Помощ при покупка на автомобил. BMW5

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете

Според вас заслужава ли си да си закупя BMW?

Анкетата завърши на Сря 12 юли 2017 16:58

ДА.
25
32%
НЕ.
38
49%
Може би.
14
18%

Общо гласове: 77
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ при покупка на автомобил. BMW5

Мнениеот $100 » Пет 17 фев 2017 20:48

Не знам сред колите под наем има ли BMW5. Ако има - що не си вземаш от време на време една за по 2-3 дни, да се нарадваш и я връщаш. Със сервитьорска заплата и кола за 10хил малко се разминават нещата. Не за друго, ами все едно работиш само за да имаш BMW. Евентуално и за кафе и кола ще остават.

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Пет 17 фев 2017 21:09

То се разбра че родителите му ще я поддържат, а не той, поне за сега, пък после щял да взима хубави парички и щял да може да я поддържа, но това кога ще е... С каквато и диплома за инженер да си практика в работна среда нямаш ли ще си гола вода и тези пари няма да ти ги даде никой работодател. Най много да почнеш кариерата си с 1 000лв (НАЙ МНОГО) в България останалото зависи от теб, а не от дипломата. На 23 години съм знаеш ли колко инженери ми минават през ръцете дето се вика (обучавам ги) на година. Всички те са завършили някои дори не знаят какво е координатна система :screwy , а аз съм си със средно образование момче което изобщо не е намирало за полезно присъствието в училище. Вместо това се учих (самостоятелно) и се интересувах от неща благодарение на които сега получавам не лошо възнаграждение (поне на мен си ми стига), а живот и здраве за напред се очертава по добре. Освен всичко дори и работодателя ми е на пръсти когато имам да казвам нещо, имаш ли желание има и начин. Та искам да ти кажа, че не разчитай на тази диплома това е една книжка която вече почти няма никаква "сила" всеки иска опит/умения и език ако е нужно.

Та след последния ти пост отново си мисля, че пак няма да помагаш на родителите си, щом те имат възможност да те зарадват с кола на такава стойност (като сметнем разходите). Защо не си вземеш нещо по компактно новичко пак за същите пари, но поне данъците, разхода и поддръжката ще е по различна. Освен това до като си стъпиш на краката ще ти е по лесно с такава кола от колкото с това бмв, а като се издигнеш (пожелавам ти го на истина :th_up ) може да си закупиш нещо по луксозно или истинска мощ дори защо не M5 E60, а сегашния голф 4 или 5 примерно да си го оставиш за ежедневка или да го дадеш на родителите си ако се нуждаят от два автомобила или нямат...

Поздрави.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 17 фев 2017 21:31

За темата.
Вариант едно - стар потребител с нов профил, който се гъбарка.
Вариант две - егати адидаса!

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 17 фев 2017 23:08

Дали не е най-добре да теглиш един заем 10-15хил и да вземеш BMW7 за 20-25хил :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 17 фев 2017 23:24

Познавам човек, който 2005-та година купи на лизинг за 62 хилки БМВ с доход около 2 хиляди на месец и го продаде след година за 45...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 18 фев 2017 8:43

Което значи,че с такъв доход всякаква нова кола ще е нанагорнище.А от 10 годишните коли едва ли точно БМВ ще е с най-скъпата поддръжка.В този форум е пълно с проблеми и цени за Пасат Б6 и сякаш звучи логично,че за същите пари е по-добре да поддържаш БМВ.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Съб 18 фев 2017 18:00

angeloww написа:

Извини ме, но въобще не мисля да приключвам с образованието. Заминах за Англия поради семейни причини, защото се налага да помогна на семейството си и просто нямам избор. Бях започнал с ИТ инженерство и мисля да си го възобновя Септември месец. Надявам се, че един ден ще го завърша и няма да се радвам на 500-600лв. а на заплата над 3000 лв в България, а да не ви казвам какви са заплатите в Англия за ИТ инженер. М/у другото 500-600лв. чисто си хващам по принцип на работата в България, но ако сметна и бакшишите, тъй като съм сервитьор се хващат 700-800лв. някъде.

ПС: Благодаря на всички, за съветите и темите, които отваряте във връзка с моята тема и застраховките. От началото нищо не знаех за тях, но благодарение на някои от вас и малко четене из интернет се образовах в тази сфера. Поздрави на всички активни потребители в темата! :) :beer :love.vwclub

Като баща на две момчета, единия на 19, другия на 28, това което си написал ми харесва.
Ако някой "самороден талант" ти каже, че няма смисъл да учиш - не му вярвай!
Но, по-добре е да започнеш с Голф или Октавия и най-добре от първи собственик. После, като порастнеш финансово - може и беенве :th_up

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 19 фев 2017 1:56

ssssl написа:Ако някой "самороден талант" ти каже, че няма смисъл да учиш - не му вярвай!

