешем клавиатурите тук :biggrin

Да позная ли :biggrin ?

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 22 мар 2014 21:48

IRRITATING написа:Това Рено е отпадък неземен а Форда е като циганите-не боледува а направо умира Королите са прилични коли ако външния вид не те притеснява :th_up

Колега,ти карал ли си Рено Сценик ? Аз съм имал 3 броя и от 3-те коли не съм се ядосвал нито един път. И 3-те бях бензинови и преди 5 години ми докараха от Италия Renault Scenic Kaleido. Климатроник,червен салон,червена кола. Това,че някои около тебе има гадно рено сценик или Форд не означава,че всички са такива :th_up

Потребителски аватар
Marto_cafeto
Автомобил: Peugeot 307
Двигател:

Мнениеот Marto_cafeto » Съб 22 мар 2014 22:01

Svetlix написа:
Viktoria_ написа:Да, не е лош Нисана, но сякаш малък ми се вижда, нисък. Мъжо е 2 метра, забравих да спомена... :biggrin

В такъв случай забравяш за кола среден клас от типа на Фокус, Голф, Алмера, Меган и прочие ...

Виж тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11391280457971516&f1=details&slink=5w92is

Голяма, икономична, комфортна, кретеноустойчив мотор с верига, супер евтина поддръжка. Е верно е 140 кончета ... но ти гарантирам, че е по-икономична от Акорда по-горе. Тези Акорди са си змейове.

Колега,не ще нещо,колата като и гледам снимките не изглежда зле.След това пак прегледах снимките обстойно. Вижте задната броня отстрани какъв луфт има,или те така излизат от завода :Mr Green Fun Тея надписи Спорт за от кварталния тунинг магазин за 2 кинта да прикрият някоя козметична забележка ( на мен такива работи не са ми проблем) :Mr Green Fun Ето една добра оферта :th_up http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11395418608154955&f1=details&slink=60rcek

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Нед 23 мар 2014 10:52

Ей някои сте големи експерти гледайки колите на снимки. Ако и с жените сте така - олеле мале :) Кола се гледа само и единствено на живо и лично.

Веднага ти казвам болежките на тези рендета, които не са никак малко. Просто най-интересните. Като се скъса маншон на полуоска, ти изтича всичкото масло от скоростната кутия. Ако си на дълъг път - познай :D Ел. инсталацията им е доста известна с проблемите си. Всички сме чували за "приятните ремонти на ходовата част при франсетата. На този двигател трябва да се бръкнеш за ремъци и ролки. Отделно това е кола, която е карана само на газ.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”