Карам единият Дизелов мотор, карал съм и карам по рядко на Брат ми 1,8Т то и преди карахме 90 коньовите 1,8 Монота на Пасат и Ауди
Майче мога да дам обективно мнение.
1,6 бензинова атмосферка действително е добра за газифициране. От там насетне и разхода няма да е много малък в града че и на извънградско ако се кара по бързо ще расте прогресивно. При изпреварване ще се прекръстваме повечко.... Който е карал Турбиниран мотор едва ли би подкарал пак подобна Атмосферка на това тежко купе.
ПД 131 коня е умрял в ниските -до към 1800 оборота и чак после се изстрелва и става сила. По тромав ми е като цяло в ниските и наистина сравнен с 1,8Т и тия 20 клапана по мотора -1,8Т печели. 1,8Т е пъргав мотор от ниските още, поради клапаните и бензиновият характер на мотора. Ако се карат на дълъг път 1,8Т ще развие по висока максимална скорост със сигурност.
Дизела действително има доста Нютони и при развъртането си дава по голямо усещане за тяга от 1,8Т.
И бензиновият мотор е доста сложен и може да създаде главоболия на Собственика си. Само за да се сменят гумички на клапани се иска стенд и разглобяване на Главата. През турбото му освен масло минава и антифриз !
И двата мотора вече са ми слаби
Та 1,6 мотора не е лош, но до там с това купе........

ПВЦ колектори.......... При газифициране трябва хубава многоточкова Газова с обратни клапани че с тия колектори ще има Бау.............