Ако ще учи за да има диплома, както се получава в доста от случаите, няма смисъл! Изгубени 4+ години. И е по-добре да вярва отколкото да го установи след като изгуби 4 години и то от най-ценните.

angeloww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angeloww » Нед 19 фев 2017 4:34

$100 написа:
ssssl написа:Ако някой "самороден талант" ти каже, че няма смисъл да учиш - не му вярвай!

Ако ще учи за да има диплома, както се получава в доста от случаите, няма смисъл! Изгубени 4+ години. И е по-добре да вярва отколкото да го установи след като изгуби 4 години и то от най-ценните.

Господа..и двамата имате право, защото имате две различни гледни точки от които може да се изведат доста различни изводи. Започнах висшето си с цел да го завърша и да го практикувам. От около 13-14 годишен започнах да се ровя и да се опитвам да правя сайтове и най - различни програми. Целта ми е да работя на бюро и да не ме боли кръста, защото повярвайте ми..знам какво е цял ден да хвърляш дърва в камиона за 40-50лв. или да товариш бали на ремаркето за 50-60лв. и като се прибереш да си парцал. Научих се, че никой не е длъжен да ти дава нещо и че безплатен обяд няма! Знам, че ако съм на бюро пред компютър ще ми патят очите, но по - хубаво да сложа очила отколкото да ходя прегърбен и на 40г. да рева, че ме боли кръста.

ПС: Замислям се ,дали Audi A4 2003 - 2008г. би било по - здраво или като цяло по - удачен избор?

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Нед 19 фев 2017 7:38

Ангелов, аз бих ти дал една друга перспектива. Работата ти като сервитьор предполага засилен контакт с хора, които не познаваш, променливо обръжение и донякъде физическа активност, но не толкова мозъчно натоварване и работа с абстрактни идеи. Ако тази работна среда ти харесва, то повечето работи в ИТ сферата предполагат точно обратното. Човек постига успех и съответно ръст в заплащането, там където работата отговаря на личните му предпочитания и личностни характеристики. Повечето младежи учат, и наистина таят надежда че чрез правилен избор на специалност ще постигнат успех, но не си дават сметка именно за това - че макар специалността да е добра, техните личностни характеристики им пречат да постигнат успех в определени работи. По отношение на колата - имам приятел(близък), който си купи Х3 от най-първите, защото го смени за Jeep Wrangler, да речем сделка за около 10000 преди 3-4 години. Малък дизел е двигателя и той лично е доволен от него, защото макар частите да са с една идея по-скъпи, поддръжка се налага сравнително рядко, особено при неговото каране, което не е повече от 6000-7000 км годишно. Месечните му доходи са по-високи от твоите, но пък и няма кой да го издържа, а се справя сам с всичко. Спомням си че наскоро сменя едни кокали, дето бяха малко повече цифра, но пък са на десетки хиляди км. Така че, кола, която не пътува много извънградско, има текущи разходи, но те не са толкова страшни, като знаеш че месец -два ще спестяваш от закуски, ако има кой да те издържа. А за заплатите в ИТ сектора - глада взе да намалява, не е толкова осезаем, но заплатите стартово са над 1000 лв, а човек който се занимава с определен вид програмиране не е невероятно да взима над 3000, но това вече е за признати специалисти заплата. Коли в Англия има и такива които са с ляв волан, просто търси такива, вероятно е обаче да се наложи да сменяш фарове след това, или разпитай човека дали не пази старите фарове от времето когато е била в страна с дясно движение.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Нед 19 фев 2017 10:23

stefannankov написа:Ангелов, аз бих ти дал една друга перспектива. Работата ти като сервитьор предполага засилен контакт с хора, които не познаваш, променливо обръжение и донякъде физическа активност, но не толкова мозъчно натоварване и работа с абстрактни идеи. Ако тази работна среда ти харесва, то повечето работи в ИТ сферата предполагат точно обратното. Човек постига успех и съответно ръст в заплащането, там където работата отговаря на личните му предпочитания и личностни характеристики.

Не разбрах сериозно ли мислиш това, което си написал. Значи да си кара като сервитьор, защото повече му харесва и ще израстне? Меко казано е несериозно. Като за млада възраст става да е сервитьор за известно време. Но ако на 30г още е сервитьор, значи просто е влязъл в глух коловиз. Ръст на заплащането като сервитьор няма да вид кой знае какъв - даже може да го орязват от един момент нататък намеквайки му, че предпочитат млад персонал.

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Пон 20 фев 2017 14:29

Няма срамна работа в тоя живот. Визирах характеристиките на работата, а не самата работа. Има стотици продажбени позиции и такива в сферата на обслужването на клиенти, които са с почти същите характеристики. Не е казано, че като завърши ИТ трябва да става програмист, има и други опции, които пак биха употребили тази специалност, но са сравнително по-редки. Т.е. казвам че от ученето има смисъл, но въпросът е как ще бъде използвано и в коя сфера. Някак си имаше едни генерализации , видиш ли от висшето няма полза, защото аз със средно мога повече от тия дето ги виждам.Ами тия дето не се виждат? и всички със средно образование ли могат повече от тия с висше..?
И малко извън темата - всеки сервитьор ли взима 600-700лв заплата и това ли е върха в професията? Има ресторанти дето пържола Кобе или Блек ангъс вървят по 100 + лв, винения лист започва от 60-70 лв, а сервитьорът като получи въпрос кое вино би препоръчал не може да отговори "чувал съм че ххх вина били добри", а за да отговори другояче каква му е заплатата се пита в задачката? И колко ли ще му е бакшишът? Защото аз имам такъв приятел, и не живее зле.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 20 фев 2017 15:02

Е,в нашия град всички богаташи с магазини по центъра....са почнали като сервитьори.

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Пон 20 фев 2017 18:33

То е ясно, че всеки почва от някъде не може е така хоп политик или инженер. Срамна работа няма! Не съм казал, че понеже повечето с образование (висше) са некадърници или не знаят елементарни неща за специалността си понеже съм срещнал няколко такива. Просто автора така го каза, че разчита само на специалността си е то по университетите приемат и завършват всякакви. Това не ги прави бъдещи специалисти в областта... Лично и аз се ангажирах да кандидатствам за индустриален дизайн е да но що за простащина този изпит да е по рисуване къде по точно ще се наложи един проектант да рисува на ръка??? Та както и да е отидох до най близката книжарница взех си всичко нужно в списъка (четки, бой и още други щуротии който не съм ползвал от 5-ти клас). Влязох в залата гледам всичките художници специално порязани четки, хубави бои, табла (или каквото му се вика там) и си казах какво по дяволите да не съм объркал стаята...Викам тука ще ме скъсат 100% е на единия изпит 4 на другия 3 мисля, че си бях вътре в първо класиране. Та на изпита ни накараха да си направим работна площ (мисля беше) 17х23см (индустриален дизайн а говорим в сантиметри???) това беше първото което ми направи впечатление (та кой с какъвто и да е софтуер чертае в сантиметри). Най странното една кифла която седеше до мен ми зададе тихичко въпрос "какво е работна площ" викам малеее, а точно тази кифла изкара по висок резултат от мен. След което нямах никакъв стимул и не си подадох документите (отказах се) и наблегнах на това което работя и реших да се усъвършенствам в работата си. Изпитите ако бяха с подходящ софтуер или поне единия, а другия по чертане (скици) резултатите ми нямаше да са под 5. Потошопа ми беше доста познат правех календари за професионални фотографи по избрана тема от тях, напълно сам и без да използвам нищо от библиотеката в autodesk (inventor и revit) можех да конструирам цял апартамент или къща като се почне от стени, двор, обзавеждане дори и до най малките детайли, а тези вероятно вече "специалисти" дори и една кухня или гардероб не могат да си начертаят в 3D модел. След това бях се допитал до хора които учат или могат да намерят информация за това дали се ползва софтуер и те ми отгориха да autocad, но една след 3-тата или последната година. Е това са глупости за какъв чеп ми е рисуването в индустриален дизайн, като отида на интервю работодателя като ми каже с кой софтуер можеш да работиш аз ще го гледам тъпо и ще му кажа със софтуер не мога да работя, но мога да чертая и рисувам хубаво с молив и боички :mhihi :mhihi представям си какво ще му е изражението... А въпросът, че повечето отиват да харчат парите на родителите си и по цял ден спят и вечер по дискотеки, накрая пак ги няма това си е отделен въпрос, но обучението си куца и то доста. Като бях в залата дойте учителя по телекомуникация който беше си взел някакъв телефон "антика" ама смартфон като тухла беше и не можеше да си включи wi-fi то смятайй.

Та дипломата ще ти е полезна най вече за начало, примерно ще ти се отдаде преднина пред другите без висше или едни 200лв по висок старт, останалото зависи единствено и само от ТЕБ! Та не разчитай на дипломата или "училището" захващай се с някой софтуер и смело разцъквай. С разни лекции или там последната година като ти покажат как се чертае един смотан профил или как се екструдва, няма да си изобщо в час.

Поздрави, та до къде стигна с избора за автомобил.

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Пон 20 фев 2017 21:34

аз бих ти препоръчал нещо такова https://www.youtube.com/watch?v=_-alooYpR9Q , ако искаш да ти вдига адреналина и да ти спира дъха и т.н., и да зачеркнеш бмвто освен ако не е М или 335 , 535 и нагоре, а там парите вече са сериозни, и от друга страна като млад шофьор с това задно.......преди година, две един се беше увил с 5цата на баща си около един стълб в дружба, ако искаш пенсионерска кола винаги може да си вземеш 520,525,530 , дори скоро ме возиха в 530 бенз 272 коня и ми се стори адски мудно, чуството на малките hot хечове е съвсем друго, лятото бях на тест драйв на honda civic type r, новата, направо ми бяха настръхнали косите и бях буквално така :scare3 , TFSI двигателите не ти ги препоръчвам, за това и не казах голф 5 гти, 1.8Т също става, там с малко тунинг стават чудеса, в крайна сметка парите дето ще ги изкараш сам решаваш в какво да ги вкараш

Последна промяна от pepone на Пон 20 фев 2017 23:33, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”